2025, 01 10, 12:53:48

Szerző Téma: HTC One - Általános beszélgetés  (Megtekintve 352072 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető willy16

• Navigáció / Navigation: Sygic&Igo
  • PDA: HTC DHD
  • PDA ROM: CoreDroid v8.1
Re: HTC One - Általános beszélgetés
« Reply #4125 Dátum: 2014, 07 10, 17:59:16 »
Sziasztok!

Gondolkodom egy HTC One M7 vásárlásán, de sajnos mindenhol T-mobile-s készüléket találok.
Lehetséges valahogy a függetlenítése?

Köszi! :)

Nem elérhető nervy

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC One
« Reply #4126 Dátum: 2014, 07 10, 21:50:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Gondolkodom egy HTC One M7 vásárlásán, de sajnos mindenhol T-mobile-s készüléket találok.
Lehetséges valahogy a függetlenítése?

Köszi! :)

csak t-mobilnál jó pénzért...

Nem elérhető mroy

• Navigáció / Navigation: IGO 8/Motonav/Sygic
  • PDA: HTC P3600 Triny, Desire, One x+, One
  • PDA ROM: closed
Re: Re: HTC One - Általános beszélgetés
« Reply #4127 Dátum: 2014, 07 11, 09:41:46 »
Várom...

Mi a helyzet az akku idővel, mert én is ezzel szenvedek?

Send to marklar with marklar!

Evolúció: P3600 Triny, Desire , One v; One x+; és végre meg One!

Nem elérhető snorbi94

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo My Way
  • PDA: HTC One M7
HTC One - Általános beszélgetés
« Reply #4128 Dátum: 2014, 07 12, 09:16:13 »
Sziasztok.
Szeretném nyitni és rootolni a one-om (M7_UL_JB_50 Cosmote_Romania). 4.4.2 van rajta, hboot 1.57. Valaki tudna tanácsot adni melyik a legegyszerűbb módszer amivel rootolhatnék? Köszönöm !
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #4129 Dátum: 2014, 07 12, 09:36:47 »
Sziasztok!
Az elmúlt héten hegyekben voltak mászni és az egyik társunk sajnálatos többórás hegyimentése során a telefonom megadta magát. Használnom ugyan nem kellett, mégis a hordágycipelés közben arra lettem figyelmes, hogy állandóan újraboot-ol (zizegett). Visszaérve a menedékházba meg is néztem és valóban a fent leírt jelenség történt.
Úgy tűnik, hogy nem bírta a magas páratartalmat.
A telefont kb. 1 éve használom, gyakorlatilag minden második hétvégén hegyekben mozgok vele és még nem fordult elő vele ilyen.
A teló természetesen root-olt, de hiába lépek be bootloader-be, a állandó újrabootolásos processz miatt azonnal kilép és bootol megint. Teszi ezt addig, amíg le nem merül. Ha töltőre dugom, akkor mihelyt lesz nafta benne, kezdi megint a bootolgatást, melynek során addig jut el, hogy megjelenik a HTC felirat. Ha bootoláskor azonnal a megjelenő fehér képernyőnél megnyomom a kikapcsológombot (hogy 10mp nyomvatartás után kikapcsoltassam), akkor továbblép és eljut egészen addig, hogy a HTC logó animálva is megjelenik. Aztán megint kezdi előről. Értsd: nem sikerül 10 mp-ig nyomvatartással kikapcsolni.

Kérnék tőletek tippeket, ötleteket:
1. Javítható-e szerintetek a dolog?

2. A benne levő integrált ("külső") SD-kártyát ki lehet-e szedni belőle, azaz fizikailag tényleg ugyanúgy néz-e ki, mint egy hagyományos mikro SD? Azon vannak ugyanis fényképek (más szintén fontos hegyi dolgokról, köztük más baleset dokumentációi is) és természetesen a korábbi twrp-backup is.

3. Le lehet-e menteni a rendszer memóriából a legutóbbi üzeneteket? Nagyon fontos lenne, mert éppen válok és fontos infók vannak rajta. Ha el tudnám indítani, legalább recovery módba én is tudom hogy kell csinálni, hogy a /data-n belül hol kell keresni. Kérdésem inkább arra irányul, hogy hallott-e valamelyikőtök olyanról, hogy tudnak-e készíteni valami tprw-hez hasonló mentést egy halott készülékről, úgy mint egy halott vinyóról, hogy abból az említett adatbázisokat ki lehessen nyerni?

Köszi!
Üdv:
B.

Nem elérhető maxmaky

• PDA: HTC U11, Blue, 6/128
« Reply #4130 Dátum: 2014, 07 12, 15:00:00 »
Sziasztok!

