Sziasztok, Nexus-közösség,
egy hete van Nexusom (azóta olvasom a fórumot, visszamenően), most a feleségem is kapott 4-est. Öröm ránézni, remekül működik a teló
. Rootoltam, CWM recovery, meg ssLauncher, meg a kedvenc progijaim kerültek rá, itt tartok.
Autós kérdéseim vannak, segítsetek. A mobiljaink Bluetooth-szal kapcsolódnak a kocsi beépített hangrendszerére, nem csak telefont hangosítunk ki, hanem navigációt is, amit sokat használunk. (Waze és a nemlétező hárombetűs.)
1.) Hol lehet vajon átírni a mobil "nevét"? A Samsungban - ami fele ennyire se volt jó, át lehetett írni bármire, akár a keresztnevünkre, ha jól emlékszem a root gyökerében volt egy txt fájl, azt szerkesztve lehetett elnevezni. Ez azért lenne fontos, mert látni kellene, hogy éppen melyikünk mobilja csatlakozott az autó hangrendszeréhez... Valami ötlet, hogy a Nexusban hol lehet el/átnevezni?
2.) Ugye a Bluetooth nem csak a név alapján azonosít? "Nexus 4", nekem ezt írja, a feleségemét még nem merem párosítani a rendszerrel, nehogy még egy Nexus 4 legyen... Csak észreveszi, hogy azonos típusú, de más telefonokról van szó?
3.) A beszerelt és a műszerfal alatt szépen át és kivezetett töltő (nem szívesen szedetném szét az egészet) Samsunghoz van. Jó lesz ennek a töltőárama, feszültsége Nexushoz? (Számomra nyilvánvalóan igen lenne a válasz, de a Nexus 4 angol nyelvű részletes manual arra int, hogy a nem Nexus töltő a készülék károsodását okozhatja - vajon csak kereskedelmi okból ijesztget? Ehhez képest a boltban azt mondták, hogy természetesen jó a jelenlegi, legfeljebb gyengébben tölt. Tiszta haszon lenne, az alábbi pont miatt.
4.) Nem csak olvasom, hanem tapasztalom is, hogy szépecskén forrósodik a Nexus. A sajnos egy-két szempontból rosszemlékű Samsung nyáron rövidebb navigációhasználat után lekapcsolta a mobilt, becsszó azzal a remek androidos üzenettel, hogy
"Az akkumulátor túl meleg vagy túl hideg, ezért lekapcsol". Hiába nyomtam rá a légkondit, felforrósodott és lekapcsolta a töltést. A navi meg szívja az akkut, úgyhogy - róka fogta csuka, csuka fogta róka - rövidesen le is merült a mobil. Van valakinek ilyen tapasztalata?
Bocs a túl sok kérdésért és kösz a Nexus-guruknak előre is a választ!