2025, 01 09, 03:13:39

Szerző Téma: HTC One - Általános beszélgetés  (Megtekintve 351954 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
Re: HTC One - Általános beszélgetés
« Reply #4325 Dátum: 2014, 12 29, 10:06:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az M8 tudja, de az M7 nem, csak az általad is említett módosított kernellel. Úgy értettem, hogy van-e rá esély, hogy gyárilag tudom majd használni ezt a lehetőséget, kernel cseréje nélkül.

Bocs, elnéztem a fórumot!  :oops: :ima:
M7 nem hiszem hogy megkapja, ez az M8 előjoga. :)
Ha akarták volna már rég benne lehetne a kernelbe.

Nem elérhető Rapid

• ROMMER
  • Kütyüológus
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #4326 Dátum: 2014, 12 29, 10:26:26 »

Bocs, elnéztem a fórumot!  :oops: :ima:
M7 nem hiszem hogy megkapja, ez az M8 előjoga. :)
Ha akarták volna már rég benne lehetne a kernelbe.

Semmi gond. ;)
Feltételezem ahhoz, hogy az OTA frissítés megérkezzen, mindennek gyári állapotban kell lennie, beleértve a bootloadert és kernelt is, ugye?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #4327 Dátum: 2014, 12 29, 10:30:43 »
Az M8 tudja, de az M7 nem, csak az általad is említett módosított kernellel. Úgy értettem, hogy van-e rá esély, hogy gyárilag tudom majd használni ezt a lehetőséget, kernel cseréje nélkül.
Kizárt, nem támogatja a hardver.
Csak custom kernellel és csak a kapacitív gombok területén működik a dolog.
Ha most megcsinálod (az 5.0.1 még odébb van az M7-re!) jó darabig tudod használni. Ha megvárod a Lollipop frissítést, akkor csak azután, hogy  a HTC kiadja a kernel forráskódját (újabb hetek) és elkészül rá a custom kernel. Addigra már nyílnak az ibolyák. ;)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4328 Dátum: 2014, 12 29, 10:34:24 »
...
Feltételezem ahhoz, hogy az OTA frissítés megérkezzen, mindennek gyári állapotban kell lennie, beleértve a bootloadert és kernelt is, ugye?
Igen.

Szerk.: Ill. You are not allowed to view links. Register or Login.

Nem elérhető Rapid

• ROMMER
  • Kütyüológus
« Reply #4329 Dátum: 2014, 12 29, 10:39:49 »
Ha most megcsinálod (az 5.0.1 még odébb van az M7-re!) jó darabig tudod használni. Ha megvárod a Lollipop frissítést, akkor csak azután, hogy  a HTC kiadja a kernel forráskódját (újabb hetek) és elkészül rá a custom kernel. Addigra már nyílnak az ibolyák. ;)

Szerintem addig beérem You are not allowed to view links. Register or Login. Felraktam, egészen használható "pótlék". :)

Az is kérdés, hogy a Dualhoz jön-e custom kernel, mert most is eléggé lemaradva készült el. Az első használható szeptemberi, a legutolsó stabil pedig november közepi.

El akarom kerülni a szenvedést, amivel a gyári visszacuccolás jár, amikor kijön a Nyalóka. Feltételezem utána már nem sok frissítés jön hozzá. Meddig szokta támogatni a HTC a készülékeit? Tovább, mint a Samu? :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4330 Dátum: 2014, 12 29, 11:22:53 »
Szerintem addig beérem You are not allowed to view links. Register or Login. Felraktam, egészen használható "pótlék". :)

Az is kérdés, hogy a Dualhoz jön-e custom kernel, mert most is eléggé lemaradva készült el. Az első használható szeptemberi, a legutolsó stabil pedig november közepi.

