2024, 11 25, 14:33:40

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés  (Megtekintve 219124 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1550 Dátum: 2013, 08 16, 15:17:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha a kiadás ideje számítana, akkor a Mini2 is kapna, később jelent meg, mint az Advance.
A érv MINDIG az, hogy nem bírja futtatni a TW x.x verziót, ezért a felhasználó élmény blablabla miatt sajnos nem lesz x.x verziójú droid az adott készülékre.
Ezért nem kapta meg már az ICS-t sem az SGS, vagy ezért nem kapja meg a Mini2, és még sorolhatnám.
A prémiumot tessék-lássék tolják 2 évig, hogy ne reklamáljon a user, de a középtől kezdve örülhetsz ha valamit is frissítenek. Sajnos.

:ok: Igaz. Egyetértek! :taps:
Viszont az ahogy az S2-vel bánnak azért az finoman szólva is gusztustalan. Nem olyan régen még a Samsung ikonikus "zászlóshajója" volt. Most meg úgy könyörögnek a tulajok egy JB-ért? Cikket olvastam a T-mobile kapcsán erről. Röhejes... Pedig mint hardware-ben mint minden téren, bőven megállja a helyét a mai világban is, hiába a sok mag meg a full HD a vonzó mindenkinek. Ami szerintem néha már már túlzásokba esve is totál fölösleges...
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #1551 Dátum: 2013, 08 16, 16:03:09 »
:ok: Igaz. Egyetértek! :taps:
Viszont az ahogy az S2-vel bánnak azért az finoman szólva is gusztustalan. Nem olyan régen még a Samsung ikonikus "zászlóshajója" volt. Most meg úgy könyörögnek a tulajok egy JB-ért? Cikket olvastam a T-mobile kapcsán erről. Röhejes... Pedig mint hardware-ben mint minden téren, bőven megállja a helyét a mai világban is, hiába a sok mag meg a full HD a vonzó mindenkinek. Ami szerintem néha már már túlzásokba esve is totál fölösleges...

Két éves modell. Ennyi. Az S3 is csak egy, de itt sincs még hivatalos 4.2.x, sőt nem is lesz a jelek szerint. És mi az indok? Bizony. A TW. Meg a felhasználói élmény.
Egyébként pl. a HTC pont ugyanezt csinálja, a Sense-re hivatkozva nem frissít szinte sosem, szinte semmit.
Ha frissítenék ezeket, nem vennél újat. És akkor nincs profit.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1552 Dátum: 2013, 08 16, 16:50:29 »
Két éves modell. Ennyi. Az S3 is csak egy, de itt sincs még hivatalos 4.2.x, sőt nem is lesz a jelek szerint. És mi az indok? Bizony. A TW. Meg a felhasználói élmény.
Egyébként pl. a HTC pont ugyanezt csinálja, a Sense-re hivatkozva nem frissít szinte sosem, szinte semmit.
Ha frissítenék ezeket, nem vennél újat. És akkor nincs profit.

Nem akarok offolni, de jó hogy mondod. S3-as kikerült a T-mobile kínálatából. Csak az LTE változatot lehet ezután kapni... :shock:
Több mint röhejes... Nem tudom mi mire számítsunk ezután szoftverezettség ügyben sem. Teljesen kiszámíthatatlan és érthetetlen döntések ezek.  ???
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #1553 Dátum: 2013, 08 16, 20:56:46 »
Nem akarok offolni, de jó hogy mondod. S3-as kikerült a T-mobile kínálatából. Csak az LTE változatot lehet ezután kapni... :shock:
Több mint röhejes... Nem tudom mi mire számítsunk ezután szoftverezettség ügyben sem. Teljesen kiszámíthatatlan és érthetetlen döntések ezek.  ???

Én sem akarok. :)
Várható lépés volt, hogy egyre kevesebb olyan eszköz lesz, ami nem tudja használni az LTE hálózatot.
Én a simát már a végén fogtam ki, nagyon olcsóért.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető benz2014

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9105P
  • PDA ROM: Jelly Bean 4.2.2
« Reply #1554 Dátum: 2013, 08 17, 22:50:24 »
Sziasztok!
Hogy lehet a telót teljesen le menteni úgy hogy ha pl fe rakom más romot vagy kernelt akkor mindent egy pár kattintásal vissza tudja állítani ahogy volt ? :)

Nem elérhető sztanky

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: I9070TMHLQ2
« Reply #1555 Dátum: 2013, 08 19, 10:27:26 »
Szia! Csak rászánom magam a rom cserére.... tudtok segíteni lépésről lépésre..... nem szeretnék téglát csinálni..

