2024, 11 25, 04:43:39
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik  (Megtekintve 116365 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető uby40

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO/Sygic
  • PDA: N960F/DS+128GB SD CL10
  • PDA ROM: PIE
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #425 Dátum: 2013, 02 21, 20:54:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Megjegyzem, az eredeti vitát az átlátszó mobiltelefonról indítottam, érveket vártam mellette. Tehát a kézbe fogható, átlátszó, téglatest alakú mobiltelefonról.

Annyira nem fontos, de én dobtam be a témát : « Reply #385 Dátum: 2013, 02 20, 17:22:26 »  ;)
Viszont fodrozódik a víz tőle rendesen  :)
"Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem!"

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #426 Dátum: 2013, 02 21, 20:54:57 »
...nem csak a funkcionalitásról és az "intimitásról" szól a dolog...

Nem elérhető vertex

« Reply #427 Dátum: 2013, 02 21, 20:56:41 »
Annyira nem fontos, de én dobtam be a témát : « Reply #385 Dátum: 2013, 02 20, 17:22:26 »  ;)
Viszont fodrozódik a víz tőle rendesen  :)

Így van, de szvsz nem csak egy bevezetett témához lehet hozzászólni!  :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #428 Dátum: 2013, 02 21, 22:46:02 »
...nem csak a funkcionalitásról és az "intimitásról" szól a dolog...
Hanem?
Sokan leírtátok már miről NEM.

De akkor miről IGEN?

Mi értelme tud lenni, erre várok már mióta!
Érveket kértem, de még senki nem tudott semmit leírni az átlátszó mobiltelefon mellett...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #429 Dátum: 2013, 02 22, 00:04:00 »
Hanem?

De akkor miről IGEN?

Érveket kértem, de még senki nem tudott semmit leírni az átlátszó mobiltelefon mellett...

Nem igen látom át, miért kell érvelni mellette. Reklámokban, sőt már filmben is láthattunk olyat, mi a te bajod vele?
Szerintem, ezt fogalmazd meg. közben még az is lehet, mellette találsz érvet.

Egyszerűen egy feature akár. Lesz piaca, hidd el, ahogyan a gugliszemcsinek is.
Amúgy, én trónoláshoz mindig viszem a PDA-t, régebben notit, egyik kézzel megy a Braun barátom, másikkal geek-kedem.  :ok:

Sőt, ha lesz szemcsi, azt is, azzal nem azt látod/látják, amit nyomsz  :D hacsak nem akarod...

Visszatérve a telefonra, szerintem a következőben nem gombelemek lesznek, hanem mondjuk egy fém kerete amorf Li-ion akkuval és akkor már nem is annyira rossz, nem?

A Swatch óráknak se volt sok igazi értelmük, mégis fogyott. Az átlátszókra gondolok.
Simán lehet, hogy nem lesz semmi igazi érv az átlátszó telefon mellett. ÉS? Még hány értelmetlen dolog van...
A Nokia készíti a Vertu Android-os telefonját, na annak van? Buta, fosch, de legalább drága. Mi értelme a szifon üvegének hátul? Drágább tőle, nehezebb és sérülékenyebb. Mi értelme van egy nyakláncnak? Nyakkendőnek? Bugatti Veyron-nak? Csicsás palotának?
Mondjuk a forgó ház, az tetszik.

Bárminek lehet célközönsége attól még, hogy az nem szükséges dolog.
Szükség kajára van, fedélre, (budival, ugye, lol), oszt jó napot, az összes többi csak marhaság!
De némelyik milyen jópofa, nem?
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #430 Dátum: 2013, 02 22, 08:18:49 »
Csak azért is megkerestem:

Ha megvetted és még mindig csak ilyen kicsit és nincs másik ablakod, akkor szólj, intézem neked, hogy nyitható ablak lehessen belőle. Azt ugyanis el se tudom rólad az eddigiek alapján képzelni, hogy arra rájönnél, hogy meg lehet csinálni...

Persze, aki annyira rühelli a Samsungot, annak ez IS csak egy sz.a.rság tőlük...  ;)
Na meg persze egy olyan említi, aki miatt már lehet is kritizálni, lol...
Pedig ez létezik már, nem computer grafika, mint amiktől te beeresztesz...

De hogy tovább borzoljam a kedélyeket, még valami átlátszó:

Na, hajrá, lehet elmagyarázni, hogy ez mind felesleges, értelmetlen, stb....

Csak azt nem értem, miért nem szól nekik senki, hogy minek csinálják...

Ja, megvan: ők a buták, be kéne nézni ide a topikba, hogy tudhassák, mit mondanak a földhöz ragadt elmék, pedig akkor mennyi fejlesztési pénzt megspórolhatnának...

