2024, 11 28, 08:39:29
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Jelly Bean romok 4.2.2.  (Megtekintve 154627 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Jelly Bean romok 4.2.2.
« Reply #225 Dátum: 2013, 07 12, 14:09:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Na, töltöm kicsit a telót. Akkor, ha nincs gubanc, és felmegy a CM, de mégse tetszene, CWM Recovery, visszaállítás arra, amit most mentettem, és mindenki boldog, ugye? :-D

ha CWM-ben csinálsz egy "nandroid" backup-ot és ha nem tetszik a rom, akkor a restore részben visszaállítod a gyáriról csinált mentést. Ennyi :)
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #226 Dátum: 2013, 07 12, 14:15:27 »
Köszönöm szépen! :ima:

CWM vagy TWRP recovery-d legyen. Ez rád van bízva melyik.
Ha ez meg van, akkor wipe data, cache és dalvik. Aztán telepítheted a zip-et. max utána még csinálsz CSAK wipe cache-t és dalvik cachet. és kész is van.

OTA fix valszeg arra vonatkozik, hogy OTA-n /over the air-en/ keresztül töltöld le a romot és úgy telepíted, akkor arra van valamilyen javítás.

bootanimáció pedig opcionális

Nem elérhető Narayan

• PFC Fan
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: 6.0.1
« Reply #227 Dátum: 2013, 07 12, 15:26:49 »
Na, kész minden. :) Ami viszont érdekes, h nem törölte a belső SD tartalmát, minden mappa, és file ott van, ami az előző rendszerben telepítve volt, illetve az External SD tartalmát sem látja, de a tárhelynél igen, ki is írja, h mennyi a mérete, ebből mennyi szabad, és mennyi foglalt. Azóta már csináltam telefonról is egy gyári beállítást, de ugyanaz. Javaslat? :)
Nexus 5 6.0.1 stock
iPad Air 32GB iOS 10.1.1

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #228 Dátum: 2013, 07 12, 15:37:30 »
Bocs a variálásért, de itt az XDA-n a telepítési útmutatóban mindenféle egzotikus dolog van. Hogy aszongya: Bootlop recovery, meg Remove Battery és nem folytatom, bemásolom a képet. Most mi ez? Vannak további lépések is? You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

CWM vagy TWRP recovery-d legyen. Ez rád van bízva melyik.
Ha ez meg van, akkor wipe data, cache és dalvik. Aztán telepítheted a zip-et. max utána még csinálsz CSAK wipe cache-t és dalvik cachet. és kész is van.

OTA fix valszeg arra vonatkozik, hogy OTA-n /over the air-en/ keresztül töltöld le a romot és úgy telepíted, akkor arra van valamilyen javítás.

bootanimáció pedig opcionális

Nem elérhető Narayan

• PFC Fan
« Reply #229 Dátum: 2013, 07 12, 15:46:23 »
Na, kész minden. :) Ami viszont érdekes, h nem törölte a belső SD tartalmát, minden mappa, és file ott van, ami az előző rendszerben telepítve volt, illetve az External SD tartalmát sem látja, de a tárhelynél igen, ki is írja, h mennyi a mérete, ebből mennyi szabad, és mennyi foglalt. Azóta már csináltam telefonról is egy gyári beállítást, de ugyanaz. Javaslat? :)

Illetve, bár telepítettem a Gapps-ot, egy Google apps sincs a menüben, de elérhetőek letöltés formájában a marketről. Ez így normális?
Nexus 5 6.0.1 stock
iPad Air 32GB iOS 10.1.1

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #230 Dátum: 2013, 07 12, 16:41:09 »

Illetve, bár telepítettem a Gapps-ot, egy Google apps sincs a menüben, de elérhetőek letöltés formájában a marketről. Ez így normális?

milyen fájlkezelővel próbálod elérni a külső sd-t?

mi az a google apps??

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #231 Dátum: 2013, 07 12, 16:42:09 »

wipe data nem törli a könyvtárakat, stb....wipe sd card vagy system. nem tudom mi van CWM-ben. szóval az gyalul le mindent

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #232 Dátum: 2013, 07 12, 16:43:45 »
Bocs a variálásért, de itt az XDA-n a telepítési útmutatóban mindenféle egzotikus dolog van. Hogy aszongya: Bootlop recovery, meg Remove Battery és nem folytatom, bemásolom a képet. Most mi ez? Vannak további lépések is? You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

ezt Tiger írta. ez is egy metódus. de amit én leírtam az alapján is csinálhatod nem lesz semmi baj!

infók: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Narayan

• PFC Fan
« Reply #233 Dátum: 2013, 07 12, 16:54:37 »
milyen fájlkezelővel próbálod elérni a külső sd-t?

mi az a google apps??

