2024, 12 19, 11:15:47

Szerző Téma: Készülékváró  (Megtekintve 201083 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Murmucka

• Navigáció / Navigation: iGo Primo 9
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Gyári 5.1
Re: Re: Készülékváró
« Reply #450 Dátum: 2013, 04 22, 14:57:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Megèreztem az elejèn, hogy most az expansystól nem szabad megrendelni. Több mint egy hónapja megrendeltem a speedshoptól, úgy nèz ki tartjàk a szàllítàsi időt. Azèrt ezt èn sem gondoltam volna :)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről
EU-s adószámmal rendeltem, áfa mentesen, az ha jól tudom a speedhopnál nincs mint lehetőség :((((
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #451 Dátum: 2013, 04 22, 15:02:51 »
Megèreztem az elejèn, hogy most az expansystól nem szabad megrendelni. Több mint egy hónapja megrendeltem a speedshoptól, úgy nèz ki tartjàk a szàllítàsi időt. Azèrt ezt èn sem gondoltam volna :)

Ezt majd akkor veheted biztosra, ha a kezedbe lesz a darab! ;)

Nem elérhető xabolcsy

• Navigáció / Navigation: Sygic, IGO, Waze
  • PDA: LG G-Pad 8.3, LG G4
  • PDA ROM: Android:5.0.2 Android:5.1 (Gyári)
« Reply #452 Dátum: 2013, 04 22, 15:26:59 »

Na azért ez még nem olyan biztos :-X
Lehet még ott is csuszás. A nagy Amerikát még nemtudták jól kiszolgálni!
Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik:-)

Nem elérhető csgabi

• PFC Fan
« Reply #453 Dátum: 2013, 04 22, 15:29:18 »
EU-s adószámmal rendeltem, áfa mentesen, az ha jól tudom a speedhopnál nincs mint lehetőség :((((

Én is így rendeltem. Így egy 40-sel olcsóbb a speedshopnál árfolyamtól függően. Csak ezért nem mondtam le.  Már elkönyveltem, hogy talán egy május közepére itt van. Bár még én se hallatom, hogy Magyarországon expansys-től feketét kapott volna valaki. Inkább írnák ki, hogy 25 nap és akkor legfeljebb ha előbb jönne akkor, nagyon meglepődnék és örülnék  ;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Készülékváró
« Reply #454 Dátum: 2013, 04 22, 15:42:18 »
nem előrendelést adtam le, sima rendelést. A leadáskor az volt ott: 5 nap a várható beérkezésig. 2 nappal rá már 1 nap, ma reggelig visszament 6-ra, ma délutánra megint 12 nap :(
Nem baj, legalább lesz egy jó poszt róla a homar.blog.hu-n.

Nem konkrétan neked írtam az előbb. Egyértelműen látszik, hogy nincs annyi készülék, amennyi igény van. Na mondjuk talán annyi értelme lenne az előrendelésnek, ha a rendelést felvevők továbbítanák a megrendelt mennyiséget a gyártónak.
Különben is. Anno a Ladára hány évet kellett várni? Most meg pár napon, héten vagyunk kiakadva. Mert ugye akkor még a valódi igények szerint gyártottak nem a vakvilágba mint manapság (lásd a multik polcain levő irdatlan mennyiségű árut). Aztán meg csodálkoznak, ha jönnek a válságok, mert bedugul a piac...

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #455 Dátum: 2013, 04 22, 17:35:35 »
Nem konkrétan neked írtam az előbb. Egyértelműen látszik, hogy nincs annyi készülék, amennyi igény van. Na mondjuk talán annyi értelme lenne az előrendelésnek, ha a rendelést felvevők továbbítanák a megrendelt mennyiséget a gyártónak.
Különben is. Anno a Ladára hány évet kellett várni? Most meg pár napon, héten vagyunk kiakadva. Mert ugye akkor még a valódi igények szerint gyártottak nem a vakvilágba mint manapság (lásd a multik polcain levő irdatlan mennyiségű árut). Aztán meg csodálkoznak, ha jönnek a válságok, mert bedugul a piac...

jahh, de akkor megmondták hogy a 3 éves várólistára vagy felirva...