Ostobák... Olyanokban ringatják magukat, hogy szinte minden fejlesztés idővel megtalálta az útját és célját, így ezek is meg fogják...
Abban élnek, hogy számtalan nagyszerű dolog tulajdonképpen tévedésből jött létre és ma roppant hasznos...
Mennyi hulye él a világban, pedig itt kisegítenék őket a fantáziálásból....

>:(

"Neked van fantáziád, csak a gyakorlati érzéked konvergál a nullához "

Igen, ezért értem én a fentiek lényegét és vagy TE leragadva a nem nyíló ablaknál.... Biztos sehol sem találkoztál még olyannal arrafelé....
 :p

Na, szedd össze akkor a gyakorlati érzékedet, Dr. Nagyagy és csapj hozzá fantáziát (kvázi csodára várok...) és találj ki felhasználási területet, ahol ezek alkalmazhatók lehetnek. Ha nem megy, akkor már repültél is a képzeletbeli kitűnő munkahelyről, ahova felvételizhettél volna álomfizetésért. Ugyanis azok, akik megfelelnek ott, olyasmit kapnak... Nemnyithatóacsaládegyetlenablakadeszaaaar....  :D

Áhhh, hagyjuk... Te általában beállsz egy útra és onnan nem lehet kirobbantani sem.

Nem az átlátszó felület kijelzőként való felhasználása a probléma, hanem az ablak ilyen célra való felhasználása, mert egyszerűen hülyeség.
Nem fér össze az ablak eredeti feladataival, csupán egy erőltetett fantázia (lásd városi repülő autók).

Bár téged el tudlak képzelni, amint reggel nem a tabletet veszed kézbe, vagy nem ülsz le az asztalodhoz a géped elé, hogy átfusd a reggeli híreket, hanem beállsz az ablakba és widgeteket tologatsz a szomszédság legnagyobb derültségére :D

Sok céggel az a baj, mint veled, elképzelnek valamit, hogy milyen nagyszerű, mert még nem volt ilyen, de a gyakorlati hasznát fel sem mérik és buknak vele hatalmasat.

Arról nem beszélve, hogy egy ilyen ablakba épített technológia milyen drága lenne, hisz minden ellen védeni kéne (hő, UV, pára, por). Mindezt úgy, hogy valós használati értéke nincs is.
Bár ha randa környéken laksz, akkor legalább lecserélheted a tájat amit látsz :D

Nem elérhető vertex

« Reply #431 Dátum: 2013, 02 22, 08:34:11 »
Hanem?

De akkor miről IGEN?

Az egy másik szakma, mint a hsz-imben is említettem, nem biztos, hogy otthon vagy benne. (Én véletlenül igen, mivel azt művelem már huszonpár éve.) Nem feladatom Neked érveket sorakoztatni pro és kontra, a Te dolgod, hogy mit gondolsz! Amennyiben az érvelésre váró igényed csak az átlátszó telefonra vonatkozik, ahhoz nem igen tudok hozzászólni, nem volt a kezemben, így legfeljebb a látottak alapján tudok véleményt nyilvánítani.  :)

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #432 Dátum: 2013, 02 22, 08:53:35 »
Áhhh, hagyjuk... Te általában beállsz egy útra és onnan nem lehet kirobbantani sem.

Nem az átlátszó felület kijelzőként való felhasználása a probléma, hanem az ablak ilyen célra való felhasználása, mert egyszerűen hülyeség.
Nem fér össze az ablak eredeti feladataival, csupán egy erőltetett fantázia (lásd városi repülő autók).

Bár téged el tudlak képzelni, amint reggel nem a tabletet veszed kézbe, vagy nem ülsz le az asztalodhoz a géped elé, hogy átfusd a reggeli híreket, hanem beállsz az ablakba és widgeteket tologatsz a szomszédság legnagyobb derültségére :D

Sok céggel az a baj, mint veled, elképzelnek valamit, hogy milyen nagyszerű, mert még nem volt ilyen, de a gyakorlati hasznát fel sem mérik és buknak vele hatalmasat.

Arról nem beszélve, hogy egy ilyen ablakba épített technológia milyen drága lenne, hisz minden ellen védeni kéne (hő, UV, pára, por). Mindezt úgy, hogy valós használati értéke nincs is.
Bár ha randa környéken laksz, akkor legalább lecserélheted a tájat amit látsz :D

Minden szavaddal bizonyítod, amit már leírtam...  :ok:

Ilyen földhöz ragadt tempót ritkán látni, ötvözve a szokásos leereszkedő (csak nincs honnan leereszkedned...) stílusoddal egy provokatőrnél most sem hozol többet.

