2024, 11 29, 00:44:52

Szerző Téma: Romfrissítésről általában  (Megtekintve 187258 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető joker1976

• PDA: LG G2
Re: Romfrissítésről általában
« Reply #275 Dátum: 2009, 02 19, 17:03:29 »
sziasztok
kérdésem az lenne, hogy a windows mobile 6.5-ös verziót rá lehet tenni samsung omniára?

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #276 Dátum: 2009, 02 19, 17:12:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok
kérdésem az lenne, hogy a windows mobile 6.5-ös verziót rá lehet tenni samsung omniára?
Még nem adtak ki Omniára való WM6.5-öt.
Illetve már láttam egy vietnami oldalon,de az kamu.

Ugye nem azt gondolod,hogy a PDA-k frissítése is olyan,mint a pc-ké??

irmes

• Vendég
« Reply #277 Dátum: 2009, 02 19, 17:17:03 »
Ha az újraflashelésnél az eboot rendben volt akkor szerintem még nem tégla. 
Fel kell tölteni az aksit egy másik Omniában vagy ilyesmi. Az a baj, hogy ha így viszi el a szervizbe akkor ott ez kiderülhet és akkor ugrott a gari is!!!!

Én amikor elvittem szervizbe beleraktak egy feltöltött aksit, és ugyanúgy nem csinált semmit.

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #278 Dátum: 2009, 02 19, 17:24:19 »
Én amikor elvittem szervizbe beleraktak egy feltöltött aksit, és ugyanúgy nem csinált semmit.
Akkor szerencséd van,hogy teljesen elpusztult.
Néztek volna nagyot a szervizesek,ha valami frissítésre utaló képernyő bevillant volna.
Akkor pénzes lenne a buli. :ok:

irmes

• Vendég
« Reply #279 Dátum: 2009, 02 19, 17:37:41 »
Akkor szerencséd van,hogy teljesen elpusztult.
Néztek volna nagyot a szervizesek,ha valami frissítésre utaló képernyő bevillant volna.
Akkor pénzes lenne a buli. :ok:

Hála istennek, mert így is végig dolgoztam a nyarat hogy összegyűljön a pénz az omniára....  8)

Nem elérhető medium84

« Reply #280 Dátum: 2009, 02 19, 19:39:42 »
Hali!

Ha jól értelmezem ide vándoroltak a fórumos guruk a pdamániáról?
Remélem, mert segítségre lenne szükségem. Elakadtam a ROM frissítésben. A DataConnection.exe-t elindítottam, átállítottam Telefon-ra. Rádugtam a gépre és semmi. ActiveSync meg sem nyikkan :(. Most mit csináljak vele? Gépet újraindítottam, PDA-n nyomtam HR-et. Kifogytam az ötletekből. Segítsen valaki. Vodás Omniáról van szó.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #281 Dátum: 2009, 02 19, 19:43:49 »
Hali!

Ha jól értelmezem ide vándoroltak a fórumos guruk a pdamániáról?
Remélem, mert segítségre lenne szükségem. Elakadtam a ROM frissítésben. A DataConnection.exe-t elindítottam, átállítottam Telefon-ra. Rádugtam a gépre és semmi. ActiveSync meg sem nyikkan :(. Most mit csináljak vele? Gépet újraindítottam, PDA-n nyomtam HR-et. Kifogytam az ötletekből. Segítsen valaki. Vodás Omniáról van szó.

Az jogos ha meg sem nyikkan. Uazt az állapotot reprodukálod, ami romfrissítéskor a Phone rész frissítéskor áll fenn.

A Samsung modem drivert fel kell telepíteni előtte. Utána jó ha a pc-t újraindítod. Ezután csinálod meg ezt a dataconnection bigyót.
Phone módban megszakad az AS és települnie kell a drivernek!
Ha elindítod a Dataconn. progit megint, és PDA-ra állítod,  az AS újra látni fogja.

Igen, itt vagyunk.

