2024, 03 28, 11:11:57

Szerző Téma: Nexus 7 unlock, root, FAQ  (Megtekintve 14250 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

  • FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • *****
  • Hozzászólások: 9139
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Nexus 7 unlock, root, FAQ
« Dátum: 2013, 01 05, 07:54:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Dzsohny

  • Hozzászólások: 109
  • Nem: Férfi
  • PDA: HTC Sensation, Apple iPad mini
  • PDA ROM: ViperS 1.6.3, iOS 6.1.2 - evasi0n
Re: Nexus 7 unlock, root, FAQ
« Reply #1 Dátum: 2013, 01 06, 17:41:15 »
Nos, akkor mint ígértem gyorsan összefoglalom eme remek kis program alkalmazásának lehetőségeit. Köszönjük a programot mskip nevű xda-s fórumozónak!

Eme fantasztikus kis progi bővelkedik mindenféle funkcióban, a rootolástól kezdve a gyári állapot visszaállításáig. Amit a nexus 7 -el el lehet követni azt ez a toolkit el is tudja :D

Telepítés után, az első indításkor szemünk elé tárul egy nagyon egyszerű felhasználói felület, melyen keresztül úgy tudunk a programmal kommunikálni, hogy az általa meghatározott feladatokat, melyeket számokhoz társít, egyszerűen begépeljük, majd nyomunk egy entert. (esetenként szavakat is írhatunk neki! ;) )

Első kérdése, hogy lecsekkolja-e nekünk, van-e elérhető frissítés. Ezen funkció csak azoknak jár akik hozzájárultak egy csekély összeggel a fejlesztő munkájához, tehát aki az ingyenes verziót használja, az csak simán pötyögjön be egy no-t majd nyomjon entert.

Következő kérdése az általunk birtokolt nexus 7-esről szeretne információkat. Először is hogy wifis vagy 3g-s verzió, és milyen android fut rajta. Ezt az információt nagyon könnyű kideríteni, vagy tudjuk már eleve fejből, vagy megnézzük a készülékünk dobozát, vagy a beállításokon belül a legalsó menüpont, a táblagépről nevű fejezetben mindent megtalálunk.

Ha ezen a lépésen is sikeresen túljutottunk, elénktárul a program nyújtotta lehetőségek hatalmas tárháza. Lényegében 2 kategóriára lehet osztani a feladatokat, az egyik melyeket úgy tud végrehajtani, hogy a gépen épp a bebootolt android fut, vagy ún. fastboot mode-ban található, melybe bekapcsoláskor a hangerő lefelé és a bekapcsoló gomb egyidejűleg tartásával juthatunk el. Erre mindig figyeljünk, mert aztán csodálkozunk, hogyha hibaüzenetekkel bombáz a toolkit, hogy nem képes a feladatot elvégezni.

Legelső lépésként telepítsük a megfelelő drivereket a számítógépünkre, melyet az 1-es menüpont kiválasztásával tehetünk meg. Ott rákérdez az operációs rendszerünkre, aztán már telepít is. Miután ezzel megvan, figyelmeztet, hogy a nexuson kapcsoljuk be az android debugging opciót (a fejlesztői beállításokon belül találjuk ezt). Hogyha valaki nem talál ilyen opciót, nem kell bepánikolni! Ott van az, csak a 4.2-es androidban a google fejlesztői kicsit elrejtették előlünk.  A feledat, hogy előcsalogassuk egyszerű. A beállításokon belül görgessünk alulra, és ott a táblagépről menüponton belül, a build szám-ra kell 7szer ráböknünk, szépen lassan egymás után. Egy idő után mi is developer-nek leszünk kikiáltva, ezután elérhetőek lesznek  a fejlesztői beállítások.

Nos innentől csak azok folytassák a procedúrát akik rootolni szeretnék a készüléküket, és teljes tudatában vannak annak, hogy innentől bármit tesznek a nexusukkal az csakis saját felelősségük, én csak egy rövid leírást adtam a toolkitről!  :D  ;)

A következő lépés a rootolás felé a bootloader unlockolása amely MINDEN adatot töröl a nexusról, teljesen gyári állapotra állítja vissza, szóval csináljatok backupot!
A bootloader unlockhoz fastboot mode-ba kell tenni a nexust (fentebb leírtam), majd csatlakoztatni a számítógéphez, és a toolkitben a 3-mas opcióra (unlock-relock your bootloader), ezután válasszuk ki az unlock opciót, és itt felajánlja, hogyha nem sikerült volna a nexust fastboot mode-ba tenni, akkor a no paranccsal ő ezt megteszi nekünk, majd utána indítsuk el a folyamatot  és jelezni fogja ha elkészült.

Következő lépés a kütyü rootolása, melyet a 4. menüponttal tehetünk meg (root-unroot options)
Majd a következő menüből a root device+ install busybox (2-es opció)-t válasszuk. Majd megkérdezi, hogy melyik superuser programot szeretnénk, én a chainfire féle supersu-t javaslom (ő is). Válasszunk egyet, majd az ismerős képernyőhöz jutunk, hogyha fastbootban van a kütyü akkor folytassuk, ha nincs akkor a no parancsra ő ezt megteszi nekünk.

Hogyha ezzel is megvolnánk az utolsó lépés maradt csak hátra, egy custom recovery flashelése, ami a 6. menüpont (flash recovery), ha ráböktünk akkor válasszuk ki a flash twrp touch recovery opciót, és ismét az ismerős üzenet fogad minket, mely ha szeretnénk fastboot modeba rakja a nexust. Hogyha ezzel is megvolnánk, akkor unlockolva, rootolva, és custom recoveryvel felvértezve birtokunkba vehetjük szeretett nexuszunkat, és elkezdhetjük a romok flashelését, amit majd egy következő leírásban találtok meg!

Sok sikert a bütyköléshez, ha elakadnátok írjatok bátran!
üdv
Dzsohnybácsi
"Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy."

Nem elérhető rajker

  • Hozzászólások: 1984
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
Re: Nexus 7 unlock, root, FAQ
« Reply #2 Dátum: 2013, 01 06, 20:03:48 »
Remélem pár felhasználónak segit ez a kis videó is majd

You are not allowed to view links. Register or Login


 :hmm:
Nem szégyen a tanulás