Próbálj meg félrehúzódni kicsit, fantáziát szerezni valahonnan és felhagyni a kizárólagos hibakereséssel, kötözködéssel - ami ráadásul csakis személyem ellen irányul - és megpróbálni a jót, a továbbvihetőt keresni benne.

"Nem fér össze az ablak eredeti feladataival"

Szerinted... aki szerint egy ablak attól ablak, hogy szellőztessen rajta kizárólag...  :)

"csupán egy erőltetett fantázia"

Akár úgy is lehetne. Adok házit: gyűjts össze pár olyat, amire az ilyen okoskák ugyanezt mondták...
Segítek: mikor a vonatot feltalálták, az ilyenek mondták tudóskodva, hogy az ember 30km/órás sebességnél többet el se tudna viselni... :taps:
A Showder Klub-ban volt azt hiszem Kőhalmi, aki így adta elő:

- Nem fog elindulni!!!
Amikor elindult:
- Nem fog megállni!!!
 :D

Erről a poénról örökre te jutsz már eszembe.

"Sok céggel az a baj, mint veled, elképzelnek valamit, hogy milyen nagyszerű, mert még nem volt ilyen, de a gyakorlati hasznát fel sem mérik és buknak vele hatalmasat."

Igaz. Szegényeknek nem voltál ott az elején...
De sok olyan van, amelyik meg ilyesmik, sőt ennél kisebb ívű dolgok mentén lett megacég, és most jön el, hogy fordult a kocka és én védem Apple-t, mert rájuk, illetve Jobs-ra volt jellemző a te földhöz ragadtságod ellenkezője és sok olyan ötletet vert át a fejlesztőkön, amit azok elvetettek volna... (Van, ami így is marhaság, persze, meg van, ami felfújt apróság, de egy biztos, szerencse, hogy nem voltál náluk hatalommal bíró főokos...)

"Arról nem beszélve, hogy egy ilyen ablakba épített technológia milyen drága lenne, hisz minden ellen védeni kéne (hő, UV, pára, por). Mindezt úgy, hogy valós használati értéke nincs is.
Bár ha randa környéken laksz, akkor legalább lecserélheted a tájat amit látsz :D"

Itt meg az általad finoman kifejlesztett - szerintem aljas - stílusod határára érkeztél, ez a szokásos trollszerűséged ars poetica-ja lehetne... nem fejtem ki, mindenki érzi...

Ezen túl persze meg kellene említenem, ezen dolgok értelmezésénél az anyagiak nem szoktak szempontként felmerülni. Nem is kerül szóba ilyenkor. Kivéve...  :)

Na, szép napot neked, meg szárnyaló fantáziát!  :p
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Mordon

« Reply #433 Dátum: 2013, 02 22, 09:03:13 »
"Próbálj meg félrehúzódni kicsit, fantáziát szerezni valahonnan és felhagyni a kizárólagos hibakereséssel, kötözködéssel - ami ráadásul csakis személyem ellen irányul - és megpróbálni a jót, a továbbvihetőt kersni benne."

Kicsit sokat képzelsz magadról. Ne körülötted forog a világ, a témáról van véleményem és nem RÓLAD, a személyed ebben a vitában érdektelen számomra.

"Itt meg az általad finoman kifejlesztett - szerintem aljas - stílusod határára érkeztél, ez a szokásos trollszerűséged ars poetica-ja lehetne... nem fejtem ki, mindenki érzi..."

No ez rád jellemző, ha falba ütközöl, amit nem tudsz megkerülni és dőlne az elképzelésed, akkor előveszed az otrombábbik stílusodat és elkezdesz személyeskedni.

A felvetett problémák miért is aljas stílus???? Most komolyan, fájna neked, ha el kéne ismerned valamiről, hogy tévedtél, vagy nem gondoltad át egészében?

Ne haragudj, de én már csak mosolyogni tudok rajtad, nem tudom milyen vagy a magánéletedben, de ennyi elfojtott indulattal garantált a gyomorfekély.. :)

Nem elérhető le_vente

« Reply #434 Dátum: 2013, 02 22, 09:10:04 »
"Próbálj meg félrehúzódni kicsit, fantáziát szerezni valahonnan és felhagyni a kizárólagos hibakereséssel, kötözködéssel - ami ráadásul csakis személyem ellen irányul - és megpróbálni a jót, a továbbvihetőt kersni benne."

Kicsit sokat képzelsz magadról. Ne körülötted forog a világ, a témáról van véleményem és nem RÓLAD, a személyed ebben a vitában érdektelen számomra.

