2024, 11 30, 11:33:12

Szerző Téma: Romfrissítésről általában  (Megtekintve 187393 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Lakat33

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: i900
  • PDA ROM: i900DXID1
Re: Romfrissítésről általában
« Reply #1025 Dátum: 2009, 06 10, 12:19:54 »
Szevasztok szerintetek mi most a legjobb ROM ami most kintvan?

Nem elérhető polonic

• Navigáció / Navigation: HERE Drive+ Beta
  • PDA: Nokia Lumia 920
  • PDA ROM: WP8
« Reply #1026 Dátum: 2009, 06 10, 15:47:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szevasztok szerintetek mi most a legjobb ROM ami most kintvan?
ŐŐŐ izé ő hellóóó. aszem a dxid1 Romovics omnia a legjobb, ha fel meg letévek kell a samsungos a,lkamazások. vannak még klín romok azt is megnézheted, ha a samusn dolgok nem kellenek,
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #1027 Dátum: 2009, 06 10, 16:01:25 »
ŐŐŐ izé ő hellóóó. aszem a dxid1 Romovics omnia a legjobb, ha fel meg letévek kell a samsungos a,lkamazások. vannak még klín romok azt is megnézheted, ha a samusn dolgok nem kellenek,
Mit ittál? ;D
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető polonic

« Reply #1028 Dátum: 2009, 06 10, 16:30:20 »
Mit ittál? ;D
Tényleg ne haragudjatok nem direkt volt. Csak jószándékból válaszolni szerettem volna, de ezekrszerint nem jött sösze, most olvastam el énis.
A barátom most államviszgázott annyi történt. :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető moha53

• PDA: i900 OMNIA
  • PDA ROM: i900DXID1, WM6.5 shk.v.17
« Reply #1029 Dátum: 2009, 06 10, 18:47:16 »
:D :D :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1030 Dátum: 2009, 06 10, 18:52:41 »
Tényleg ne haragudjatok nem direkt volt. Csak jószándékból válaszolni szerettem volna, de ezekrszerint nem jött sösze, most olvastam el énis.
A barátom most államviszgázott annyi történt. :)
Nem baj, holnapra kialszod  ;D ;D Betegyem a Min nevettél jót legutóbb topikba?  :D
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető polonic

« Reply #1031 Dátum: 2009, 06 10, 18:54:48 »
Nem baj, holnapra kialszod  ;D ;D Betegyem a Min nevettél jót legutóbb topikba?  :D
Már jól vagyok. :D Mehet nyugodtan.  :D

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #1032 Dátum: 2009, 06 10, 19:11:57 »

Öcsééém...valami kommersz kevert vót,mi? :)

Nem elérhető polonic

« Reply #1033 Dátum: 2009, 06 10, 19:14:21 »
Öcsééém...valami kommersz kevert vót,mi? :)
Nem. Absinthe volt  ::P

Nem elérhető Shiraz

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: Alerson v3 (2.3.6 JVU)
« Reply #1034 Dátum: 2009, 06 11, 08:04:00 »
Nem. Absinthe volt  ::P
A jó cucc, lángoló barnacukorral...  :)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #1035 Dátum: 2009, 06 11, 17:54:33 »
Tiszteletem mindenkinek!

Először is örülök, hogy az oldal regisztrált tagja lehet. Másodszor, örülök, hogy i900 Omnia PDA-m van.

Vannak azonban apróbb gondjaim, leírom egyben mindet, hátha van összefüggés.

A ROM amit használok:
PDA: i900XDHK1/XDHK2
Phone: i900XXHJ2

egy HR után az alábbi programokat tettem fel:
- iGo 8 (warezos, de ez volt rajta amikor vettem, csak visszamásoltam a My Storage-ra)
- TCPMP (az oldalon található cikk alapján töltöttem le, az intergrált felirat-megjelenítős változat)
- Mobipocket reader
- tMan
- Finger Keyboard (szintén az oldal alapján)
- XnViev Pocket (szintén az oldalról).

A gondjaim:
-az iGo futása közben nem egyszer előfordult, hogy a tsksheduler.exe "nem tudott lefutni". Nem hiszem, hogy ez a "warez-sága" miatt van
-a TCPMP indítás után, fájl megnyitásakor nem kicsit kiakad minden, majd kb 5 perc után a player.exe küldené a windows jelentést (hozzáteszem, hogy a HR után, illetve a program feltelepítését követően a Crank című filmet felirattal együtt gond nélkül vitte, kilépéskor megcsinálta ezt a hibát, és azóta ez van).
-az Xtra kb 5 perc után is vígan "homokórázott", elvileg volt egy 36K-s letöltött fájl, nem tudom, hogy elég volt-e neki.