Ezt olvastad? You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető medium84

« Reply #282 Dátum: 2009, 02 19, 20:18:16 »
Az jogos ha meg sem nyikkan. Uazt az állapotot reprodukálod, ami romfrissítéskor a Phone rész frissítéskor áll fenn.

A Samsung modem drivert fel kell telepíteni előtte. Utána jó ha a pc-t újraindítod. Ezután csinálod meg ezt a dataconnection bigyót.
Phone módban megszakad az AS és települnie kell a drivernek!
Ha elindítod a Dataconn. progit megint, és PDA-ra állítod,  az AS újra látni fogja.

Igen, itt vagyunk.

Ezt olvastad? You are not allowed to view links. Register or Login

Már nem győztem kivárni a választ :) és nekiestem, úgy látszik mázlim volt, minden gond nélkül összejött a dolog. Eltűnt a vodás üdvözlőképrenyő, meg másként fordul át a kijelző.
Ezen kívül miben jobb ez a szerviz ROM?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #283 Dátum: 2009, 02 19, 20:20:25 »
Már nem győztem kivárni a választ :) és nekiestem, úgy látszik mázlim volt, minden gond nélkül összejött a dolog. Eltűnt a vodás üdvözlőképrenyő, meg másként fordul át a kijelző.
Ezen kívül miben jobb ez a szerviz ROM?
Minden simán ment?  Ez rémes, hogy nem tudok találni valakit, aki visszaigazolja a cikkben leírtakat  >:( Mikor élesedett a driver? A frissítés alatt, vagy előtte?

Ezt nem a frissítés előtt kellett volna megkérdezned, hogy miben jobb? Lehet, h nem is jobb, és feleslegesen kockáztattad az Omniádat!

Hát igen, kemény 4 percet kellett várni a válaszra, tényleg kibírhatatlan :D
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető medium84

« Reply #284 Dátum: 2009, 02 19, 20:30:47 »
Minden simán ment?  Ez rémes, hogy nem tudok találni valakit, aki visszaigazolja a cikkben leírtakat  >:( Mikor élesedett a driver? A frissítés alatt, vagy előtte?

Ezt nem a frissítés előtt kellett volna megkérdezned, hogy miben jobb? Lehet, h nem is jobb, és feleslegesen kockáztattad az Omniádat!

Hát igen, kemény 4 percet kellett várni a válaszra, tényleg kibírhatatlan :D

A frissítés előtt élesedett a driver, rendesen, úgy ahogy illik, csak arról nem volt írás hogy Telefonra állítva megdöglik az AS és ettől paráztam be egy kicsit. Kockáztattam hát, ha beszarik majd megcsinálja valaki :D van itt sok okos ember. :D :D
A céges Nokiámat is frissítettem, bár az valamivel egyszerűbb...sok változás ott sem történt. 7.01-es firmware helyett lett 7.21-es.

De most komolyan, ha nem változott semmi akkor minek kell frissíteni a ROM-ot?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #285 Dátum: 2009, 02 19, 20:34:38 »
A frissítés előtt élesedett a driver, rendesen, úgy ahogy illik, csak arról nem volt írás hogy Telefonra állítva megdöglik az AS és ettől paráztam be egy kicsit. Kockáztattam hát, ha be censored ik majd megcsinálja valaki :D van itt sok okos ember. :D :D
A céges Nokiámat is frissítettem, bár az valamivel egyszerűbb...sok változás ott sem történt. 7.01-es firmware helyett lett 7.21-es.

De most komolyan, ha nem változott semmi akkor minek kell frissíteni a ROM-ot?
Hol olvastad, hogy KELL frissíteni?  :shock:
Nem kell. Nekem az Omnia DXIA2-es rommal: sokkal tovább bírja az akku, sokkal érzékenyebb a kijelző, sokkal gyorsabb, sokkal több a storage memóriám, mint a HI3-mal, amivel vettem anno. Én emiatt frissítettem, (ja és a vérem miatt, mert azzal nem bírok  :) ) de már akkor sem volt kötelező... Aztán nehogy a végén az jöjjön ki a dologból, hogy frissítettem mert KÖTELEZŐ volt, meghalt, és ti vagytok a hibásak  >:( >:(
Egyébként ha visszaolvasol ebben, vagy a DXIA2 topikban, volt akinek meghalt a pdaja. Itt voltunk, lehet, hogy későn, de lehet, h mindenképpen meghalt volna. 