"Itt meg az általad finoman kifejlesztett - szerintem aljas - stílusod határára érkeztél, ez a szokásos trollszerűséged ars poetica-ja lehetne... nem fejtem ki, mindenki érzi..."

No ez rád jellemző, ha falba ütközöl, amit nem tudsz megkerülni és dőlne az elképzelésed, akkor előveszed az otrombábbik stílusodat és elkezdesz személyeskedni.

A felvetett problémák miért is aljas stílus???? Most komolyan, fájna neked, ha el kéne ismerned valamiről, hogy tévedtél, vagy nem gondoltad át egészében?

Ne haragudj, de én már csak mosolyogni tudok rajtad, nem tudom milyen vagy a magánéletedben, de ennyi elfojtott indulattal garantált a gyomorfekély.. :)

Kár megjátszanod magad, nem a közelmúltban alakult ki a kis vélemény rólad.

Miben tévedtem én? Kifejtenéd?

Hol látod elfojtva az indulatot? Most is kifejeztem, komám...

"Ne körülötted forog a világ, a témáról van véleményem és nem RÓLAD, a személyed ebben a vitában érdektelen számomra"

Ehhez képest engem támadsz és értelmes érvet nem láttunk, csak, hogy nem nyitható az ablak, meg sokba kerülne. Ne nevettesd már ki magad! Mondom, szerezz fantáziát! te mindenhez értesz, tudjuk, így annak se lehet nehézsége előtted...  :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #435 Dátum: 2013, 02 22, 10:22:54 »
"Ehhez képest engem támadsz és értelmes érvet nem láttunk"

Miért, tőled olvashattunk ilyet?

De ok, rendben, nekem nincs ekkora fantáziám. Lássuk, írd le, hogy te mire és hogy használnád az ablakot, mint kijelző.
De vedd figyelembe, hogy az ablakok és azok mérete (az új építésű házak kivételével) adottak és a koncept videók kivételével nem ablakból áll az épületek külső fala. Vedd figyelembe azt is, hogy az elképzelésedet nagy tömegek számára kéne elterjesztened, hogy kifizetődő legyen, mindezt úgy, hogy egyébként szinte katonai technológiát kéne használnod (fény-, UV-, por-, karc-, mechanikai védelem, mivel a kijelző mint olyan, egyébként elég sérülékeny az ilyen behatásokra).

Írd meg egy napod, hogy mennyit és mire használnád. Tényleg kíváncsi vagyok és gyanítom a topicot olvasók zöme szintén.

Lássuk mennyire vagy úgy kreatív, hogy a gyakorlati korlátokon belül is megmaradj :)

Ha kérhetném, mindezt a személyeskedést félretéve.

Nem elérhető le_vente

« Reply #436 Dátum: 2013, 02 22, 11:24:16 »

De ok, rendben, nekem nincs ekkora fantáziám. Lássuk, írd le, hogy te mire és hogy használnád az ablakot, mint kijelző.
De vedd figyelembe, hogy az ablakok és azok mérete (az új építésű házak kivételével) adottak és a koncept videók kivételével nem ablakból áll az épületek külső fala. Vedd figyelembe azt is, hogy az elképzelésedet nagy tömegek számára kéne elterjesztened, hogy kifizetődő legyen, mindezt úgy, hogy egyébként szinte katonai technológiát kéne használnod (fény-, UV-, por-, karc-, mechanikai védelem, mivel a kijelző mint olyan, egyébként elég sérülékeny az ilyen behatásokra).

Írd meg egy napod, hogy mennyit és mire használnád. Tényleg kíváncsi vagyok és gyanítom a topicot olvasók zöme szintén.

Lássuk mennyire vagy úgy kreatív, hogy a gyakorlati korlátokon belül is megmaradj :)

Tényleg nem értem, miért kérsz erre.

Ha megteszem, belekötsz. (Ahogy eddig.)
Ha nem teszem, diadalt ülsz.

Nem kell nekem semmiféle technológiát igazolnom.
Ezt sem. Nyilván senki nem gondolja ezt pontosan ebben a formában elterjeszteni, ezt már felfoghatnád.
Azon pedig, hogy földhöz ragadt elméket ez mennyire nem inspirál, nem hatásköröm gyógyítani.

De lefogadom veled, ha így piacra dobná valaki, jól megélne belőle, mert van rá kereslet, ebben biztosak lehetünk, természetesen itt vadkeleten kevésbé, így itt tényleg kudarc lenne.

Mint minden ötlet, koncepció, ez is továbbfejlesztésre vár, ez is, ami már megvalósult, sőt még az általad favorizált, egyelőre csak ötlet szintjén állók is, így kár folyamatosan az értelmét megkérdőjelezve itt kardoskodni.