Sikerült már vkinek T-Mobileos One-t függetleníteni? Nem T-nél.

Köszi!

Nem elérhető ficus10

• PDA: HTC One
  • PDA ROM: Insertcoin
« Reply #4131 Dátum: 2014, 07 13, 13:35:18 »
blackdog7 !

Próbáld meg a közelségérzékelő szenzort erős fény alá (pl. elemlámpa) tartva nyomva tartani a bekapcsoló és a hangerő gombot a szokott módon. Simán a bootloaderbe kell hogy juss.Innen már sima ügy.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #4132 Dátum: 2014, 07 13, 16:47:47 »
Sziasztok!
Az elmúlt héten hegyekben voltak mászni és az egyik társunk sajnálatos többórás hegyimentése során a telefonom megadta magát. Használnom ugyan nem kellett, mégis a hordágycipelés közben arra lettem figyelmes, hogy állandóan újraboot-ol (zizegett). Visszaérve a menedékházba meg is néztem és valóban a fent leírt jelenség történt.
Úgy tűnik, hogy nem bírta a magas páratartalmat.
A telefont kb. 1 éve használom, gyakorlatilag minden második hétvégén hegyekben mozgok vele és még nem fordult elő vele ilyen.
A teló természetesen root-olt, de hiába lépek be bootloader-be, a állandó újrabootolásos processz miatt azonnal kilép és bootol megint. Teszi ezt addig, amíg le nem merül. Ha töltőre dugom, akkor mihelyt lesz nafta benne, kezdi megint a bootolgatást, melynek során addig jut el, hogy megjelenik a HTC felirat. Ha bootoláskor azonnal a megjelenő fehér képernyőnél megnyomom a kikapcsológombot (hogy 10mp nyomvatartás után kikapcsoltassam), akkor továbblép és eljut egészen addig, hogy a HTC logó animálva is megjelenik. Aztán megint kezdi előről. Értsd: nem sikerül 10 mp-ig nyomvatartással kikapcsolni.

Kérnék tőletek tippeket, ötleteket:
1. Javítható-e szerintetek a dolog?

2. A benne levő integrált ("külső") SD-kártyát ki lehet-e szedni belőle, azaz fizikailag tényleg ugyanúgy néz-e ki, mint egy hagyományos mikro SD? Azon vannak ugyanis fényképek (más szintén fontos hegyi dolgokról, köztük más baleset dokumentációi is) és természetesen a korábbi twrp-backup is.

3. Le lehet-e menteni a rendszer memóriából a legutóbbi üzeneteket? Nagyon fontos lenne, mert éppen válok és fontos infók vannak rajta. Ha el tudnám indítani, legalább recovery módba én is tudom hogy kell csinálni, hogy a /data-n belül hol kell keresni. Kérdésem inkább arra irányul, hogy hallott-e valamelyikőtök olyanról, hogy tudnak-e készíteni valami tprw-hez hasonló mentést egy halott készülékről, úgy mint egy halott vinyóról, hogy abból az említett adatbázisokat ki lehessen nyerni?

Köszi!
Üdv:
B.
1. Igen, csak kell neki egy kis töltés. Ld.: You are not allowed to view links. Register or Login!
2. Nem, ez nem sd-kártya, de ha magához tért a rendszer, akkor javaslom, hogy valami felhő alapú mentést állíts be ( a fotókra jól jöhet a dropbox, google+, vagy-ha van otthon-egy NAS).
3. Nem tudod kinyerni az üzeneteket nandroid backup-ból. Ha van elég töltésed ahhoz, hogy már nem restartolgat a készülék állandóan, maradj recoveryben és töltsd fel teljesen, majd állítsd vissza a mentést.

Nem elérhető Georgexy

• PFC Fan / BDW Team / Nokiaprogramok.hu
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo WinCE / Igo Primo Android
  • PDA: Oppo Find 7 / Oppo R7 / HTC 10 / Wayteq 980BT
  • PDA ROM: Sense 8 / Nameless Find 7 / Color OS 2.1
« Reply #4133 Dátum: 2014, 07 13, 19:08:10 »
1. Igen, csak kell neki egy kis töltés. Ld.: You are not allowed to view links. Register or Login!
2. Nem, ez nem sd-kártya, de ha magához tért a rendszer, akkor javaslom, hogy valami felhő alapú mentést állíts be ( a fotókra jól jöhet a dropbox, google+, vagy-ha van otthon-egy NAS).
3. Nem tudod kinyerni az üzeneteket nandroid backup-ból. Ha van elég töltésed ahhoz, hogy már nem restartolgat a készülék állandóan, maradj recoveryben és töltsd fel teljesen, majd állítsd vissza a mentést.
Nem azt írta, hogy bootloader - ben sem marad meg?  Onnan is újraindul?

