van egy olyan érzésem meg kell tanulnom fogalmazni, mert 1 mondatot ketten kétféleképpen értetek, de nem úgy ahogy én gondoltam
a fentiekre nem reagálnék,mert ugyanez a véleményem nekem is, bár azt azért megjegyezném, a régi romoknál kikapcsolták a 3mp-es popupot mert rájöttek h korntraproduktív
ha visszaolvasol onnan indult ki az egész, h erre reagáltam:és csak annyit, h - akkor kicsit részletesebben kifejtve - 2 éves periódus mind a gyártóktól mind a xda-s srácoktól kissé sovány, egyrészt azért mert - és most akkor a gyártóról beszélek - bár megértem h évente kell a piacra újdonság,különben a nagyok kiszorítják a kicsit, a média lehúzza a vállalatot, a részvények esnek, és jönnek a veszteséges nyegyedévek, mert az egész piac pl nem a támogatási és kiegészítőszektorra (vagy bármire) épült fel hanem az évenkénti modellfrissítésre, de ezt kb az emberek 90%-a pont le...ja mert nem 1 évre vesz telefont..
az xda-s vonalra meg annyit, hogy még ha szabadidőmből is áldozok rá - és nem egy dolgot tettem és teszek én is így - akkor is él valahol az, hogy ha kirakom valahova a donate gombot azért vállalok is vmit.. ha egy dolgot lezárok, és nem viszem tovább, leszedem a donate gombot. ha úgy érzem vmi meghaladja az erőmet és nem fogom tudni végigvinni,ki se rakom.
és még egyszer: ez nem ellenük szól, hanem a helyeztnek.
amíg a mobilok fejlődtek addig megértettem hogy évente kellett az erősebb vas miatt az új modell... na de az elmúlt két évben ki tudott nagyot robbantani és mivel? mi az amit egy m7 nem tud (pláne szoftveres frissítés után) amit egy majdani m9 majd nem? úgy értem mit tud ami megér 180e ft-ot?
egyelőre nem látom azt a hype-ot a htc-nél amit az apple-nél,hogy egy új csúcsmodell esetében a tulajok döntő hányada lecseréli a készüléket.. és innentől azt sem feltétlenül tartom indokoltnak, hogy az xda-n is kukázzák a projektet, csak azért mert 2 éves.
A Donate gomb nyilván sokaknak bántja a szemét...de azért azt sem kell elfelejteni, hogy a romok letöltésének és használatának ez nem feltétele. Önkéntes adomány (aminek a mértéke is szabadon választott) azoknak, akik szabadidőt/energiát/párkapcsolatot nem kímélve készítenek valamit, amit megelégedéssel használok. Utólagos, opcionális elismerés egy elkészült szellemi termékért,
nem pedig egy későbbi szolgáltatás (évekig tartó up to date support) megvásárlása. Sokkal kevésbé utálatos, mint a Play-en megvásárolható milliónyi app, amiért kifizeted a meghatározott, nagyon is nem önkéntesen vállalt árat és amit a fejlesztő ugyanígy mellőzhet a támogatottsággal egy idő után.(A mindössze 15 perces visszatérítési időről nem is beszélve...)
Az, hogy az elmúlt két évben milyen mértékben fejlődött ez az iparág nem nekem kell eldönteni (full hd, 2k kijelzők, brutál processzorok, asztali gépekre jellemző RAM,64 bit, egyre jobb kamerák, egyre több szenzor, funkció...), mindenki mást tart fontosnak, vagy jelentéktelennek.
Abban egyetértek, hogy az M7 és az M8 között érdemi különbség nincs, az M9 lehet, hogy más lesz. Az is igaz, hogy minek kell évente telefont cserélni, ha a régi is jó. Irracionális.Mint mi is itt mindannyian...
Az Apple-féle hype-ot hagyjuk, mindannyian tudjuk, hogy az már régen nem a műszaki tartalomnak szól...