Roppant mód sajnálom, hogy mikor anno katonatársam kérdezgette (kb. 1988-ban), vannak-e ötleteim a polyfoam felhasználására, nem éreztem át a jelentőségét és ugrottam fejest bele, de büszke vagyok, hogy eszem ágában sem volt ilyen elutasítónak lenni, na meg újra hangsúlyozom, földhöz ragadtnak.

You are not allowed to view links. Register or Login, játssz el vele: ebből hányra mondták, hogy botorság?

Na, nézzük tételesen:

" Lássuk, írd le, hogy te mire és hogy használnád az ablakot, mint kijelző."

Hirtelen, elsőre? Hát arra, amit a videón látsz.  :ok:

"De vedd figyelembe, hogy az ablakok és azok mérete (az új építésű házak kivételével) adottak és a koncept videók kivételével nem ablakból áll az épületek külső fala. "

Sajnos erre csak annyit tudok mondani, mint eddig, mozdítsd meg a fantáziád... földhöz ragadt. Nem vennék figyelembe ilyeneket, ebben különbözünk, tudod? Gimnázium első osztályában olyan házat terveztem, mint reménybeli házam, amelyikben felsorakoztatott ötletek zömét ma sem mondhatjuk elterjedtnek, pedig megoldhatók rég. Volt robotok járta körfolyosó, mozgó padlójú, mosóvá és akár fényezőműhellyé alakítható garázs, a fűtés meleg levegő-befúvású padlófűtés volt, amit egy beeresztett robot karbantarthatott, hologram-teres moziszoba, hűtőszoba, helikopter kikötő és kedvező beesési szögbe mozduló óriási napelem, stb. Ezeket 1982-ben a rettegett matematika tanárunk, aki helyettesítőként ezt feladta házinak 5-re osztályozta, miközben azért a többiek kis krumplivirágos kertecskével ellátott és számodra ismerős 'adott' házikókat rajzolgattak le, míg az enyém azért a tervrajzhoz volt közelebb.
Nem látom, hogyan sikeredhetne tehát téged az én szárnyaló és általad meg nem értett agyamhoz igazítanom (direkt nem írok felzárkóztatást, meg ilyesmit), így eme felkérést vissza kell utasítsam...  ;)

Ha valaki gettólakótelep, meg szomszédtól óccón átvett, kicsit módosított típustervekben képes gondolkodni, azon én nem tudok változtatni, de megsúgom, bár a világ nagy része valóban olyan kb. sivár, mint amilyennek te képzeled, az előrehaladáshoz nem vezet...

"Írd meg egy napod, hogy mennyit és mire használnád. Tényleg kíváncsi vagyok és gyanítom a topicot olvasók zöme szintén."

Biztosra veszem, nincs erre szükség és a "topicot olvasók zöme", már aki veled rezonál együtt, erre nem is kíváncsi.  ;)
Te mennyit és mire használod a kütyüid zömét? Félek, kevesebbre és kevésbé intenzíven és változatosan, mint én. Kihasználod mindegyikük minden funkcióját és teszed ezt non-stop? Senki sem, megnyugtatlak. Azzal, hogy most megkísérelnéd bebizonyítani, hogy ez parlagon heverne az idő nagy részében, csakis makacsan földhöz ragadtságról tanúskodsz.

Képzeld el, a sima TV-met se használom ki.
50" FullHD 3D plazma. Mire használom zömében: elalvás előtt dokufilm kb. 20 percig (se). Ráadásul viszonylag sötét képpel, mert éjjel úgy jó. Természetesen párom néz híradót, meg egy-két sorozatot és egy-egy 3D filmet megnézünk együtt, meg néhány simát. Tehát, igazad van, ezt az ablakTV-t se bindzsizném egész nap, se előtte állva/ülve tapizva, se távolról. Nem is ez a célja ezeknek az innovációknak.

Keressek még példát? Van...

"Lássuk mennyire vagy úgy kreatív, hogy a gyakorlati korlátokon belül is megmaradj "

Attól félek, ha a gyakorlati határokat te szabnád meg, sz.a.rul állna ez az egész bolygó...
Nem abban, amiben anélkül is, hanem ezekben a témakörökben.  >:(

Szerk.:

"- Nem fog elindulni!!!
Amikor elindult:
- Nem fog megállni!!!
 "

:D :D :D :D :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #437 Dátum: 2013, 02 22, 11:56:52 »
Látom te sem tudsz normál gyakorlati példát felhozni, csak mellébeszélsz, így hagyjuk is ennyiben.

