Logika majdnem jó. Romolgatás és a függetlenítés két különböző dolog! A telefont vásárolhattad bármelyik szolgáltatótól, akár külföldön, akár itthon a lényeg, hogy olyan romot tegyél rá, ami az adott készülékre való.
Pl. Egy német I9001-esre ugyanazok a romok jók, mint a magyar I9001-esre.
Függetlenítés nem függ össze azzal, hogy milyen romot teszel fel rá! /Sajnos/.
A független telefonokra való rom, max annyiban különbözik a T-s romoktól, hogy nincsenek fent olyan programok, amiket a T-sek beépíteni az ő romjaikba.
Magyarul, ha felteszed a független magyar romot, vagy bármilyen custom romot, attól még nem lesz független a telefon.
Működő "függetlenítő hack" módszerről még nem olvastam. Többször felmerült a kérdés, de eddig nem találtunk semmit.
Függetleníteni tudsz szolgáltatón keresztül, ha jól tudom a T-sek 15.000 HUF-ért csinálják. Illetve sufni gsm-ben elvégzik olcsóbban.
Nos igen! Szóval a "legújabb" 2.3.6-os T ROM-ban van valuta váltó, MasterCard fizetős app, és a böngésző nagyon innovatív módon Origó névre hallgat. Meglepő módon az origó a kezdőlapja (csak azért írom le, hátha nem találtátok volna ki)
Tudom cinikus vagyok, de amit ebbe a ROM-ba belepakoltak mintegy másfél év alatt, az már akkor sem volt korszerű, mikor valamelyik szoftver mérnök álmából felriadva elkezdte fejleszteni.
Ami új, az a lakat húzogatás és a hívás fogadás, elutasítás.
Azért egy fokkal jobb, mint a 2.3.3-as.
Tudom, hogy ez a topic a gyári állapot visszaállításáról szól. Majd kapcsolódni fog ehhez is
Szóval egy másik topicban a GPS manuális javítását ma a topictól függetlenül elvégeztem mivel elborult az agyam, hogy szervizelés után nekem sem müxik.
Egy hagyományos papír lapból (a gyógyszeres doboz kartonja már vastag) vágtam egy nem egész 1x1 cm-es db-ot és ez lett az a komoly technológiai vívmány melytől egyébként szó szerint látványosan megjavult a GPS.
Gondoltam, ha már a SPAR-ba amúgy is elballagok sörért - mellette persze felajánlottam a feleslegemnek, hogy hozok mást is - akkor a borult esőre álló Pestimrei égbolt alatt hadd lássuk mit tud az "új" GPS.
Uszkve 2-3 perc alatt már navigáltam! Szóval nevetséges és egyben döbbenetes, hogy ennyi múlott!
A topichoz pedig úgy kapcsolódik, ha kiveszem a papír darabot, akkor a gyári állapotra állítom vissza
Bocs szabadgy
!
Más! Legutóbbi információ szerint 10.100.- HUF-ért függetlenítenek pl. az Europarkban (ez van legközelebb, ill. a KÖKI Terminálos, de abban meg nincs szerviz, egy ekkora viskóban!!)