Sziasztok!
Az elmúlt héten hegyekben voltak mászni és az egyik társunk sajnálatos többórás hegyimentése során a telefonom megadta magát. Használnom ugyan nem kellett, mégis a hordágycipelés közben arra lettem figyelmes, hogy állandóan újraboot-ol (zizegett). Visszaérve a menedékházba meg is néztem és valóban a fent leírt jelenség történt.
Úgy tűnik, hogy nem bírta a magas páratartalmat.
A telefont kb. 1 éve használom, gyakorlatilag minden második hétvégén hegyekben mozgok vele és még nem fordult elő vele ilyen.
A teló természetesen root-olt, de hiába lépek be bootloader-be, a állandó újrabootolásos processz miatt azonnal kilép és bootol megint. Teszi ezt addig, amíg le nem merül. Ha töltőre dugom, akkor mihelyt lesz nafta benne, kezdi megint a bootolgatást, melynek során addig jut el, hogy megjelenik a HTC felirat. Ha bootoláskor azonnal a megjelenő fehér képernyőnél megnyomom a kikapcsológombot (hogy 10mp nyomvatartás után kikapcsoltassam), akkor továbblép és eljut egészen addig, hogy a HTC logó animálva is megjelenik. Aztán megint kezdi előről. Értsd: nem sikerül 10 mp-ig nyomvatartással kikapcsolni.
Kérnék tőletek tippeket, ötleteket:
1. Javítható-e szerintetek a dolog?
2. A benne levő integrált ("külső") SD-kártyát ki lehet-e szedni belőle, azaz fizikailag tényleg ugyanúgy néz-e ki, mint egy hagyományos mikro SD? Azon vannak ugyanis fényképek (más szintén fontos hegyi dolgokról, köztük más baleset dokumentációi is) és természetesen a korábbi twrp-backup is.
3. Le lehet-e menteni a rendszer memóriából a legutóbbi üzeneteket? Nagyon fontos lenne, mert éppen válok és fontos infók vannak rajta. Ha el tudnám indítani, legalább recovery módba én is tudom hogy kell csinálni, hogy a /data-n belül hol kell keresni. Kérdésem inkább arra irányul, hogy hallott-e valamelyikőtök olyanról, hogy tudnak-e készíteni valami tprw-hez hasonló mentést egy halott készülékről, úgy mint egy halott vinyóról, hogy abból az említett adatbázisokat ki lehessen nyerni?
Köszi!
Üdv:
B.