Nem elérhető xabolcsy

• Navigáció / Navigation: Sygic, IGO, Waze
  • PDA: LG G-Pad 8.3, LG G4
  • PDA ROM: Android:5.0.2 Android:5.1 (Gyári)
« Reply #456 Dátum: 2013, 04 22, 18:52:50 »
Ja! De mennyire igazad van! :D
Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik:-)

Nem elérhető pg66

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: HTC Sensation XE
« Reply #457 Dátum: 2013, 04 23, 07:12:27 »
nem előrendelést adtam le, sima rendelést. A leadáskor az volt ott: 5 nap a várható beérkezésig. 2 nappal rá már 1 nap, ma reggelig visszament 6-ra, ma délutánra megint 12 nap :(
Nem baj, legalább lesz egy jó poszt róla a homar.blog.hu-n.

A tegnapi 12 napból mára 9 lett. (Vagy átaludtam 2 napot?)

Nem elérhető Murmucka

« Reply #458 Dátum: 2013, 04 23, 07:18:47 »
A tegnapi 12 napból mára 9 lett. (Vagy átaludtam 2 napot?)
Látom :) ez egy vicc XD
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető Murmucka

« Reply #459 Dátum: 2013, 04 23, 07:20:43 »
Akik februárban rendeltek, azok most, azaz 2 hónap múlva kaptak készüléket.
Azért egyet lássunk, ez nem lada. A mobiltelefon piacon 2 hónapig nem kiszolgálni egy készüléket több mint gáz. Ennyi idő alatt normál esetben egy telefon 10-30%ot veszt a kezdőárából, adott esetben már nem a csúscskészülék.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #460 Dátum: 2013, 04 23, 07:57:59 »
érdekes alekosz ezeket a b*zikat mindig végigolvasni....

asszem hanyagolom a google beszédfelismerőjét...  :-D

szóval érdekes végigolvasni ezeket a korai posztokat bármelyik készülék kapcsán, főleg, miután mindenhol kaphatóvá válik...

asszem én maradok annál, hogy néhány hónappal a megjelenés után veszek bármit...

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről
Biztosan kiváló taktika ez: lehet kellő távlatból, vidáman szemlélni az eseményeket! :D
Egy biztos: én a HOX-ot is az első (inkább legelső) körben rendeltem és kaptam meg. Semmiféle hardveres gondom nem volt vele, míg a későbbiekre azért volt panasz bőven. Akkor is az Expansystól jött és-bár most ez talán kissé hihetetlennek tűnik-a beharangozott időpont ELŐTT, kb. egy héttel.
A One esetében más a helyzet: itt a beszállítók miatt csúszik az egész, ráadásul most még ez a mikrofon-história is előkerült valahogyan...  ::)
Szóval lehet, hogy a következő szállítmányokban megint másként lesznek a dolgok összerakva, mint a legelsőkben, minimálisan a Nokia-ügy miatt is komoly esély van erre...

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #461 Dátum: 2013, 04 23, 08:00:03 »

Haha, annak komoly esélye is van, hogy a Speed beelőzzön egy olyan céget, mint az Expansys... rotfl
Várd ki a végét!

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #462 Dátum: 2013, 04 23, 08:23:22 »
Néhány reagálás fentiekre:

A tényektől sosem feltétlenül érdemes elvonatkoztatni.
A gépet február 18-án jelentette be a HTC és a legelső napi bejelentésnél március végi érkezés volt belógatva, ez jött előre vmiért 03/14-re, aztán gyorsan visszatolva az eredeti dátumra, majd csak ezt követően kezdődött a hazudozás, ami máig tart. Az eredeti tervszámon mért késés nem 2 hónap, "csak" egy.

