2024, 11 25, 10:23:27
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik  (Megtekintve 116374 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Xeryus9

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Bluepanther V350
  • PDA: Note2LTE
  • PDA ROM: Jelly Bean
Re: Offba
« Reply #275 Dátum: 2013, 02 03, 17:33:54 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szerintem ez nem valószínű, hogy működni fog, mert nem csak kábel átkötésről szól a HDMI-VGA, hanem kell hozzá elektronika is ami a DA konverziót elvégzi, az meg meglepne, ha beleférne ebbe az árba.

A másik linked szintén nem jó neked, mert az a másik irányt hozza létre, vagyis a VGA-ból csinál HDMI-t. :)

Igazad lehet!! már megvan ami kéne 1320-as HSZ

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #276 Dátum: 2013, 02 03, 17:34:43 »
Másodszor írod le, gondoltam, mostmár beszúrom...

- Egyszer írtam csak le

- Az eredeti kérdés ez volt: You are not allowed to view links. Register or Login

- Mivel egy sztereó USB-s hangkártya működött OTG-re kötve, így egy 5.1-es hangeszköz is működne
(persze kérdés, hogy mennyit jelent a kártya által létrehozott 3D-s hangzás, hiszen olyan szoftver, ami ilyen kimenetet meghajtana tudtommal nincs Androidra)

Nem elérhető Mordon

« Reply #277 Dátum: 2013, 02 03, 17:38:05 »
Nézzük csak:

1. bal front
2. jobb front
3. center front
4. bal hátsó
5. jobb hátsó
és a .1, a basszusnyomó

Mindegyik sztereo csatlakozó, tehát az a 3 az 6 db.

Ez az elmélet, a gyakorlat meg az, hogy az 5.1-es analóg hangrendszerem 3 jack-et küld a gép hátsójába (front, rear, woofer/center). De ez alap dolog, hisz 6 jacket nem is lenne hova bedugnod :D

Nem elérhető Xeryus9

• PFC Fan
« Reply #278 Dátum: 2013, 02 03, 17:41:05 »
- Egyszer írtam csak le

- Az eredeti kérdés ez volt: You are not allowed to view links. Register or Login

- Mivel egy sztereó USB-s hangkártya működött OTG-re kötve, így egy 5.1-es hangeszköz is működne  (persze kérdés, hogy mennyit jelent a kártya által létrehozott 3D-s hangzás, hiszen olyan szoftver, ami ilyen kimenetet meghajtana tudtommal nincs Androidra)

Na ilyesmi volt az elképzelés :) de ha jól látom csak egy jack van bedugva, bár ez nem jelent még semmit.
Szerintem ezzel az OTG kábellel nagyon kinyílt a világ az android előtt, simán el tudnék képzelni egy ilyen szoftveres fejlesztést, a hardver meg van hozzá, illetve hozzá lehet kötni.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #279 Dátum: 2013, 02 03, 18:49:48 »

Hát, lehet, hogy messze, bár ezt itt nem tudom, miből sikeredett megállapítani....

Abból kiindulva, hogy bár nem vagyok híve az ilyen (másokra) veszélyes mutatványoknak, azért megnézném, hányan merészkednének ezt megcsinálni...
A gázt húzni qrva könnyű... a dolog veszélye ott látszik, amikor megfigyeled, hogy egy szimpla sávváltás ilyen sebességnél mekkora úthosszon történik... no a valóságban ezeknél a manővereknél vagy a vak szerencsére bízva... amikor már bedöntöttél nem tehetsz semmilyen hirtelen mozdulatot akkor sem ha "csak" 130-al mész.... bármit veszel észre közben, azt csak nyugodt és lassú korrigálással reagálhatod le és közben imátkozol...
130-nál az átlagos reakció távolság kb. 26 méter... ez azt jelenti, hogy ez alatt a távolság alatt nem történik semmi, mindegy mit vesz észre a vezető... ha autóban ülsz és beletaposol a fékbe, innen kezdődik a hatékony féktávolság... de ha motoron ülsz, innen kezdesz küzdeni az életedért (amellett, hogy nem akarsz mást sem kinyírni)
Ugyanez 300-nál kb 60 méter... tehát bármi történik, még 60 méteren át egy vasdarabon száguldasz felé és lehet, hogy még húzod is a gázt... csak ez után vagy képes egyáltalán bármilyen mozdulatra... aminek mint tudjuk nyugodtnak és aránylag lassúnak kell lennie a határozottság mellett...
A többit rakjátok össze a filmen látottakkal... Na ennyire kell "jó pilótának" lennie egy ilyen agyatlan baromnak, aki nem pályán akar meghalni egyedül, hanem kell neki a nyilvánosság is!!!

