2024, 11 24, 08:49:58
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Samsung Galaxy S III Mini - Általános beszélgetés (Frissítve: 2016.10.09)  (Megtekintve 111655 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ssas

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
Re: Re: Re: Galaxy S III Mini
« Reply #200 Dátum: 2013, 06 19, 20:04:07 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Leszámítva a root-ot minden tekintetben eredeti gyári rom-ok.

Tehát akkor odex?És mi a Különbség odex és deodex romok között?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Re: Re: Re: Galaxy S III Mini
« Reply #201 Dátum: 2013, 06 19, 20:12:51 »
Tehát akkor odex?És mi a Különbség odex és deodex romok között?
Nem volt könnyű, de megtaláltam Kromosome írását:
"Ami pedig az odexet és a deodexet illeti...
Úgy látom, van egy kis zavar e két fogalom terén, mivel elég sokan kérdezték már, hogy mik is ezek, úgyhogy akkor egy kis előadás:

Vannak ugye a .apk fájlok, ezekkel semmi gond sincs, mindenki tudja, hogy mire jók. Tulajdonképpen a .odex kiterjesztésű fájlok speciálisan egy-egy adott .apk fájlhoz kapcsolódnak, és az a fő feladatuk, hogy helyet takarítsanak meg a lemezen.
Ezek az "odex" fájlok a hozzájuk tartozó .apk fájl egyes részeit tartalmazzák (összegyűjtve), amelyeket a rendszer optimalizál a tényleges bebootolás előtt. Ez egyrészről gyorsítja magát a boot-folyamatot (illetve inkább a boot utáni "tétlen" állapotot), mivel egyes, nagyobb erőforrásigényű fájlok rendszerszintű részletei már előre betöltődnek (lásd. egy téma).

Az odexek árnyoldala, hogy pont emiatt nehézkes ezeket a fájlokat módosítani - ugyanis egy .apk-hoz egy (vagy akár több) egyedi, meghatározott .odex is tartozik, ami ugye egy elengedhetetlen részét képezi a fő APK-nak, de mivel előre betöltődnek egy meghatározz helyre,  még a fájl elindítása előtt, hiába írjuk át vagy módosítjuk magát a .apk-t, az eredeti .odex-szel vagy odex-ekkel sajnos nem fog elindulni.

Itt jön képbe az deodex - ez tulajdonképpen az APK-k "újracsomagolása", magyarán egyesítése a megfelelő .odex-ekkel úgy, hogy minden apró kicsi részlet egy helyen legyen. Ez történhet egy sima fájllal, de akár egy ROM-mal is: egy ROM is lehet deodexelt, ami annyit tesz, hogy az összes ROM-fájl egyesítve, összesítve van, így nyugodtan lehet azokat - hozzáértéssel - módosítani. "
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
Re: Galaxy S III Mini
« Reply #202 Dátum: 2013, 07 07, 20:57:37 »
Sziasztok!
Miért van az,hogy ha számító gépen nézem a képeket a telóról akkor nem jeleníti meg az előnézeti képet.

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #203 Dátum: 2013, 07 10, 21:57:40 »
Elég régen jártam itt, de akkor tájt volt egy olyan problémám hogy csak úgy gondol egyet az S3 minim amit az egyik szolgáltatónál vettem részletre vadi újként és elmegy a térerő vagy éppen aki hív annak a hangpostám jelentkezik. Szóval a történet itt kezdődött és már 3 alkalommal vittem szervizbe. Először sim kártyát cseréltek, de nem javult meg tőle a probléma, majd vissza vittem mikor is, elküldték a samsung szervizbe ahol úgy gondolták majd egy szoftver frissítés és egy kalibrációs teszt elvégzése segíteni fog. De sajnos az sem segített (bár ezt gondoltam). Most eltelt már pár hónap és nagyon elegem lett hogy a szolgáltatóm nem képes megjavíttatni a telefont és minap úgy elment a térerő hogy egy karika jelent meg áthúzott csíkkal a térerősség jelző helyén. Fogtam és így bevittem a szolgáltatómhoz hogy nézzék meg nem hazudok. Most bele írta a szervizes hogy radikális lépést vár. Remélem hamarosan végre megjavítják és újra rátehetek bármilyen romot,meg végre végérvényesen személyre szabhatom, eddig ugyanis a hónapok alatt kínomban csak szoftvereket frissítettem rajta, azt is kiessel nehogy ebbe kössenek bele. De persze ez sem segített, csak próbálkoztam. Ezt azért írtam le, hogy esetleg akinek volt vagy hallott hasonló problémáról az elmondaná e nekem mi lett a vége, vagy ez hogy orvosolható? Mert a részleteket továbbra is fizetem a telefonra, és most is a szervizben csücsül, szóval elég kiábrándító a helyzet. Hozzáteszem a végére hogy nem a telefont hibáztatom mivel másnak nincs ilyen problémája akiről tudok és meg is lennék elégedve vele, csak ez a hiba, olyan hogy szerintem 1 millióból 1-nek van ilyen hibája (bár csak a lottózásban lenne ilyen kapásom).

