2024, 11 30, 17:33:25

Szerző Téma: Romfrissítésről általában  (Megtekintve 187404 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vandeminek

• PDA: i900
  • PDA ROM: Anzo 23529 Clean
Re: Romfrissítésről általában
« Reply #1125 Dátum: 2009, 06 26, 11:01:57 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Itt  :olvass: :olvass:

hatalmas köszönet

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: Omnia i900
  • PDA ROM: WM 6.5 (PDA: DXID1, Phone: DXIF1)
« Reply #1126 Dátum: 2009, 06 26, 14:57:23 »
hali!
mivel hard reset után a képernyőbeállítás résznél nem akar tovább menni semmilyen rom sem, szervizeltetném a kis omniámat. milyen verziójú romot érdemes rárakni, hogy ne legyen belőle galiba? a pannon rom, vagy valamelyik szerviz rom?

szerk.: mivel ez lenne az első szerviz tapasztalatom pannonnál, egy-két tanács jól jönne :D

Nekem jó tapasztalatom volt a pannonos szervizzel (legalábbis itt, ahol lakom :)). Egyébként nem ők javítják, hanem, hogyha olyan a probléma, akkor továbbküldik Samsung szervizbe. Ettől függetlenül gyorsak voltak, és még cserekészüléket is adtak a javítás idejére szó nélkül :)

Nem elérhető Norbosz

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #1127 Dátum: 2009, 06 26, 22:12:49 »
Köszönöm a segítségeket, neki álltam frissíteni, de a leírásba egy mondat nekem nem egyértelmű. "Ismét indítsd el a Dataconnenction programot, állítsd vissza pda-ra, hogy az AS felismerje! (Ha elindításkor a Phone látszik, nincs dolgod vele, ott az látszik amire átállítható!)" Most akkor állítsam PDA üzemmódba, vagy állítsam phone üzemmódba? Mert pda üzemmódot írt ki és le okéztam, eltűnt a portok közül az ami az előtte lévő írásba ott volt hogy ezt kell látnom, újra szinkronizál az active syncel. Vagy ez az előtte lévő szöveg amolyan tesztként van feltüntetve hogy egyáltalán látja e a portját a pda-nak?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1128 Dátum: 2009, 06 26, 22:16:09 »
Köszönöm a segítségeket, neki álltam frissíteni, de a leírásba egy mondat nekem nem egyértelmű. "Ismét indítsd el a Dataconnenction programot, állítsd vissza pda-ra, hogy az AS felismerje! (Ha elindításkor a Phone látszik, nincs dolgod vele, ott az látszik amire átállítható!)" Most akkor állítsam PDA üzemmódba, vagy állítsam phone üzemmódba? Mert pda üzemmódot írt ki és le okéztam, eltűnt a portok közül az ami az előtte lévő írásba ott volt hogy ezt kell látnom, újra szinkronizál az active syncel. Vagy ez az előtte lévő szöveg amolyan tesztként van feltüntetve hogy egyáltalán látja e a portját a pda-nak?
Ha a pda-n állt és leokézted akkor pda módba került, hagyd úgy ahogy van.
Az jogos, hogy eltünik ilyenkor. Települt a driver?

Majd valamit kitalálok, hogy egyértelműbb legyen. Az a baj, hogy akárhányszor elindítod minden leokézáskor arra áll ami indításkor látszik  :hmm:
Jobb lenne nem piszkálni, de egyszer muszáj.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1129 Dátum: 2009, 06 26, 22:19:08 »
Ha a pda-n állt és leokézted akkor pda módba került, hagyd úgy ahogy van.
Az jogos, hogy eltünik ilyenkor. Települt a driver?

Majd valamit kitalálok, hogy egyértelműbb legyen. Az a baj, hogy akárhányszor elindítod minden leokézáskor arra áll ami indításkor látszik  :hmm:

Persze, driver nekem már jó előre telepítve volt a gépemen. :) Azért zavart meg az a lépés,mert előre volt feltelepítve a driver, így egyből ugorhattam volna a pda üzemmódba. itt folytatom a frissítést.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1130 Dátum: 2009, 06 26, 22:20:33 »
Persze, driver nekem már jó előre telepítve volt a gépemen. :) Azért zavart meg az a lépés,mert előre volt feltelepítve a driver, így egyből ugorhattam volna a pda üzemmódba. itt folytatom a frissítést.
A driver telepítése maga kevés. Ez a módszer annak az élesítésre való, hogy ne első romfrissítéskor élesedjen a driver, amikor a phone részt frissíti, mert akkor ott megállhat.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #1131 Dátum: 2009, 06 26, 22:21:06 »
Az nem elég, hogy feltelpítetted a drivert élesíteni is kell ezért kell ezt a müveletet egyszer megcsinálni egészen addig jó lesz amíg nem rakod újra a windowst a gépeden.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1132 Dátum: 2009, 06 26, 22:32:30 »
Oké már értem a dörgést. :) Közben feltelepült a hk3, most akkor ugyan ilyen módszerrel telepítsem rá a DXID1 verziót ahogy ezt csináltam? (élesítés nélkül)?