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #280 Dátum: 2013, 02 03, 19:08:11 »
A gázt húzni qrva könnyű... a dolog veszélye ott látszik, amikor megfigyeled, hogy egy szimpla sávváltás ilyen sebességnél mekkora úthosszon történik... no a valóságban ezeknél a manővereknél vagy a vak szerencsére bízva... amikor már bedöntöttél nem tehetsz semmilyen hirtelen mozdulatot akkor sem ha "csak" 130-al mész.... bármit veszel észre közben, azt csak nyugodt és lassú korrigálással reagálhatod le és közben imátkozol...
130-nál az átlagos reakció távolság kb. 26 méter... ez azt jelenti, hogy ez alatt a távolság alatt nem történik semmi, mindegy mit vesz észre a vezető... ha autóban ülsz és beletaposol a fékbe, innen kezdődik a hatékony féktávolság... de ha motoron ülsz, innen kezdesz küzdeni az életedért (amellett, hogy nem akarsz mást sem kinyírni)
Ugyanez 300-nál kb 60 méter... tehát bármi történik, még 60 méteren át egy vasdarabon száguldasz felé és lehet, hogy még húzod is a gázt... csak ez után vagy képes egyáltalán bármilyen mozdulatra... aminek mint tudjuk nyugodtnak és aránylag lassúnak kell lennie a határozottság mellett...
A többit rakjátok össze a filmen látottakkal... Na ennyire kell "jó pilótának" lennie egy ilyen agyatlan baromnak, aki nem pályán akar meghalni egyedül, hanem kell neki a nyilvánosság is!!!

Nem tudom, miért nekem írod ezt.

Leírtam, hogy nem komálom az ilyen dolgokat.

Amit pedig leírsz, az azt igazolja, amit írtam, ezt, amit csinálnak sima pilóta nem lenne képes kivitelezni.

Motoroztam valamennyit én is, nem sokat. Annyit mindenképp megtanultam, hogy mennyit tudok és mi az, amire tutkesz nem vállalkoznék. Ezt nem tudnám megcsinálni, itt azért mindenképpen nagyobb tudásról tesz a fickó tanúságot, mint egy nudli pilóta. Azt, hogy mennyire agyatlan dolog ez így, nem vitattam, én is azt mondtam.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #281 Dátum: 2013, 02 03, 19:09:07 »

Nem tudom, miért nekem írod ezt.

Leírtam, hogy nem komálom az ilyen dolgokat.

Amit pedig leírsz, az azt igazolja, amit írtam, ezt, amit csinálnak sima pilóta nem lenne képes kivitelezni.

Motoroztam valamennyit én is, nem sokat. Annyit mindenképp megtanultam, hogy mennyit tudok és mi az, amire tutkesz nem vállalkoznék. Ezt nem tudnám megcsinálni, itt azért mindenképpen nagyobb tudásról tesz a fickó tanúságot, mint egy nudli pilóta. Azt, hogy mennyire agyatlan dolog ez így, nem vitattam, én is azt mondtam.
Csak folytattam a beszélgetést...
De ha már bekérdeztél, akkor azt azért vitatom, hogy ehhez a száguldozáshoz bármilyen tudás kéne... én meg pont ezért írtam, amit írtam...
Az ilyen képsorból akkor derülne ki bármiféle "tudás" ha látnánk egy olyan szituációt, amiből a motoros a rutinja, higgadtsága, technikai tudása miatt tudott kikerülni és száguld tovább...
Ez nem tudás, hanem felelőtlen vakmerőség...
De persze ez nem egy neked címzett kesztyű az arcodba....

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #282 Dátum: 2013, 02 03, 19:27:14 »
Csak folytattam a beszélgetést...
De ha már bekérdeztél, akkor azt azért vitatom, hogy ehhez a száguldozáshoz bármilyen tudás kéne... én meg pont ezért írtam, amit írtam...
Az ilyen képsorból akkor derülne ki bármiféle "tudás" ha látnánk egy olyan szituációt, amiből a motoros a rutinja, higgadtsága, technikai tudása miatt tudott kikerülni és száguld tovább...
Ez nem tudás, hanem felelőtlen vakmerőség...
De persze ez nem egy neked címzett kesztyű az arcodba....