Hogy késik, az tény. Hogy szarul kezelik, az is tény. Az már önmagában is elég gáz, hogy egy elméletileg elismert, vezető és saját gyártással rendelkező brand nem képes előretermelni. Vagy nem akart valamiért bevállalni mondjuk 2-3-6 milliót, vagy bénán szerződik valamilyen alkatrészekre. Azzal viszont már nem fokoznám, hogy olyasmit is beleírunk a történetbe, ami nincs benne.

Pl. a kezdőárat még emelték is, hiányhelyzetben ez is kb. törvényszerű egészen addig, amíg pl. az itt várakozók is elég jellemzően lelkesednek érte.

Az én személyes véleményem az, hogy ha a GS4 pedig nem késik majd, akkor pillanatok alatt lenyomja majd ezt a szerencsétlenkedést, amit HTC oldalon tapasztalni. Onnantól pedig beláthatatlan, hogy a One készleteivel/árazásával mi történik majd. A Samsung ugyanis -a eddigi hírek alapján- képes volt 10 millió gépet előre legyártatni. Ezt az első hónapban ki is szórják majd világszerte. Szolgáltatói és független vonalon egyaránt. És onnantól pedig nem feltétlenül rossz stratégia megvárni, amíg a One árazása lemegy a 480 EUR-os nettó szintre. Mert lesz is bőven, és túlkínálat is lesz, mert a GS4 elszívta a vevőt.

Expansys ma: Ma megint mindösszesen 80 db érkezett ezüstből. Egy 230 db-s ütemezett rendelésből megint csak töredék, 80 jött. Folytatódik, ami korábban írtam. Eddig mindösszesen olyan 700 db-t kaphatott az Expansys, mindennel/mindenkivel együtt már olyan 5000 db-t vett volna. És a legelső pillanatban keletkezett kb. 2000 db-s rendeésének egésze sincs leszállítva a 03/14-es első ígérethez képest sem még 30%-ban sem! 

Tehát szó nincs itt olyasmiről, amit pl. korábban írtatok, hogy a kereskedő ne továbbítana bármit is a csatorna felé. Ne legyen már senki annyira egyszerű, hogy azt gondolja, nem jó üzlet eladni egy túlkeresletes holmit jó árréssel! De egyszerűen nincs.

Expansys, Speedshop, egyéb tisztának mondható csatorna: Meglátásom szerint pl. az itt citált Speed is mindent megtett azért, hogy legyen ellátás. Ahol csak lehet, ott mindenki, mindenféle volumenrendeléseket tesz itt össze-vissza.

Nem ott van tehát a hiba, ahol veszed, még csak nem is egy szinttel feljebb. Hanem a gyárkapuban. Egyszerűen a gyártó nem működik ebben a történetben.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető zizi71

• Navigáció / Navigation: navigon
  • PDA: Note 2
Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #463 Dátum: 2013, 04 23, 09:08:06 »
Haha, annak komoly esélye is van, hogy a Speed beelőzzön egy olyan céget, mint az Expansys... rotfl
Várd ki a végét!
Magyarorszàgra mèg hivatalosan nem èrkezett..nem szàmìt, hogy az expansys mekkora. A speedshop legalàbb azóta van mint az expansys, de lehet, hogy règebb óta, ezèrt nagyon règi partnere a htc nek. Ha kis piac is vagyunk akkor sem engedheti meg a gyàr hogy ne küldjön erre a piacra legalàbb egy ninimàl mennyisèget Haha :)

Őzbőr kabát zebra zakó, mindent megvarr Mekk, a szabó!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #464 Dátum: 2013, 04 23, 09:21:23 »
Magyarorszàgra mèg hivatalosan nem èrkezett..nem szàmìt, hogy az expansys mekkora. A speedshop legalàbb azóta van mint az expansys, de lehet, hogy règebb óta, ezèrt nagyon règi partnere a htc nek. Ha kis piac is vagyunk akkor sem engedheti meg a gyàr hogy ne küldjön erre a piacra legalàbb egy ninimàl mennyisèget Haha :)

Az Expansys a HTC hivatalos partnere, bármilyen hivatalos kelléket rendelsz a HTC weboldalán, azt az Expansys fogja teljesíteni.