Hozzáteszem egy problémám még ezen kívül van. A leírásba volt hogy mentsem le ha magyar nyelvű a rendszerem, azt a 3 cab filet. Az a baj hogy én egyiket sem találtam a pda windows mappájába, mégis magyar volt a nyelve, most meg szoft frissítés után angol. Mit tegyek? Nincs meg az a 3 file nekem.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1133 Dátum: 2009, 06 26, 22:46:36 »
Oké már értem a dörgést. :) Közben feltelepült a hk3, most akkor ugyan ilyen módszerrel telepítsem rá a DXID1 verziót ahogy ezt csináltam? (élesítés nélkül)?

Hozzáteszem egy problémám még ezen kívül van. A leírásba volt hogy mentsem le ha magyar nyelvű a rendszerem, azt a 3 cab filet. Az a baj hogy én egyiket sem találtam a pda windows mappájába, mégis magyar volt a nyelve, most meg szoft frissítés után angol. Mit tegyek? Nincs meg az a 3 file nekem.
Használd angolul, jobban jársz.  ;)
Nem kell többé a dataconnection, olvass vissza pár hszt. Indítsd csak az updatert, és amikor csilingel húzd le, ne nyúlj hozzá a preconfig utánig. Ha felállt a preconfig után, nyomj egy hr-t!

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1134 Dátum: 2009, 06 26, 23:14:41 »
Remek, ez működött, minden frissítve van és tényleg sokkal gyorsabb mint a régi rom. Extra beállítási lehetőségek is vannak benne ahogy elsőre láttam. :D nagyon szuper! Köszi a segítséget mindenkinek, életem első soft frissítése sikeresen befejeződött, már csak a magyar nyelvet pakolom fel és kész.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1135 Dátum: 2009, 06 26, 23:22:29 »
Remek, ez működött, minden frissítve van és tényleg sokkal gyorsabb mint a régi rom. Extra beállítási lehetőségek is vannak benne ahogy elsőre láttam. :D nagyon szuper! Köszi a segítséget mindenkinek, életem első soft frissítése sikeresen befejeződött, már csak a magyar nyelvet pakolom fel és kész.
Örülök, hogy sikerrel jártál de ne nagyon erőltesd a magyarítást.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1136 Dátum: 2009, 06 26, 23:28:16 »
Végülis simán felment és működik az is, igaz vannak részek azért amik nem lettek magyarítva benne,mert ugye ez módosított rom és a beállításoknál pl. rögtön kinyílik angolul minden,majd az all settingnél magyar már minden. :D nem erőltetem, csak angol tudásom nem annyira jó. Bár most ahogy látom soft reset után megint eltűnt a magyar nyelv. :( Ezt hogy lehetne kiküszöbölni hogy azért minden egyes szoft reset után ne tünjön el a magyar nyelv? Mert ha isten ne adja több év múlva eladom mégiscsak a samut és htc-re váltok netán, azért angol nyelvel nem lehet eladni egy pda-t, nem akkora a kereslet egy angolra mint egy magyarra. Szóval erre van valami megoldás hogy véglegesen magyar maradjon a soft reset után is a telefon, vagy esetleg ha ez nem lehetséges, arra van e lehetőség hogy erre pl. egy HK3-at visszategyek? Most ugye a DXID1 verzió van fent. Erre lehet e frissíteni majd idővel pl. HK3-al?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1137 Dátum: 2009, 06 26, 23:40:21 »
Végülis simán felment és működik az is, igaz vannak részek azért amik nem lettek magyarítva benne,mert ugye ez módosított rom és a beállításoknál pl. rögtön kinyílik angolul minden,majd az all settingnél magyar már minden. :D nem erőltetem, csak angol tudásom nem annyira jó. Bár most ahogy látom soft reset után megint eltűnt a magyar nyelv. :( Ezt hogy lehetne kiküszöbölni hogy azért minden egyes szoft reset után ne tünjön el a magyar nyelv? Mert ha isten ne adja több év múlva eladom mégiscsak a samut és htc-re váltok netán, azért angol nyelvel nem lehet eladni egy pda-t, nem akkora a kereslet egy angolra mint egy magyarra. Szóval erre van valami megoldás hogy véglegesen magyar maradjon a soft reset után is a telefon, vagy esetleg ha ez nem lehetséges, arra van e lehetőség hogy erre pl. egy HK3-at visszategyek? Most ugye a DXID1 verzió van fent. Erre lehet e frissíteni majd idővel pl. HK3-al?
Miért akarnál vissza rakni egy régebbi romot?
SR után nem szabadna eltünnie a magyarításnak úgy csináltad ahogy az i900 -on le van írva? Mind a négy fájlt felraktad?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1138 Dátum: 2009, 06 26, 23:46:21 »
Miért akarnál vissza rakni egy régebbi romot?
SR után nem szabadna eltünnie a magyarításnak úgy csináltad ahogy az i900 -on le van írva? Mind a négy fájlt felraktad?