Google apps: Gmail, Youtube, Chrome, streetview, stb. Szóval, miután recovery-ben telepítettem a gapps-ot, nem az lenne a lényeg, h ezek is automatikusan benne lesznek a ROM-ban? Vagy ez csak a lehetőséget adja meg, h marketről le tudjam tölteni őket?

A beépített CM file kezelővel. Azóta visszatettem az ES-t, és azzal már látja, de a CM továbbra sem.
Nexus 5 6.0.1 stock
iPad Air 32GB iOS 10.1.1

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #234 Dátum: 2013, 07 12, 17:11:31 »
Google apps: Gmail, Youtube, Chrome, streetview, stb. Szóval, miután recovery-ben telepítettem a gapps-ot, nem az lenne a lényeg, h ezek is automatikusan benne lesznek a ROM-ban? Vagy ez csak a lehetőséget adja meg, h marketről le tudjam tölteni őket?

A beépített CM file kezelővel. Azóta visszatettem az ES-t, és azzal már látja, de a CM továbbra sem.

vagy nem telepítetted fel a gapps-ot vagy csináltál utána wipe data-t! gapps telepítés utána MAX. wipe cache és dalvik cache-t szabad.

sosem használtam "gyári" fájlkezelőt, a többivel pedig sosem volt probléma:)

Nem elérhető Narayan

• PFC Fan
« Reply #235 Dátum: 2013, 07 12, 17:19:48 »
vagy nem telepítetted fel a gapps-ot vagy csináltál utána wipe data-t! gapps telepítés utána MAX. wipe cache és dalvik cache-t szabad.

sosem használtam "gyári" fájlkezelőt, a többivel pedig sosem volt probléma:)

:-D Pedig feltettem. :-) Tehát, először vipe data, aztán vipe cache, majd vipe dalvik. Aztán a ROM, és utána a gapps. Majd fix permissions. És reboot. Ezt csináltam. A ROM és a gapps zip-ek az első oldalon lévő CM10 linkről vannak.

Kezdjem újra az egészet? Amúgy hasít a teló GB-hez képest.
Nexus 5 6.0.1 stock
iPad Air 32GB iOS 10.1.1

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #236 Dátum: 2013, 07 12, 17:24:28 »

:-D Pedig feltettem. :-) Tehát, először vipe data, aztán vipe cache, majd vipe dalvik. Aztán a ROM, és utána a gapps. Majd fix permissions. És reboot. Ezt csináltam. A ROM és a gapps zip-ek az első oldalon lévő CM10 linkről vannak.

Kezdjem újra az egészet? Amúgy hasít a teló GB-hez képest.

akkor valami nem oké!play, stb programoknak a gapps telepítése utána lennie kell.
amikor újraindult a telefon, akkor kérte a nyelv, gmail, szokásos beállítási cuccokat?

Nem elérhető Narayan

• PFC Fan
« Reply #237 Dátum: 2013, 07 12, 17:32:25 »
akkor valami nem oké!play, stb programoknak a gapps telepítése utána lennie kell.
amikor újraindult a telefon, akkor kérte a nyelv, gmail, szokásos beállítási cuccokat?

Igen, kérte. Play volt alapból. Viszont más nem. De engedi letölteni őket.
Nexus 5 6.0.1 stock
iPad Air 32GB iOS 10.1.1

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #238 Dátum: 2013, 07 13, 15:44:35 »
Szia, letöltöttem ezt a ROM-ot, magyar 2.6-ról root, Feamod recovery, wipe data, wipe dalvik, flash zip, de hiába végzek el mindent, minden alkalommal installation aborted. Mi a csudát csinálhatok rosszul? Nincs egy ötleted?

