2024, 11 28, 10:23:37
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános  (Megtekintve 346987 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

wallachi

• Vendég
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3575 Dátum: 2014, 01 05, 16:37:54 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszönöm a gyors segítséget!
A recovery törlést megcsinálom, köszi a tanácsot. Annyi lenne a kérdésem, hogy ezt elég a micro SD kártyára mentenem?
Nem értem minek kéne full wipe meg akármi teendő egy szoftverfrissítés előtt. Számomra egyértelmű, hogy akkor adják csak ki a telefonomra a frissítést, ha az már tökéletesen működik. Vagy én lennék ennyire naiv?
Ha jól fog működni a telefon, akkor már csak a régi verzió témáját szeretném feltenni rá. Azt hol találom meg? Rákerestem, de mindenhol launchereket találtam csak.

Van itt par dolog ami latom szamodra zavaros,vagy nem erted!
A 4.1 es a 4.3 renszer total kulonbozik egymastol. Uj bootloader,uj kernel, uj rendszer,uj beallitasok..tehat minden uj. Mintha egy akarmilyen custom rom utan egy akarmilyen masik custom romot akarnal feltenni. Az elott is kell wipe, ha masik fajta romot teszel fel. A gyari frissitesnel is ez a helyzet. Ez nem azt jelenti hogy nincs kesz,vagy nem szaz szazalakos a rendszer, hanem ezt igy kell. Itt csak a normalis informacio hianya volt a problema, mindenki lekezdett eszetlenul frissitgetni, mert azt hittek ugy kell. Aztan jott a kopp, mert a ceg nem adott ki megfelelo frissitesi instrukciot.
Ez kb olyan, mint amikor a pc-n behal a windows, es ujra kell telepiteni. Azt is eloszor formazni kell,es nem a regi hibasra teszed fel az uj telepitest !

Regi verzioju temat, vagy akarmilyen regi verzios progit,es azok beallitasait felejtsd el !! Nem mukodik a 4.3-al hibatlanul. Ehhez kell a root ami le van irva hogyan lehet megcsinalni. Utana ha mar mindenkeppen temazgatni akarsz,akkor  kell a framework modosito progi ami a wanam xposed. De a regi tema itt sem mukodik, neked kell beallitgatni mindent.

''Annyi lenne a kérdésem, hogy ezt elég a micro SD kártyára mentenem?'' Ezt meg nem ertem bocsi. Nem kell semmit mentened sd kartyara, hiszen a hibas, regi verzios,vagy nem mukodo cuccokat ne akard mar visszaallitani. Csinalj teljes ujratelepitest az elejetol kezdve a leirt modszerrel, es allits be magadnak mindent elorol ugy ahogy kell,es ahogy hasznalod a telefont.

''Nem értem minek kéne full wipe meg akármi teendő egy szoftverfrissítés előtt'' ... mert nem ertesz hozza, nem foglalkozol vele, csak nyomkodod,meg frissitgetsz,meg temazgatsz. Ha kicsit es tenyleg csak egy icipicit is beleasnal a dologba,akkor azonnal megertened a miertet.

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #3576 Dátum: 2014, 01 05, 18:54:40 »
Van itt par dolog ami latom szamodra zavaros,vagy nem erted!
A 4.1 es a 4.3 renszer total kulonbozik egymastol. Uj bootloader,uj kernel, uj rendszer,uj beallitasok..tehat minden uj. Mintha egy akarmilyen custom rom utan egy akarmilyen masik custom romot akarnal feltenni. Az elott is kell wipe, ha masik fajta romot teszel fel. A gyari frissitesnel is ez a helyzet. Ez nem azt jelenti hogy nincs kesz,vagy nem szaz szazalakos a rendszer, hanem ezt igy kell. Itt csak a normalis informacio hianya volt a problema, mindenki lekezdett eszetlenul frissitgetni, mert azt hittek ugy kell. Aztan jott a kopp, mert a ceg nem adott ki megfelelo frissitesi instrukciot.
Ez kb olyan, mint amikor a pc-n behal a windows, es ujra kell telepiteni. Azt is eloszor formazni kell,es nem a regi hibasra teszed fel az uj telepitest !

Regi verzioju temat, vagy akarmilyen regi verzios progit,es azok beallitasait felejtsd el !! Nem mukodik a 4.3-al hibatlanul. Ehhez kell a root ami le van irva hogyan lehet megcsinalni. Utana ha mar mindenkeppen temazgatni akarsz,akkor  kell a framework modosito progi ami a wanam xposed. De a regi tema itt sem mukodik, neked kell beallitgatni mindent.