Ok, értem.

Annyiban továbbra is védem a véleményem, hogy amit ez a fickó tud, az az én tudásomtól olyan messze van, hogy csak nocsak.

Amit mondasz, az jó és mivel nem derült ki, hogy mit tud vészhelyzetben, nem mondhatjuk ennyiből azt, hogy nem jó pilóta, márpedig én egy ilyen véleményre reagáltam.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #283 Dátum: 2013, 02 03, 19:51:35 »
Ok, értem.

Annyiban továbbra is védem a véleményem, hogy amit ez a fickó tud, az az én tudásomtól olyan messze van, hogy csak nocsak.

Amit mondasz, az jó és mivel nem derült ki, hogy mit tud vészhelyzetben, nem mondhatjuk ennyiből azt, hogy nem jó pilóta, márpedig én egy ilyen véleményre reagáltam.
Az nem baj, ha mi itt elvitatkozgatunk erről... a baj az, hogy az utak tele vannak az ilyen agyatlan barmokkal.... azért írtam le a sebességgel és reakció idő alatt megtett távolsággal kapcsolatos adatokat, mert fontosnak tartom, hogy lehetőleg mindenki gondoljon bele ezekbe...
Akkor is ha legtöbbször autóban ül...
Nem egyszer találkozunk ennek az inverzével is... pl. tudod, hogy lát téged a tükrében a külső sávban araszoló, mikor te a belsőben érkezel, de az az idióta akkor is kimegy eléd ...és mondjuk ha te épp a szabályos 130-al érkezel is mikor kijön eléd 80-al, marha kevésnek tűnik az a húsz méter távolság, amit így létrehoz köztetek ahhoz az 50 km/h különbséghez... és akkor még nem is beszéltem arról, amikor mondjuk 160-al, vagy gyorsabban érkezel...
Visszatérve az eredeti videóhoz... legtöbbünk autóban ülve tükörben még nem látott hátulról 300-al érkező motorost... és ha felméri az esélyeket, akkor ezt a motorosnak is tudnia kell... tehát tényleg csak a vak szerencsén múlik, hogy egy amúgy rutinos autós belepillantva a tükrébe, elé kanyarodik 140-el... és rögtön ott van köztük 160(!)km/h különbség....
Mindezt csak a témához írom és nem téged okítalak... ezek mindannyiunk által könnyen belátható dolgok... az én fogalmaim szerinti "nagy tudású" emberek ezen tények tudatában élvezik a sebességet...
Én is megpróbálom az összes járművem "végét"... ;).... de ezt leginkább olyan útszakaszon teszem, ahol ellátok legalább 5-6 km-re és velem egy irányba ezen a távolságon nem megy senki... (M6-os egyes zsakaszai, M3 polgár után)... hiába múltam ötven, mégsem tudok végleg ellenállni a sebesség csábításának...  :oops:
De én is jobban élvezem a dolgot ha azt látom, hogy csak nekem lehet bajom ha túlvállalom magam... :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #284 Dátum: 2013, 02 03, 21:13:20 »
Ez az elmélet, a gyakorlat meg az, hogy az 5.1-es analóg hangrendszerem 3 jack-et küld a gép hátsójába (front, rear, woofer/center). De ez alap dolog, hisz 6 jacket nem is lenne hova bedugnod :D
Lassan eljönne a gondolkozás ideje...

Az első egy szetereo csatlakozó. 3 vezeték.
A hátsó egy sztereo csatlakozó. 3 vezeték.
A basszus/center egy sztereo csatlakozó. 3 vezeték.

Összeadjuk?

Ja, itt írtam először róla:
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető MaciLaci1970

• Navigáció / Navigation: Google_Maps
  • PDA: Samsung N2 GT-N7105 TAB:Archos 101 G9 Turbo 3G
  • PDA ROM: N7105XXUFND3/TMH 4.4.2. TAB_ROM:4.0.4.Stock
« Reply #285 Dátum: 2013, 02 03, 22:07:11 »

.....basszus......

Miért beszélsz csúnyán?  :D :D :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #286 Dátum: 2013, 02 03, 22:51:50 »

Összeadjuk?