Azt hiszem, egyelőre ennyi. Van még más alkalmazás is, ami hibajelenteni akart, csak sajnos most nem jut eszembe, hogy mit írt ki a kicsike.

Esetleg valakinek valami ötlet, hogy ezek mitől vannak?

Samsung Today 2-t használok, registry és egyéb buhera még nem volt.

Az is furcsa volt, hogy Vista alatt a mobility center valami "windows enabled smart device"-ként ismerte fel, holott előtte a HTC-t képpel együtt megjelenítette.

A másik kérdésem (tudom, hogy van rá topic, de hátha):

A fent említett ROM helyett feltehetem-e a Romovics DXID1 ROM-ot? sokat olvastam már, hogy hogyan kell (HTC Touch Diamond-om volt korábban, azon már nem 1 rom-ot használtam).
Sajnos vistám van alapból, bár az XP-t is meg tudom oldani egy másik gépen.
Elég az sp2-es, vagy kell az sp3?
Illetve hogy direktbe rámehet-e a DXID1, vagy kell "elé" valami?

Magát a Rom cserét az oldal leírásai alapján óvatosan, de meg tudom csinálni.

A segítségeket előre is köszönöm!

"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #1036 Dátum: 2009, 06 11, 19:38:40 »
Tiszteletem mindenkinek!

Először is örülök, hogy az oldal regisztrált tagja lehet. Másodszor, örülök, hogy i900 Omnia PDA-m van.

Vannak azonban apróbb gondjaim, leírom egyben mindet, hátha van összefüggés.
Mi is örülünk, és üdv a fórumon!

Arra kérnélek, hogy legközelebb ugyanazt a hozzászólást/kérdést csak egy témában küldd el, elkerülve az igen valószínű kavarodást. A másik témában válaszoltam a kérdéseid egy részére, folytassuk ott.
Köszönöm.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #1037 Dátum: 2009, 06 11, 19:46:38 »
Mi is örülünk, és üdv a fórumon!

Arra kérnélek, hogy legközelebb ugyanazt a hozzászólást/kérdést csak egy témában küldd el, elkerülve az igen valószínű kavarodást. A másik témában válaszoltam a kérdéseid egy részére, folytassuk ott.
Köszönöm.

Szia! Köszönöm szépen. Igyekszem aktív tag lenni. Elnézést a dupla post miatt, azért küldtem mindkét helyre, mert általános és ROM-mal kapcsolatos kérdés is volt egyszerre. A választ köszönöm, ott folytatom én is!
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1038 Dátum: 2009, 06 11, 21:25:13 »
Szia! Köszönöm szépen. Igyekszem aktív tag lenni. Elnézést a dupla post miatt, azért küldtem mindkét helyre, mert általános és ROM-mal kapcsolatos kérdés is volt egyszerre. A választ köszönöm, ott folytatom én is!
A törzsgárda minden topikot olvas, úgyhogy akárhova írod is, ha tudják rá a választ, mindenképpen válaszolnak  ;)
A dupláért meg morognak a takarítók...  :D
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető vmihaly

• Navigáció / Navigation: iGO8 és Amigo
  • PDA: Omnia i900
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1
« Reply #1039 Dátum: 2009, 06 11, 23:59:04 »
Sziasztok,

egy hete vagyok "tag"  :ok: és Omnia tulajdonos. Ipaq 2210-em sokáig volt es N95, ez nem dicsekvés csak tény közlés  ;), hogy kérdéseim/(esetleges) válaszaitok "szintje"  :D miatt. Uhhh, szval nem vagyok nagyon láma nah  :).
Rengeteg oldalt olvastam el  :olvass: amíg eldöntöttem kérdezek. Sok progit felraktam már
rá, a szemeim kifolytak. A kezdeti kis csalódás után (hiányos, egyből nem talált dolgok, üzemidő ....) sikerült úgy beállítanom pár csodás kis progival (S2U2, igo, amigo, russa, mobile shell 3, tc, rex-no data, obexinbox, gb-soft tweak ... stb), hogy most már "szeretem"  :p. Sok beállítást, progit, ötletet innen tőletek "loptam" le. Egy kis vagyont költöttem elaz ebay-en: 3 féle táska (minek?, hogy legyen  :D), tv kábel, védő fólia, tartalék ceruzák, visszacsévélhető usb kábel, műanyag gumírozott tok ...  :p
Mit mondjak tovább, sejtitek, következő lépés a romfrissítés (per pill: T_Mobile, BSHI1, angolul választottam a telepítést) és itt van az első kérdésem is: mivel nem szeretném a most szépen beállított rendszert elveszíteni, sem újratelepíteni (megint 3-4 nap  :'( ), ha előtte spbackup + pimbackup -ot csinálok, frissítem a rom-ot (DXHK3-ra gondoltam, mivel angolt szeretek a kütyüijeimen, nyelv gyakorlás miatt (is) ) és ezután visszatöltöm ezt a két mentést, minden visszaáll a régire? Csak meglesz a friss rom? (hát nem semmi kérdés bevezetés, remélem nem hajítanak ki :ima:).