''Annyi lenne a kérdésem, hogy ezt elég a micro SD kártyára mentenem?'' Ezt meg nem ertem bocsi. Nem kell semmit mentened sd kartyara, hiszen a hibas, regi verzios,vagy nem mukodo cuccokat ne akard mar visszaallitani. Csinalj teljes ujratelepitest az elejetol kezdve a leirt modszerrel, es allits be magadnak mindent elorol ugy ahogy kell,es ahogy hasznalod a telefont.

''Nem értem minek kéne full wipe meg akármi teendő egy szoftverfrissítés előtt'' ... mert nem ertesz hozza, nem foglalkozol vele, csak nyomkodod,meg frissitgetsz,meg temazgatsz. Ha kicsit es tenyleg csak egy icipicit is beleasnal a dologba,akkor azonnal megertened a miertet.
Azert tegyük hozza, hogy ezt a frissitest elszurta a Samsung a hetköznapi felhasznaloknal. 80-85% a tulajdonosoknak nem foglalkozik vele melyre hatoan. Max frissitenek ha jelzi a keszülek. Ezert nem kell megszolni senkit, mert ijedteben vmi forumon keresi a problema okat tajekozatlanul, de vhol jogosan.  ;) :) :ok:
Tehat egy sima frissites igen is nem  kene wipe kötelezetseggel jarnia.  :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető hojo456

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S7
  • PDA ROM: Marshmallow 6.0.1
Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3577 Dátum: 2014, 01 05, 19:33:09 »
Nem rootolt a teló. Viszont akkor a wipe data, wipe cache törlést megpróbálom. Csak titániummal lehet fagyasztani? A gyári menüben van az alkalmazás kezelőben letiltási lehetőség. Az is ezt a célt szolgálja?

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7100-el
Megcsináltam wipe data és wipe cache törlést. Már az első töltés után klasszisokkal jobb az üzemidő. Reggel óta 20% merülés. Folyamatos net, wifi, piszkálás, nézegetés.
Köszönöm a megoldást!

wallachi

• Vendég
« Reply #3578 Dátum: 2014, 01 05, 21:09:59 »
Azert tegyük hozza, hogy ezt a frissitest elszurta a Samsung a hetköznapi felhasznaloknal. 80-85% a tulajdonosoknak nem foglalkozik vele melyre hatoan. Max frissitenek ha jelzi a keszülek. Ezert nem kell megszolni senkit, mert ijedteben vmi forumon keresi a problema okat tajekozatlanul, de vhol jogosan.  ;) :) :ok:
Tehat egy sima frissites igen is nem  kene wipe kötelezetseggel jarnia.  :)

Igen ezt is beleirtam, hogy az informacio hianya a frissitesre vonatkozoan hagy nemi kivannivalot maga utan. En nem szoltam meg senkit,legalabbis szandekosan nem. Csak azert egy ilyen szintu rendszerfrissites elott igenis kellene tajekozodni a lehetosegekrol, hogyanokrol,es a lehetseges hibakrol. Hiszen frissiteni nem kotelezo,ezt a samsung sem irja - irta elo. Viszont ez NEM egy sima frissites, es ennek egyertelmunek kell lennie mindenki szamara!

Nem elérhető csonak

• PDA: Galaxy Note2
  • PDA ROM: Omega v21 JB 4.3
« Reply #3579 Dátum: 2014, 01 06, 04:50:31 »
Jó reggelt!
Bajban vagyok!
Tegnap próbáltam váltani omega v21-re. Az eddigi verziók rendesen mentek és működtek is. De ahogy a philz recoveryben tegnap csináltam volna a factory resetet, a formatting data kiírásnál a note lefagyott, majd magától újraindult és a Sétálós kis android figura bootol egyfolytában. Bármikor próbálnám újra, mindig ezt csinálja. A rendszer nem tölt be. Mit tudnátok ajánlani?

Köszönöm

wallachi

• Vendég
« Reply #3580 Dátum: 2014, 01 06, 07:50:18 »
Jó reggelt!
Bajban vagyok!
Tegnap próbáltam váltani omega v21-re. Az eddigi verziók rendesen mentek és működtek is. De ahogy a philz recoveryben tegnap csináltam volna a factory resetet, a formatting data kiírásnál a note lefagyott, majd magától újraindult és a Sétálós kis android figura bootol egyfolytában. Bármikor próbálnám újra, mindig ezt csinálja. A rendszer nem tölt be. Mit tudnátok ajánlani?

