Na, akkor lényegében megírtad a választ. :-) Ha pl felteszek egy 4.2.2 CM10 ROM-ot, az frissíti a gapps-okat Marketről is mindaddig, amíg teljesen új CM ROM kerül telepítésre. Ha jól értem... :-) Apropó, ezek a ROM-ok (konkrétan most a CM) frissít OTA módon főverzióban, mint a gyáriak? Illetve, ha igen, és érkezik vmi frissítés, de nem változik a verzió, akkor is érdemes újra tenni a Gapps-okat, vagy csak ha a készítők kifejezetten ajánlják?
1. Kérdésed első részét kicsit nem értem. Bocsi, ha kicsit szájbarágos vagyok, de a gapps=google programok egy recovery-ből telepíthető formátuma. Ennyi, A market-ből mindaddig frissülnek a programok, amig le nem törlöd azokat. Ez a gapps dolog ne zavarjon meg, hogy külön teszed fel. Ugyanazok a progik csak nem alapból a rom része.
2. nincs OTA
. 4.1.2-esben még volt, a de 4.2.2-es már nincs. Apró kényelmetlenség, DE. Ha kijön, egy újabb frissítése pl. a CM-nek, akkor felmásolod a romot, csinálsz egy wipe cache-t és dalvik cache-t, telepíted a romot, majd utána megint egy wipe cache és dalvik cache. Ennyi! Nem szükséges teljesen legyalulni a telefont.
3. Ha érkezik bármilyen frissítés, akkor azt érdemes feltenni. Többnyire a changelog részben elég jól leírják, hogy mi változott. Új funkciók stb. ritkán kerülnek bele. Inkább frissítés, optimalizálás, kernel update, stb. van benne. Rom frissítés után újra kell telepíteni a gapps-ot, és érdemes mindig a legújabbat telepíteni.