El akarom kerülni a szenvedést, amivel a gyári visszacuccolás jár, amikor kijön a Nyalóka. Feltételezem utána már nem sok frissítés jön hozzá. Meddig szokta támogatni a HTC a készülékeit? Tovább, mint a Samu? :D
Dual?!
Bocs, ezt nem is olvastam...
Kicsit nehezebb ügy, kevesebb hozzá a támogatás az xda-n.Általánosságban meg kell, hogy kapja azokat a frissítéseket, ami a szimpla SIM-es M7-re jár, csak egy kicsit később.
Nem ismerem a Samsung frissítési stratégiáit...:)

Nem elérhető Rapid

• ROMMER
  • Kütyüológus
« Reply #4331 Dátum: 2014, 12 29, 14:42:01 »
Dual?!
Bocs, ezt nem is olvastam...
Kicsit nehezebb ügy, kevesebb hozzá a támogatás az xda-n.Általánosságban meg kell, hogy kapja azokat a frissítéseket, ami a szimpla SIM-es M7-re jár, csak egy kicsit később.
Nem ismerem a Samsung frissítési stratégiáit...:)

Samu maximum 1 évig támogatja a felső kategóriás készülékeit is, aztán messziről integet. :)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4332 Dátum: 2014, 12 29, 14:55:30 »
Samu maximum 1 évig támogatja a felső kategóriás készülékeit is, aztán messziről integet. :)

Az M7 lassan két éves, és most is meg fogja kapni a frissítést, elsők között. :taps:

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #4333 Dátum: 2014, 12 29, 23:19:02 »
Nteeb van e ötlete arra, hogy tudnám az one max-nak az akuját feltölteni. Az a baj, hogy semilyen
kontaktot nem tudok létrehozni a vas és a pc között. Az akuját egy öntapados lappal ragasztották le ami kis ügyességgel felszedhetö.
Lehet igy valahogy tudnánk életet lehelni bele.Egy probát még ez megérne szerintem. :hmm:
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: HTC One - Általános beszélgetés
« Reply #4334 Dátum: 2014, 12 30, 04:33:00 »
Nteeb van e ötlete arra, hogy tudnám az one max-nak az akuját feltölteni. Az a baj, hogy semilyen
kontaktot nem tudok létrehozni a vas és a pc között. Az akuját egy öntapados lappal ragasztották le ami kis ügyességgel felszedhetö.
Lehet igy valahogy tudnánk életet lehelni bele.Egy probát még ez megérne szerintem. :hmm:
Ha teljesen lemerult akkor ki kell szedni es be kell bikazni.

Nem elérhető szuribaba

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HTC Desire
« Reply #4335 Dátum: 2014, 12 30, 07:07:02 »
Sziasztok!
Úgy gondolom,hogy egy nagyon hasznos dolog amit tegnap tapasztaltam, a HTC M8 Magyarítás ügyében ezért megosztom veletek!

Nos: van egy HTC M8 telefonom ami nem beszélt Magyarul, ezért megnéztem a netet, hogy mit is lehet tenni.
Sokan leírták, hogy hogyan lehet Magyarítani a készüléket, de aki nem egy PC guru annak bizony még a leírás alapján sem egyszerű a Magyarítás menete.
Én ezért rengeteget telefonáltam, hogy hol és mennyiért vállalják a Magyarítást.
Sajnos az esetek 99%-ban elhajtottak, mert  "még nem tudjuk Magyarítani", vagy. hozd el és kb 2-3 nap alatt megnézzük, hogy mit tudunk kezdeni a telefonnal".
Én úgy voltam vele, hogy egy 150000 Huf-os telefont vagy biztosan megtudják csinálni, vagy nem, tehát abba nem akartam belemenni, hogy napokig otthagyom valahol a telefont, aztán lesz ami lesz!
Már, már elkeseredtem, amikor is eljutottam a FORTUNA GSM - PÓLUS Centerben lévő telefonszámához, amit felhívtam és ott egyből azt mondta egy srác, hogy OK, hozd el a telefont és 2 órán belül megcsináljuk a Magyarítást.
Az ára pedig 3500 Huf volt, ami úgy gondolom, hogy egy kifejezetten jó ár annak akinek van egy ilyen drága telefonja.
Nos........elvittem a PÓLUS Centerben lévő FORTUNK GSM-be délután 15:20-h-kor ahol egy srácnak leadtam a telefont.
Mondtam, hogy én voltam aki beszéltem vele a délelőtt folyamán a Magyarításról!
Nem kérdezett semmit, illetve csak annyit mondott, hogy jöjjek vissza 2 óra múlva és kész lesz a telefon!
Visszamentem 17.40-h-kor és lássatok csodát a telefon kész volt!
Nem kezdték el mondani, hogy "még nincs itt..még nem jött vissza a telefon", hanem a kezebe adták és ennyi!
Tökéletesen "beszél Magyarul" a telefon, így igazán boldog vagyok!
Ja.és ami fontos: semmi nem veszett el a telefonról, tehát nem kellett hozzá HARD RESET!
Úgy gondolom, hogy a tudatlanoknak (mint amilyen én is vagyok) azoknak inkább ez a megoldás, mint a mókolás!
Remélem segítettem azoknak, akik a neten keresgélnek magyarítás ügyben!

