2024, 11 29, 16:49:01

Szerző Téma: Romfrissítésről általában  (Megtekintve 187290 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető aliasrobi

• PDA: HTC HD2 Leo
Re: Romfrissítésről általában
« Reply #600 Dátum: 2009, 03 01, 20:05:00 »
Látom tényleg eléggé sikerült felizzítanom a hangulatot. Nem állt szándékomban.  O->- mindenkinek.

Lejött a Romovics ROM, most teszem fel. Itt vagytok még egy ideig háttérnek?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #601 Dátum: 2009, 03 01, 20:08:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Látom tényleg eléggé sikerült felizzítanom a hangulatot. Nem állt szándékomban.  O->- mindenkinek.

Lejött a Romovics ROM, most teszem fel. Itt vagytok még egy ideig háttérnek?
Nem Te voltál, hanem én  :'( :'( Többé nem írom le, miért szeretem a Romovics romot.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

irmes

• Vendég
« Reply #602 Dátum: 2009, 03 01, 20:11:26 »
Most? Vagy korábban? Olvastam a modacon, nem egyedi eset  :shock:

A fene egye meg, ezt picit benéztem..... Nálam amúgy az volt hogy miután felment a rom képernyő kalibrálás közepén csinált egy resetet....   :oops:

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #603 Dátum: 2009, 03 01, 20:13:10 »
A fene egye meg, ezt picit benéztem..... Nálam amúgy az volt hogy miután felment a rom képernyő kalibrálás közepén csinált egy resetet....   :oops:
Az normális. Felmegy a rom, és utána jópár perc múlva elindul a preconfig, majd reseteli magát. Nem is érdemes addig hozzányúlni, én nem is szoktam.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

irmes

• Vendég
« Reply #604 Dátum: 2009, 03 01, 20:15:23 »
Az normális. Felmegy a rom, és utána jópár perc múlva elindul a preconfig, majd reseteli magát. Nem is érdemes addig hozzányúlni, én nem is szoktam.

Még egy kérdés, hogy lehet megoldani, hogy a romcsere előtt fentlévő progikat ne kelljen újra telepíteni?   :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #605 Dátum: 2009, 03 01, 20:19:55 »
Még egy kérdés, hogy lehet megoldani, hogy a romcsere előtt fentlévő progikat ne kelljen újra telepíteni?   :)
Vannak olyan programok amik újratelepítés nélkül is elindulnak a telepítés helyéről, My Storage\Program Files vagy SD\Program Files. Ki tudod próbálni! Ami nem indul el, azt újra kell telepíteni. Vannak felhasználók, akik próbálkoznak más romról készült backupok visszapakolásával, én nem szoktam. 10 perc a parancsikonok visszamásolása, a pár progi újratelepítése, a beállítgatás már megy kapásból,  nekem ez nem okoz gondot.

irmes

• Vendég
« Reply #606 Dátum: 2009, 03 01, 20:22:39 »
Vannak olyan programok amik újratelepítés nélkül is elindulnak a telepítés helyéről (My Storage\Program Files vagy SD\Program Files. Ki tudod próbálni! Ami nem indul el, azt újra kell telepíteni. Vannak felhasználók, akik próbálkoznak más romról készült backupok visszapakolásával, én nem szoktam. 10 perc a parancsikonok visszamásolása, a pár progi újratelepítése, a beállítgatás már megy kapásból,  nekem ez nem okoz gondot.

