2024, 11 25, 05:30:26
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146299 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #525 Dátum: 2012, 12 25, 12:35:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Most már jó 2 hónapja van Note2-m, én is a PartNero-nál vettem, lengyel dobozos, lengyel FW is volt rajta. Imádom. :)

Mint előtte más telefonjaimat, ezt is azonnal rootoltam, és azóta kipróbáltam többféle főzött ROMot is, de vhogy mindig visszatértem a NAND backuppal lementett gyári romomhoz. Az egyszerűen zseniális, verhetetlen, míg a többinél mindig találtam vmi kivetnivalót, ha mást nem, akkor azt, hogy a Skype videóhívások során a hátsó kamera nem működött idegen ROMmal, csak a gyárival. Ez nem igazán vészes, hiszen mindig visszaváltok a gyári FW-re, ha el is kalandoztam pár napra vmilyen irányba... de ezzel, vagy hasonló jelenséggel más is találkozott már? A kernelekkel is variáltam olykor, de az nem okozott gondot egyszer sem, csak a ROMok; illetve, a RedPill kernel a kivétel, mert azzal állandóan FC-zett a telefon minden 5-10 percben, random programoknál. A Perseus és a Note2Core pl. mindig jól teljesített (a gyári kernel mellett).
Én is visszatértem a gyári DLL4-hez... a főzelékekben én is mindig találtam valami apró, de bosszantó hibát... :hmm:
Azért mindig kipróbálok egyet-egyet, de eddig a gyáriak a nyerők...
Az én kedvenc kernelem az AbyssN2.... hihetetlen akkuidőt produkál! :ok:

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #526 Dátum: 2012, 12 25, 22:24:18 »
valamit elállitottam csak nem tom hogy mit

Ha megnyitok egy mappát vagy bezárom akkor mariska beszol hogy megnyitottam vagy bezártam
esetleg valaki járt már igy ??
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető ferkoh

• PDA: OnePlus 5T
« Reply #527 Dátum: 2012, 12 25, 22:28:55 »
valamit elállitottam csak nem tom hogy mit

Ha megnyitok egy mappát vagy bezárom akkor mariska beszol hogy megnyitottam vagy bezártam
esetleg valaki járt már igy ??

A gyengénlátóknak van valamilyen beállítás a beállítások/kisegítő lehetőségek menüpontban.
Talán a TalkBack.
Florida Environmental Research Institute

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #528 Dátum: 2012, 12 25, 22:47:31 »
Én is visszatértem a gyári DLL4-hez... a főzelékekben én is mindig találtam valami apró, de bosszantó hibát... :hmm:
Azért mindig kipróbálok egyet-egyet, de eddig a gyáriak a nyerők...
Az én kedvenc kernelem az AbyssN2.... hihetetlen akkuidőt produkál! :ok:

Én is felraktam pár napja a franciát rootolva, a kernel és a recovery is a gyári. A módosításokat meg root explorerrel illesztettem be.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #529 Dátum: 2012, 12 25, 22:56:58 »
Én is felraktam pár napja a franciát rootolva, a kernel és a recovery is a gyári. A módosításokat meg root explorerrel illesztettem be.

Ma végigpróbáltam pár DLL4-es főzeléket... Omega, monxDIFIED, PhoeniX... Hááát, egyik sem volt hiba nélküli... :hmm:
Végül most megállapodtam az Antoniomistretta-nál... már csak az AbyssN2 kernel miatt is...  ;)
Imponáló, hogy nagyon "kikönnyítette" a gyárit... Meglátjuk... :)

Nem elérhető Zack

• PDA: Samsung SM-N910C
  • PDA ROM: Xnote v3.2 + Ultimate Kernel v9
« Reply #530 Dátum: 2012, 12 25, 23:21:05 »
Sziasztok!

Most már jó 2 hónapja van Note2-m, én is a PartNero-nál vettem, lengyel dobozos, lengyel FW is volt rajta. Imádom. :)

Mint előtte más telefonjaimat, ezt is azonnal rootoltam, és azóta kipróbáltam többféle főzött ROMot is, de vhogy mindig visszatértem a NAND backuppal lementett gyári romomhoz. Az egyszerűen zseniális, verhetetlen, míg a többinél mindig találtam vmi kivetnivalót, ha mást nem, akkor azt, hogy a Skype videóhívások során a hátsó kamera nem működött idegen ROMmal, csak a gyárival. Ez nem igazán vészes, hiszen mindig visszaváltok a gyári FW-re, ha el is kalandoztam pár napra vmilyen irányba... de ezzel, vagy hasonló jelenséggel más is találkozott már? A kernelekkel is variáltam olykor, de az nem okozott gondot egyszer sem, csak a ROMok; illetve, a RedPill kernel a kivétel, mert azzal állandóan FC-zett a telefon minden 5-10 percben, random programoknál. A Perseus és a Note2Core pl. mindig jól teljesített (a gyári kernel mellett).

