Kedves Mindenki!
Csak azért írok ide, hogy láthassa mindenki az álláspontomat, ne csak a cukkoló aláírásom legyen meg. A történet, ami bánt, úgy kezdődött, hogy megjelent egy írás az Extreme Digital akciójáról. Aztán még egy, annak problémáiról. Ott leírtam, hogy véleményem szerint az ED weboldala nincs összhangban az MCM fizetés rendszerével, mert nem teszi lehetővé az MCM kóddal történő ügyfélazonosítást. Ezért az oldal még csak nem is nevezhetné magát elfogadó helynek, nemhogy akciót hírdessen rá. Itt gyakorlatilag csalásról, személyes adatok megszerzéséről van szó. Természetesen ez ügyben járom velük ( ellenük ) a magam útját. Viszont ez a cikk a huszon hozzászólással együtt törölve lett az oldalról. Annak ellenére, hogy a hozzászólók kijelentették, kiállnak véleményük mellett és vállalják a felelősséget. A később megjelent magyarázat szerint az indulatok elfajulását kívánták megakadályozni. Természetesen véleményem szubjektív, de nem éreztem akkora indulatot a hozzászólásokban, ami az eltűntetést indokolná. Azt viszont igen, hogy ez a vita kellemetlen lehet a PFC és ED kapcsolatára. Vagyis azt gondolom, ( természetesen ez is szubjektív ), hogy ED szólt: nana, és ezért került le az oldalról. A magyarázat a PFC szerkesztőségétől származik, de kétlem, hogy egy egész szerkesztőség gyűlt volna a billentyűzet köré. PFC szerkesztőség nevű felhasználót viszont nem találtam. Szerintem ezt Valaki írta, a szerkesztőség nevében. Lenne kedves vállalni a nevét? Esetleg lehetővé tehetné, hogy a felhasználók reagálhassanak a közleményre. Talán lehet véleményük a hozzászólásaik eltávolításáról, hisz az Ő szellemi termékeik voltak akkor is, ha beleegyeztek azok közkincsé tételébe, valamint a PFC általi fenhatóságba. Számomra az is furcsa, hogy az új akcióról szóló, egyébként pozitív hangvételű cikkre sem lehet reagálni. Pedig úgy kezdődik, hogy "azért sem szállok le a témáról". De mindenki más szálljon le róla? Nem a véleményemet szeretném szajkózni, csak felhívni a figyelmet arra, hogy szerintem ez a fajta, irányított kommunikáció sincs összhangban a PFC közösségi szellemű hozzáállásával.
Új ED akció! Szólj hozzá! ..ha tudsz