Én is visszatértem a 8.32-es Dorira. A 8.34, 8.35-nél rendszeresen olyan mély álomba szenderült a Samu, hogy fel sem ébredt, közben felforrósodott és 0-ra merítette az akksit.
Hmmm, érdekes egy kernel, annyi szent.
Én kicsit le voltam maradva az újakról, mert a v8.13 Dori volt fenn utoljára, és most kipróbáltam ezt a 8.35 verziót.
Első körben meglepődtem, mert az STweaksben talán már többféle beállítás van magához a kernelhez, mint az egész Androidhoz.
Mondjuk hagytam mindent egyelőre default-on.
Külön governor van az ébrenléti és alvó állapotra, nekem nightmare illetve ondemand hozzányúlás nélkül. Eddig azt hiszem 1 volt csak, és pegasusq, de lehet, hogy mostanában nem figyeltem.
Az IO alatt az volt érdekes, hogy szövegben a készenléti és DeepSleep schedulernek is a ROW-t írja a tájékoztató szöveg, ahogyan az ébrenlétinél, de nálam BFQ-val nyitott a standby, pedig nem piszkáltam.
A működéssel semmi különös gondom nem volt eddig, talán egy kicsit jobban melegedett a megszokotthoz képest telefonálás és webböngészés, letöltés közben. Nem tudom ebből mennyi volt írható a rekord meleg időjárás számlájára.
Sokat még nem volt idő tapasztalni vele, elsőre reggelig produkált egy 98%-os DS-t. Mindezt úgy, hogy a beállítások akksi grafikonjánál csaknem végig totál kék volt az ébrenlét csíkja
, illetve jelentősen több, mint az eddig megszokott.
A mai nap reggeltől délutánig szintén, sőt mégjobban.
Még nem szedtem le, figyelem, hogy mennyi lesz a tényleges akkuidő, változik-e valami.
Egyébként nem feltétlenül kellene egyből kivágni a kernelt, ha valami gubanc van. Lehetne próbálkozni más governor és scheduler beállításokkal is például.
Az igaz, hogy annyi féle variáció van már, hogy a jó ég tudja, melyik volna jó az adott esetben és melyiknél mi a különbség.