Nem elérhető pax

• PDA: SGS4 mini GT-I9195 / CM11/M8
« Reply #204 Dátum: 2013, 07 12, 16:46:28 »
Sziasztok!Eladó a fent említett kék gyönyörűség. Decemberben vásárolt ,gyári független,Samsung garanciás.Tökéletes sérülés/karcmentes állapotban van, fóliás, minden papír/tartozék meg van. Magasabb kategóriaváltás miatt adom el. Köszönöm. Üdv.
SGS4 mini GT-I9195 / CM11/M8

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO-Nextgen
  • PDA: GALAXY S10+ SM-G975F
  • PDA ROM: G975FXXU9ETLJ gyári
« Reply #205 Dátum: 2013, 07 12, 17:40:11 »
Sziasztok!Eladó a fent említett kék gyönyörűség. Decemberben vásárolt ,gyári független,Samsung garanciás.Tökéletes sérülés/karcmentes állapotban van, fóliás, minden papír/tartozék meg van. Magasabb kategóriaváltás miatt adom el. Köszönöm. Üdv.

Ár??

Nem elérhető pax

« Reply #206 Dátum: 2013, 07 13, 00:17:09 »
Ár??
55.000-. Reális árat kérek érte. -:)

Nem elérhető pax

« Reply #207 Dátum: 2013, 07 14, 21:29:42 »
55.000-. Reális árat kérek érte. -:)
Elkelt!!

Nem elérhető kender

« Reply #208 Dátum: 2013, 07 26, 22:29:23 »
Hi All!
Egy kis segítséget kérnék! A készülék fényképezőjével annyi a gondom, hogy felvétel készítésnél nagyon lassan rögzíti a képet vagy 2-3 másodperc! Másoknál is így van? Van arra megoldás, hogy gyorsabb legyen???

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
« Reply #209 Dátum: 2013, 07 27, 09:08:31 »
Hi All!
Egy kis segítséget kérnék! A készülék fényképezőjével annyi a gondom, hogy felvétel készítésnél nagyon lassan rögzíti a képet vagy 2-3 másodperc! Másoknál is így van? Van arra megoldás, hogy gyorsabb legyen???

Gyári romban ilyen sajna, de telepítsd ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
Kellemeset fogsz csalódni  ;)

Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
A nemrég megjelent Samsung Galaxy S4 és HTC One Google Edition készülékek egyik váratlan mellékhatása az lett,
hogy egy lelkes hekker rekordidő alatt kioperálta az amúgy a korábbiakhoz
(tehát még a Nexusokon elérhetőkhöz képest is) javított kamera alkalmazást,
és ahogy az már lenni szokott, mindenki számára elérhetővé tette.
Az előző verzióhoz képest csak minimálisak a fejlesztések (főleg a hosszú érintéssel elővarázsolható
beállítás-kapcsolók felhasználóbarátabb elrendezésén lehet őket tetten érni, de ami igazán érdekes,
hogy sikerült az alkalmazást (pontosabban alkalmazásokat, mert a Google kamerája szervesen
 egybeforrt a galéria alkalmazással is, így most mindkettőt megkaphatjuk)
úgy becsomagolni, hogy semmilyen komolyabb zsonglőrködésre nincsen szükség
 a futtatásához: nem kell root jog,
nem kell kotorászni a system-könyvtárakban,
elég az APK-t simán feltelepíteni és kész.

