Forrás:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginElőfordulhat, hogy szervizbe kell vinni a telefont, hogy még garanciában megcsinálják.
Senkinek ne legyenek illúziói. Ha bármilyen nem hivatalos magyar mobil szolgáltatós rom van a telefonodon, akkor ugrott a garancia.
Sokat megy/ment a vita, de ha gyári romod van, és már rootolt a telefonod, akkor is.
off: Amikor vettem ezt a telefont, és kértem a magenta mobil szervizeseket, hogy rootolják nekem elküldtek, sőt még a samusok is elküldtek, amikor az egyik hivatalos boltjukba bementem.
/Persze függ a hibától, és hogy milyen a szervizes kolléga. De azért ne hagyjunk "támadási" felületet./
Hogyan állj neki?
Amire szükséged van:
• Samsung adatkábel
• Odin 4.43
o You are not allowed to view links.
Register or
Login• AriesVE.OPS
o You are not allowed to view links.
Register or
Login• Samsung driver telepítése
o Töltsd le és telepítsd a Samsung KIES-t
/A hivatalos leírásban a KIES szerepel, de szerintem, ha már van a gépeden Samsung USB driver, akkor az is megteszi/
• Türelem
1. nyisd meg a feladatkezelőt (ctrl+alt+del) /szerintem, ha van sima Samu USB driver, és nincs fent a gépen Kies, akkor ez nem kell/
a. Zárd be az alábbi futó alkalmazásokat
i. KIES.exe
ii. KIESPDLR.exe
iii. KIESTRAYAGENT.exe
iv. KIESAIRMESSAGE.exe
2. Töltsd le a romot
Független:
Register or
Login Tmobile
Register or
Login Vodafone
Register or
Login /Telenor-os romot nem találtam, ha valaki meg tudja mondani, hogy melyik az, akkor belinkelem/ Egyáltalán a Tnor forgalmazta?!
3. Nyisd meg az Odin-t.
a. Jobb egér futtatás rendszergazdaként.
4. Válaszd ki a „One package”
5. OPS részbe tallózd be az AriesVE.ops fájlt.
6. One package részhez tallózd be a rom fájlt, amit letöltöttél.
7. Kapcsold ki a telefont, és tedd download módba (Hang le + power gomb)
8. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez.
9. Várd meg, amíg a COM rész sárga lesz, és message részen azt látod, hogy Detected és Added.
10. Start
Kérek mindenkit, hogy legyen türelmes. Odin telepítésnél /aki csinálta tudja/ van, hogy percekig nem mozdul a számláló, aztán hirtelen megindul.
11. Ha végzett, akkor a telefonod a recovery-be fog bootolni, de akkor már csak egy restart kell és kész is vagy.
Örülsz, mert újból garis a telefonod.
Mit csináljak, ha...
Q: Az Odin nem válaszol a Setup conneciton résznél.
A: Húzd szét /hibaüzit kapsz, de no para/. Vedd ki az aksi várj kb. 10 mp-et és próbáld újra.
Q: Megáll boot közben?
A: Vedd ki az aksit, várj egy kicsit, és boot a recovery-be. Ott wipe cache és wipe data/factory reset.
Q: Odin nem válaszol?
A: Ne csinálj semmit!Várj egy kicsit és nézd meg mi történik.