Leírom mit csináltam pontosan. Eszerint jártam el: You are not allowed to view links. Register or Login
 Letöltöttem a 3 filet a zipbe a sunnysoft zipet,majd kicsomagolva a 3 cab filet olyan sorrendben ahogy oda volt írva feltettem, majd mondom soft resetet nyomok próba képp. Ezt pedig a beállítások-rendszer-hardveres újra indítás menüben csináltam meg. Mikor ez megvolt már angol nyelven köszönt be a pda,majd ujraindult és akkor is angol nyelven maradt. Most feltettem ujra a 3 filet,meg a 4.-et plusszban (Hun_MUI_update_for_HL2.cab ),mert úgy nézett ki minden magyar, de végülis a menüben az újított részt nem tudtam hogy az is magyarnak kéne lennie. Szóval feltettem a 4. cab filet is, most az is magyar, de már nem merek soft resetelni neki újra. Vagy innentől már ha soft resetelek magyar marad?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1139 Dátum: 2009, 06 27, 00:06:19 »
Hú, itt valami nagy baj van. :( A telefonba nem lép be a pin kódommal. megnéztem másik telefonba jól írom be, egy másik telefonba működik, de itt nem. Mikor beirom a kódom azt írja ki incorrect és ezt még egyszer eljátszom mert ugye harmadjára már gáz van. Nagyon idegesít most ez. :( Valakinél volt ilyen miután feltette ezt a fözött romot? Mit tegyek? Használni szeretném a telefon részt. ha kiveszem a pint másik telefonba és ugy teszem be a kártyát, akkor is kéri a kódot, és ha entert nyomok mert nincs kód akkor is inkorrektezik. :( HELP!!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1140 Dátum: 2009, 06 27, 00:12:14 »
Hú, itt valami nagy baj van. :( A telefonba nem lép be a pin kódommal. megnéztem másik telefonba jól írom be, egy másik telefonba működik, de itt nem. Mikor beirom a kódom azt írja ki incorrect és ezt még egyszer eljátszom mert ugye harmadjára már gáz van. Nagyon idegesít most ez. :( Valakinél volt ilyen miután feltette ezt a fözött romot? Mit tegyek? Használni szeretném a telefon részt. ha kiveszem a pint másik telefonba és ugy teszem be a kártyát, akkor is kéri a kódot, és ha entert nyomok mert nincs kód akkor is inkorrektezik. :( HELP!!
Nézd meg a lock státuszt: You are not allowed to view links. Register or Login
Függetlenül vetted?

A DXID1 topikban is volt ilyen probléma, ott keress.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1141 Dátum: 2009, 06 27, 00:14:40 »
Igen, függetlenül vettem. Ezeket megcsináljam ami első linken van?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1142 Dátum: 2009, 06 27, 00:17:03 »
Igen, függetlenül vettem. Ezeket megcsináljam ami első linken van?
Zug-GSM-ben vetted?
Igen.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #1143 Dátum: 2009, 06 27, 00:22:30 »
Nem, a 17. kerületben a pesti úton egy gsm boltban, nemtudom hirtelen fejből a nevét, asszem pesti út 40. Bele mentem a leírt registry beállításba, ott nem találok MCC/MNC kódokat egyedül egy registry bejegyzés van az hogy sim lock status, aminek az értéke 0. Most mitévő legyek? Honnan tudhatom meg az MCC számot?

Szerk.: beírtam a *#7465625# kódot, network lock enabled azt írja ki, többi mind disabled. Bocs hogy ezzel zargatlak, de nekem ez teljesen új, ráadásul a leírásban sem igy szerepel, ott mcc kódot kell keresnem, az meg nincs. :(

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #1144 Dátum: 2009, 06 27, 00:29:07 »
Nem, a 17. kerületben a pesti úton egy gsm boltban, nemtudom hirtelen fejből a nevét, asszem pesti út 40. Bele mentem a leírt registry beállításba, ott nem találok MCC/MNC kódokat egyedül egy registry bejegyzés van az hogy sim lock status, aminek az értéke 0. Most mitévő legyek? Honnan tudhatom meg az MCC számot?
Sajnos nem tudok tovább segíteni az enyém ténylegesen független Omnia.
Voltak már ilyen esetek itt a fórumon, de a DXID1 topikban tudnak (remélem) segíteni azok, akik szintén így jártak.