Köszönöm

A bootloader megserulhetett. Tedd fel a 3 fajlos romot odinnal ha meg nem frissitettel hivatalos 4.3-ra

Nem elérhető csonak

« Reply #3581 Dátum: 2014, 01 06, 09:16:20 »
A bootloader megserulhetett. Tedd fel a 3 fajlos romot odinnal ha meg nem frissitettel hivatalos 4.3-ra
Az omega v20, amiről váltottam volna 21-re az már 4.3-as!

wallachi

• Vendég
« Reply #3582 Dátum: 2014, 01 06, 09:47:11 »
Az omega v20, amiről váltottam volna 21-re az már 4.3-as!

Termeszetesen ! De nincs benne az uj bootloader. Es kell hozza az uj cwm is philz 6

Nem elérhető csonak

« Reply #3583 Dátum: 2014, 01 06, 10:37:07 »
Termeszetesen ! De nincs benne az uj bootloader. Es kell hozza az uj cwm is philz 6
Privátban tudnál nekem segíteni?

wallachi

• Vendég
« Reply #3584 Dátum: 2014, 01 06, 10:50:35 »
Privátban tudnál nekem segíteni?

Ird ide, masoknak is segitseg lehet

wallachi

• Vendég
« Reply #3585 Dátum: 2014, 01 06, 14:14:38 »
Ugylatom annyira megsem volt fontos a segitseg ....
Most mar egyelőre en nem tudok segiteni neked, eddig vartam. Most megyek melozni.

Nem elérhető tropico

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waiteq
  • PDA: wayteq
  • PDA ROM: nioncs
« Reply #3586 Dátum: 2014, 01 07, 10:41:36 »
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata a Note 2 audio minőségével. Azért kérdezem mert szeretnék egy minőségi fülest venni hozzá. Mielőtt kiadnék egy csomó pénzt egy fülesre (30.000ft) megkérdezném van-e értelme. Van annyira jó a dac benne? Tudnátok ajánlani egy jó audiophile lejátszót hozzá?
Köszi Üdv

Nem elérhető csonak

« Reply #3587 Dátum: 2014, 01 08, 06:47:05 »
Ird ide, masoknak is segitseg lehet
Szia!
Ne haragudj, de sajnos nem voltam gép közelben, a telommal sem tudtam foglalkozni.
Aztán tegnap este feltettem a twrp-t, ami full wipe után életet lehelt a note-ba. Viszont azóta van pár olyan program, ami indítás után kilök és felírat jelenik meg, hogy az adott program leállt. Ha esetleg ebben tudnál segíteni!
2.Ha én most az omega v21- et használom,  maradnék ennél a romnál továbbra is, de szeretnék törölni mindent, újrapakolni mindent, akkor milyen tipusú wipe-okat kell eszközölnöm? Factory, dalvik cache, cache elég?

Köszönöm

wallachi

• Vendég
« Reply #3588 Dátum: 2014, 01 08, 07:35:15 »
Szia!
Ne haragudj, de sajnos nem voltam gép közelben, a telommal sem tudtam foglalkozni.
Aztán tegnap este feltettem a twrp-t, ami full wipe után életet lehelt a note-ba. Viszont azóta van pár olyan program, ami indítás után kilök és felírat jelenik meg, hogy az adott program leállt. Ha esetleg ebben tudnál segíteni!
2.Ha én most az omega v21- et használom,  maradnék ennél a romnál továbbra is, de szeretnék törölni mindent, újrapakolni mindent, akkor milyen tipusú wipe-okat kell eszközölnöm? Factory, dalvik cache, cache elég?

Köszönöm

Szia

Pont ezt irtam, hogy a regi rendszerrol visszaallitott program mentesek nem fognak mukodni a 4.3-on hibatlanul. Ha szerencsed van igen, de mint latszik nagyresze nem. Torolni kell a visszaallitott appokat,es telepiteni mindegyiket ujra a webaruhazbol. Ott mindig a friss,es kompatibilis verziokat ajanlja fel.

2.
Uj rendszer telepitese elott : Wipe data factory reset, valaszd az uj rom telepitese menupontot (masodik)
Wipe cache
mount menubol: format system,format data, format cache, format sd (nem external sd!!)