Üdv!
Tamás

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4336 Dátum: 2014, 12 30, 07:30:20 »
Sziasztok!
Úgy gondolom,hogy egy nagyon hasznos dolog amit tegnap tapasztaltam, a HTC M8 Magyarítás ügyében ezért megosztom veletek!

Nos: van egy HTC M8 telefonom ami nem beszélt Magyarul, ezért megnéztem a netet, hogy mit is lehet tenni.
Sokan leírták, hogy hogyan lehet Magyarítani a készüléket, de aki nem egy PC guru annak bizony még a leírás alapján sem egyszerű a Magyarítás menete.
Én ezért rengeteget telefonáltam, hogy hol és mennyiért vállalják a Magyarítást.
Sajnos az esetek 99%-ban elhajtottak, mert  "még nem tudjuk Magyarítani", vagy. hozd el és kb 2-3 nap alatt megnézzük, hogy mit tudunk kezdeni a telefonnal".
Én úgy voltam vele, hogy egy 150000 Huf-os telefont vagy biztosan megtudják csinálni, vagy nem, tehát abba nem akartam belemenni, hogy napokig otthagyom valahol a telefont, aztán lesz ami lesz!
Már, már elkeseredtem, amikor is eljutottam a FORTUNA GSM - PÓLUS Centerben lévő telefonszámához, amit felhívtam és ott egyből azt mondta egy srác, hogy OK, hozd el a telefont és 2 órán belül megcsináljuk a Magyarítást.
Az ára pedig 3500 Huf volt, ami úgy gondolom, hogy egy kifejezetten jó ár annak akinek van egy ilyen drága telefonja.
Nos........elvittem a PÓLUS Centerben lévő FORTUNK GSM-be délután 15:20-h-kor ahol egy srácnak leadtam a telefont.
Nem kérdezett semmit, illetve csak annyit mondott, hogy jöjjek vissza 2 óra múlva és kész lesz a telefon!
Nem kezdték el mondani, hogy "még nincs itt..még nem jött vissza a telefon", hanem a kezebe adták és ennyi!
Ja.és ami fontos: semmi nem veszett el a telefonról, tehát nem kellett hozzá HARD RESET!
Úgy gondolom, hogy a tudatlanoknak (mint amilyen én is vagyok) azoknak inkább ez a megoldás, mint a mókolás!

Üdv!
Tamás

Hát nem tudom!
3500 Ft. kiadni egy fél perces műveletért, és végig járni hozzá a várost!
Nyugodtan kérhettél volna segítséget innen is.
Ha nem értesz hozzá, vagy nem mersz neki állni, TeamViewer-en keresztül fél perc alatt meg lehet oldani.

Szerinted Ők nem "mókoltak" vele?

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #4337 Dátum: 2014, 12 30, 09:24:44 »
Ha teljesen lemerult akkor ki kell szedni es be kell bikazni.
Az rendben, de hogy gondoltad. Egyébként van rajta vezeték nélküli töltés is.
Az is szoftveresen megy.
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4338 Dátum: 2014, 12 30, 10:15:50 »
Sziasztok!

