ok. várom a fejleményeket.
én a gyári 4.1.2 jb-t szeretném elsődlegesnek és a slimkat 4.4.2-es romot másodlagosnak,egy gond van a kernel,mert csak a doriban van dual lehetőség ha jól tudom,de az a cwm nem szereti a kitkat romokat
Szia!
Végre összehoztam a dulaboot-ot két 4.4-es ROM-mal(CyanFox/SlimKat), íme, hogy csináltam:
Nekem CyanFox volt már fent Dorimanx-szal. Ha nincs fent, akkor mielőtt elkezded, telepítsd. Én áttértem Dori saját You are not allowed to view links.
Register or
Login, ezen belül is a 10.43v64-re és a dulaboot-hoz is ezt használtam. Továbbá én minden kernelcserénél használok You are not allowed to view links.
Register or
Login, szerintem hasznos dolog, de ez opcionális lehetőség. Szóval, ha már van Dorimanx kernel, recovery-ben backup and restore menü, majd ott backup. Ezután fel kell tenni egy You are not allowed to view links.
Register or
Login. Inítsd újra a recovery-t az Advanced/restert recovery menüben. Ekkor már megjelenik az új recovery, itt full wipe következik (advanced/wipe dalvik cache, főmenü wipe cache és wipe data/factory reset, továbbá menj a mount and storage menübe, ott válaszd a format /system menüpontot és formázd vele a rendszer partíciót). Jöhet a másodlagosnak szánt ROM (annak ajánlásai szerint), valamint a gapps telepítése, utána újraindítás. Amikor a rendszer felállt, néhány beállítást megcsináltam, legfőképpen az újraindítás menü kibővítését, hogy egyből recovery-be indíthassak újra. Ezt is tettem, a SlimKat TWRP-t használ, így ott klikk az install-ra, majd megkeresed valamelyik tárhelyen a Dorimanx-ot és telepíted (vedd ki az X-et az inject TWRP elől). Miután kész, főmenüben Reboot, majd Recovery. Újrainduláskor már a Dorimanx fogad. Menj a backup and restore menüben, itt backup. Amikor kész, már rendelkezel a két ROM mentésével. Innen nem is kell kilépni, a Restore-val állítsd vissza az eredeti ROM-ot (a mentés dátum és idő szerinti mappába történik, így válaszd a korábbit), végül újraindítás. Mivel a mentéskor már Dori-kernel volt, így az is kerül vissza. Amikor minden rendeződött, újraindítás recovery-be, itt dual boot options, benne Clone 1stROM to 2ndROM. Amikor kész, a View current status-szal ellenőrizheted. Következő: Wipe 2nd ROM data/cache és Wipe 2nd ROM dalvik cache, majd Restore as 2nd ROM - itt kiválasztod a későbbi mentést. Amikor lefutott, nekem jött egy hibaüzenet:
E:format_volume: make-extf4fs failed on /dev/block/mmcblk0p12
Error while formatting /sd-ext!
Nem foglalkoztam vele, újraindítás. ekkor megkérdezi, hogy akarod-e, hogy a rendszer egy másik recovery-t telepítsen - a válasz: nem (Yes - disable recovery flash). Újabb kérdés: helyreállítsa-e a root-ot - a válasz: igen (Yes - fix root...).
Újrainduláskor már választhatsz is a két ROM között. Másodlagos ROM indítására 3 másodperc áll rendelkezésre és a HOME, vagy a hangerő le gombok valamelyikének megnyomásával választható ki.
Ugyanez a teljes eljárás alkalmazható akkor is, ha elsődleges ROM-nak 4.2.2-t akarsz.
Üdv
G.