Szia
Köszönöm a választ.
Én cska gyárit használo ezt azért szeretném felrakni mert agyar rom t-s is.
Itt az a kérdés hogy lehet e rootolni ugy hogy a knox ne zavarjon be és hogy a garanci ne veszen el .
A kernert is szeretem meg hagyni.
Röviden egy gyári rom és egy root semmi más.
Ez megoldható e enél a romnál vagy nem ?
szia ..
Ha még valaki nem olvasta volna, igaz angol nyelvű: All you wanted to know about KNOX Void Warranty 0×1
A lényeg, hogy egy eFuse nevű technikával megy a dolog, ami lehetőséget ad a csak olvasható memória átprogramozására valós időben. Ezt teszi az új bootloader, ha Samsung aláírás nélküli flasheléssel találkozik. (pl. root)
Átbillenti a flaget a csak olvasható memóriában, és az ettől kezdve nem állítható vissza. Otthon Odinnal, CWM-mel, pláne apk-val tuti hogy nem.
Annyira én sem értek hozzá, így talán az elképzelhető, hogy megfelelő hardveres és szoftveres technikával és hozzáértéssel ezt az átprogramozást vissza is lehetne billenteni magában a read-only chipben valami direkt hozzáféréssel. Ezt ha egyáltalán lehetséges lesz valamikor, biztosan nem csinálják meg neked ingyen.
Chainfire és a Samsung is azt mondja, hogy ez a flag nem visszaállítható.
A bevezetett Knox konténeres rendszer biztonságának garantálásához kellett ez a jelző, hogy minden változatlan a telefonon. Nem a rootolókkal akartak kitolni szerintem, az csak következmény. Meg a garanciavesztés (elvileg).
Ha olyan egyszerű volna ki-be kapcsolgatni ezt a flaget, akkor a nagyvállalati és esetleg kormányzati szervek hogyan bízhatnának meg a Knox rendszerben?
Úgy látszik a Samsung most erre tett inkább. A magán felhasználóknak pedig lehet, hogy nincs is akkora szüksége a Knoxra. Illetve az is kérdés lehet, hogy mekkora százalékban rootolják az összes eladott telefont.
Tehát jelenleg az a két választási lehetőség van, hogy vagy Knox és garancia, vagy rootolás, ROM-olás elvileg megszűnt garanciával, és ilyenkor már akkor se lehetne Knoxot telepíteni később, ha akarnánk a 0x1-es flages telefonokra.
Az eladott S4-ekben már benne volt a technika, de csak szoftverfrissítéssel jelentkezett később. (Valószínűleg nem volt még kész a Knox.) Más kérdés, hogy eleinte erről senki nem tudott, csak miután az új bootloaderrel felmerült. Így akkor anno még nem is volt döntési lehetőség, általában bízott mindenki, hogy ha lesz valami gubanc, azt előbb-utóbb megoldják. Nem, ezt nem.
Még az lehetne, hogy akinek a régi bootloadere van, nem frissített, az feltehetne olyan főzött ROM-okat, amit a régi bootloaderrel hoztak össze a rommerek. Nem tudom, hogy van-e ilyen.
Ha 0x1-es, akkor már tökmindegy, a hajó már elment.
A Note 3 már a telepíthető Knoxszal együtt jelent meg, ott még ez a legutóbbi lehetőség sincs.
nagyon röviden N7100 típuson megoldva már ... ahogy olvasom .. de a miénken N7105 ha egyszer felrakod a gyári romot 4.3 ast és ha bármit módosítasz , kernel , root , recovery ... vége a garanciának . Más szóval ha már nincs garancia a telódon csinálhatsz bármit . De ha van akkor nem érdemes kockáztatni mert ha elromlik akkor drága lesz a javítás.