Üdv!
Tamás
OMG...  ;D
Reklámnak nem volt rossz! :p

Tapatalk-kal küldve az én HTC One_M8-el

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4339 Dátum: 2014, 12 30, 10:26:36 »
Szerintem sehogy, ha töltőre dugva meg se nyikkan. Ha "csak"  teljesen lemerült, akkor hagyd pár órát töltődni (gyári kábellel) . Valaminek történnie kell: vagy elkezd restartolgatni, vagy legalább a töltésjelző led világít. Ha egyik sem,  akkor tégla és azon az akku cseréje sem segít!

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #4340 Dátum: 2014, 12 30, 18:48:29 »

custom kernel az igaz de a többi nem teljesen.

A hardver támogatja, csak a snapi azon funkciója nincs meg ami mindezt a támogatást alacsony energiafogyasztású módban tenné. Custom kernellel ezért is működik a dt2w és természetesen nem csak a kapacitiv gombok környékén hanem a teljes kijelzőn. Valószinű picivel többet fogyaszt ezzel a szolgáltatással mint az m8 de ezt az árat meg kell fizetni ( bár custom kernelnél meg ugye millió felesleges szál ki van szedve ami miatt meg kevesebb a fogyasztás  :D )

Az 5.01-et m7-re ha jól emlékszem jan 3.-ra jelentették be, az azért nincs annyira "odébb" :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4341 Dátum: 2014, 12 30, 20:52:39 »
custom kernel az igaz de a többi nem teljesen.

A hardver támogatja, csak a snapi azon funkciója nincs meg ami mindezt a támogatást alacsony energiafogyasztású módban tenné. Custom kernellel ezért is működik a dt2w és természetesen nem csak a kapacitiv gombok környékén hanem a teljes kijelzőn. Valószinű picivel többet fogyaszt ezzel a szolgáltatással mint az m8 de ezt az árat meg kell fizetni ( bár custom kernelnél meg ugye millió felesleges szál ki van szedve ami miatt meg kevesebb a fogyasztás  :D )

Az 5.01-et m7-re ha jól emlékszem jan 3.-ra jelentették be, az azért nincs annyira "odébb" :D
Hát pont a "snapi" ezen funkciójának hiánya miatt írtam, hogy a HARDVER nem támogatja... :D
Nekem még nem sikerült egyetlen-"letisztított"-custom kernellel sem szignifikáns fogyasztáscsökkenést elérni..amiatt semmiképpen sem, mert azt annyira lecsupaszították volna attól a sok "felesleges száltól"... Még ha ez elvileg igaz is, a gyakorlat mégis más.
A HTC-nél a rendszerfrissítések nem egyszerre ömlenek rá az összes készülékre. Először az aktuális flagship, aztán a tavalyi (arról nem is beszélve, hogy a dupla sim-es verzió megint más lapra tartozik-arról a variánsról volt szó ugyebár...). A jan. 3.-a szerintem még az M8-ra is erős túlzás, ne éld bele magad annyira...
pl.:

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #4342 Dátum: 2014, 12 30, 21:55:59 »
Szerintem sehogy, ha töltőre dugva meg se nyikkan. Ha "csak"  teljesen lemerült, akkor hagyd pár órát töltődni (gyári kábellel) . Valaminek történnie kell: vagy elkezd restartolgatni, vagy legalább a töltésjelző led világít. Ha egyik sem,  akkor tégla és azon az akku cseréje sem segít!