Én azon gondolkoztam, hogy ha stupy meg tudta csinálni a manila 2d-t egy fájl ba, akkor nem lehetne egy olyat, hogy a fontosabb programokat is így egybegyüjteni....  Szerintem jó lenne...  ;)

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #607 Dátum: 2009, 03 01, 20:23:20 »

esetleg próbáld ki ezt:

irmes

• Vendég
« Reply #608 Dátum: 2009, 03 01, 20:24:58 »
esetleg próbáld ki ezt:

Na ezt majd tanulmányozom, valamikor.....   Köszi. :ok:

Nem elérhető aliasrobi

« Reply #609 Dátum: 2009, 03 01, 20:31:45 »
Jelentem sikerült a frissítés!  :D

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a támogatást/segítséget!

irmes

• Vendég
« Reply #610 Dátum: 2009, 03 01, 20:37:09 »

Gratulálok!  :ok:     Itt ha valami baj a telepítésnél van a tűzharc közepette nehéz lett volna szóhoz jutnod.......   :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #611 Dátum: 2009, 03 01, 20:38:26 »

Phűűű, ezt szeretem olvasni :) Majd számolj be, hogy rosszabb lett-e mint volt, vagy jobb, szavazz, és próbáld ki a Shokka romot is! Én is felteszem megint :oops:

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Nokia N900 Sygic 10
  • PDA: Nokia N900 / SGS2
  • PDA ROM: Kubuntu
« Reply #612 Dátum: 2009, 03 01, 23:55:48 »
Kösz a segítséget! Hát, majd grandprxxel frissít, s kiderül, megoldódik a az újraindítás.

Nem elérhető plaziragazzo

• pronto
  • Navigáció / Navigation: Samsung sgh-i900
  • PDA: Samsung sgh-i900
  • PDA ROM: i900DXIA2
« Reply #613 Dátum: 2009, 03 02, 10:18:27 »
sziasztok,

először is köszönet a fórumnak a létezésért! igen irányadó, főleg olyan lelkes, segítőkész tagokkal, mint Patience - neki külön köszönet. Kezdeti bizonytalanságomat szertefoszlatta, ott volt amikor kellett.
Így történt, hogy brit omniámat sikerrel frissítettem. azért volt rá szükség, mert a magyar simkártyával benne, nem jelzett bejövő hívást. feltettem rá az i900XHK3-at, és örültem, hogy jelzi a bejövőt.  :ok:
aztán ma reggel mi történt: gondoltam, folytatom Romovics legfrissebbjével, a DXIA5-tel, és nem hiszitek el most mi van: a frissítés gond nélkül megvolt, de most szintén nem jelez a pda bejövő hívást. csak kicseng a számom a hívó készüléken. berosálok.. komolyan.
Ok, egy kisebb hibám volt: a második frissítéskor nem vettem ki a sim-et.
gondoljátok h ettől lehet ez? és a másik: most mit csináljak? tegyem vissza az XHK3-at, amivel minden jó volt?
várom a hozzzáértő tanácsokat.
(a preconfig hu+szolgáltatóm)

plaziragazzo

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #614 Dátum: 2009, 03 02, 10:30:26 »
sziasztok,

először is köszönet a fórumnak a létezésért! igen irányadó, főleg olyan lelkes, segítőkész tagokkal, mint Patience - neki külön köszönet. Kezdeti bizonytalanságomat szerte censored zlatta, ott volt amikor kellett.
Így történt, hogy brit omniámat sikerrel frissítettem. azért volt rá szükség, mert a magyar simkártyával benne, nem jelzett bejövő hívást. feltettem rá az i900XHK3-at, és örültem, hogy jelzi a bejövőt.  :ok:
aztán ma reggel mi történt: gondoltam, folytatom Romovics legfrissebbjével, a DXIA5-tel, és nem hiszitek el most mi van: a frissítés gond nélkül megvolt, de most szintén nem jelez a pda bejövő hívást. csak kicseng a számom a hívó készüléken. berosálok.. komolyan.
gondoljátok h ettől lehet ez? és a másik: most mit csináljak? tegyem vissza az XHK3-at, amivel minden jó volt?

plaziragazzo
HR-t nyomtál már?

Nem elérhető aliasrobi

« Reply #615 Dátum: 2009, 03 02, 10:40:56 »
Sziasztok!