Te csak számolgass, én inkább használom :)

De csak neked, hogy legyen mit számolgatnod, itt az én 5.1-es rendszeremnek a jack triója:

Az 5.1-en 6 db jackes csati kell legyen.

Akárhogy számolom, nekem csak 3 jön ki :D

Szerintem te a jack-ek számát cefetül kevered az érszámmal.

Nem elérhető csomos

• PDA: Samsung Galaxy Note III+Galaxy Gear
« Reply #287 Dátum: 2013, 02 03, 23:02:53 »
Az a 6 db de nem jack hanem rca dugó

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Nem elérhető le_vente

« Reply #288 Dátum: 2013, 02 03, 23:05:07 »

Összeadjuk?

Egy sztereo jack az két oldal:
front jobb-bal
rear jobb-bal
center/sub

Ezeknek párban közös a test.

Ez három jack.

Nem elérhető le_vente

« Reply #289 Dátum: 2013, 02 03, 23:06:34 »
Az nem baj, ha mi itt elvitatkozgatunk erről... a baj az, hogy az utak tele vannak az ilyen agyatlan barmokkal.... azért írtam le a sebességgel és reakció idő alatt megtett távolsággal kapcsolatos adatokat, mert fontosnak tartom, hogy lehetőleg mindenki gondoljon bele ezekbe...
Akkor is ha legtöbbször autóban ül...
Nem egyszer találkozunk ennek az inverzével is... pl. tudod, hogy lát téged a tükrében a külső sávban araszoló, mikor te a belsőben érkezel, de az az idióta akkor is kimegy eléd ...és mondjuk ha te épp a szabályos 130-al érkezel is mikor kijön eléd 80-al, marha kevésnek tűnik az a húsz méter távolság, amit így létrehoz köztetek ahhoz az 50 km/h különbséghez... és akkor még nem is beszéltem arról, amikor mondjuk 160-al, vagy gyorsabban érkezel...
Visszatérve az eredeti videóhoz... legtöbbünk autóban ülve tükörben még nem látott hátulról 300-al érkező motorost... és ha felméri az esélyeket, akkor ezt a motorosnak is tudnia kell... tehát tényleg csak a vak szerencsén múlik, hogy egy amúgy rutinos autós belepillantva a tükrébe, elé kanyarodik 140-el... és rögtön ott van köztük 160(!)km/h különbség....
Mindezt csak a témához írom és nem téged okítalak... ezek mindannyiunk által könnyen belátható dolgok... az én fogalmaim szerinti "nagy tudású" emberek ezen tények tudatában élvezik a sebességet...
Én is megpróbálom az összes járművem "végét"... ;).... de ezt leginkább olyan útszakaszon teszem, ahol ellátok legalább 5-6 km-re és velem egy irányba ezen a távolságon nem megy senki... (M6-os egyes zsakaszai, M3 polgár után)... hiába múltam ötven, mégsem tudok végleg ellenállni a sebesség csábításának...  :oops:
De én is jobban élvezem a dolgot ha azt látom, hogy csak nekem lehet bajom ha túlvállalom magam... :)

Nincs vita, mert teljesen egyetértünk.

Nem elérhető Mordon

« Reply #290 Dátum: 2013, 02 03, 23:10:09 »
Az a 6 db de nem jack hanem rca dugó

Ez ott bukik meg, hogy az RCA csatik az erősítőbe mennek általában, de 6 db oda is kevés lenne, mivel a hangkártyától 9 ér megy kifele.

Nem elérhető le_vente

« Reply #291 Dátum: 2013, 02 03, 23:51:28 »
Ez ott bukik meg, hogy az RCA csatik az erősítőbe mennek általában, de 6 db oda is kevés lenne, mivel a hangkártyától 9 ér megy kifele.

Igen 9, mert a három közös test az mínusz 3 ér, így nem 12, csak 9.

De RCA-ból 5.1-hez 6 db kell. Csatornánként 1 csatlakozó db-onként 2 érrel.

Nem elérhető Xeryus9

• PFC Fan
« Reply #292 Dátum: 2013, 02 04, 02:06:46 »
Te csak számolgass, én inkább használom :)

De csak neked, hogy legyen mit számolgatnod, itt az én 5.1-es rendszeremnek a jack triója:

Akárhogy számolom, nekem csak 3 jön ki :D

Szerintem te a jack-ek számát cefetül kevered az érszámmal.