Tapatalk-kal küldve az én HTC One-el

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #4134 Dátum: 2014, 07 13, 19:40:10 »

Hmmm, remélem nem így van...mert az elég nagy gáz lenne...

Nem elérhető baani59

• PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: G920FXXU3COI9 - Stock 5.1.1
« Reply #4135 Dátum: 2014, 07 14, 09:06:07 »
Lehet, hogy meg kellene próbálni először a nedvességet eltávolítani belőle...

Valami erősen nedvszívó anyagba (1 kg rizsbe) tenni pár napra.  :)

Nem elérhető BIT_

• FIAT és HTC Fan :)
  • Navigáció / Navigation: iGo Primo
  • PDA: HTC 10 / HTC One M8 / HTC ONE M7 / HTC Sensation
  • PDA ROM: Gyári / ViperOneM8 3.2.1 / ViperOne 7.0.1 / ViperS 5.1.0
« Reply #4136 Dátum: 2014, 07 14, 15:04:23 »
Lehet, hogy meg kellene próbálni először a nedvességet eltávolítani belőle...

Valami erősen nedvszívó anyagba (1 kg rizsbe) tenni pár napra.  :)
Biztos, hogy nem beázásról van szó.
Én beleejtettem egy kád vízbe. Semmi baja nem lett. Egy ideig bejelzett a fejhallgató és a  mem kártya, de ezt kiszárítottam és tökéletes a telefon. Nem tud bejutni a víz. Vagy 1 percig volt totál víz alatt az enyém. :)

Küldve az én HTC One-emről

Nem elérhető blackdog7

« Reply #4137 Dátum: 2014, 07 14, 15:12:16 »

De, de sajnos arról van szó, hogy ütemesen újraindul mihelyt kap egy kis naftát. Az ütem, ciklus ideje, kb. 10 mp. Ebben a 10mp-ben reagál "mindenre", azaz be tudok lépni a bootloaderbe, rámegyek a hang fel-le gombokkal a recovery-re de aztán addigra újra is indul... :-(

Nem elérhető blackdog7

« Reply #4138 Dátum: 2014, 07 14, 15:17:44 »
Biztos, hogy nem beázásról van szó.
Én beleejtettem egy kád vízbe. Semmi baja nem lett. Egy ideig bejelzett a fejhallgató és a  mem kártya, de ezt kiszárítottam és tökéletes a telefon. Nem tud bejutni a víz. Vagy 1 percig volt totál víz alatt az enyém. :)

Küldve az én HTC One-emről

Én azért gyanakszom arra, mert előtte már egy nappal is a fényképező rész lencséje belülről párás volt... Lehet, hogy az áram miatt az akksi zárlatos lett. Minden társam azt mondta, hogy vegyem ki az akksit gyorsan... No comment (hogy ez mekkora hülye design a htc-nél!)
A rizs jó tipp mástól is hallottam. De már az 5. napja, hogy száraz környezetben vagyok, ebből 2 a lakásom Budapesten. Gondoljátok, hogy a rizs még mindig használhat?

Nem elérhető baani59

« Reply #4139 Dátum: 2014, 07 14, 21:34:31 »
Találkoztam már hasonló esettel, napokkal később kiszárítva a telefont újra tökéletesen működött. Igaz, abból ki lehetett venni az akkut és még szét is lehetett csavarozni.

A panel megszárítása és a nedvesség és áram hatására keletkezett galvanizációs termékek eltávolítása után akár működhet is a telefonod, de addig ne kapcsolgasd be - minden "nedves" bekapcsolás ront a helyzeten.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #4140 Dátum: 2014, 07 14, 22:40:00 »
Találkoztam már hasonló esettel, napokkal később kiszárítva a telefont újra tökéletesen működött. Igaz, abból ki lehetett venni az akkut és még szét is lehetett csavarozni.

A panel megszárítása és a nedvesség és áram hatására keletkezett galvanizációs termékek eltávolítása után akár működhet is a telefonod, de addig ne kapcsolgasd be - minden "nedves" bekapcsolás ront a helyzeten.

Igen, igen. De mennyi az annyi? Holnap lesz 7 napja, hogy "szárad". Ebből egy pár nap radiátor felett, a többi Magyarországon a lakásomban az asztalon.