Én is szívok a Redpill kernellel.  Dettó. FC hegyek...  :( Akinél ez jó, az sanszos hogy semmit se, vagy alig 1-2 progit használ a telefonján. Note2Core-t és az Abys-t én is ki fogom próbálni.

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #531 Dátum: 2012, 12 25, 23:41:05 »
Ma végigpróbáltam pár DLL4-es főzeléket... Omega, monxDIFIED, PhoeniX... Hááát, egyik sem volt hiba nélküli... :hmm:
Végül most megállapodtam az Antoniomistretta-nál... már csak az AbyssN2 kernel miatt is...  ;)
Imponáló, hogy nagyon "kikönnyítette" a gyárit... Meglátjuk... :)

Én csak simán letiltottam a számomra felesleges programokat. Így ha netán jön egy frissítés, akkor nem kell újra törölni az összeset.

Nem elérhető ferkoh

« Reply #532 Dátum: 2012, 12 26, 19:23:14 »
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.
Az automata fényerőre állítva túlságosan kicsi a fényerő erőssége. Lehet ezt állítani valahol?
Automatára állítva a csúszka eltolásával sem változik a fényerő pedig ott is kellene változni a fényintenzitásnak.

Nem elérhető mviktor

• Droidista :-)
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: S8 Plus
  • PDA ROM: Nougat U1AQF7
« Reply #533 Dátum: 2012, 12 26, 19:39:03 »
Sziasztok!

Az automata fényerőre állítva túlságosan kicsi a fényerő erőssége. Lehet ezt állítani valahol?
Automatára állítva a csúszka eltolásával sem változik a fényerő pedig ott is kellene változni a fényintenzitásnak.

Változik is, legalábbis nálam.
Lehet hogy a gólya hozott......de az ördög visz el.....

Nem elérhető ferkoh

« Reply #534 Dátum: 2012, 12 26, 19:50:34 »
Változik is, legalábbis nálam.

Az enyémen is működik tökéletesen, automatára állítva leköveti a külső fényviszonyokat és annak megfelelően állítja a kijelző fényerejét, automatánál is a csúszkával lehet erősíteni és halványítani a kijelző fényerejét.

A sógoromén nem akar működni rendesen automatára állítva halványabban világít a kijelző az ideálisnál és a csúszkával sem lehet automatára állítva módosítani a fényerősségen. Automata fényerőnél a pipa kivesz akkor a csúszkával beállítható, csak hát a külső fényviszonyok változásakor az nem mindig jó.

Nem elérhető Zack

« Reply #535 Dátum: 2012, 12 26, 22:53:14 »
Sziasztok!

Nálam is működik rendesen, mi több gyorsabban teszi a dolgát, és érzékenyebb is, mint S2-ön volt.

Ezt azért próbáld ki...Ezzel müxik? Mert ha ezzel sem, akkor valami gond lehet a szenzorral.

You are not allowed to view links. Register or Login - Új és használt monitorok akciós áron! @@ You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sanros

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: note 2
« Reply #536 Dátum: 2012, 12 30, 22:54:31 »
Sziasztok.Van 1 kis gondom a note2-mel.A jobb also sarka ahol a menü gomb van van ugy hogy nagyon érzéketlenné válik.Vna hogy 3-4x rá kell nyomjak a menü gombra hogy reagáljon.De ez nem mindig van igy.Van hogy nagyon jó.Mit lehet tenni ilyenkor.Gondolom ha szar lenne a kijelzö akkor mindig szar lenne,ne pedig csak néha.

Nem elérhető Zack

« Reply #537 Dátum: 2012, 12 31, 00:49:40 »
Sziasztok.Van 1 kis gondom a note2-mel.A jobb also sarka ahol a menü gomb van van ugy hogy nagyon érzéketlenné válik.Vna hogy 3-4x rá kell nyomjak a menü gombra hogy reagáljon.De ez nem mindig van igy.Van hogy nagyon jó.Mit lehet tenni ilyenkor.Gondolom ha szar lenne a kijelzö akkor mindig szar lenne,ne pedig csak néha.

Gyári ROM van rajta? Ha nem, próbálj rátenni egy gyárit. Full wipe-ot ne hagyd ki. Ha ez megvan, akkor használd úgy pár napig, hogy csak minimálisan lakod be a telefont a mindennapokhoz. Ha okés, akkor örül, ha nem, akkor hardveres gubanc lesz szerintem (kijelző vezérlő elektronika), és vidd el szervizbe. Egyedi hiba, de amíg nem teszel fel egy szűz rendszert, addig akár szoftveres is lehet, bár, ennek elég kicsi a valószínűsége, de mindenképpen célszerű lenne kizárni.
Ha magyar garis, háznál ki fogják cserélni a prémium szolgáltatáson belül, de azt nem tudom, hogy Note2-nél egyben van e a kijelzővel, de szerintem egyben fogják cserélni mindenképpen.