Vagy valami más, zipből telepíthető custom ROM-ot nem etudnál ajánlani,  olyat, ami biztosan szépen működik, nem akarok kísérletezni, mobilozni szeretnék vele. Köszi szépen! :ima:

Tegnap kipróbáltam, minden műxik rajta. Csak 1 db zip-et kell telepíteni.  ;)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #239 Dátum: 2013, 07 13, 16:25:14 »
Szia, letöltöttem ezt a ROM-ot, magyar 2.6-ról root, Feamod recovery, wipe data, wipe dalvik, flash zip, de hiába végzek el mindent, minden alkalommal installation aborted. Mi a csudát csinálhatok rosszul? Nincs egy ötleted?

Vagy valami más, zipből telepíthető custom ROM-ot nem etudnál ajánlani,  olyat, ami biztosan szépen működik, nem akarok kísérletezni, mobilozni szeretnék vele. Köszi szépen! :ima:

olvasd el az 1. hozzászólást. kb. a 4-5 sor. CWM vagy TWRP, Feamod nem jó!

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #240 Dátum: 2013, 07 13, 16:42:48 »
A csudába... Köszi!

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #241 Dátum: 2013, 07 13, 17:17:44 »
Valószínűleg én vagyok a béna, de a TWRP-vel sem megy fel a Tiger :'(
Wipe cache, dalvik, data, aztán az install menübe lépve hiába választom ki a felmásolt zipet, azt mondja, hogy az inkompatibilis... Ráadásul állandóan elsötétül a TWRP, vehetem ki az akksit, s indíthatom újra.

Szörnyen meguntam a dolgot... Nincs egy ötleted valami felrakható, normálisan, stabilan működik ROM-ra?

Bocs a sok kérdésért és nagyon kösz!

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #242 Dátum: 2013, 07 13, 18:01:22 »
Segítséget kérek, csapdába kerültem: a Tiger nem megy fel a TWRP-vel sem, de az előző rendszert sem tudom visszaállítani, mert a k. TWRP-től nem férek hozzá a Feamodhoz, amiben el van mentve az eredeti ROM. Nincs oprendszerem. Segítség!

Wipe cache, dalvik, data, aztán az install menübe lépve hiába választom ki a felmásolt zipet, azt mondja, hogy az inkompatibilis... Ráadásul állandóan elsötétül a TWRP, vehetem ki az akksit, s indíthatom újra.

Szörnyen meguntam a dolgot... Nincs egy ötleted valami felrakható, normálisan, stabilan működik ROM-ra?

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo v9.6
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: ADC Team - Rel.6 / Kernel 3.4.60
« Reply #243 Dátum: 2013, 07 13, 18:04:47 »
Nagyon láma kérdésem: hol a bánatban tudom bekapcsolni a főképernyő tájolását? Vagy mit nem csinálok meg, hogy el tudja fordítani az alkalmazások menüjét is, illetve a főképernyőt is? (a release4 van feltelepítve! nálam ez nagyon jó cucc! sokkal jobban bírja vele az akkum, mint a rel3-mal)

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
« Reply #244 Dátum: 2013, 07 13, 19:49:34 »
Segítséget kérek, csapdába kerültem: a Tiger nem megy fel a TWRP-vel sem, de az előző rendszert sem tudom visszaállítani, mert a k. TWRP-től nem férek hozzá a Feamodhoz, amiben el van mentve az eredeti ROM. Nincs oprendszerem. Segítség!
Telepítés előtt wipe system is legyen!
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #245 Dátum: 2013, 07 13, 19:56:44 »

Ha beléptél a TWRP-be, az első lépés reboot-->recovery legyen. Ez után ha még mindig elsötétedik, az már csak a képernyő kímélő lesz.
Galaxy S6 Edge

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #246 Dátum: 2013, 07 13, 20:18:16 »
Szia macsMan,

elkezdett bootolni végre a cucc, de be nem töltődött. (Mindent megcsináltam, amit írtál.) Ahogy a boot kéernyőt néztem - hát ez a Tiger nekem nem is tetszik. Izlések és pofonek, ugye.

Kínomban - mivel a régi opot nem tudtam Feamoddal visszaállítani, másik oprendszert töltöttem le: Slimbean. Na, nagyon nehezen mászott fel, de ez nagyon tetszik. De töröltem az egészet, mert a TWRP nem jön be, s visszaraktam a Feamodot. Most megint nem akar feljönni a Slimbean... Az lesz a vége, hogy visszatérek az eredeti ROM-hoz.  >:(

Nem ismered ezt a Slimbeant? Vagy valami más ötlet?

