Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni...Komoly ellentábora van a nagy kijelzőnek. Ha tényleg megoldják a 6-os kijelzőt minimális nagyság növekedéssel akkor az elsők között fogok váltani megint A nyolc mag már kicsit túlzás szerintem. A munka gépem is "csak" egy négymagos i7 procival fut.
Véleményem szerint a 8 mag is és a FullHD kijelző is túlzás. Ahogyan a 6 coll feletti méret is.
Kár, hogy számháborúba torkollik az egész fejlesztés, ahelyett, hogy inkább az akkumulátor-időt növelnék.
Már a Note2-nél is a kijelző MAGASAN a legnagyobb fogyasztású alkatrész (bele kell gondolni, 2.764.800 különböző szubpixelt kell árammal ellátni), tehát ha használjuk, akkor irgalmatlan mértékben merül a készülék.
A FullHD több, mint 2x ennyi, tehát több, mint 6millió szubpixel.
Biztosan szükség van ilyen kijelzőre?
Közelre nem túl jó már a szemem, erős nagyítóval nézegettem a Note2-m kijelzőjét, ALIG sikerült meglátni a pixelességet, a szubpixeleket külön-külön pedig csak 40x nagyítású mikroszkóppal tudtam megnézni.
Nehezen hiszem el, hogy érezhető javulás lenne a FullHD-nél a HD felbontáshoz képest a szabad szemmel, 30-40 centiről nézett képminőségben...