Nem elérhető sztanky

• PFC Fan
« Reply #1556 Dátum: 2013, 08 19, 10:40:49 »
Szia! Csak rászánom magam a rom cserére.... tudtok segíteni lépésről lépésre..... nem szeretnék téglát csinálni..
Ja és szeretném ha a külső sd kártyára telepítené az appokat meg mindent.... Tehát az lenne az elsődleges ,nem úgy mint most..... :) Köszönöm szépen előre is..

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1557 Dátum: 2013, 08 19, 11:03:07 »

Szia!
Ha most rakták rá a szervizben, akkor fölösleges Odinnal újra rakni. A szervizben  biztos vagyok, hogy a jó romot kaptad a megfelelő módon. Gondolom nem olvastad át részletesen amit adtam két linket, mert akkor ezt nem kérdezted volna.  :D Nem baj, azért vagyunk hogy segítsünk  :D
Első és legfontosabb, miért akasz romot cserélni? Mit szeretnél elérni?

U.i.: peter1978 bejegyzését véletlenül idézted vagy konkrétan Őt kérded?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1558 Dátum: 2013, 08 19, 11:08:57 »
Sziasztok!
Hogy lehet a telót teljesen le menteni úgy hogy ha pl fe rakom más romot vagy kernelt akkor mindent egy pár kattintásal vissza tudja állítani ahogy volt ? :)

Ugye megtaláltad azóta? Reméltem hogy körbenézel.  :D ;)
Ha mégsem: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sztanky

• PFC Fan
« Reply #1559 Dátum: 2013, 08 19, 11:21:24 »
Szia!
Ha most rakták rá a szervizben, akkor fölösleges Odinnal újra rakni. A szervizben  biztos vagyok, hogy a jó romot kaptad a megfelelő módon. Gondolom nem olvastad át részletesen amit adtam két linket, mert akkor ezt nem kérdezted volna.  :D Nem baj, azért vagyunk hogy segítsünk  :D
Első és legfontosabb, miért akasz romot cserélni? Mit szeretnél elérni?

U.i.: peter1978 bejegyzését véletlenül idézted vagy konkrétan Őt kérded?
Szerintem rosszat nyomtam..... :) elégé new nekem még ez a fórum.... de majd belejövök..
Az a bajom hogy akad néha ,(videó, fényképező) és nem olyan pörgös mint pl elötte. Lehet hogy sokat vártam az új jb től.....

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1560 Dátum: 2013, 08 19, 12:00:48 »
Szerintem rosszat nyomtam..... :) elégé new nekem még ez a fórum.... de majd belejövök..
Az a bajom hogy akad néha ,(videó, fényképező) és nem olyan pörgös mint pl elötte. Lehet hogy sokat vártam az új jb től.....

Majd belejössz.  ;) Hozzászólásod javítva. Mikor valamelyik témához hozzászólsz, van egy kis időd utána is átnézni ha esetleg javítanod, törölnöd kell. Ha ki futottál az időből, szólj nyugodtan, küldj PÜ-t javítjuk. Ha van időd ezt is elolvashatod, Ismo leírja lényeges dolgokat, ami kellhetnek. :

Nem foglak rábeszélni semmire, a döntés a Tied mint ahogy a telefonod is!
Sokaknak a kernel csere oldotta meg a gyári JB-re való váltáskor jelentkező akadás, fagyás gondot. Sajnos a Samsung erre a részére nem gyúrt rá rendesen, nem éppen jól sikerült az officional rom kernele amit kiadtak. Van egy topikunk erre a cserére, részletes, szerintem eléggé szájbarágós leírással. Hogy én mit tennék (meg is tettem) a Te telefonoddal a Te helyedben:
1. Root = root topik, vagy áltanános FAQ,
2. EFS mappa mentése = áltanános FAQ,
3. Kernel csere a kernel topik leírása szerint! Szó szerint!
Mégegyszer elmondom, nem rábeszélni akarlak, foglak, hanem megosztom a nagy többség által használt megoldást! Arra kérlek, mindent részletesen olvass el a saját érdekedben, ne az én kedvemért. Ha vmi nem tiszta, megakadsz, nem egyértelmű, állj meg segítünk. De szerintem elsőre sikerülni fog minden...  ;)