Ha esetleg mégsem települ (a telepítés sikertelen) de bevállalod a mókolást (saját felelősségre természetesen):
1., root kell
2., keresd ki a /system/app alatt a Gallery2.apk nevű fájlt, mentsd le valami biztos helyre, majd töröld
3., telepítsd újra a linken lévő .apk-t
ha nem tetszik, vagy nem működik megfelelően:
1., uninstalláld a Galériát (mint egy sima appot, hiszen úgy is telepítetted)
2., telepítsd a lementett, régi Gallery2.apk-t
3., keresd ki az alkalmazást, és töröld minden adatát (kényszerített leállítás/adatok törlése), indítsd újra
nekem így gond nélkül visszaállt. SGS-en nem fog menni a sphere funkció, de a többi része is hiányosabb mint a régi
(CM10.1, SGS)

Nálam pedig tökéletes: SGS3 mini

Mit kapunk, ha sikerült feltenni? Két új alkalmazást, egy Galériát és egy Kamerát
(a Samsung a saját kameráját Fényképezőnek fordította, így ez a kettő itt jól megkülönbözhető,
 a Galéria neve azonos). A kettő persze átjárható, a kamerából a képet balra elsöpörve
a galériába jutunk, a galériában meg a jobb felső sarokban csücsül a kamera ikonja.
Ami talán mindenki számára a legérdekesebb a csomagban, a Jelly Bean kamera nagy újítása,
 a Photo Sphere, azaz gömbpanoráma, ezt ugyanis máig nagyon kevés készüléken lehet elérni,
valamiért pl. a Samsung sem építette bele a saját kamerájába, hiába futtat 4.2.2-t a Galaxy S4.

Nem elérhető ramy

• Navigáció / Navigation: Igo..
  • PDA: Sgs5
  • PDA ROM: Droid 4.4.2
« Reply #210 Dátum: 2013, 07 30, 13:54:29 »
Üdv!

Valaki help my,,fügézés terén erre a masinára!

Köszönet ha...  :-)

Nem elérhető TODI1111

• PFC Fan
  • PDA: LG G4
  • PDA ROM: V10e + root + xposed
« Reply #211 Dátum: 2013, 08 07, 06:36:39 »
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekelne S4 minire váltás miatt van egy ilyen telcsim eladó!
(Május 18-án vásárolt, kifogástalan állapotú,sérülés és karcmentes, fóliás kijelzővel, kék, telenoros, dobozában tartozékaival garanciásan eladó!
Jár mellé egy 3800 mA-es akku a hozzátartozó hátlappal!)
Irányár:56000Ft.  (You are not allowed to view links. Register or Login)
További szép napot mindenkinek!

Nem elérhető Gorrodin

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S3 mini
  • PDA ROM: I8190XXAMD3
« Reply #212 Dátum: 2013, 08 17, 17:13:41 »
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy az én minim saját ötletétől vezérelve fogyasztja az akksit.
Ez úgy néz ki, hogy amikor elmegyek dolgozni, lehúzom a töltőről. munka közben szinte elő sem veszem, mert nem engedi a munkám. Aztán 8 óra múlva megnézem, és van amikor 3-5% hiányzik az akkuból, van amikor a "dugjál meg, vagy kikapcsolok" felirat díszeleg rajta.
Van rajta egy google play zene nevű program, amit nem bírok lelőni. Leállítom, és újraindul. lehet ezzel csinálni valamit?

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
« Reply #213 Dátum: 2013, 08 18, 11:38:04 »
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy az én minim saját ötletétől vezérelve fogyasztja az akksit.
Ez úgy néz ki, hogy amikor elmegyek dolgozni, lehúzom a töltőről. munka közben szinte elő sem veszem, mert nem engedi a munkám. Aztán 8 óra múlva megnézem, és van amikor 3-5% hiányzik az akkuból, van amikor a "dugjál meg, vagy kikapcsolok" felirat díszeleg rajta.
Van rajta egy google play zene nevű program, amit nem bírok lelőni. Leállítom, és újraindul. lehet ezzel csinálni valamit?

Alkalmazás kezelőben tiltsd le.

Nem elérhető Gorrodin

• PFC Fan
« Reply #214 Dátum: 2013, 08 21, 17:36:53 »
Alkalmazás kezelőben tiltsd le.

Csak kényszerleállítani tudom, de újraindul.

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
  • Okosabb vagyok a telefonomnál!
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy A5 (2016) SM-A510F
  • PDA ROM: A510FXXS3BPJA
« Reply #215 Dátum: 2013, 08 21, 19:39:10 »
Sziasztok.
Hello.
Nem hinném, hogy ez az applikáció önmagában leszívja az aksid. Pláne nem 95-97%-ot 8 óra alatt, ahogy írod.
Inkább az a kérdés, hogy van-e bármi "felesleges" dolog bekapcsolva, amit amúgy sem használnál, hiszen mint írtad: Munka közben elő sem veszed. Olyasmikre gondolok, mint pl. az állandó adatkapcsolat (mobilnet), wifi, szinkronizáció, bluetooth, GPS. A képernyő után ezek azok, amik a legjobban szívják az aksit. Ha nincs rá szükséged, ezek legyenek kikapcsolva.
Ha meg a Google Play Zenét akarod kidobni, megteheted úgy is, hogy "lefagyasztod" a Titanium Backup nevű alkalmazással. Ehhez viszont root kell.
Remélem, tudtam segíteni.
Ami működik, azt ne bántsd!
Ami nem működik, azt ne erőltesd!

