2024, 12 19, 11:09:45

Szerző Téma: Készülékváró  (Megtekintve 201082 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #475 Dátum: 2013, 04 23, 12:15:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login
erre baromi kíváncsi lennék, hogy miért pont most... bár tekintettel arra, hogy bírósági ügy, végülis 2 hónap pont belefér...

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Erre mondtam, hogy sosem fogjuk megtudni, miért csúszik, miért kavarnak, miért hazudoznak.
Pl. ebben az esetben valamilyen termékmenedzsment hiba is lehet az ok. Nincs ugyan per, de ha az adott ST Microe. védet technológiát ad el a HTC-nek, ott valami nagyon nem stimmel. Ezekben a történetekben sosincs fekete vagy fehér, de azért ez nem úgy megy, hogy megfogunk egy halom alaktrészt és lesz belőle telefon.

Érdemes azt a HTC statementet elolvasni a NOkia jogairól. És közben arra gondolni, hogy a HTC évzárón mit ünnepeltek. Nekem egyre valószínűbb, hogy azért nincs, mert egyszerűen nem lehet. Vagy áll legyártva egy halom és nem is indult el, vagy pl. el sem adhatták már az alkatrészeket, de nem a beszállítói késedelem van, hanem egyszerű jogvita. Senki nem akart kockáztatni semmit a HTC kedvéért.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

• Navigáció / Navigation: iGo Primo 9
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Gyári 5.1
Re: Re: Készülékváró
« Reply #476 Dátum: 2013, 04 23, 13:07:38 »
Véleménynek nem rossz. Elvárásnak irracionális.

Szerződni pedig épp az ellenkezőjére szerződtél. És az is magánügy. Pláne abban a formában, ahogy te elhelyezted a rendelésed!
Lehet. Bár nem értem, egy telefont időben szállítani (vagy egy ekkora rendszer hibáját a készletvezetéssel kapcsolatban javítani, hogy ne falsch infót adjon) miért nagy elvárás. A telefon-biznisz egy kicsit gyorsbban pörög annál, hogy akár egy hónapot lehessen késni. Tudom, nem a forgalmazó hibája. Habár talán annyiban igen, hogy felvesz rendelést ilyen állapotok mellett, és a rendszerét nem teszi helyre.
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető xabolcsy

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, IGO, Waze
  • PDA: LG G-Pad 8.3, LG G4
  • PDA ROM: Android:5.0.2 Android:5.1 (Gyári)
« Reply #477 Dátum: 2013, 04 23, 13:44:54 »
Magyarorszàgra mèg hivatalosan nem èrkezett..nem szàmìt, hogy az expansys mekkora. A speedshop legalàbb azóta van mint az expansys, de lehet, hogy règebb óta, ezèrt nagyon règi partnere a htc nek. Ha kis piac is vagyunk akkor sem engedheti meg a gyàr hogy ne küldjön erre a piacra legalàbb egy ninimàl mennyisèget Haha :)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről
Ebbe nagyot tévedsz! A HTC nem tart a Magyar piacra MÁSODLAGOS! (neki ez nem téma)
A speed akkor kap ha lesz Magyar szállítás a hivatalos Magyar HTC-nek.
Ha csak nem szerzi be, külföldi piacról!
Expansys a legbiztosabb forrás! Ha onnan nem jön sehonnan! :'( 

Mi ez a mikrofon mizéria? Tudtok küldeni linket?
Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik:-)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #478 Dátum: 2013, 04 23, 13:53:10 »

Mi ez a mikrofon mizéria? Tudtok küldeni linket?

You are not allowed to view links. Register or Login ;)

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #479 Dátum: 2013, 04 23, 14:21:05 »
Lehet. Bár nem értem, egy telefont időben szállítani (vagy egy ekkora rendszer hibáját a készletvezetéssel kapcsolatban javítani, hogy ne falsch infót adjon) miért nagy elvárás. A telefon-biznisz egy kicsit gyorsbban pörög annál, hogy akár egy hónapot lehessen késni. Tudom, nem a forgalmazó hibája. Habár talán annyiban igen, hogy felvesz rendelést ilyen állapotok mellett, és a rendszerét nem teszi helyre.