Nem elérhető sztanky

• PFC Fan
« Reply #1561 Dátum: 2013, 08 19, 12:22:38 »
Majd belejössz.  ;) Hozzászólásod javítva. Mikor valamelyik témához hozzászólsz, van egy kis időd utána is átnézni ha esetleg javítanod, törölnöd kell. Ha ki futottál az időből, szólj nyugodtan, küldj PÜ-t javítjuk. Ha van időd ezt is elolvashatod, Ismo leírja lényeges dolgokat, ami kellhetnek. :

Nem foglak rábeszélni semmire, a döntés a Tied mint ahogy a telefonod is!
Sokaknak a kernel csere oldotta meg a gyári JB-re való váltáskor jelentkező akadás, fagyás gondot. Sajnos a Samsung erre a részére nem gyúrt rá rendesen, nem éppen jól sikerült az officional rom kernele amit kiadtak. Van egy topikunk erre a cserére, részletes, szerintem eléggé szájbarágós leírással. Hogy én mit tennék (meg is tettem) a Te telefonoddal a Te helyedben:
1. Root = root topik, vagy áltanános FAQ,
2. EFS mappa mentése = áltanános FAQ,
3. Kernel csere a kernel topik leírása szerint! Szó szerint!
Mégegyszer elmondom, nem rábeszélni akarlak, foglak, hanem megosztom a nagy többség által használt megoldást! Arra kérlek, mindent részletesen olvass el a saját érdekedben, ne az én kedvemért. Ha vmi nem tiszta, megakadsz, nem egyértelmű, állj meg segítünk. De szerintem elsőre sikerülni fog minden...  ;)
Köszönöm szépen! Remélem sikerülni fog.. Jó az oldal, csak így tovább.. :) :) (Egy lelkes amatőr) : :ok:

Nem elérhető sztanky

• PFC Fan
« Reply #1562 Dátum: 2013, 08 19, 14:27:18 »
Köszönöm szépen! Remélem sikerülni fog.. Jó az oldal, csak így tovább.. :) :) (Egy lelkes amatőr) : :ok:
Még egy kérdés? Hogy tudom az alkalmazásokat a sd kártyára átrakni.. ill telepíteni.. gondolom ehez is root kell...2.3.6 nál nem volt ilyen problémám..köszi..

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1563 Dátum: 2013, 08 19, 16:28:21 »
Még egy kérdés? Hogy tudom az alkalmazásokat a sd kártyára átrakni.. ill telepíteni.. gondolom ehez is root kell...2.3.6 nál nem volt ilyen problémám..köszi..

A Beállítások / Alkalmazások/ Sd kártyán - menüpont alatt aminél nincs pipa, az áthelyezhető. 2GB-ra elég sok minden fér + ugye amúgy is van 2 GB a telefon gyökér tárán.
Ha esetleg ezt is kinőnéd akkor a  :google2: haverba beírod ezt: sd kártya particionálása  - és a sok találat között kiválasztod a Neked megfelelő szimpatikusat. Meg nem utolsó sorban tanultál vmit.  ;) :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1564 Dátum: 2013, 08 20, 13:07:06 »
habmalac fórumtársunk kérdezi:

Idézet
Lenne egy pár kérdésem. S Advance tmobile 8gb az alap. Elkövettem egy frissítést a készüléken, JB került rá illetve 6.2 kernel. A szerkentyű tökéletesen és akadás mentesen működik a legnagyobb örömömre viszont azt tapasztalom, hogy a régi GB.hez képest zabálja az akkut. A GB-vel akár 2 napig is elketyegett normál használat mellett most viszont miután reggel lehúztam a töltőről és nyomkorásztam aktívan már majd a felét felélte az akkunak. Valamit elrontottam vagy ez ilyen. Vegyek egy nagyobb akkut bele vagy menjen rá vissza a GB? Bármi ötletet szívesen fogadok!    :ima:

Namost az én válaszom, remélem más is megosztja a tapasztalatait:
Kategórikusan kijelenteni, hogy X vagy Y időt bír az akksi, nem lehet, mert nem valós adat. Miért? Mert mindenkinek mások a beállítottságai, máshol tartózkodunk, máshogy használjuk a kütyünket. Gyenge wifi vagy 2-3G hálózati jel, auto.szinkron, magas fényerő,  rezgés vissza jelzés, böngésző, facebook, Google Maps, Google Talk. Csakhogy párat említsek a legnagyobb energia szippantókból. Amit a készüléknek átlagosan tudni kell az kb. 4 óra képernyő használati idő. Ezt általában erős préselés alatt is tudja. Hogy gyorsan merül e? Belépsz a Beállítások / Akkumulátor menüpontba és megnézed, hogy mennyi időnél tartasz egy töltési ciklussal. Ha 100% -ról  0% -ra 4 óra körül teljesít akkor semmi gondod. Nem rontottál el semmit, ez így jó, ennyit bír. Ha nagyon érdekel egyébként mi mennyit fogyaszt, akkor letöltöd ezt az appot:
GSam Battery Monitor - You are not allowed to view links. Register or Login
és ezzel fel tudod térképezni rendben van e minden, mi mennyit fogyaszt. Szerintem érni fog meglepetés...  ;)
És még egy dolog: GB-t nem kell összehasonlítani JB-vel, mert hát ugye ott nem volt még dupla magos processzorod sem (GB nem támogatta), és tudásban is alul marad. Nem hasonlítjuk össze ugye egy S5230-al sem, aminek egy hetet bírt az akksija, csak éppen nem volt rajta internet elérés, és nem egy Super Amoled kijelzőt kellett ellátnia energiával... ;)

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: mobileaction
  • PDA ROM: I9070XXLQL + 11-20140113-unoffical-janice
« Reply #1565 Dátum: 2013, 08 20, 13:38:15 »
Köszönöm a gyors választ! Az akku menüben 44%-on áll jelen pillanatban alatta pedig 6 óra 42 perc és 50 mp áll. Ezek szerint semmi gond a frissítéssel? De, hogy tovább okosodjak: a frissítést KIESsel csináltam. Utána kaptam egy ötletet egy segítőkész fórumtárstól, hogy ez nem a legjobb választás volt mert az nem pucolja le teljesen a kütyüt, gond lehet vele. Eddig -tegnap óta, ezért van ránőve a kezemre, hogy teszteljem- semmiféle fagyást vagy akadást nem tapasztaltam. Érdemes lenne újra pakolnom Odinnal az egészet a biztonság kedvéért vagy maradhat így addig amíg nem tapasztalok hibát? Ha kell pusztán "önszorgalomból-gyakorlásképp " is megcsinálom de van tényleg értelme? Akarom kérdezni javíthat e az újra rakás valamin? (pl akkuidő vagy bármi egyéb)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1566 Dátum: 2013, 08 20, 13:57:09 »
Köszönöm a gyors választ! Az akku menüben 44%-on áll jelen pillanatban alatta pedig 6 óra 42 perc és 50 mp áll. Ezek szerint semmi gond a frissítéssel? De, hogy tovább okosodjak: a frissítést KIESsel csináltam. Utána kaptam egy ötletet egy segítőkész fórumtárstól, hogy ez nem a legjobb választás volt mert az nem pucolja le teljesen a kütyüt, gond lehet vele. Eddig -tegnap óta, ezért van ránőve a kezemre, hogy teszteljem- semmiféle fagyást vagy akadást nem tapasztaltam. Érdemes lenne újra pakolnom Odinnal az egészet a biztonság kedvéért vagy maradhat így addig amíg nem tapasztalok hibát? Ha kell pusztán "önszorgalomból-gyakorlásképp " is megcsinálom de van tényleg értelme? Akarom kérdezni javíthat e az újra rakás valamin? (pl akkuidő vagy bármi egyéb)

Ha sikeresen felraktad akkor nincs gond. Én annyit szoktam még javasolni (gondolom elmaradt), hogy ilyen android verzió váltáskor illik a belső memóriát is kipucolni. Tehát ennek a pucolása, frissités előtt+után factory reset. Ha majd esetleg hosszú távon gondod lesz, akkor érdemes lesz Odinnal újrarakni, addig ha nincs gondod ne birizgáld.  ;) A 6.2-es kernel megteszi a hatását.
Arra a 44%-ra rá böksz ki jön egy hasonló kép, ha kb ezt tudod produkálni, akkor semmi bajod nincs a kütyüddel.