Az xda-s linket is nézd meg, volt akinek így sikerült: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1145 Dátum: 2009, 06 27, 07:53:45 »
Leírom mit csináltam pontosan. Eszerint jártam el: You are not allowed to view links. Register or Login
 Letöltöttem a 3 filet a zipbe a sunnysoft zipet,majd kicsomagolva a 3 cab filet olyan sorrendben ahogy oda volt írva feltettem, majd mondom soft resetet nyomok próba képp. Ezt pedig a beállítások-rendszer-hardveres újra indítás menüben csináltam meg. Mikor ez megvolt már angol nyelven köszönt be a pda,majd ujraindult és akkor is angol nyelven maradt. Most feltettem ujra a 3 filet,meg a 4.-et plusszban (Hun_MUI_update_for_HL2.cab ),mert úgy nézett ki minden magyar, de végülis a menüben az újított részt nem tudtam hogy az is magyarnak kéne lennie. Szóval feltettem a 4. cab filet is, most az is magyar, de már nem merek soft resetelni neki újra. Vagy innentől már ha soft resetelek magyar marad?
Ezzel az eljárással amit leírtál csak egyetlen nagy baj van még pedig az, hogy te nem SoftResetet csináltál hanem Hard Resetet az ami a PDA-n van Hardveres újraindítás az HR. SR-t úgy tudsz csinálni, hogy a bekapcsoló gomb melett a telefon tetején van egy kis lyuk a ceruzával vagy egy vékony tárgyal meg kel nyomni.

Nem elérhető aattiss

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA ROM: DXID1 Taril
« Reply #1146 Dátum: 2009, 06 30, 07:03:58 »
Sziasztok!

Tegnap estig tartott mind a 46 oldalnyi hsz elolvasása 3 napon keresztül, s mire a végére értem, megszületett bennem is az elhatározás, hogy frissítsem a pda-t.
Ezennel kijelenthetem, hogy mindkét frissítésen sikeresen túl vagyok  :oops:.
Nem foglalkoztam a leírásokkal, csak a videó alapján csináltam végig (meg persze, amit a 46 oldalon keresztül leírtatok  :ok:)
Most DXIA5 van fent. Ujabbat majd csak akkor teszek fel, ha nem 1 lesz a verzió vége, mivel úgy gondolom, hogy akkor nem lesznek benne kisebb bugok (talán  :))

Attila

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1147 Dátum: 2009, 06 30, 07:53:18 »
Sziasztok!

Tegnap estig tartott mind a 46 oldalnyi hsz elolvasása 3 napon keresztül, s mire a végére értem, megszületett bennem is az elhatározás, hogy frissítsem a pda-t.
Ezennel kijelenthetem, hogy mindkét frissítésen sikeresen túl vagyok  :oops:.
Nem foglalkoztam a leírásokkal, csak a videó alapján csináltam végig (meg persze, amit a 46 oldalon keresztül leírtatok  :ok:)
Most DXIA5 van fent. Ujabbat majd csak akkor teszek fel, ha nem 1 lesz a verzió vége, mivel úgy gondolom, hogy akkor nem lesznek benne kisebb bugok (talán  :))

Attila
Az 1 a végén csak az abban a hónapban kiadott verziók számát jelöli tehát az ID1 -ből már nem lesz soha ID2 max olyan lehet, hogy ha júliusban jön ki egy frissítés akkor az IG1 lesz.
Amúgy gratula a frissítéshez ez a jó hozzáállás, hogy először  :olvass: és ha valami nem megy akkor kérdez.  :ok: :taps:

Nem elérhető aattiss

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA ROM: DXID1 Taril
« Reply #1148 Dátum: 2009, 06 30, 09:36:02 »
Az 1 a végén csak az abban a hónapban kiadott verziók számát jelöli tehát az ID1 -ből már nem lesz soha ID2 max olyan lehet, hogy ha júliusban jön ki egy frissítés akkor az IG1 lesz.
Amúgy gratula a frissítéshez ez a jó hozzáállás, hogy először  :olvass: és ha valami nem megy akkor kérdez.  :ok: :taps:

Igazad van, IDmár nem lesz. Akkor az ID1 is jól szuperál?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1149 Dátum: 2009, 06 30, 09:48:28 »
Igazad van, IDmár nem lesz. Akkor az ID1 is jól szuperál?
Igen nagyon jó pont ezért nincs belőle 2-es 3-as verzió mert elég jól sikerült nyugodtan felrakhatod, de ha tudsz várni 1 hetet addigra elkészül az új Romovics rom ami már WM6.5-ös lesz és igazán megéri majd felrakni.