Senki nem mondta, hogy nagy elvárás. Azt mondtam el, hogy eddig miért nem volt szükség arra, hogy kezeljék.
Sokszor írtam, most utoljára próbálom egyszerűsítve.

Egyébként pontosan ugyanazzal indokoltam az expansys által a történetre rakott hülyeségeket mint Te: "A telefon-biznisz egy kicsit gyorsbban pörög annál, hogy akár egy hónapot lehessen késni."

A.) Eddig ez volt: gyártó >  sok forrás > késik/bejött > eladja, dől a lé. És egyben stabilizálódik is az ellátás.
B.) Most ez van: gyártó >  sok forrás > heteken át mindig kevesebb jön, de jön. Csak éppen max 20-30%-a azoknak a tervezett érkezéseknek, amik mozgatják a webet/nyomkövetőt, mindent.

A.) eset - kezelve, programozva
B.) eset - nincs kezelve, programozva. Nem életszerű, készületlenül érte.
Nochdazu manuálisan is mattatta, de még a gyártó is adott ukázokat. Továbbá ügyelni kell arra is, hogy ilyenkor pl. az 1-2 db-s tiszta és valós egyéni vásárlások prioritása is biztosított legyen.

Ennyi, mostantól akár érted, akár nem, sajnos több időt erre már nem tudok szánni. Kiveséztük azt is, hogy pont a te eseted pláne kicsit más is, mint azoké akik ugyancsak várnak, és nálad régebben is várnak.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

« Reply #480 Dátum: 2013, 04 23, 14:25:58 »

Ennyi, mostantól akár érted, akár nem, sajnos több időt erre már nem tudok szánni. Kiveséztük azt is, hogy pont a te eseted pláne kicsit más is, mint azoké akik ugyancsak várnak, és nálad régebben is várnak.
én mindent értek :)
Habár az én esetem miben más, azt nem :)
- rendeltem 1 db feketét
- nem kaptam még meg, várok :)
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #481 Dátum: 2013, 04 23, 14:33:52 »
én mindent értek :)
Habár az én esetem miben más, azt nem :)
- rendeltem 1 db feketét
- nem kaptam még meg, várok :)
- még sosem volt fekete
- a rendelés specialitását pedig te magad hirdetted meg fentebb, azt én meg nem verném nagydobra
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

« Reply #482 Dátum: 2013, 04 23, 14:40:44 »
- még sosem volt fekete
- a rendelés specialitását pedig te magad hirdetted meg fentebb, azt én meg nem verném nagydobra
- hát, rendelhető volt, jóindulatúan feltételeztem, hogy lesz :)
- jogosan rendeltem EU-s adószámra, az adószám, és a szállítási cím is ugyan arra a cég telephelyre szól. Természetesen az adóbevallásban is megfelelően lesz könyvelve. Jogosulatlanul nem is engedi igénybe venni a lehetőséget, ha jól tudom ellenőrzik az adószámot, illetve 2 oldalúan jelentve van az adóhatóságnak, nem lehet játszani vele...

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #483 Dátum: 2013, 04 23, 14:58:24 »
- hát, rendelhető volt, jóindulatúan feltételeztem, hogy lesz :)
- jogosan rendeltem EU-s adószámra, az adószám, és a szállítási cím is ugyan arra a cég telephelyre szól. Természetesen az adóbevallásban is megfelelően lesz könyvelve. Jogosulatlanul nem is engedi igénybe venni a lehetőséget, ha jól tudom ellenőrzik az adószámot, illetve 2 oldalúan jelentve van az adóhatóságnak, nem lehet játszani vele...
Szerintem ez nem ide való, de te tudod, válaszolhatok itt is. Törölni több értelme lenne.