Második kérdésem nem ide tartozik, de ha mát itt vagyok  :D:
Amigo: hogy ne keljen élindítása előtt nekem fekvő módba átraknom (az amigo sys.txt-je őt magát megfordítja csak a képe összekeveredik, "feleződik") van e valami megoldás (megfordul és utána elindítja az amigo-t és ha még kilépéskor visszabillentené is ...)?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Amit én megosztanék viszont (egy angol oldalon találtam, itt nem láttam h valaki említette és hátha én is mondhatok értékeset nektek): ha a képernyő aljából, a közepétől felfelé a képernyő középpontjáig húztok egy "csíkot" megjelenik lent a feladatkezelő.
És egye fene, ha már ennyi nem idevalót (is) ide összeírtam és ezért megszólnak  :ima: akkor nem bírom ki, megosztok veletek általam készített két háttérképet is  :D:

Nem elérhető sz.roland76

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1040 Dátum: 2009, 06 12, 00:07:34 »
Sziasztok,

egy hete vagyok "tag"  :ok: és Omnia tulajdonos. Ipaq 2210-em sokáig volt es N95, ez nem dicsekvés csak tény közlés  ;), hogy kérdéseim/(esetleges) válaszaitok "szintje"  :D miatt. Uhhh, szval nem vagyok nagyon láma nah  :).
Rengeteg oldalt olvastam el  :olvass: amíg eldöntöttem kérdezek. Sok progit felraktam már
rá, a szemeim kifolytak. A kezdeti kis csalódás után (hiányos, egyből nem talált dolgok, üzemidő ....) sikerült úgy beállítanom pár csodás kis progival (S2U2, igo, amigo, russa, mobile shell 3, tc, rex-no data, obexinbox, gb-soft tweak ... stb), hogy most már "szeretem"  :p. Sok beállítást, progit, ötletet innen tőletek "loptam" le. Egy kis vagyont költöttem elaz ebay-en: 3 féle táska (minek?, hogy legyen  :D), tv kábel, védő fólia, tartalék ceruzák, visszacsévélhető usb kábel, műanyag gumírozott tok ...  :p
Mit mondjak tovább, sejtitek, következő lépés a romfrissítés (per pill: T_Mobile, BSHI1, angolul választottam a telepítést) és itt van az első kérdésem is: mivel nem szeretném a most szépen beállított rendszert elveszíteni, sem újratelepíteni (megint 3-4 nap  :'( ), ha előtte spbackup + pimbackup -ot csinálok, frissítem a rom-ot (DXHK3-ra gondoltam, mivel angolt szeretek a kütyüijeimen, nyelv gyakorlás miatt (is) ) és ezután visszatöltöm ezt a két mentést, minden visszaáll a régire? Csak meglesz a friss rom? (hát nem semmi kérdés bevezetés, remélem nem hajítanak ki :ima:).

Második kérdésem nem ide tartozik, de ha mát itt vagyok  :D:
Amigo: hogy ne keljen élindítása előtt nekem fekvő módba átraknom (az amigo sys.txt-je őt magát megfordítja csak a képe összekeveredik, "feleződik") van e valami megoldás (megfordul és utána elindítja az amigo-t és ha még kilépéskor visszabillentené is ...)?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Amit én megosztanék viszont (egy angol oldalon találtam, itt nem láttam h valaki említette és hátha én is mondhatok értékeset nektek): ha a képernyő aljából, a közepétől felfelé a képernyő középpontjáig húztok egy "csíkot" megjelenik lent a feladatkezelő.
És egye fene, ha már ennyi nem idevalót (is) ide összeírtam és ezért megszólnak  :ima: akkor nem bírom ki, megosztok veletek általam készített két háttérképet is  :D:

A romfrissítés után nem ajánlott full mentést vissza rakni másik romra.Gond van belöle.A pimbackup az mehet.az nem gáz.
A háttérkép jóóó,de van külön topicja.