Nem elérhető Murmucka

« Reply #465 Dátum: 2013, 04 23, 09:53:55 »
Néhány reagálás fentiekre:
...
Ezzel csak egy probléma van. Én az expansys-tól rendelek, vele kötök szerződést. Amennyiben a helyzet ilyen, akkor nem kell kiírogatni az oldalra, hogy várható érkezés 2-3-5 nap, aztán meg össze vissza átírogatni az oldalon. Tessék kiírni, hogy a beszerzése bizonytalan. Neadjisten nem felvenni rendelést arra, ami nincs.
ennyi erővel vehetne fel az expansys iphone 6-ra is megrendelést, azt majd a hülye vevő megvárja míg egyszer csak megérkezik 1 év múlva.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #466 Dátum: 2013, 04 23, 10:02:31 »
Ezzel csak egy probléma van. Én az expansys-tól rendelek, vele kötök szerződést. Amennyiben a helyzet ilyen, akkor nem kell kiírogatni az oldalra, hogy várható érkezés 2-3-5 nap, aztán meg össze vissza átírogatni az oldalon. Tessék kiírni, hogy a beszerzése bizonytalan. Neadjisten nem felvenni rendelést arra, ami nincs.
ennyi erővel vehetne fel az expansys iphone 6-ra is megrendelést, azt majd a hülye vevő megvárja míg egyszer csak megérkezik 1 év múlva.
Ez jó! :D :ok:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #467 Dátum: 2013, 04 23, 10:20:24 »
Akik februárban rendeltek, azok most, azaz 2 hónap múlva kaptak készüléket.
Azért egyet lássunk, ez nem lada. A mobiltelefon piacon 2 hónapig nem kiszolgálni egy készüléket több mint gáz. Ennyi idő alatt normál esetben egy telefon 10-30%ot veszt a kezdőárából, adott esetben már nem a csúscskészülék.

Na és mi van, ha nem csúcs készülék? Tudja-e azt, amire kell, amit elvárunk tőle vagy sem? Ja ha villogni kell...

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #468 Dátum: 2013, 04 23, 10:21:19 »

a.) Részben igazad van. Kérlek olvasd el, amit korábban erről a kiírogatásról írtam. Igen, szemétség kiírni, hogy van, amikor mindenki tudja, mégsincs elég. Ez viszont a programkörnyezet adottsága, én kb 8 éve dolgozom velük, ilyesmire még nem volt példa. Késés szokott lenni, kezelik is. De olyan, hogy a sokadik batch is töredékes, még nem volt.  You are not allowed to view links. Register or Login

b.) Részben pedig egyáltalán nincs igazad. Jogilag addig semmit nem tehetsz. amíg az is ki van fejtve, hogy pl. a cégérdek felülírja azt, hogy kit szolgálnak ki. Még egy tétel, a nyomkövető sem fix sosem. És mindezt  Te is aláírtad virtuálisan, amikor pipáltál egyet a vásárlási feltételekre.

Röviden. Ha nem tetszik, akkor sajnos egyetlen dolgot tehetsz. Szerződést bontasz, azaz törlöd a rendelésed. És elfelejted őket, nem vásárolsz tőlük többet semmit. Vagy a HTC-t is elfelejted, mert valamivel nagyobb ludas az, aki nem gyárt eleget. Sok példával látom igazoltnak, hogy ha 100% helyett mondjuk csak 30%-t termeltek, akkor felejtős az egész. Mi több, a HTC-től függetlenül az EXPANSYS  még köszöni szépen jól elvan, tegnap eladott 400 másik gépet EU-szerte (ipad retina, xperia z, note 10.1 volt a 3 vezető).