Aztan bemesz a telepites menube,es felteszed a romot. Ha aroma telepitos (omega az) akkor elso lepesben valaszthatod a wipe-ot,illetve az efs mentest. Utana lepesrol lepesre beallithatod mit telepitsen, es mit ne. Ami neked felesleges termeszetesen ne keruljon telepitesre. Ha jol emlexem hasonloan ki lehet valasztani a lehetosegeket, mint a dr.ketan fele multi tool telepitoben.

Nem elérhető csonak

« Reply #3589 Dátum: 2014, 01 08, 11:45:29 »
Szia

Pont ezt irtam, hogy a regi rendszerrol visszaallitott program mentesek nem fognak mukodni a 4.3-on hibatlanul. Ha szerencsed van igen, de mint latszik nagyresze nem. Torolni kell a visszaallitott appokat,es telepiteni mindegyiket ujra a webaruhazbol. Ott mindig a friss,es kompatibilis verziokat ajanlja fel.

2.
Uj rendszer telepitese elott : Wipe data factory reset, valaszd az uj rom telepitese menupontot (masodik)
Wipe cache
mount menubol: format system,format data, format cache, format sd (nem external sd!!)

Aztan bemesz a telepites menube,es felteszed a romot. Ha aroma telepitos (omega az) akkor elso lepesben valaszthatod a wipe-ot,illetve az efs mentest. Utana lepesrol lepesre beallithatod mit telepitsen, es mit ne. Ami neked felesleges termeszetesen ne keruljon telepitesre. Ha jol emlexem hasonloan ki lehet valasztani a lehetosegeket, mint a dr.ketan fele multi tool telepitoben.

Már töröltem és visszaállítottam, de akkor sem működik.
Ha újra tenném a romot a leírtak szerint?

wallachi

• Vendég
« Reply #3590 Dátum: 2014, 01 08, 12:36:21 »
Már töröltem és visszaállítottam, de akkor sem működik.
Ha újra tenném a romot a leírtak szerint?

Kicsit figyelhetnel jobban ha mar leirom !

Azt irtam hogy a visszaallitott appok nem mukodnek megfeleloen ''a regi rendszerrol visszaallitott program mentesek nem fognak mukodni a 4.3-on hibatlanul.''

''Ha újra tenném a romot a leírtak szerint?'' :
Most mi is a kerdes ? Egesz eddig errol beszeltem, Te mit csinaltal akkor ?

''2.
Wipe cache

Aztan bemesz a telepites menube,es felteszed a romot.
''

Nem elérhető csonak

Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3591 Dátum: 2014, 01 08, 20:10:05 »
Kicsit figyelhetnel jobban ha mar leirom !

Azt irtam hogy a visszaallitott appok nem mukodnek megfeleloen ''a regi rendszerrol visszaallitott program mentesek nem fognak mukodni a 4.3-on hibatlanul.''

''Ha újra tenném a romot a leírtak szerint?'' :
Most mi is a kerdes ? Egesz eddig errol beszeltem, Te mit csinaltal akkor ?

''2.
Wipe cache

Aztan bemesz a telepites menube,es felteszed a romot.
''
Megoldodott a problemam.
Ujrapakoltam a rendszert, de akkor sem indult el a program.
Vegul megprobaltam sd kartyarol inditani es onnan normalisan elundult.
Koszonom a segitseget!

wallachi

• Vendég
« Reply #3592 Dátum: 2014, 01 11, 12:58:07 »
Nalatok is csinalja a forum hogy minden hozzaszolas irasa utan a kovetkezo hibauzenet van ?? :

Adatbázis hiba
Kérlek próbáld újra. Ha ismét ez a hibaképernyő jelenik meg, jelentsd a hibát egy adminisztrátornak.

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #3593 Dátum: 2014, 01 11, 17:14:26 »
Nalatok is csinalja a forum hogy minden hozzaszolas irasa utan a kovetkezo hibauzenet van ?? :

Adatbázis hiba
Kérlek próbáld újra. Ha ismét ez a hibaképernyő jelenik meg, jelentsd a hibát egy adminisztrátornak.
Tegnap ota...es meg mindig..  :hmm:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető andrisant

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note II.
  • PDA ROM: 4.1.2
« Reply #3594 Dátum: 2014, 01 12, 11:27:07 »
Sziasztok! Tudja esetleg valaki, hogy a t-mobile 4.3-at mikorra hajlandó kiadni? Talán már ideje lenne...

wallachi

• Vendég
« Reply #3595 Dátum: 2014, 01 12, 14:44:26 »
Sziasztok! Tudja esetleg valaki, hogy a t-mobile 4.3-at mikorra hajlandó kiadni? Talán már ideje lenne...