„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1041 Dátum: 2009, 06 12, 00:12:47 »
Az amigót pedig tartsuk meg spanyol órákra, mivel ugye PDA-ra nem létezik...

Nem elérhető vmihaly

• Navigáció / Navigation: iGO8 és Amigo
  • PDA: Omnia i900
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1
« Reply #1042 Dátum: 2009, 06 12, 00:34:59 »
Kösz.
Bocs :(.
A háttérképeket töröljem innen és rakjam át a megfelelő topicba?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1043 Dátum: 2009, 06 12, 07:20:08 »
A háttérképeket töröljem innen és rakjam át a megfelelő topicba?
Ha szeretnéd, nyugodtan helyezd el a megfelelő témában. Innen törölni már nem tudod, ha szükségesnek látjuk, majd intézkedünk. :ok: :)

Nem elérhető sztildi

• Navigáció / Navigation: IGO 2008
  • PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: BSHI1-->XDHK2-->DXID1
« Reply #1044 Dátum: 2009, 06 14, 13:36:36 »
Sziasztok,
virtualbox-ot You are not allowed to view links. Register or Login  használok xp sp3-al. A fő op. rendszerem Vista home 64Bit. Van valakinek tapasztalata, hogy tudok így biztonságosan ROM-ot frissíteni?

Nem elérhető polonic

« Reply #1045 Dátum: 2009, 06 14, 16:16:50 »
Sziasztok,
virtualbox-ot You are not allowed to view links. Register or Login  használok xp sp3-al. A fő op. rendszerem Vista home 64Bit. Van valakinek tapasztalata, hogy tudok így biztonságosan ROM-ot frissíteni?
Szia!
Vmware-es virtuális gépen ment a frissítés nálam. Ebből gondolom, hogy itt is megy. Ha az AS települ normálisan és szinkronizál plusz a modem driver is felmegy normálisan, akkor nem lehet probléma.

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #1046 Dátum: 2009, 06 14, 16:25:54 »
Sziasztok,
ROM-verzió miatt nézz itt körül, hogy a tiedre mehet-e egyből az új, vagy közbe kell-e iktass egy szerviz ROM-ot: You are not allowed to view links. Register or Login
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető vandeminek

• PDA ROM: Anzo 23529 Clean
« Reply #1047 Dátum: 2009, 06 14, 16:55:59 »
hali!
már jó ideje, hogy frissítettem az omniám DXIA5-re, jól is ment, aztán szemezgettem ezzel a DXID1-el is. tegnap fogtam és nyomtam egy HR-t, majd "okos" felhasználó létemre eszembe se jutott, hogy a "preconfiguration" ablakot megvárjam. elkezdtem a kalibrálást, majd miután felugrott az ablak kaptam észbe. azóta nyomtám másik HR-t is, kivártam a preconfig ablakot, de a kalibráción nem jut túl a dolog, mindig újraindul a kalibráció.
gondolom, ha újra rárakom a romot, nem lehet baj, de azért gondoltam megkérdezem óvatosságból. rakjam rá rögtön a DXID1-et vagy előtte ugyanazt a DXIA5-öt?

előre is köszi

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #1048 Dátum: 2009, 06 14, 17:01:59 »
hali!
már jó ideje, hogy frissítettem az omniám DXIA5-re, jól is ment, aztán szemezgettem ezzel a DXID1-el is. tegnap fogtam és nyomtam egy HR-t, majd "okos" felhasználó létemre eszembe se jutott, hogy a "preconfiguration" ablakot megvárjam. elkezdtem a kalibrálást, majd miután felugrott az ablak kaptam észbe. azóta nyomtám másik HR-t is, kivártam a preconfig ablakot, de a kalibráción nem jut túl a dolog, mindig újraindul a kalibráció.
gondolom, ha újra rárakom a romot, nem lehet baj, de azért gondoltam megkérdezem óvatosságból. rakjam rá rögtön a DXID1-et vagy előtte ugyanazt a DXIA5-öt?

előre is köszi
Hát ez a probléma nem attól van, hogy nem vártad meg a preconfigot másnak is volt ilyen problémája és ha nem javul meg a próbálkozások alkalmával akkor sajnos szerviz. De  :olvass: vissza a fórumon, hogy mit sikerült kezdeni a problémával abból nem lesz baj ha újra rakod a romot vagy keress egy olyat amiben kivan ütve a kalibráció.

Nem elérhető vandeminek

• PDA ROM: Anzo 23529 Clean
« Reply #1049 Dátum: 2009, 06 14, 17:17:23 »
ajajajajjjjaj, olvasgatok akkor ma, majd este szerintem még írok, hogy mire jutottam.

kösz