Melyik romról beszélünk?
És melyik oprendszer alatt akarod frissíteni?
A DXID1-es PDA ROM-ra gondoltam. Frissítés természetesen XP alatt.
Közben kb. 5-6-szor flash-elgettem, kipróbálgattam néhány ROM-ot, leírom saját tapasztalataimat.
Előre is köszönöm nektek a segítséget jó közösség ez, sokkal bátrabban nyúl az ember az eszközhöz, hogy tudja, hogy ha elakad, akkor is számíthat itt is segítségre.
Mivel nekem igazából csakis a GPS volt fontos, alapból a PHONE részből indultam ki, ahogy itt javasoltátok (köszönöm, sokat tanultam itt). Sokat olvasgattam, bár még így is voltak bolond kérdéseim.
Szóval nekem a DXIF1-es PHONE jött be, a "gyári" XXHJ2-vel szemben ég és föld, tényleg fényévekkel jobb.
Először felraktam a DXHK3-as szervizROM-ot (PDA+PHONE), aztán erre a DXIF1-es PHONE-t. Végső soron ez lett a megoldás nekem, mert az eredeti PDA-val nem volt gond, a GPS viszont valóban lényegesen jobb lett. Nem csak 1-2-3 holddal, hanem 6-7-8-cal kommumnikál (iGO-ban zöld pöttyök), sőt, volt, hogy 10-zel is. Meg az iGO-ban a "pontosság" szinte végig "magas" szinten volt. Eredeti, "gyári" PHONE ROM-mal a "pontosság" szinte végig "gyenge" volt. Napersze más kérdés, hogy ott sem nagyon szakadozott, de jelet tényleg lassabban fogott sokszor.
No, ezután gondoltam kipőróbálok egy PDA ROM-ot, ha már a PHONE ilyen jól sikerült. PDhee egyik ROM-ját tettem fel (asszem M2D-s), s tényleg gyors, meg brutális a kezelőfelülete, haverok csak néztek, azt hitték, nem is Omniám van. Megváltozott picit a gép, persze előnyére. A GPS vétel viszont kimondottan gyenge lett ezután NÁLAM: nehezen talált, kevés holdat, s szakadozott is. Hiába raktam fel újra CSAK a PHONE ROM-ot hátha.
Utána gondoltam a PDA ROM lecserélésére, DXIA5-re. Meg is történt. Ez már a megszokott WM felület volt, viszont a GPS itt is gyenge volt sajnos (valamivel mintha "jobb" lett volna, mint a DXIF1-es PDA-val). Gondolom, nem mindegy azért az sem, hogy milyen PDA ROM van fell, hiába hogy a GPS inkább "PHONE-függő", mert hisz a windows IS paraméterezi, szóval lehetnek eltérések.
Ezután visszaraktam a full DXHK3-as szervizromot, s PHONE-nak megint a DXIF1-et, s a vétel ismét tökéletes lett. Nekem végülis csak ez kell, mert GPS-ezésre meg telefonálásra használom a készüléket. Általában standby-ban megy. Aksi 8-10 napot is kibír így. Fél éves...
Szóval köszönöm a segítséget mindenkinek, ha egyszer megint frissítésre adom a fejem (sose lehet tudni), akkor kérdezek ismét, ha elakadnék.
Amúgy a leírások nagyon jók, valóban be kell tartani őket, akkor a legkisebb az esély hogy valami baj legyen.
Köszi még egyszer!
ps.: DXID1-et végülis nem raktam fel, aksi-terhelő problémákat olvastam róla, s nálam a sima szerviz DXHK3 teljesít kiválóan.