Miert nem oket kerdezed ??  :shock:

Nem elérhető leo58

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: galaxy s
  • PDA: galaxy s
  • PDA ROM: gyári
« Reply #3596 Dátum: 2014, 01 12, 15:06:04 »
A kérdés jó de bízom benne hogy nem a húsvéti nyuszi hozza. :-/

Nem elérhető ferkoh

• PDA: OnePlus 5T
« Reply #3597 Dátum: 2014, 01 14, 22:09:16 »
Sziasztok!

Az utóbbi időben naponta többször is előfordul, hogy telefonáláskor a kapcsolat létrejöttekor a hívott fél nem hall engem miközben én hallom őt. Újrahívást követően minden rendbe jön.
Mi lehet ennek az oka?
Florida Environmental Research Institute

Nem elérhető krixfon

• PFC Fan
  • PDA: SM-N960F....Duos...Note 9....
« Reply #3598 Dátum: 2014, 01 15, 01:23:53 »
sziasztok

nekem csak sima cf auto root volt majd  CWM Recovery 6.0.1.5  ...clockwork mentes efs mentes ...fugget..nites...ennyi
azota is 4.1.2 van rajta tulajdonkepp meg is vagyok vele elegedve...

de most megjelent nekem is a 4.3 es azon tunodom hogy frissitsem e , szerintetek visszazarhat a simlock?
(s3nal nem zart vissza mikor gyariasitottam..de az nem 4.3 volt)

szoval gyikban az all hogy mobil odinnal vissza egy gyari 4.1.2 root nelkul persze...es johet a frissites .
viszont azt is olvastam itt valahol hogy super su ban teljes unroot, es ennyi.
vagy haggyam az egeszet es toltsem le a 4.3 at es rakjam ra a mobilodinnal?

latom tobbszor is elokerulnek a 4.3.mal kapcsolatos kerdesek...

tulajdonkepp akkor most miert is jo es miert nem?
jo lenne ha valaki lenne olyan kedves es osszefoglalna esetleg uj temat is nyithatna -tuti sokan orulnenek neki.
 :)
en is
elore is koszi a valaszokat

:ok:

Nem elérhető norbert6612

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: N7100xxdlk7
« Reply #3599 Dátum: 2014, 01 15, 13:58:24 »
sziasztok

nekem csak sima cf auto root volt majd  CWM Recovery 6.0.1.5  ...clockwork mentes efs mentes ...fugget..nites...ennyi
azota is 4.1.2 van rajta tulajdonkepp meg is vagyok vele elegedve...

de most megjelent nekem is a 4.3 es azon tunodom hogy frissitsem e , szerintetek visszazarhat a simlock?
(s3nal nem zart vissza mikor gyariasitottam..de az nem 4.3 volt)

szoval gyikban az all hogy mobil odinnal vissza egy gyari 4.1.2 root nelkul persze...es johet a frissites .
viszont azt is olvastam itt valahol hogy super su ban teljes unroot, es ennyi.
vagy haggyam az egeszet es toltsem le a 4.3 at es rakjam ra a mobilodinnal?

latom tobbszor is elokerulnek a 4.3.mal kapcsolatos kerdesek...

tulajdonkepp akkor most miert is jo es miert nem?
jo lenne ha valaki lenne olyan kedves es osszefoglalna esetleg uj temat is nyithatna -tuti sokan orulnenek neki.
 :)
en is
elore is koszi a valaszokat

:ok:

Arra én is kiváncsi lennék,hogy a 4.3-as frissítés előtt le kell e szedni a telefonról a root-ot.
Kingo root-al csináltam.Ugyanezen programmal vissza lehet állítani az eredeti állapotot?Vagy elég a super su-ban az unroot?

Frissítés után ismételten rootolni kell gondolom.A kingo roottal lehet a 4.3-ast is?

Igazából egy olyan választ várnék,hogy mit kell csinálni lépésről lépésre.Gondolok itt pl:szedd le a root-ot ezzel és ezzel a progival,majd reset és utána frissíteni...stb.Nem igazán vagyok képben ezekkel a dolgokkal....

Köszi.