Hát nem tudom... Én az ES File Explorert szoktam erre használni, és a GB óta mindig elérem a LAN megosztásokat és hozzá is tudok adni újat.
Nem függött kerneltől annyiban, hogy mind tudta.
Azóta van Total Commander is a LAN pluginnal.
Ez nálam is működik. Mint ahogy az FTP, a webszerver és a szamba is. De az nfs/cifs az más. Ott a NAS tartalmát becsatolod a teló fájlrendszerébe. Minden program úgy érzékeli, mintha helyi mappában lenne a NAS tartalma, mondjuka /mnt/cifs/ útvonalon. Pl. a telón lévő böngészőnek, letöltőnek, torrentnek meg tudom adni a NAS -on lévő könyvtárt letöltési mappaként. Ez akkor előnyös, ha böngészgetés közben találok vmit, ami olyan helyen van, amelyik nem támogatja a vezérlőt, vagyis nem tudom átadni a NAS -nak a letöltést. De a leglényegesebb a fájlkezelés. Pl. ha a NAS -sal letöltök egy filmet (természetesen a családi nyaralást, vagy egy bizt. másolatot
), vagy egy romot, mentést a felhő tárhelyemről, vagy vmi Dropboxról, akkor az a download mappába kerül. De az nincs megosztva dlna -n. Vagyis át kell helyezni a video mappába. Ha CIFS -sel csatolom, akkor partíción belüli áthelyezés történik, vagyis azonnal végrehajtódik, nincs másolgatás. Ez több gigás nyaralásnál sok idő és nem kell hozzá PC -t kapcsolni.