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
« Reply #1567 Dátum: 2013, 08 20, 14:08:01 »
Nálam nem ilyen képernyő jelenik meg sajnos. Szívesen megmutatnám ha elárulod, hogy lopod le róla a képet. Hadd tanuljak!   :ima:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1568 Dátum: 2013, 08 20, 14:13:55 »
Nálam nem ilyen képernyő jelenik meg sajnos. Szívesen megmutatnám ha elárulod, hogy lopod le róla a képet. Hadd tanuljak!   :ima:

Nálad is van ilyen csak még nem találtad meg. :D
Beállítások / Akkumulátor - itt ugye kapsz egy mini grafikont a fogyasztási görbéddel, alatta a fogyasztók %-os kijelzésével, ugye? Namost ha bármelyikre rá böksz kapsz egy fenti képet.  ;) Ha megvan = Home és power gomb hosszan amíg nem látod hogy exponál, és meg is van ugyanaz a képed mint a fenti.
Utána ezt a képet a Belső tárhely / Pictures / Screenshots mappában megtalálod.  ;)

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
« Reply #1569 Dátum: 2013, 08 20, 14:26:22 »
Nos valóban. (ördög van a falóban... >:() Megint tanultam valamit!!   :taps:
Tehát íme a kép. Akkor most gond van vagy nem van gond?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1570 Dátum: 2013, 08 20, 14:31:15 »
Nos valóban. (ördög van a falóban... >:() Megint tanultam valamit!!   :taps:
Tehát íme a kép. Akkor most gond van vagy nem van gond?

Gond  ??? Miről beszélsz? 44% és 2 és fél óra? Ez remek, jól vagy beállítva! Semmit ne módosíts, csak használd! :taps: :ok:
Ha megkérhetlek, merítsd légyszíves és 4-6 % környékén csinálj egy ilyen screenshotot. Szerintem neked meg lesz az 5 óra! :ok:

Szerk.: Mennyin van most pontosan az akkuszinted?
Ja és az idézet gombot használd légyszives, köszönöm! :ok:

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
« Reply #1571 Dátum: 2013, 08 20, 14:35:31 »
Ez csak természetes! De mi csináljak a képpel? Őrizgessemcsak pár napig vagy fel is töltsem ide?  :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1572 Dátum: 2013, 08 20, 14:38:47 »
Ez csak természetes! De mi csináljak a képpel? Őrizgessemcsak pár napig vagy fel is töltsem ide?  :D

Természetesen oszd meg velünk ha lehet. Azon kívűl addig őrzöd amíg akarod.  :D
Egy jól beállított gyári rom CoCore 6.2-es kernellel, ügyes!  :ok:

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
« Reply #1573 Dátum: 2013, 08 20, 14:42:46 »

Gond  ??? Miről beszélsz? 44% és 2 és fél óra? Ez remek, jól vagy beállítva! Semmit ne módosíts, csak használd! :taps: :ok:
Ha megkérhetlek, merítsd légyszíves és 4-6 % környékén csinálj egy ilyen screenshotot. Szerintem neked meg lesz az 5 óra! :ok:

Ok. Sajna már nem enged módosítani ezért jön így.

Teháj jelen pillanatban 53%-ot mutat. Mivel a lopott képet nem kékfogon toltam át ide hanem adatkábelen egy pár percig rá volt tolva a gépre, ergo töltött. Akkor ezt a továbbiakban kihagyom és megvárom a 3-4%-ot és akkor screenshot. Amit természetesen nem tartok meg magamnak hanem itt közhírré teszem.   :taps:

Ja és köszönöm az elismerést, nagyon jól esik a kezdő májamnak!    :taps:

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
« Reply #1574 Dátum: 2013, 08 21, 09:29:02 »

Jó reggelt!!

Az akku jelen pillanatban 14%-ot mutat, várom a 3-4%-ot, hogy csinálhassak fotót már mindent csinálok, hogy végre lemerüljön addig. Addig is olvasgatom, hogy csináljam a Pure Vanilla V5 Build2-t. Most kicsit bonyolúltnak tűnik még. Nem tudom érdemes e belevágni? Mi róla a tapasztalat? Főleg az érdekel, hogy a jelenlegi állapothoz képest milyen változásra számíthatok?