Ha beléptél a TWRP-be, az első lépés reboot-->recovery legyen. Ez után ha még mindig elsötétedik, az már csak a képernyő kímélő lesz.

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #247 Dátum: 2013, 07 13, 20:24:55 »
Szia macsMan,

elkezdett bootolni végre a cucc, de be nem töltődött. (Mindent megcsináltam, amit írtál.) Ahogy a boot kéernyőt néztem - hát ez a Tiger nekem nem is tetszik. Izlések és pofonek, ugye.

Kínomban - mivel a régi opot nem tudtam Feamoddal visszaállítani, másik oprendszert töltöttem le: Slimbean. Na, nagyon nehezen mászott fel, de ez nagyon tetszik. De töröltem az egészet, mert a TWRP nem jön be, s visszaraktam a Feamodot. Most megint nem akar feljönni a Slimbean... Az lesz a vége, hogy visszatérek az eredeti ROM-hoz.  >:(

Nem ismered ezt a Slimbeant? Vagy valami más ötlet?
A feamod-al nem lesz csak 2.3.6 alapu romod.
Az újabbakhoz TWRP vagy CWM kell.
Rendszer váltás előtt minden wipe kell, data, dalvik, system, cache!!!
Újra telepítés után az első induláshoz akár 2-5 perc is kellhet!!!
Tehát nyugi, kezd újra, menni fog, csak türelem!  :ok:
Galaxy S6 Edge

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #248 Dátum: 2013, 07 13, 21:02:36 »
Jól jön a segítség, köszönöm! Sokadik órája vacakolok ezzel, már kezdek kiakadni csakugyan.

Felraktam a CWM-et, úgy installáltam, de most is csak megy végtelenül a bootanimáció, a viharért nem töltődik be. Látom, írod, hogy 2-5 perc... Amikor először betöltődött TWRP-ből, akkor már a csuda tudja, lehet, hogy negyedórája ment, nem is figyeltem oda, egyszer csak bánat tudja mért betöltődött és onnét kezdve ment. Lehet, hogy mégis ki kellett volna békülni a TWRP-vel :-X (Ha elsötétül a dög TWRP, akkor hogy hozod vissza a képet?)

De ez a Slimbean valami kisérleti nyúl, úgy olvasom, s ha ennyi küszködés után nem megy a bluetooth, vagy a wifi vagy más fontos dolog, akkor kivetem magam a földszintről. :shock:

A feamod-al nem lesz csak 2.3.6 alapu romod.
Az újabbakhoz TWRP vagy CWM kell.
Rendszer váltás előtt minden wipe kell, data, dalvik, system, cache!!!
Újra telepítés után az első induláshoz akár 2-5 perc is kellhet!!!
Tehát nyugi, kezd újra, menni fog, csak türelem!  :ok:

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #249 Dátum: 2013, 07 13, 21:16:47 »
Jól jön a segítség, köszönöm! Sokadik órája vacakolok ezzel, már kezdek kiakadni csakugyan.

Felraktam a CWM-et, úgy installáltam, de most is csak megy végtelenül a bootanimáció, a viharért nem töltődik be. Látom, írod, hogy 2-5 perc... Amikor először betöltődött TWRP-ből, akkor már a csuda tudja, lehet, hogy negyedórája ment, nem is figyeltem oda, egyszer csak bánat tudja mért betöltődött és onnét kezdve ment. Lehet, hogy mégis ki kellett volna békülni a TWRP-vel :-X (Ha elsötétül a dög TWRP, akkor hogy hozod vissza a képet?)

De ez a Slimbean valami kisérleti nyúl, úgy olvasom, s ha ennyi küszködés után nem megy a bluetooth, vagy a wifi vagy más fontos dolog, akkor kivetem magam a földszintről. :shock:
Ha elsötétül, ráböksz a kijelzőre, vagy valamelyik gomb..., ha nincs igy sem kép, megdöglött :)
Aksit nem kell kivenni, háromgombos modszerrel indítod újra a recovery-t vagy a rendszert.
Recovery cserét bármikor lehet csinálni, nem rendszer függő.
A Slimbean nem rossz, csak ritkábban frissül.
Ha hibátlan romot akarsz, akkor most azt mondom hogy You are not allowed to view links. Register or Login
Galaxy S6 Edge