Logikaliag ún. professzionális vásárló vagy és nem ún. végfelhasználó. Ez tehát más jogokat, más panaszlehetőségeket is jelent. Logikaliag is kicsit, de jogilag mindenképpen borul tehát minden, amit az elmúlt oldalakon homár/késedelem/szerződésszegés témákban írtál. Nem mondom, hogy amúgy nincs igazad. Csak az igazságod nem jogi, hanem pl. etikai alapokon áll csak meg.

Meglátásom szerint szerencsésebb lenne, ha legalább olyan régen várnál,  mint pl. akik felé ma indult a termék (9 x silver - 02/22-03/05-03/09-03/10-es feladási dátumok), és pláne ha valódi ún. végfelhasználó statusból várnál, mert ott úgy tűnik, végre nincs még további push.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

« Reply #484 Dátum: 2013, 04 23, 15:20:08 »
Szerintem ez nem ide való, de te tudod, válaszolhatok itt is. Törölni több értelme lenne.

Logikaliag ún. professzionális vásárló vagy és nem ún. végfelhasználó. Ez tehát más jogokat, más panaszlehetőségeket is jelent. Logikaliag is kicsit, de jogilag mindenképpen borul tehát minden, amit az elmúlt oldalakon homár/késedelem/szerződésszegés témákban írtál. Nem mondom, hogy amúgy nincs igazad. Csak az igazságod nem jogi, hanem pl. etikai alapokon áll csak meg.

Meglátásom szerint szerencsésebb lenne, ha legalább olyan régen várnál,  mint pl. akik felé ma indult a termék (9 x silver - 02/22-03/05-03/09-03/10-es feladási dátumok), és pláne ha valódi ún. végfelhasználó statusból várnál, mert ott úgy tűnik, végre nincs még további push.

igen, ezt én megértem. Fölösleges itt folytatni a vitát, valóban. Értem, sajnos te vagy a fa..x rosszabbik végén, nálad csapódik le mindenki panasza, gondja.
Nyilván ettől függetlenül valahol mindenki az igazságát keresi, a rendelkezésre álló összes módszerrel. az is aki régóta vár, én is aki "csak" 15-e óta. A megrendelésem azért ment úgy ahogy, mert volt rá lehetőségem úgy rendelni, természetesen minden adózási és egyéb vonatkozó szabály betartásával. A "panaszom", gondolom ahogy a többieké is, nyilván nem ellened irányul. Viszont azt meg birkaságnak tartanám, ha ilyen helyzetben nem szólnék, nem írnék a lehetséges csatornákra. Azért reménykedem benne, hogy mihamarabb teljesül a rendelés, mert ez gondolom semelyik félnek sem állapot.

Nem elérhető csgabi

• PFC Fan
« Reply #485 Dátum: 2013, 04 23, 15:34:31 »
- még sosem volt fekete

Jól értem, hogy még senki nem kapott feketét az expansys-tól vagy csak magyarországra nem jött fekete?

Nem elérhető Murmucka

« Reply #486 Dátum: 2013, 04 23, 15:36:41 »

Jól értem, hogy még senki nem kapott feketét az expansys-tól vagy csak magyarországra nem jött fekete?
gyanítom magyarországra. Bár ki tudja :)
Az mondjuk érdekes lehet, hogy hány fekete megrendelés van függőben, és hány ezüst.

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #487 Dátum: 2013, 04 23, 16:25:22 »

Jól érted, szerintem nem volt még feketéjük egyáltalán.
SUM-ban pedig kb 680 ezüstöt láttam ma du-ig

De ez ne jelentse azt, hogy mindenki módosít, mert értelmetlen.
Ha a gyártó megoldja, lesz mit eladni ha nem oldja meg, az gigablama.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető csgabi

• PFC Fan
« Reply #488 Dátum: 2013, 04 23, 17:52:02 »
Jól érted, szerintem nem volt még feketéjük egyáltalán.
SUM-ban pedig kb 680 ezüstöt láttam ma du-ig

De ez ne jelentse azt, hogy mindenki módosít, mert értelmetlen.
Ha a gyártó megoldja, lesz mit eladni ha nem oldja meg, az gigablama.