De a lényeg, nem a technológia az amit megkérdőjelezek, mert az jól hasznosítható, hanem a lakás-ablakként való felhasználása, mert az konkrétan marhaság. Egyrészt mert nem fognak egy lakást/házat/épületet átépíteni az ablakokhoz, hogy az megfelelő magasságú, képarányú és szögű legyen a TV nézéshez, másrészt a TV-t sem rakom az ablak alá, mert az ellenfény zavaró, ellenben nem is akarok teljesen besötétíteni. Arról nem beszélve, hogy a háztartások 99%-a az ablak előtt függönyt használ, egyrészt, mert praktikus, másrészt, mert díszként is szolgál. Nos vicces lenne elhúzni a függönyt, hogy elolvashassam a híreket, vagy megnézzek egy filmet.

A hűtő esetén még érthető, hogy kijelzővel szerelnék fel, hisz bizonyos szempontból egy központ, ahol a család minden tagja napjában többször megfordul, az ablak nem ilyen.

Egyébként én is írtam egy felhasználási lehetőséget, amit te konkrétan sértésnek vettél, pedig valójában ez az egyetlen értelmes használata, mégpedig az, hogy tetszőleges tájat lehet rá varázsolni.

"Nem látom, hogyan sikeredhetne tehát téged az én szárnyaló és általad meg nem értett agyamhoz igazítanom (direkt nem írok felzárkóztatást, meg ilyesmit), így eme felkérést vissza kell utasítsam."

Ezzel kellően bearanyoztad a napom :)
Tudod nekem is élénk a fantáziám és sok mindent el tudok képzelni, de itt és most nem sci-fi-ről beszélgettünk, hanem megvalósítható és a hétköznapokban is jól felhasználható megoldásokról. Pl. az általam említett OLED tapétával közel megvalósítható a kis le_vente által megálmodott hologram-teres moziszoba, legalábbis ha minden fal és mennyezet képes a képmegjelenítésre, akkor könnyen el lehet a történetben helyezni a nézőt is.
Sajnos a valós holodecktől még messze járunk, arra én is befizetnék bármekkora összeget :) .

--

Egyébként a listád a meg nem értett találmányokról kicsit vicces, mert azóta szegény netbook biza megbukott, ellenben a tablet, amire mindenki fanyalgott fénykorát éli :)

További szép napot :D

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #438 Dátum: 2013, 02 22, 11:57:00 »
Az egy másik szakma, mint a hsz-imben is említettem, nem biztos, hogy otthon vagy benne. (Én véletlenül igen, mivel azt művelem már huszonpár éve.) Nem feladatom Neked érveket sorakoztatni pro és kontra, a Te dolgod, hogy mit gondolsz! Amennyiben az érvelésre váró igényed csak az átlátszó telefonra vonatkozik, ahhoz nem igen tudok hozzászólni, nem volt a kezemben, így legfeljebb a látottak alapján tudok véleményt nyilvánítani.  :)
Hát őszintén valami ilyesmi stílusú válaszra számítottam...

Tudom én, mindig az a baj, hogy magamból indulok ki. Ha én valamire azt mondom, hogy ez mennyire jó (lesz), akkor azt úgy teszem, hogy fel tudok érveket sorolni mögötte, MIÉRT lesz jó(bb), az eddigiekhez képest.
De vannak, akikből sértett személyeskedést hozza ki.

Szó nem volt FELADATRÓL, egy fórumban vagyunk és beszélgetünk. Én legalábbis...

Feltettem egy kérdést, amire senki nem akar/tud válaszolni, ha kicsit erőszakosabban kérdezek rá, akkor pedig jön a sértett személyeskedés....
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #439 Dátum: 2013, 02 22, 12:00:41 »

Ez engem is IGEN érdekelne, személytől és nicknévtől, személyeskedéstől teljesen mentesen.

Ennek a kérdésnek a megválaszolására várok már napok óta, de eddig csak olyan emberekbe botlottam, akik képtelenek leírni az igazságot, hogy háááááát, ezt esetleg nem gondolták át teljesen...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #440 Dátum: 2013, 02 22, 12:03:16 »
A hűtő esetén még érthető, hogy kijelzővel szerelnék fel, hisz bizonyos szempontból egy központ, ahol a család minden tagja napjában többször megfordul, az ablak nem ilyen.
Igen, csak épp a transzparenciát nem indokolja SEMMI!
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #441 Dátum: 2013, 02 22, 12:03:48 »
Látom te sem tudsz normál gyakorlati példát felhozni, csak mellébeszélsz, így hagyjuk is ennyiben.

