Nekem ment már tönkre eredeti gyári samus töltő ( Úgy füstölt , hogy azt hittem az autó gyúlt ki, pdig normális bizti volt benne !!!!!!!!!)) bár szerencsére az nem tette tönkre a készüléket
Most én is egy utángyártottat használok kb 1 éve és eddig nincs vele baj ,de most gondolkodóba ejtettél a 22 filléres alkatrész meghibásodása miatt ..
de lehet hogy a gyáriba is az a 22 f alkatrész van """"""" ..
Nem érdemes esetleg venni az autoba egy invertelt és abba tenni a gyári hálózati töltőt ?? ugy nem biztosabb esetleg???
Inverte
rt venni jó dolog, mert sok minden elmegy róla, főleg, ha esetleg vonzódsz a szabadtéri dolgokhoz.
Azért a töltőhöz venni egy invertert az kicsit olyan, mint gombhoz kabátot.
A gyárinak - ha elfüstölt - abban merült ki a védelme, hogy nem engedte tovább a feszültséget. Tehát a "saját élete árán" védte meg a rá bízott készüléket. Szerintem 90%, hogy egy utángyártott vitte volna magával a készüléket is.
Ez az, amiről beszéltem, a többrétegű védelem.
Biztosan sokan találkoztak már olyan utángyártott microUSB töltővel, ami töltött ugyan, de amikor bedugtátok a készülékbe, akkor az érintőképernyő használhatatlanná vált. Na, ez azért van, mert egy 15 dollárcentes alkatrészt kispóroltak belőle "mertazúgyolcsóbb" (utólag bele is lehet rakni, ha szét lehet szedni a töltőt (általában nem, vagy csak töréssel).
Szóval az utángyártott cuccokból ilyen lelketlenül hagyják ki a kínaiak az alkatrészeket, amik nélkül is működnek a készülékek, csak épp nem mindegy, hogy hogyan és meddig.
Valószínű, hogy a gyáriban is az a 22 centes alkatrész van, csak esetleg tesztelt, kisebb tűrési százalékos, mint az occó kínaiban, és PLUSZBAN ott van mellette az a védőáramkör, ami csak "fölöslegesen" drágítja az eszközt.
De mondom, mindenkinek szíve joga a döntés...