Nekem fekete kell mindenképp. Jobban tetszik, úgyhogy ezért nem fogok, csak felkészülök, hogy egy ideig még nem lesz telefonom  :'(

Nem elérhető utomi

• Navigáció / Navigation: iGO8 8.3.4.102680
  • PDA: HTC Touch HD2 LEO
  • PDA ROM: 1.43.479.2(70124) WWE
Re: Készülékváró
« Reply #489 Dátum: 2013, 04 24, 14:09:12 »
Azért azt tegyük hozzá hogy minden a rendszer csak ne  tökéletes!  Pl.  Én 03.04-en adtam fel a rendelésem és habár tegnap küldtek volna egyet a fax bank miatt nem sikerült azonnal!  En rögtön reagáltam és kértem a fizetési mód megváltozását de hiába mert addigra egyszerűen odaadtak másnak!  Tehát még annyit se tették meg hogy várnak 1 órát vagy ne adj Isten  aznap estig!  Nem is lenne baj ha kuldenenek másikat de nem most várják megint addig amíg jön egy újabb kisadag One és talán kapok!  Talán mert biztosat senki se mondd?!  Hát ez így nekem egy rossz vicc és köszönöm  de akkor az S4-et veszem inkább egy ugyfelkozpontubb cégtől mint az Expansystől!

Nem elérhető Murmucka

« Reply #490 Dátum: 2013, 04 24, 15:06:21 »
Nekem fekete kell mindenképp. Jobban tetszik, úgyhogy ezért nem fogok, csak felkészülök, hogy egy ideig még nem lesz telefonom  :'(
Elvileg, ha senki sem hazudik, 04.30-án és 05.02-én jön 2 nagyobb beszállítás az expansys-hoz. Én még reménykedem  ;)

Nem elérhető pg66

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: HTC Sensation XE
« Reply #491 Dátum: 2013, 04 25, 10:24:44 »
Elvileg, ha senki sem hazudik, 04.30-án és 05.02-én jön 2 nagyobb beszállítás az expansys-hoz. Én még reménykedem  ;)

A PDA-Tech Blog szerint: You are not allowed to view links. Register or Login

"Frissítés 2013/04/24: Ma ismét hátraszalajtva. Sok-sok soron látható várható beérkezési dátumok: 04/29, 04/30, 05/03. A fene sem tudja már biztosan, mikor lesz komoly volumen. Minimális volumenek érkeznek, az még mingi csak arra elegendőp, hogy a február-márciusi előrendeléseket részleegsen kiszolgálják belőle. Érdemi készletérkezés a fenti dátumokra látszik, persze ne feledjük, eddig is látszott :). A probléma valódi oka esetleg a Mikrofongate :)."

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #492 Dátum: 2013, 04 25, 11:14:29 »
A PDA-Tech Blog szerint: You are not allowed to view links. Register or Login

"Frissítés 2013/04/24: Ma ismét hátraszalajtva. Sok-sok soron látható várható beérkezési dátumok: 04/29, 04/30, 05/03. A fene sem tudja már biztosan, mikor lesz komoly volumen. Minimális volumenek érkeznek, az még mingi csak arra elegendőp, hogy a február-márciusi előrendeléseket részleegsen kiszolgálják belőle. Érdemi készletérkezés a fenti dátumokra látszik, persze ne feledjük, eddig is látszott :). A probléma valódi oka esetleg a Mikrofongate :)."
a mikrofon biztos nem gond, mert a meglévő készülékeket, készletet nem érinti, ráadásul csak Hollandiában érvényes

