Ne viccelj már, volt nekem is DHD-m...
Hol volt az a Sense a mostanihoz képest?! CM/AOSP romokkal használtuk a DHD-t, azzal nem laggolt állandóan.
Ha a DHD után vettem volna az M7/M8-at, még most is az állam keresném valahol az asztal alatt. A gyári UI immár hibátlan, messze nem volt az 3 éve...A szofter csak addig nem számít, amíg el nem kezded használni a készüléket, utána már csak az a fontos, hogy gyorsan, akadás mentesen tegye a dolgát a kütyü.
A kamerára gyúr most a HTC is. Eddig is azt tették, sajnos úgy tűnik az ultrapixel technológia nem hozta meg a várt eredményeket. Ilyen van, a fejlődés sosem egyenes vonal és nem is lineáris-mármint ami az ütemét érinti.
"...akkor az első készülékeket miből fejlesztették?"
no comment...
"...önmagában a venomtweaks több forradalmi újítást tartalmaz"
mert van benne munka rendesen, amiért nem KELL fizetned, csak lehet...innen indultunk, nem igaz???
tudom, h volt Neked is, a másik fórumban is beszélgettünk már
azért azt lássuk be, h az alap sense (froyoval) nem laggolt, mint ahogy egy mikrunny sem. amikor elkezdték kiadni az android 4-es főzött romokat, akkor voltak csodás akadások, de ez ugye csak azt bizonyítja, hogy a vas volt kevés alá, mert ekkor még voltak hardveres előrelépések az évenként csúcsmodelleknél
az, hogy a sense hol volt a maihoz képest? csúnyább volt, szó ami szó... de funkciók tekintetében? az óra ugyanaz, az üzenetek ugyanaz, a levelezés ugyanaz, a galéria csak rosszabb lett, a tárcsázó ugyanaz, a számológép ugyanaz a zenelejátszó ugyanaz és még folytathatnám. vitathatatlan, hogy pl lett car, meg kid mód, de ezek létrejötte a felhasználói igények (vélt) megszületésével kerültek bele, nem pedig érdemi fejlesztés. nem tagadom, h apró változtatások belekerültek (pl az óra 10mp-ként megakad h könnyebb legyen keresni) de ez 5 főverziószámra nem sok
grafikailag változott ez tény, de még egy teljes redesign is, ha nem követi ésszerűsítés, csak újrarajzolás, nem nevezhető forradalmi újításnak, elvégre csak textúracseréről beszélünk. a kényszerű android natív gombok átalakulása pedig inkább lekövetendő minimum mint álleesős új funkció
a zenelejátszó pl mai napig egészen konkrétan katasztrófa. az id tag-eket nem olvassa ki rendesen, a borítókat összevissza jeleníti meg, a rendszerezés pedig úgy vállalhatatlan ahogy van. a galéria és a hozzátartozó zoe papíron jó, de kezelhetőségében inkább a fájdalmas szintet képviseli.
azt a "fejlődést" viszont remekül látni, hogy minden új zászlóshajóra lépjen főverziót a sense még ha nem is nagyon kerül bele semmi, hogy utána alverzióléptetéssel egy butított változatot rátoljunk az évközbeni modellekre. de ez sokkal inkább egy kötelező rutinkör mintsem valós fejlesztés.
egyébként teljesen őszintén, kicsit szakmai szemmel. mi az a funkciója a senseknek amit egy középkategóriás modell hardveresen nem bír el? szerintem semmi, egyszerű (és rossz) marketing stratégia.
a barátnőm mai napig a dhd-met használja, és akárhányszor kézbe veszem pontosan ugyanazt és ugyanúgy kapom meg ahogy az m7-esemen van. egyedül a galéria tökmás, de ezt nem nevezném pozitív előrelépésnek.
(jaigen, én rögtön a dhd után vettem m7-et, és amitől leesett az állam az a súlya volt... a sense-re nemigen tudtam rácsodálkozni )