Ok, beleírom a cikkbe, hogy utána kapcsoljátok vissza PDA módra, és akkor működik az AS. Bár ez romfrissítés után úgyis visszaáll. És ezt csak először, a legelső romfrissítés előtt ajánlott megcsinálni, legközelebb PC Windows install után esedékes.

Nem elérhető visit

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: meztelen AOKP bulid5
« Reply #286 Dátum: 2009, 02 19, 20:34:59 »
Lehet, kétszer megy el a kérdésem, mert az előbb is leírtam, de eltünt....
Szóval a dataconnection.exe-s dolgot csak a legeslegelső romfrissítéskor kel eljátszani? Annak idején én ezt nem tettem meg, akkor szerncsém volt? Most viszont már nem kell megtennem, ha megint frissíteni akarok?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #287 Dátum: 2009, 02 19, 20:38:04 »
Lehet, kétszer megy el a kérdésem, mert az előbb is leírtam, de eltünt....
Szóval a dataconnection.exe-s dolgot csak a legeslegelső romfrissítéskor kel eljátszani? Annak idején én ezt nem tettem meg, akkor szerncsém volt? Most viszont már nem kell megtennem, ha megint frissíteni akarok?
Erre mostanában derült fény. Nem kell megcsinálnod, csak ha újrarakod a pc-det.
Azt hiszem pontosítanom kell a leírást...

Nem elérhető visit

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: meztelen AOKP bulid5
« Reply #288 Dátum: 2009, 02 19, 20:42:32 »
Erre mostanában derült fény. Nem kell megcsinálnod, csak ha újrarakod a pc-det.
Azt hiszem pontosítanom kell a leírást...

Én is így értettem, azért is kérdeztem tagadólag :-)
Csak biztos akartam lenni...

irmes

• Vendég
« Reply #289 Dátum: 2009, 02 19, 20:55:50 »
Nem kell. Nekem az Omnia DXIA2-es rommal: sokkal tovább bírja az akku, sokkal érzékenyebb a kijelző, sokkal gyorsabb, sokkal több a storage memóriám, mint a HI3-mal, amivel vettem anno. Én emiatt frissítettem, (ja és a vérem miatt, mert azzal nem bírok  :) ) de már akkor sem volt kötelező... Aztán nehogy a végén az jöjjön ki a dologból, hogy frissítettem mert KÖTELEZŐ volt, meghalt, és ti vagytok a hibásak  >:( >:(
Egyébként ha visszaolvasol ebben, vagy a DXIA2 topikban, volt akinek meghalt a pdaja. Itt voltunk, lehet, hogy későn, de lehet, h mindenképpen meghalt volna. 

Ok, beleírom a cikkbe, hogy utána kapcsoljátok vissza PDA módra, és akkor működik az AS. Bár ez romfrissítés után úgyis visszaáll. És ezt csak először, a legelső romfrissítés előtt ajánlott megcsinálni, legközelebb PC Windows install után esedékes.