Lehet hülyeséget kérdezek, de ha tégla akkor azt csak alaplap csere oldja meg ugye. Vagy valami ötlet van.Pl. szerviz.>:(

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Re: HTC One - Általános beszélgetés
« Reply #4343 Dátum: 2014, 12 30, 22:09:59 »
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha tégla akkor azt csak alaplap csere oldja meg ugye. Vagy valami ötlet van.Pl. szerviz.>:(
Szervizhez sok sikert: VSP DATA a.s. – GSM Service
Service Park area
Průmyslová 1181
391 02 Sezimovo Ústí II
Česká republika
+420 381 489 511
Munkaidő: Hé – Pé
8:00 – 16:00

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #4344 Dátum: 2014, 12 30, 22:22:21 »
Hát pont a "snapi" ezen funkciójának hiánya miatt írtam, hogy a HARDVER nem támogatja... :D
Nekem még nem sikerült egyetlen-"letisztított"-custom kernellel sem szignifikáns fogyasztáscsökkenést elérni..amiatt semmiképpen sem, mert azt annyira lecsupaszították volna attól a sok "felesleges száltól"... Még ha ez elvileg igaz is, a gyakorlat mégis más.
A HTC-nél a rendszerfrissítések nem egyszerre ömlenek rá az összes készülékre. Először az aktuális flagship, aztán a tavalyi (arról nem is beszélve, hogy a dupla sim-es verzió megint más lapra tartozik-arról a variánsról volt szó ugyebár...). A jan. 3.-a szerintem még az M8-ra is erős túlzás, ne éld bele magad annyira...
pl.:

A csökkentett fogyasztású módot nem támogatja, a dt2w-et igen  :D
Szignifikáns csökkenés persze hogy nincs de azt a +5% amit elvisz a dt2w azt pont vissza tudják már kompenzálni, hogy ne láss különbséget a fogyasztásban.
jan 3 ha jól emlékszem egy htc konferenciáról szivárgott ki, nem hiszem hogy nagyon elhúzzák majd, a tavaszi virágokat tuti nem kell kivárni  ;)

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #4345 Dátum: 2014, 12 30, 22:24:22 »
Szervizhez sok sikert: VSP DATA a.s. – GSM Service
Service Park area
Průmyslová 1181
391 02 Sezimovo Ústí II
Česká republika
+420 381 489 511
Munkaidő: Hé – Pé
8:00 – 16:00
Hát nem igy gondoltam, nekem ez egy kicsit igy fellengzösnek tünik. Ezenkivül más alternativa nincs? :hmm:

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4346 Dátum: 2014, 12 30, 22:58:48 »
A csökkentett fogyasztású módot nem támogatja, a dt2w-et igen  :D
Szignifikáns csökkenés persze hogy nincs de azt a +5% amit elvisz a dt2w azt pont vissza tudják már kompenzálni, hogy ne láss különbséget a fogyasztásban.
jan 3 ha jól emlékszem egy htc konferenciáról szivárgott ki, nem hiszem hogy nagyon elhúzzák majd, a tavaszi virágokat tuti nem kell kivárni  ;)
A jan.3. az M8. Talán.
A többi utána. És újra csak megismételném: nem a sima M7-ről volt szó, hanem a dual sim-es változatról.
Ne rágjuk ezt már tovább, jó?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4347 Dátum: 2014, 12 30, 23:06:01 »
Ha valóban tégla, akkor alaplap csere...

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #4348 Dátum: 2014, 12 30, 23:29:28 »
Ha valóban tégla, akkor alaplap csere...

Valahol lehet szerinted olcson beszerezni,használt is jó szerintem.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4349 Dátum: 2014, 12 31, 08:08:04 »
Valahol lehet szerinted olcson beszerezni,használt is jó szerintem.
Nem tudom mire mennél vele. Ezt otthon beszerelni nem lehet, ha valamire, erre szerintem kötelező a szakszerviz.  A használtra semmi garancia nincs, újat szervizen kívül beszerezni sem olcsó, hiszen ez a legdrágább része a készüléknek.
Egyébként utánanéztem a neten, de ehhez a modellhez csak amerikai szolgáltatós (Sprint, Verizon) alaplapokat kínálnak. Azzal nem mész semmire, mert nemcsak szolgáltatói lock lehet rajtuk, de másféle hálózatra is tervezték őket, ami Európában használhatatlan.