Nem elérhető Gorrodin

• PFC Fan
« Reply #216 Dátum: 2013, 08 21, 20:55:53 »
Hello.
Nem hinném, hogy ez az applikáció önmagában leszívja az aksid. Pláne nem 95-97%-ot 8 óra alatt, ahogy írod.
Inkább az a kérdés, hogy van-e bármi "felesleges" dolog bekapcsolva, amit amúgy sem használnál, hiszen mint írtad: Munka közben elő sem veszed. Olyasmikre gondolok, mint pl. az állandó adatkapcsolat (mobilnet), wifi, szinkronizáció, bluetooth, GPS. A képernyő után ezek azok, amik a legjobban szívják az aksit. Ha nincs rá szükséged, ezek legyenek kikapcsolva.
Ha meg a Google Play Zenét akarod kidobni, megteheted úgy is, hogy "lefagyasztod" a Titanium Backup nevű alkalmazással. Ehhez viszont root kell.
Remélem, tudtam segíteni.

Köszönöm.
Sajna nem segít. Ezek mind ki vannak kapcsolva. Rootolni egyelőre nem akarom.

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
« Reply #217 Dátum: 2013, 08 22, 19:34:14 »
Sziasztok!
Hogy lehet ebbe a isten verte telefonba egy kis plusz hangerőt bele rakni?A zene lejátszó halk,a navigáció hangja halk,az ébresztő halk,minden halkan szól rajta.Régebben volt egy Galaxy 3telóm,az hangos volt ébresztett is,a navit is lehetett hallani de ez nagyon silány hangzásban.Lehet valahogy növelni a rendszer hangerőt?

Nem elérhető kender

Re: Re: Galaxy S III Mini Váróterem
« Reply #218 Dátum: 2013, 08 22, 20:02:28 »
Hello Mindenkinek!

Egy kis infót szeretnék kérni az SGS3 Mini GPS-vel kapcsolatban.
Nagyon szemezgetek a telóval, viszont nem tudom mennyire jó a GPS-e. Számomra nagyon fontos lenne, ugyanis gyakran használnám. Most még egy Omnia2-m van és az nem túl fürge. :(
Ha van valaki aki gyakran használja elárulhatná milyen hamar talál jelet és mennyire stabil, nem dobálja e el a jelet? Persze mindezt cella infó nélkül.
Előre is köszi az infót.

Tökéletesek már a tekefonokba a GPS vevők. Nem fogja dobalni a jelet stb.....
Én évek óta tekefonon használom a navigációt eddig semmi gondom nem volt még a magas házak között sem.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Nem elérhető ramy

« Reply #219 Dátum: 2013, 09 27, 18:16:03 »
Sziasztok!
Hogy lehet ebbe a isten verte telefonba egy kis plusz hangerőt bele rakni?A zene lejátszó halk,a navigáció hangja halk,az ébresztő halk,minden halkan szól rajta.Régebben volt egy Galaxy 3telóm,az hangos volt ébresztett is,a navit is lehetett hallani de ez nagyon silány hangzásban.Lehet valahogy növelni a rendszer hangerőt?

nem tudom..enyem hangos mint állat. :ok:

Nem elérhető sastojas

• nk-photography.hu
  • PDA: 6S
« Reply #220 Dátum: 2013, 09 29, 07:19:53 »
Sziasztok!

nálam sincs gond vele, nagyon hangosan szól, ha maxra teszem.......
nem emlékszem már ennek a telónak a csomagolására, de más készüléknél írtak hasonló problémát, és a végén kiderült hogy a hangszórón volt egy pici fólia....

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
« Reply #221 Dátum: 2013, 09 29, 08:28:39 »
nem tudom..enyem hangos mint állat. :ok:

Navigáció is hangos?Nálam épp hogy nyekereg valamit alig halhatóan.

Nem elérhető ramy

« Reply #222 Dátum: 2013, 09 30, 02:56:53 »
Igen !
Én IGO-t használok,jo a hanga. :ok:

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
« Reply #223 Dátum: 2013, 11 10, 09:03:13 »
Sziasztok!
Privátban tud valaki segíteni függetlenítés ügyében?

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
« Reply #224 Dátum: 2013, 11 11, 11:50:41 »
Sziasztok!
Privátban tud valaki segíteni függetlenítés ügyében?