Jaja, egyet értek Patival hasznos lehet néhány esetben a romfrissítés, de sokszor ez lényegtelen. Én is csak azért kockáztattam mert tudtam, hogy Romovics romjával tovább bírja a sami, meg végre nem kell havonta hard reset, mert elfogyott a storagen a hely. Nekem most sajnos valami hiba történt amiért egyáltalán nem hibáztatok senkit, illetve nagyon köszönöm patiencének hogy megpróbált segíteni, de a sami feladta és elhunyt.... :'(

Nem elérhető medium84

« Reply #290 Dátum: 2009, 02 19, 21:02:01 »
Nem kell. Nekem az Omnia DXIA2-es rommal: sokkal tovább bírja az akku, sokkal érzékenyebb a kijelző, sokkal gyorsabb, sokkal több a storage memóriám mint a HI3-mal amivel vettem anno. Én emiatt frissítettem, de már akkor sem volt kötelező... Aztán nehogy a végén az jöjjön ki a dologból, hogy frissítettem mert KÖTELEZŐ volt, meghalt, és ti vagytok a hibásak  >:( >:(

Az hogy meghalt azt jelenti hogy eldobós lett?
Ez a DXIA2 most a legjobb ROM? Csak mert én az XDHK2-t tettem fel, ezt ajánlották az eoldalon.
Ha már van kivel dumálnom, megkérdem hogy lehetséges a rezgés erősségét növelni? Mert hiába van maxon, soha nem érzem hogy rezeg.

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #291 Dátum: 2009, 02 19, 21:04:26 »

Az hogy meghalt azt jelenti hogy eldobós lett?
Ez a DXIA2 most a legjobb ROM? Csak mert én az XDHK2-t tettem fel, ezt ajánlották az eoldalon.
Ha már van kivel dumálnom, megkérdem hogy lehetséges a rezgés erősségét növelni? Mert hiába van maxon, soha nem érzem hogy rezeg.

A meghalt azt jelenti, hogy gariban javítják ha szerencséd van. Sajnos én nem tudok jobb tippet mit amit már írtam a rezgésre.....

Nem elérhető Tsaby76

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung Galaxy S7/Sony Xperia Tablet Z LTE 16GB
  • PDA ROM: TMH/TMH
« Reply #292 Dátum: 2009, 02 19, 22:49:19 »
Én is ezen gondolkodom, mivel magyar. Ajánlottam neki a DXIA2-t (nekem most ez van), de nála kikötés a magyar vagy a rendes magyarítás sajnos. Ez a XDHK2-es egyből mehet neki rá? Ha jól értelmeztem a leírásokat, nem kell semmi köztes.
Mehet nyugodtan, én is ezt a műtétet hajtottam végre, ugyanígy HI1-HK2 váltás, az akksi gond onnantól felejtős! :D

Nem elérhető fatboy89

• Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO8 8.3.2.80621
  • PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #293 Dátum: 2009, 02 20, 00:25:31 »
Hello!

Lenne egy kérdésem a romfrissítéssel. A fórum találtam egy linket, ami elvezetett a Samsung Romfrissítő oldalára. Ott mikor kiválasztottam a DX-hez megfelelőt (Singapore), akkor csak ennyit adott ki:

Ennyire "egyszerű" lenne?

Előre is köszi a válaszokat ;)

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #294 Dátum: 2009, 02 20, 07:53:21 »
Hello!

Lenne egy kérdésem a romfrissítéssel. A fórum találtam egy linket, ami elvezetett a Samsung Romfrissítő oldalára. Ott mikor kiválasztottam a DX-hez megfelelőt (Singapore), akkor csak ennyit adott ki:

Ennyire "egyszerű" lenne?

Előre is köszi a válaszokat ;)

Ez a gyári romfrissítő Vista alá c témakör linkje. A gyári romok stabilak de nem a legfrissebek :)

Nem elérhető fatboy89

• Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO8 8.3.2.80621
  • PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #295 Dátum: 2009, 02 20, 09:24:32 »
Ez a gyári romfrissítő Vista alá c témakör linkje. A gyári romok stabilak de nem a legfrissebek :)

Thx.

Olvasgattam a témakört, de nem láttam összeszedve, hogy mi is kell Vista-s frissítéshez. Mondjuk ez három okból lehetséges:

1, Nincs
2, Nincs összeszedve
3, Vak vagyok XD

Össze tudná valaki szedni nekem? (Vagy netán ha a 3-as rész lép érvénybe, meg tudná valaki mondani az oldalszámot :D)

Mellesleg láttam, hogy frissítés előtt érdemes a régiókódot átnyomni magyarra. Nekem jelen pillanatban lazán érzékeli a Voda-t, viszont frissítés után újra meg kell csinálni, vagy ezt már kihagyhatom.

