Én érzem hogy az itt megszólalókhoz képest alap dolgokat kérdezek de sajnos én ezekkel nem vagyok tisztában.
Ha segítenél megérteni. Tehát MK802 IV vagy MK802IIIS az a Rikomagic termék sorozatszáma, RK 3066 v. RK3188 ez a chip márkaneve és mi a MK808 ez a clon? Mert hol így hol úgy kell keresni.
Majdnem. Általában a kínai tabokban és mini PC -kben négy gyártó termékeinek valamelyike van. Allwinner, Mediatek, Amlogic és Rockchip. Ezeket az alapokat különböző gyártók más-más modulokkal egészítik ki és így dobják piacra a termékeiket. Ha Te szeretnél ilyet, akkor megkeresed az egyik gyártót, megmondod, hogy milyen modulokat szeretnél a kínálatból és ha megfelelő mennyiséget rendelsz, akkor olyan nevű kütyüt csinálnak neked, amilyet szeretnél. Ha adsz a nevedre, akkor igyekszel tartani a minőséget, és teszel egy kis pénzt a fejlesztésbe is, hogy kigyomláld a bugokat. A Rikomagic elvileg ilyen, bár én nem vagyok erről meggyőződve. Ezen a vonalon első körben kijött az MK802. Ez Allwinner A10 alapra épült, Mali MP2 -vel. Aztán Augusztus végén jött az MK808 , Rockchip 3066 alapra (Mali MP4 233Mhz), 901 -es wifi modullal. Ez tulajdonképp a CC201. Ennek van egy bt. -s változata, MK808B. Ebben 903 -as wifi és nemtom milyen bt. van. Az Imito MX1 ugyanez az RK3066, csak Mediatek wifi és bt. modulokkal. Ha ezekre custom romot teszel, akkor az alapok működni fognak, de a wifi és bt csak akkor, ha pontosan ahhoz való a rom. A klón az, amikor elnevezik MK808B -nek, de olcsóbb modulokat raknak bele és ezért romolás után nem működik semmi, pedig a rom elvileg arra való. Sajnos a Rikomagic a 3066 -osnál elk...rvult, mert eredetiben is legalább 5 fajta verzió létezik az MK802 III -ból (az I és II Allwinner A10, a III az RK3066). Aztán jönnek az RK3188 -asok, Mali MP4 -532Mhz. Csakhogy ezekben sem egyformák a wifi és bt modulok. Lehet RTL8188, Broadcom alapú AP6210, vagy AP6330, stb. Szóval ha már a kezedben van a kütyü, akkor késő nézegetni a belsejét. Előtte kell tájékozódni, hogy az adott típus konkrétan milyen modulokat tartalmaz. Az RTL -ben nincs integrált bt. MTK -t szoktak társítani hozzá, ami csak 2.0 -ás. Egy AP6210 -es bt modulja már 4.0 -ás, egy AP6330 -as wifije pedig látja az 5GHz -es hálózatokat is. Amit eddig leírtam, az még csak az RK vonal. Az AML -vonalnak is megvannak az apró kis huncutságai.