Nem elérhető baani59

« Reply #4141 Dátum: 2014, 07 15, 22:56:56 »
Hogy "mennyi az annyi", ezt a legöregebb hindu sem tudja. Az áram hatására keletkezett sók, rézoxid, stb. nem kívánatos összeköttetéseket hoznak létre a panelon. Általában zöldes színű trutyi van az alkatrészek között. Szóval az is előfordulhat, hogy akármeddig szárítod, nem fog működni, mert az a trutyi nem tűnik el.
Ha adatokat akarsz menteni (és talán a telefon is megmenekül), szét kell szerelni és kitakarítani. A ragasztásos technológia megnehezíti, de valahogy csak megoldható.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #4142 Dátum: 2014, 07 16, 14:31:32 »
Hogy "mennyi az annyi", ezt a legöregebb hindu sem tudja. Az áram hatására keletkezett sók, rézoxid, stb. nem kívánatos összeköttetéseket hoznak létre a panelon. Általában zöldes színű trutyi van az alkatrészek között. Szóval az is előfordulhat, hogy akármeddig szárítod, nem fog működni, mert az a trutyi nem tűnik el.
Ha adatokat akarsz menteni (és talán a telefon is megmenekül), szét kell szerelni és kitakarítani. A ragasztásos technológia megnehezíti, de valahogy csak megoldható.

Igen, találtam róla videókat, de sehogy sem fűlik hozzá a fogam, hogy szétberheljem. :-(

Nem elérhető Georgexy

« Reply #4143 Dátum: 2014, 07 18, 04:25:08 »
Igen, találtam róla videókat, de sehogy sem fűlik hozzá a fogam, hogy szétberheljem. :-(

Nekem is a szétszedés jutott eszembe. Sajnos mást nem nagyon lehet tanácsolni.
Szedd szét, húzd le az akkst róla, majd alkohollal szépen tisztogasd meg. Nagyjából rakd össze, próbáld ki. Ha megy akkkor mentés, majd tesztelgesd kicsit, hogy nincs-e baja. Ha minden jó akkor rendelhetsz hozzá új házat, mert a szétszedésnél mindenképp sérül.

Üdv.

Nem elérhető kdevid

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: HTC U11 AS/4Gb/64GB/SS
  • PDA ROM: Viper U11 Latest
« Reply #4144 Dátum: 2014, 07 18, 22:49:21 »
Szedd szét, húzd le az akkst róla, majd alkohollal szépen tisztogasd meg. Nagyjából rakd össze, próbáld ki. Ha megy akkkor mentés, majd tesztelgesd kicsit, hogy nincs-e baja. Ha minden jó akkor rendelhetsz hozzá új házat, mert a szétszedésnél mindenképp sérül.

Üdv.
hajszaritoval nem serul a haz

Sent from my HTC One using Tapatalk

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
« Reply #4145 Dátum: 2014, 07 18, 23:32:21 »

Üdv.

Egyáltalán nem sérül semmi, többször szedtem szét míg meg volt, könnyű szetszedni és össze rakni is, nem kell aggódni, csak nyugodtan kell csinálni.

Tapatalk-kal küldve az én HTC One_M8-el

HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető Georgexy

« Reply #4146 Dátum: 2014, 07 22, 00:32:37 »
Hamarosan jön egy update. Valami 4.4.3/4.4.4 mix ha jól értelmeztem.
Wifi fix lesz benne.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #4147 Dátum: 2014, 07 22, 08:02:38 »
Egyáltalán nem sérül semmi, többször szedtem szét míg meg volt, könnyű szetszedni és össze rakni is, nem kell aggódni, csak nyugodtan kell csinálni.

Tapatalk-kal küldve az én HTC One_M8-el

Hm, és mivel szedted szét? A videókon vmi szikével nyúlnak be.
Nem biztonságosabb egy szervizbe vinni? Ott csak szebben rutinosabban csinálhatják ezt, gondolom nem először tennék.

Nem elérhető Georgexy

« Reply #4148 Dátum: 2014, 07 22, 10:06:17 »
Hm, és mivel szedted szét? A videókon vmi szikével nyúlnak be.
Nem biztonságosabb egy szervizbe vinni? Ott csak szebben rutinosabban csinálhatják ezt, gondolom nem először tennék.

Szerencsésebb szerintem műanyaggal szétszedni.
Én rendeltem anno szétszedő készletet.
Pl: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető laszlo74

• PDA: htc hd2
  • PDA ROM: 2.10.531.0(82076) WWE
« Reply #4149 Dátum: 2014, 07 24, 19:37:38 »
Hi

Köszönöm , ez jo muködik kicsit meg kilodtam vele, de harmadik nekifutasnak es tobbszori ujra olvasas utan sikerult .

Örök hala érte , igy nem kell elkuldeni a telomat magyarítani .Mert ahol vettem nem ertenek hozza :)
csak ha kikoldik szervizbe...

Thx meg1*
LAci