Még kér kérdés, és már tényleg az utolsó (ebben a hozzászólásban):
1, Mi a jelenlegi legfrissebb gyári rom?
2, Ezt a régióváltást más PDA-kon is meg lehet csinálni? (Jelenleg HTC Touch-ra kellene. Nyugodtan elküldhettek a HTC fórumra is :D).

Előre is köszönöm a válaszokat ;)

Üdv.:
Zoli

Nem elérhető Atthead

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: iPhone 3GS, i900, Palm T5, Asus n639
  • PDA ROM: DXID1, 6.5
« Reply #296 Dátum: 2009, 02 20, 10:36:20 »
(...)
Mellesleg láttam, hogy frissítés előtt érdemes a régiókódot átnyomni magyarra. Nekem jelen pillanatban lazán érzékeli a Voda-t, viszont frissítés után újra meg kell csinálni, vagy ezt már kihagyhatom.

(...)

Üdv.:
Zoli
Magyar régióra érdemes átállítani, amikor nem a hivatalosan kiadott Singapore ROMmal, hanem szervizrommal, főzőtt ROMmal akarsz frissíteni, mert azok nem nézik a régiókódot, viszont egyes szolgáltatások szeretik, ha magyar a régiód.

A legfrissebb szerviz ROM, tehát "gyári", de a hivatalos Samsung oldalon nem szerepel, a DXIA2.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #297 Dátum: 2009, 02 20, 11:14:12 »
Thx.

Olvasgattam a témakört, de nem láttam összeszedve, hogy mi is kell Vista-s frissítéshez. Mondjuk ez három okból lehetséges:

1, Nincs
2, Nincs összeszedve
3, Vak vagyok XD

Össze tudná valaki szedni nekem? (Vagy netán ha a 3-as rész lép érvénybe, meg tudná valaki mondani az oldalszámot :D)

2, Ezt a régióváltást más PDA-kon is meg lehet csinálni? (Jelenleg HTC Touch-ra kellene. Nyugodtan elküldhettek a HTC fórumra is :D).

Üdv.:
Zoli

Nincs összeszedve és ez nem véletlen.
Gyári magyar rom nincs.

DXHG4-es romra megpróbálhatod felrakni a Samsung oldalán lévő legutolsó gyári romot, ha sikerül szerencséd van, ha nem, akkor sem veszítesz semmit. 

A mostani gyári updaterek már nem csak a régiókódot figyelik, hanem a romod verziószámát is. El sem indul a frissítés, ha az updaternek nem tetszik a romverziód.

Gondolom a Vista miatt akarsz gyárit rátenni.
Kövesd a Samsung oldalán leírtakat, és kiderül sikerül-e.
Várjuk a fejleményeket!

Nem elérhető darkman

• Navigáció / Navigation: Igo 8 Full Europe
  • PDA: Samsung i900
  • PDA ROM: i900XDIA2 Taril 02.22
« Reply #298 Dátum: 2009, 02 20, 11:40:45 »
A Romovics DXIA2-essel 10 zöld holdam volt tegnap. Új rom, jobb GPS.

Köszi akkor valszeg felteszek egy másik romot. remélem nem hal majd meg a pdam. most fogok először ezen romot cserélni. Még 1x köszi.

Nem elérhető darkman

• Navigáció / Navigation: Igo 8 Full Europe
  • PDA: Samsung i900
  • PDA ROM: i900XDIA2 Taril 02.22
« Reply #299 Dátum: 2009, 02 20, 11:57:01 »
esetleg abban tudnál segíteni hogy a mostani romomra ezt a Romovics romot milyen lépésben lehet feltenni. mert azt hallottam hogy egyből nem lehet bizonyos romokat feltenni. köszi