De a lényeg, nem a technológia az amit megkérdőjelezek, mert az jól hasznosítható, hanem a lakás-ablakként való felhasználása, mert az konkrétan marhaság. Egyrészt mert nem fognak egy lakást/házat/épületet átépíteni az ablakokhoz, hogy az megfelelő magasságú, képarányú és szögű legyen a TV nézéshez, másrészt a TV-t sem rakom az ablak alá, mert az ellenfény zavaró, ellenben nem is akarok teljesen besötétíteni. Arról nem beszélve, hogy a háztartások 99%-a az ablak előtt függönyt használ, egyrészt, mert praktikus, másrészt, mert díszként is szolgál. Nos vicces lenne elhúzni a függönyt, hogy elolvashassam a híreket, vagy megnézzek egy filmet.

Egyébként én is írtam egy felhasználási lehetőséget, amit te konkrétan sértésnek vettél, pedig valójában ez az egyetlen értelmes használata, mégpedig az, hogy tetszőleges tájat lehet rá varázsolni.

"Nem látom, hogyan sikeredhetne tehát téged az én szárnyaló és általad meg nem értett agyamhoz igazítanom (direkt nem írok felzárkóztatást, meg ilyesmit), így eme felkérést vissza kell utasítsam."

Ezzel kellően bearanyoztad a napom :)
Tudod nekem is élénk a fantáziám és sok mindent el tudok képzelni, de itt és most nem sci-fi-ről beszélgettünk, hanem megvalósítható és a hétköznapokban is jól felhasználható megoldásokról. Pl. az általam említett OLED tapétával közel megvalósítható a kis le_vente által megálmodott hologram-teres moziszoba, legalábbis ha minden fal és mennyezet képes a képalkotásra, akkor könnyen el lehet a történetben helyezni a nézőt is.
Sajnos a valós holodecktől még messze járunk, arra én is befizetnék bármekkora összeget :) .

--

Egyébként a listád a meg nem értett találmányokról kicsit vicces, mert azóta szegény netbook biza megbukott, ellenben a tablet, amire mindenki fanyalgott fénykorát éli :)

További szép napot :D

Háhá, mennyire várható volt egy sárelméjűtől a netbook-ba kapaszkodás, kár, hogy nem fogadtam rá, hogy ez lesz....

A többin szintén jót mulat, aki velem rezonál. Ha nincs ilyen, akkor csak én.  :D

"Nos vicces lenne elhúzni a függönyt, hogy elolvashassam a híreket, vagy megnézzek egy filmet."

"Egyébként én is írtam egy felhasználási lehetőséget, amit te konkrétan sértésnek vettél, pedig valójában ez az egyetlen értelmes használata, mégpedig az, hogy tetszőleges tájat lehet rá varázsolni."

Két saját mondatoddal mattoltad saját magadat. Érzed? Sose fogod, így elmondom: ha tájat tudsz kirakni rá, akkor függönyt is, vágod? Bár a táj értelmesebb, de te függönyt tartasz kötelezőnek, ááááááááááááááááááááááá, de hajrá!  :D

Nem elérhető le_vente

« Reply #442 Dátum: 2013, 02 22, 12:04:49 »
Ez engem is IGEN érdekelne, személytől és nicknévtől, személyeskedéstől teljesen mentesen.

Ennek a kérdésnek a megválaszolására várok már napok óta, de eddig csak olyan emberekbe botlottam, akik képtelenek leírni az igazságot, hogy háááááát, ezt esetleg nem gondolták át teljesen...

Az a bibi, hogy páran tőled várjuk ezt a beismerést...  ;)

Amúgy: megint átugrottad a kis szösszenetemet.

Nem elérhető le_vente

« Reply #443 Dátum: 2013, 02 22, 12:07:34 »

Mit? Ja, az átlátszóságot. Szép magyar szó azonos jelentéssel.  :ok:

Na, azt nem, ebben igazat adok neked, de ez nem zavarja Mordon-Peter-Ulkesh barátunkat.

Nem elérhető Mordon

« Reply #444 Dátum: 2013, 02 22, 12:12:01 »

Annak is lehet haszna, pl. banki ügyfélpult, ahol az üvegen megjelenhetnek hirdetések, az intézett üggyel kapcsolatos információk, de a koncept videóban lévő buszváró is jól néz ki, ahol az átlátszó felületen jelennek meg az információk, nyugalmi állapotban meg áttetsző és a sofőr látja, hogy vannak várakozók stb.
Mobilnál is lehet értelme, ha séta közben használod és nézed a képernyőt, de ettől még látod a mögöttes látványt is és nem esel hasra egy járdaszegélyben :)

Vannak lehetőségek, de háztartáson belül, mint ablak még számomra sem elképzelhető valós gyakorlati haszon (mert erőltetett, kényelmetlen, drága és mindarra amire fel lehetne használni már most van olcsóbb és kényelmesebb megoldás).