Nem elérhető sanros

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: note 2
« Reply #538 Dátum: 2012, 12 31, 08:24:08 »
Köszönöm a választ.Gyári rom van rajta.Még semmit nem piszkáltam hozzá(XXALIH).Esetleg van értelme szerinted egy másik verziószámú gyárit felrakni?

Nem elérhető Zack

« Reply #539 Dátum: 2012, 12 31, 08:42:17 »
Köszönöm a választ.Gyári rom van rajta.Még semmit nem piszkáltam hozzá(XXALIH).Esetleg van értelme szerinted egy másik verziószámú gyárit felrakni?

Szerintem ne. Ezt nullázd (wipe) le, és ha nem jó gari.
Maradjon gyári állapotban és akkor egy esetleges garinál nem kell visszarakni a mostanit.
Nagy változás amúgy se lenne. Ami fent van neked, az a magyar XEH-s gyári ROM (4.1.1), és másik nincs belőle még. Tehát egy legújabb török DLL5 4.1.2-vel beadni gariba szerintem nagy pleff lenne.

rstwingo

• Vendég
« Reply #540 Dátum: 2013, 01 03, 16:42:44 »
Egy kérdés  :)

Miért is kell insecure kernel a roothoz ?, simán nem lehet megcsinálni ?

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #541 Dátum: 2013, 01 03, 17:50:35 »
Egy kérdés  :)

Miért is kell insecure kernel a roothoz ?, simán nem lehet megcsinálni ?
na ez uj!  ???  :shock: vagy lemaradtam vmiröl?
Nekem ez van:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

rstwingo

• Vendég
« Reply #542 Dátum: 2013, 01 03, 21:08:16 »
na ez uj!  ???  :shock: vagy lemaradtam vmiröl?
Nekem ez van:

Úuuuj !!  :D hiszen Te írtad a Samsung Galaxy Note2 ToolKit-tel kapcsolatban
Én úgy tudom, ezekben már nem a rossz memória chippek vannak, nem kell nekik safe kernel

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #543 Dátum: 2013, 01 04, 12:00:19 »
Úuuuj !!  :D hiszen Te írtad a Samsung Galaxy Note2 ToolKit-tel kapcsolatban
Én úgy tudom, ezekben már nem a rossz memória chippek vannak, nem kell nekik safe kernel
nem Sharp irta?-mert en nem emlekszek....  :hmm: Toolkit-et talan egyszer probaltam amikor meg uj volt a keszülekem. Szamomra a CF-root volt a favorit.  :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nfeco22

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Note 2
  • PDA ROM: Ditto Note 3 V3.1
« Reply #544 Dátum: 2013, 01 04, 21:29:27 »
Wolfpapa: le tudnad nekem irni nagyvonalakba magyarul ennek a cf-rootnak a menetet? Toolkittel valamiert nem megy, az odin nem latja a telefonom hogy be van dugva pcbe, pedig mindenfele driver fel van telepitve ami kellhet.

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #545 Dátum: 2013, 01 04, 21:33:07 »
Wolfpapa: le tudnad nekem irni nagyvonalakba magyarul ennek a cf-rootnak a menetet? Toolkittel valamiert nem megy, az odin nem latja a telefonom hogy be van dugva pcbe, pedig mindenfele driver fel van telepitve ami kellhet.
A kiest feltelepítetted? Nálam w8 alatt nem jó a toolkit-ben lévő driver. A kies telepítés után már látta, utána a kiest le is gyilkoltam, mert a francnak se kell az a böhöm vacak.

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #546 Dátum: 2013, 01 04, 21:34:23 »
Lassan jó lenne egy GYIK és abba gyüjteni a leírásokat
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #547 Dátum: 2013, 01 04, 22:09:25 »
nem fogom hasznalni a Toolkitet, az biztos.
Ezt ajanlom rootnak: CF-Auto-Root
Letöltes:
Odinbol a PDA-hoz betallozva.

rstwingo

• Vendég
« Reply #548 Dátum: 2013, 01 04, 23:17:42 »
nem fogom hasznalni a Toolkitet, az biztos.
Ezt ajanlom rootnak: CF-Auto-Root
Letöltes:
Odinbol a PDA-hoz betallozva.

És utána ne feledd nullázni a telefont

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #549 Dátum: 2013, 01 04, 23:29:01 »
És utána ne feledd nullázni a telefont
meg ott nem tart...  :) egyelőre a "mindenfele driver " miatt nem latja az odin a keszüleket.
Mar volt nem egyszer szo rola, hogy csak a Kies rakja fel normalisan a drivereket.
Jo volna tudni, hogy XP,Win 7 vagy 8 vagy min fut... nekem elfer a Kies a gepen es soha nem kavart be semmit Win7 32 vagy 64-en vagy a mostani Win8/64 bites rendszeren.