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kdennis

• PDA: HTC One X
  • PDA ROM: S-ON
« Reply #493 Dátum: 2013, 04 25, 11:30:04 »
a mikrofon biztos nem gond, mert a meglévő készülékeket, készletet nem érinti, ráadásul csak Hollandiában érvényes

Szóval mi meg kapjuk a normális verziót, a kibelezettet meg megkapják a Hollandok?  :D

Ha így lesz akkor megnyugodtam, már kezdtem aggódni hogy koplalok, csak hogy meg tudjam venni, de akkor nyugodtan kigyűjtöm rá júniusig.  :p

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #494 Dátum: 2013, 04 25, 11:47:12 »

Így van. Ez csak akkor gond ha nincs elég legyártott mikrofon raktáron. Ami van, azt a HTC beszerelheti, de új szállítmányt az ST nem küldhet. Bár hollandiai székhelyű a cég, a kiesés másutt is gondot okozhat.
Tehát, ha nincs elég készlet, akkor vagy 'gyorsan' gyártat a HTC valahol valami hasonlót, vagy beleteszik azt,ami pl. a HOX-ban van. Utóbbi azért messze nem ugyanaz a minőség...
Magyarul, ha ennek az alkatrésznek a hiánya, vagy hamarosan előálló hiánya okozza a csúszást, akkor ezt nyugodtan nevezhetjük 'mikrofongate'-nek...

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Készülékváró
« Reply #495 Dátum: 2013, 04 25, 12:05:37 »
Hmmm...  :)

Tapatalked from my One

Nem elérhető Murmucka

« Reply #496 Dátum: 2013, 04 25, 12:13:55 »
Így van. Ez csak akkor gond ha nincs elég legyártott mikrofon raktáron. Ami van, azt a HTC beszerelheti, de új szállítmányt az ST nem küldhet. Bár hollandiai székhelyű a cég, a kiesés másutt is gondot okozhat.
Tehát, ha nincs elég készlet, akkor vagy 'gyorsan' gyártat a HTC valahol valami hasonlót, vagy beleteszik azt,ami pl. a HOX-ban van. Utóbbi azért messze nem ugyanaz a minőség...
Magyarul, ha ennek az alkatrésznek a hiánya, vagy hamarosan előálló hiánya okozza a csúszást, akkor ezt nyugodtan nevezhetjük 'mikrofongate'-nek...
eszem faxom megáll, hogy egy majdnem 200.000-es telefon hiánycikk, és megjelenés után 1 hónappal nem lehet hozzájutni. Megérdemelné a HTC ha ezek után le kéne húznia a rolót.

Nem elérhető zizi71

• Navigáció / Navigation: navigon
  • PDA: Note 2
Re: Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #497 Dátum: 2013, 04 25, 12:36:21 »
eszem faxom megáll, hogy egy majdnem 200.000-es telefon hiánycikk, és megjelenés után 1 hónappal nem lehet hozzájutni. Megérdemelné a HTC ha ezek után le kéne húznia a rolót.
A speedshoppnàl lesz 30. àn, ma megint negkaptam a megerősìtèst. A Htc Magyarorszàgi beszàllìtòja megerősìtette nekik. :)
Vègül is addig 2 munkanap van hàtra, ès a beérkezèsi időpont stabilan tartja magàt.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Őzbőr kabát zebra zakó, mindent megvarr Mekk, a szabó!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #498 Dátum: 2013, 04 25, 12:45:39 »
Ha valóban ez a mikrofon-mizéria áll a háttérben, akkor ez nem igazán a HTC hibája.
Ettől függetlenül nyilván van vaj az ő fejükön is, rendesen.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #499 Dátum: 2013, 04 25, 13:11:17 »
Ha valóban ez a mikrofon-mizéria áll a háttérben, akkor ez nem igazán a HTC hibája.
Ettől függetlenül nyilván van vaj az ő fejükön is, rendesen.
a htc azt mondja, hogy ez nem okoz csúszást a rendelésekben... aztán hogy mennyire lehet ezek után nekik hinni, az passz...

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login