Most kezdem belakni az új romot é skét észrevétel ezzel kapcsolatban:
1. amikor kilápek a Settins-ből hibára fut  :'( (A gwes.exe -vel van gondja). Ezzel találkozott már valaki?
2. azt nem lehet valahogy átállítani, hogy sms írásánál ne chat módban kelljen írnom, mivel szépen írja a korábbi üzeneteket, de ezáltal a mostani szöveg megírására nincs több helyem, mint a kijelző 1/10-e. Sőt így nem számolja a karaktereket sem (x/160).

Nem elérhető plaziragazzo

• pronto
  • Navigáció / Navigation: Samsung sgh-i900
  • PDA: Samsung sgh-i900
  • PDA ROM: i900DXIA2
« Reply #616 Dátum: 2009, 03 02, 10:58:10 »
HR-t nyomtál már?

Természetesen Patience,  toltam neki a hardot...
 :shock: ilyen a fejem a samu miatt.

Nem elérhető o16v

• Navigáció / Navigation: Motorola Xoom with Eos rom
  • PDA: Samsung Galaxy Nexus i9250
  • PDA ROM: AOKP b40,JameBond 3.1 kernel
« Reply #617 Dátum: 2009, 03 02, 11:05:15 »
sziasztok,

először is köszönet a fórumnak a létezésért! igen irányadó, főleg olyan lelkes, segítőkész tagokkal, mint Patience - neki külön köszönet. Kezdeti bizonytalanságomat szerte censored zlatta, ott volt amikor kellett.

plaziragazzo
Nem kell kivenni a sim et nincs jelentősée az nem okozhatta ezt a hibát.
Látom a Hr t már javasolták...Próbálj ki más ROM ot is...ezt javaslom jó szívvel.
Pl:shokka 14M ét próbaképp...érdemes lenne...

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Nokia N900 Sygic 10
  • PDA: Nokia N900 / SGS2
  • PDA ROM: Kubuntu
« Reply #618 Dátum: 2009, 03 02, 11:10:12 »
Itt egy leírás arra az esetre (nagyon ritka) ha állandóan újraindulgatna a telefon romfrissítés után:

FOR OMNIA THAT RESTART REPEATLY
List of files that you need for revert back to official rom :
1. Activesync 4.5.msi from official website
2. SamsungModem_xp.zip from official website
3. MobileTurk Rom V2 ( You are not allowed to view links. Register or Login ) (time to restart again is longer than other rom)
4. Official Rom DXIA5 from official website
(you can used other lastest rom from other country, but your phone preconfiguration must same with official rom)

This is step by step to revert back to the official rom :
1. Install Activesync 4.5.msi and SamsungModem_xp.zip (after install SamsungModem_xp.zip you must restart your computer).
2. Flash MobileTurk Rom V2 to your omnia (Read instruction from first page of this thread).
3. After flash, turn off your omnia.
4. Uninstall samsung modem driver and restart your computer.
5. Play file i900DXIA5updater_xp.exe (official rom).
6. In updater user interface, mark "Tick the box if your device is fully charged".
7. Connect your omnia to computer then turn on the omnia.
8. BEFORE OMNIA RESTART YOU MUST DONE ALL INSTRUCTION NUMBER 9 UNTIL NUMBER 14 (SO YOU MUST QUICKLY).
9. Align screen quickly (you must choose 'skip' for all answer).
10.Play registry edit software in omnia, goto : start-program-tool (software name maybe is 'PHM RegEdit').
11.In PHM RegEdit user interface, goto HKEY_CURRENT_USER then CONTROLPANEL then VERSION.
12.Tap 'CustomVersion' file and change the Value Data with DXIA2 then press OK button.
13.In the updater user interface COMPUTER, mark "Tick the box after you have connected ...".
14.Then click 'Verify Device' button and click OK for the popup menu after click verify device.
15.Your omnia will restart and it will be flashed with the official rom.
16.After flash with official rom, your omnia must do not restart repeatly again.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #619 Dátum: 2009, 03 02, 12:30:37 »
Sziasztok!