én is erre emlékeztem ,de nem akarok itt vitába torkollni ..teljesen mindegy, a kérdés az hogy vajh működhet-é?

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #293 Dátum: 2013, 02 04, 02:32:37 »

Hát, lehet, hogy messze, bár ezt itt nem tudom, miből sikeredett megállapítani....

Abból kiindulva, hogy bár nem vagyok híve az ilyen (másokra) veszélyes mutatványoknak, azért megnézném, hányan merészkednének ezt megcsinálni...

Abból sikeredett, hogy 1998 óta motorozom, 2003 óta 100LE+ motorjaim voltak. A legutolsó darab egy GSXR 1000 volt 6 évig, és beletettem vagy 45e km-t. '98 óta pedig legalább 300e km-t tettem meg 2 keréken. Jó sok mindent átéltem, és megéltem motoron, tehát ha valaki, akkor én egész biztosan értékelni tudom az ehhez hasonló videókat.

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Mordon

« Reply #294 Dátum: 2013, 02 04, 07:47:38 »

Igen 9, mert a három közös test az mínusz 3 ér, így nem 12, csak 9.

De RCA-ból 5.1-hez 6 db kell. Csatornánként 1 csatlakozó db-onként 2 érrel.

Igaz :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #295 Dátum: 2013, 02 04, 07:50:41 »
én is erre emlékeztem ,de nem akarok itt vitába torkollni ..teljesen mindegy, a kérdés az hogy vajh működhet-é?

Szerintem részben működhet.

Azért részben, mert maga a hangkártya szerintem menne (ezt láttuk már videón), talán még a kártya virtuális 3D-s leképzése is működne és meg is hajtaná a 6 hangszórót, de nem tudom, hogy szoftveres oldalról lenne-e olyan videólejátszó, ami megfelelő jelet tudna juttatni neki, ami után valódi térhangzás jöhetne létre.

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #296 Dátum: 2013, 02 04, 08:45:23 »
Az AVG Antivírus app-ban a Screen timeout opcióban van Never lehetőség, így adott estben (pl. netes TV-zés közben) sem kapcsol ki a képernyő 10 perc után. (Úgy emlékszem, talán ebben a topicban volt kérdés.)

Nem elérhető le_vente

« Reply #297 Dátum: 2013, 02 04, 08:59:51 »
Szerintem részben működhet.

Azért részben, mert maga a hangkártya szerintem menne (ezt láttuk már videón), talán még a kártya virtuális 3D-s leképzése is működne és meg is hajtaná a 6 hangszórót, de nem tudom, hogy szoftveres oldalról lenne-e olyan videólejátszó, ami megfelelő jelet tudna juttatni neki, ami után valódi térhangzás jöhetne létre.

Hattori_Hanso írta, hogy kipróbálta az ő Logitech G35 fülesét.

Nekem is az van, így kipróbáltam én is, valóban megy, de csak sztereo és mike valóban nincs.

Ez amúgy 7.1 füles, de nyilván az 5.1, vagy 7.1 működtetéséhez nem elegendő az a szerintem általános driver, ami van a Note II-n telepítve, ahhoz a teljes driver kellene.

Nem tudom, elérhető-e rá, valaki megcsinálta-e, de hogy az összes gyártó rengeteg hasonló fülesére az Android-ban legyen alapon driver, az esélytelen.
Gyors keresés szerint nincs rá, Linux driver sem.

A terméktámogatási oldal bizonysága szerint csak Win driverek vannak:

A gépemen a Logitech Gaming Software mappa ~75MB, igaz ebben a hangtorzító soft is benne van.

Másrészről pedig a lejátszónak, vagy játék programnak is képesnek kell lennie a több, mint két hangcsatorna kezelésére és a lejátszott file-nak is olyannak kell lennie.

Nem kétlem, hogy a küszöbön vannak az ilyen szoft-ok Android-ra, illetve egyáltalán mobilokra, de nem hiszem, hogy széleskörű lesz egyhamar.

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #298 Dátum: 2013, 02 04, 10:01:40 »
Nagyon Off, de milyen igaz.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #299 Dátum: 2013, 02 04, 11:10:47 »
Nagyon Off, de milyen igaz.

Hehe, jó volt látni újra.

Az én első autóm PF rendszámú "ezeröcsi" volt...