Sziasztok, lenne ötlete, tanácsa valakinek a lenti problémával kapcsolatban?
64 GB-os Kingstone Micro SDxc kártyát használok már egy ideje, de egy pár napja valamilyen oknál fogva nem ismeri fel a telefon a kártyát (rengeteg kép és videó van már rajta amit nem akarok elveszteni) és sajnos újra is indul gyakran a telefon a kártya miatt. Volt már ilyenre példa és akkor egy formázás után megoldódott a probléma, de most hogy másodszor is előfordult, szeretném megtudni hogy a készülékben van-e esetleg a hiba?
Ja és próbáltam beolvasni a kártyát egy kártyaolvasóval, de nem is látta az asztali PC-m a kártyát. Más formázási metódust használ a telefon gondolom... hogy lehetne kártyaolvasón keresztül lementeni a képeket a kártyáról? Előre is köszi.
Kingston az csak, ha Kingstone tényleg, akkor az hamis.
Erős gyanúm, hogy hamis lesz az a kártya.
Ugyanis nem használ más formázást, a PC simán tudja olvasni azt, HA nem "felfúrt", nem 16 GB-osból lett szoftveresen 64-es csinálva.
Nagyon sokszor leírtuk már, én is, mások is, hogy a memóriakártya az egyetlen, amin NEM SZABAD spórolni, hiszen olyan adatokat, fényképeket, megismételhetetlen emlékeket bízunk rá, ami visszahozhatatlan, megismételhetetlen.
Egy 2-3e Ft-tal, de akár 5e-rel olcsóbban megszerzett, bizonytalan eredetű kártya pont azt nem nyújtja, amire megvettük, a biztonságos tárolást.
Jómagam majdnem 20e Ft-ért vettem garantáltan eredeti, hivatalos eladótól, számlásan 64-es SanDisk kártyát, azóta (>1 éve) működik hibátlanul.
Szerintem gyorsan mentsél le mindent (amit még lehet) róla és formázd meg, majd kezdd el teleírni. Ha igaz a sejtésem, vagy 4 vagy 8 vagy 16 GB-nál akadás lesz és onnantól olvashatatlanná válik rajta a felírt adat.
Ez bizonyítja, hogy átvertek, hamis a kártya, kisebb kapacitású volt eredetileg.