Mindaz már rád van bízva mit kezdesz az információkkal. Természetesen, hogy mit és hogya értékelsz, az is a te döntésed. A teljes igazságot úgyis majd csak a HTC következő negyedéves jelentésénél ismered meg.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #469 Dátum: 2013, 04 23, 10:21:32 »

Hasonlót irtam én is nemrég. :)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #470 Dátum: 2013, 04 23, 10:24:23 »
Na és mi van, ha nem csúcs készülék? Tudja-e azt, amire kell, amit elvárunk tőle vagy sem? Ja ha villogni kell...

Mi az elvárás? Nekem tudja, Neked vajon tudna-e? :)

Nem elérhető Murmucka

« Reply #471 Dátum: 2013, 04 23, 10:28:26 »

Minden készülékre vonatkozik, ha nincs, akkor azt ne akarjuk már eladni.

Sokan viszont azért vennék meg megjelenés után, mert csúscskészülék. Villogni, vagy az asztal lába alá rakni, hogy ne billegjen, lényegében tök mindegy. Magánügye mindenkinek miért.
Cserébe a vevők bevállalják, hogy 10-20-30.000 HUF-al drágább, mint 2 hónap múlva. És ezért a különbségért elvárja az ember, ad 1, ha azt írják van, akkor legyen, ad 2, ha nincs, ne árulják.
Megkockáztatom, ha már 1 hónap késéssel adják, adjon mellé kártérítést, kedvezményt, akármit. Azt, hogy ezt utána az expansys bevasalja-e a HTC-n vagy sem, magánügy szintúgy.

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #472 Dátum: 2013, 04 23, 10:53:34 »
Minden készülékre vonatkozik, ha nincs, akkor azt ne akarjuk már eladni.

Sokan viszont azért vennék meg megjelenés után, mert csúscskészülék. Villogni, vagy az asztal lába alá rakni, hogy ne billegjen, lényegében tök mindegy. Magánügye mindenkinek miért.
Cserébe a vevők bevállalják, hogy 10-20-30.000 HUF-al drágább, mint 2 hónap múlva. És ezért a különbségért elvárja az ember, ad 1, ha azt írják van, akkor legyen, ad 2, ha nincs, ne árulják.
Megkockáztatom, ha már 1 hónap késéssel adják, adjon mellé kártérítést, kedvezményt, akármit. Azt, hogy ezt utána az expansys bevasalja-e a HTC-n vagy sem, magánügy szintúgy.

Véleménynek nem rossz. Elvárásnak irracionális.

Szerződni pedig épp az ellenkezőjére szerződtél. És az is magánügy. Pláne abban a formában, ahogy te elhelyezted a rendelésed!
blog.pdatech.hu

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #473 Dátum: 2013, 04 23, 11:38:05 »

A One esetében más a helyzet: itt a beszállítók miatt csúszik az egész, ráadásul most még ez a mikrofon-história is előkerült valahogyan...  ::)

erre baromi kíváncsi lennék, hogy miért pont most... bár tekintettel arra, hogy bírósági ügy, végülis 2 hónap pont belefér...

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #474 Dátum: 2013, 04 23, 11:50:22 »
Mi az elvárás? Nekem tudja, Neked vajon tudna-e? :)

Nekem is tudná biztosan, jelenleg a Note 2 is bőven tudja amit kell. A fullHD kijelzőre nem vágyok, mert a HD is bőven elég, de valószínűleg hiányozna a kétablakos mód, amit sajnos csak a Samsungok tudnak. Belerakhatná a Google is a rendszerbe alapból és akkor a következő készülékem egy Nexus lenne vagy a One, ha megoldanák arra is. Felraktam a CM-et a Note 2-re és bizony sokszor hiányzott a kétablakos megoldás...