Nem elérhető Mordon

« Reply #445 Dátum: 2013, 02 22, 12:14:56 »
"Két saját mondatoddal mattoltad saját magadat. Érzed? Sose fogod, így elmondom: ha tájat tudsz kirakni rá, akkor függönyt is, vágod? Bár a táj értelmesebb, de te függönyt tartasz kötelezőnek, ááááááááááááááááááááááá, de hajrá!  :D"

Házi feladat: fordulj meg és nézz az ablak felé...
Megvan?

Ok, akkor ismerd fel, hogy a függöny nagyobb, mint az ablak felülete, mert nem csak az árnyékolás, hanem a díszítés a szoba stílusának megadása is feladata.

Nos, miután ezzel megvagy, akkor szállj magadba és ismerd már el végre, hogy nincs semmi értelmes érved, csak személyeskedsz, mint eddig minden vitában.

Nem elérhető Mordon

« Reply #446 Dátum: 2013, 02 22, 12:17:25 »
Mit? Ja, az átlátszóságot. Szép magyar szó azonos jelentéssel.  :ok:

Na, azt nem, ebben igazat adok neked, de ez nem zavarja Mordon-Peter-Ulkesh barátunkat.

Te most józan vagy?

Saját magadnak mondasz ellent :D

Ezek szerint az átlátszóságnak semmi értelme, de azért jó lenne ablakként használni...

Tartok tőle, hogy egyre jobban belekeveredsz a dologba és csak azért vagdalkozol, nehogy el keljen ismerned, hogy ezt az egészet mégsem gondoltad át logikusan.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #447 Dátum: 2013, 02 22, 12:20:18 »
Te most józan vagy?

Saját magadnak mondasz ellent :D

Ezek szerint az átlátszóságnak semmi értelme, de azért jó lenne ablakként használni...

Tartok tőle, hogy egyre jobban belekeveredsz a dologba és csak azért vagdalkozol, nehogy el keljen ismerned, hogy ezt az egészet mégsem gondoltad át logikusan.
Ez kész...
Nos, itt én meg is állnék, 2 napja nem szólok már hozzá, így is marad, de ezzel végleg betette a kaput nekem...

Veled voltak összekoccanásaim, de Te legalább korrekt vagy, főleg, ha nincs a közeledben semmi, amin IOS fut... :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Mordon

« Reply #448 Dátum: 2013, 02 22, 12:28:35 »
Ez kész...
Nos, itt én meg is állnék, 2 napja nem szólok már hozzá, így is marad, de ezzel végleg betette a kaput nekem...

Veled voltak összekoccanásaim, de Te legalább korrekt vagy, főleg, ha nincs a közeledben semmi, amin IOS fut... :)

Még hátra van pedig a le_vente legfőbb érve, hogy azért nem tetszik nekem a dolog, mert nem az Apple mutatta be és egyébként is mivel a Samsung demózott vele, így az nálam csak  censored  lehet :D (zavar az erőben, hogy elég sok Samu eszközt használok elégedetten, így ez picit fals érv).

Én már várom, garantáltan a nap csúcspontja lesz :D :D

Nem elérhető vertex

« Reply #449 Dátum: 2013, 02 22, 13:52:15 »
Hát őszintén valami ilyesmi stílusú válaszra számítottam...

Tudom én, mindig az a baj, hogy magamból indulok ki. Ha én valamire azt mondom, hogy ez mennyire jó (lesz), akkor azt úgy teszem, hogy fel tudok érveket sorolni mögötte, MIÉRT lesz jó(bb), az eddigiekhez képest.
De vannak, akikből sértett személyeskedést hozza ki.

Szó nem volt FELADATRÓL, egy fórumban vagyunk és beszélgetünk. Én legalábbis...

Feltettem egy kérdést, amire senki nem akar/tud válaszolni, ha kicsit erőszakosabban kérdezek rá, akkor pedig jön a sértett személyeskedés....

Nem vagyok sértett. Egyébként számomra érdekes ez a Note2-es fórum. Ennyi szurkálódást még nem nagyon láttam itt más topicokban. (Biztos ritkán nézek be.)
Már csak koromnál fogva sem fogok Veled értelmetlenül évődni, látom hogy miként viszonyulsz másokhoz, de ez a moderátorok dolga, hogy mit (mennyit) engednek meg, én nem minősítem.
Amiről beszéltem; azt a témát szívesen folytatom Veled privátban ha akarod, de nem ilyen felszínes és silány minőségben, az adok-kapok szánalmas stílusában, hanem szigorúan szakmai alapokon.
Részemről befejeztem, további jó fórumozást!