Most kezdem belakni az új romot é skét észrevétel ezzel kapcsolatban:
1. amikor kilápek a Settins-ből hibára fut  :'( (A gwes.exe -vel van gondja). Ezzel találkozott már valaki?
2. azt nem lehet valahogy átállítani, hogy sms írásánál ne chat módban kelljen írnom, mivel szépen írja a korábbi üzeneteket, de ezáltal a mostani szöveg megírására nincs több helyem, mint a kijelző 1/10-e. Sőt így nem számolja a karaktereket sem (x/160).

Elcsesztem, rosszat nyomtam  :oops:

1, kapcsold ki az error reportingot.  Ismert probléma, vagyis nem is probléma, csak zavaró, ha be van kapcsolva a hibaüzenet küldése.
2. Az advanced configban át tudod állítani normál nézetre az sms-eket, vagy így megnövelheted a beviteli mezőt: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető aliasrobi

« Reply #620 Dátum: 2009, 03 02, 13:07:05 »
Elcsesztem, rosszat nyomtam  :oops:

1, kapcsold ki az error reportingot.  Ismert probléma, vagyis nem is probléma, csak zavaró, ha be van kapcsolva a hibaüzenet küldése.
2. Az advanced configban át tudod állítani normál nézetre az sms-eket, vagy így megnövelheted a beviteli mezőt: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem meglepetés, hogy megint neked kell megköszönni!  O->-

Nem elérhető polonic

• Navigáció / Navigation: HERE Drive+ Beta
  • PDA: Nokia Lumia 920
  • PDA ROM: WP8
« Reply #621 Dátum: 2009, 03 02, 13:21:16 »
Üdv!
Van valakinek vistás GP-je, amivel a legutolsó szerviz rom biztonsággal feltehető? Már beizzítottam a modem drivert, a rom is hamarosan leér. Úgy döntöttem megpróbálom vistán frissíteni.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető polonic

« Reply #622 Dátum: 2009, 03 02, 13:53:46 »
Üdv!
Van valakinek vistás GP-je, amivel a legutolsó szerviz rom biztonsággal feltehető? Már beizzítottam a modem drivert, a rom is hamarosan leér. Úgy döntöttem megpróbálom vistán frissíteni.
Vagy a dxia1-et tegyem fel? Ahhoz van vistás GP. Vagy megpróbálhatom a dxia2-őt is a az 1.8.9-es xp GP-vel?
A modem driverek szerintem jók:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető o16v

• Navigáció / Navigation: Motorola Xoom with Eos rom
  • PDA: Samsung Galaxy Nexus i9250
  • PDA ROM: AOKP b40,JameBond 3.1 kernel
« Reply #623 Dátum: 2009, 03 02, 13:57:37 »
Vagy a dxia1-et tegyem fel? Ahhoz van vistás GP. Vagy megpróbálhatom a dxia2-őt is a az 1.8.9-es xp GP-vel?
A modem driverek szerintem jók:
A driver az jónak tünik!
Az 1.8.9 az jó vistára is!Először DXHK3 szerviz ROM ajánlott feltenni aztán mehet bármi...
Ez az összeállítás arra vonatkozik ha még "gyári"  ill szolgáltatói ROM van még fönn.Ha már volt frissítés akkor mehet az a ROM amit szeretnél..

Nem elérhető polonic

« Reply #624 Dátum: 2009, 03 02, 14:01:25 »
A driver az jónak tünik!
Az 1.8.9 az jó vistára is!Először DXHK3 szerviz ROM ajánlott feltenni aztán mehet bármi...
Ez az összeállítás arra vonatkozik ha még "gyári"  ill szolgáltatói ROM van még fönn.Ha már volt frissítés akkor mehet az a ROM amit szeretnél..
Köszönöm! Akkor próbálkozom dxhk3-mal először, majd írom a fejleményeket.