Sziasztok!
November óta van meg a Note II-m. Nem igazán akarok belepiszkálni,mert működik rendesen. Ám az
utóbbi időben többször előfordul,hogy lefagy a kijelző vagy csak azt veszem észre,hogy újra indul a készülék.
A T-mobilnál vettem előfizuval. Frissítettem kiessel 4.1.2-re így most DMB2 van rajta. Mit kellene tennem,hogy megszűnjenek ezek a jelenségek?
Előre is köszi a segítséget.
Fogod az You are not allowed to view links.
Register or
Login programot és megnézed vele a chip-ed revíziószámát.
Ha az 0xf1, akkor a te géped is beleesik a lehetségesen SDS-t szenvedők sorába, amiket leírtál, az kb. arra utal. Ha 0xf7, akkor nyugalmad lehet, de ha novemberi, akkor ez szinte kizárt.
Érdemes You are not allowed to view links.
Register or
Login is elolvasni, de nem kötelező, az a lényeg, hogy csak az számít, mi a revíziószám, sajnos minden más tévútra vihet.
Ha a programot lefuttatod, amihez root kell, hogy végignézze a tárat hibát keresve és azt adja, hogy minden rendben, az sem feltétlenül igaz.
Elméletileg Samu megoldotta a későbbi kernelben, hogy ne terhelje a chip-et, sajnos ez sem segített sokaknak és behalt az eMMC.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ez egy komolyan számba veendő eshetőség.
Ha ez van, érdemes a gépedet szépen alapállapotba hozni, hogy a szerviz ne kössön bele.
Az én esetemben már odáig sem sikerült eljutni, nem lehetett telepíteni, de szerencsére úgy makkant meg, hogy odalettek az árulkodó jelek, számlálók is.
Végül szegényke csak download módba tudott belépni, más életjelet nem adott.
Nem részletezném, nálam hogy volt, az lenne a fontos szerintem, hogy ha ez a baj, akkor NE BGA-zzák, hanem alaplapot cseréljenek! Sokan nem értenek ebben egyet velem, mondván sok BGA-zás után kitűnöen működnek a készülékek, az enyém viszont rövidesen behalt újra, pedig a Samsung BGA-zta.
Én ekkor berágtam és komplett készüléket cseréltem, egyelőre jól jártam látszólag, hiszen mindene újabb, kiforrottabb, még a kijelző is kicsit más. Persze, ráfizettem, de a nyugalom nekem megérte.
Újra mondom, ez nem biztos, csak esélyes, nem akarom a frászt hozni rád.
Azt viszont mindenképpen ajánlom figyelmébe ettől függetlenül mindenkinek, hogy ez az eszköz, hiába rajongok érte magam is, nem alkalmas adatok biztonságos tárolására, egyrészt azért, mert nem biztos, hogy nem szerezheti más meg, de itt éppen az ellenkezőjére utalnék, miszerint szépen elveszhetnek adatok róla és nem csak ilyen behaló chip esetén! Legyen az adatairól mindenkinek mentése! Hogy hol és hogyan, abba nem mennék bele hirtelen, de legyen!