Szerző Téma: Hálózatok, hálózati eszközök  (Megtekintve 101236 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
Re: Hálózatok, hálózati eszközök
« Reply #50 Dátum: 2012, 09 27, 22:25:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A NAS-t arra találták ki, hogy legyen neked otthon egy saját bejáratú szerver tárhelyed, ami keveset eszik, és nem kell mellé 3 rendszergazda.
Arra h apádhoz hurcibáldd a dolgokat, arra szerintem vegyél egy usb 2-s vagy usb3-as külső vinyót! (én személy szerint samsung s2 portable 500gb-t használok, nekem bejött :)) És még jó hogy formáz, mert minden vinyó vagy üres, vagy olyan file rendszerre van formázva, ami neki használhatatlan... (azt mondjuk még mindíg nem értem, h miért lett volna olyan nehéz ntfs-t használni a nas-okhoz...) Am meg ha van otthon egy routered, és csak mobil neted van... Nemtom én biztos megbolondulnék, h mindíg 2 háló között kelljen ugrálni oda, vissza, net és lan között... Vagy ha fellőtted a mobil netet lanra, akk hogy csináltad?

Jelenleg még csak tervezési fázisban van az egész, tehát minden megoldás jó lehet, mint pl. ez is.
Jelenleg még routerem sincs, eddig nem volt rá különösebb szükség. A mobilnet a notebookban van, azon fut a Connectify, ezt látja a tablet és az SGS. Kap netet, de ennyi.
Csak mostanában felpörögtek az események, mert lett egy smarttv, amire végre rá tudom dugni USB-n a filmes vinyót, és megszabadulhatok a PC-től, amit semmire nem használta már, csak filmnézésre.
Jövő héten jön még egy tablet, a hónap végén egy Galaxy Mini 2, majd utána még egy.
És ennyi eszközt már nem akarok a notebookon keresztül kiszolgálni, meg ugye ha az nem megy, net sincs.
Tehát vennem kell egy routert, (TP-Link MR 3220 vagy 3420), és akkor már kellene valami NAS, vagy bármi.
Plusz opcionálisan egy másik eszköz, valami olyasmi, mint a WD TV Live, ami látja a tartalmakat, és rá lehet dugni a kölkök tévéjére.
Így leírva eléggé rosszul hangzik az egész. :)

Világos, én értettem a példát. A hálózatos megoldásokat nem én javasoltam. Ami a formázást illeti, a Win is tudja kezelni az adathordozót, csak a rajta lévő fájlrendszert nem. Tehát megformázza. A nas pont ugyanezt teszi. Az a gyanúm, rossz típust választottál. Az enyém 1lemezes, alig nagyobb egy külső tárnál. A raid-et usb-n csatolt vinyóval oldja meg (ha kell). Ebből következik, hogy ha úgy adódik, akkor a NAS -t csapom a hónom alá, és viszem.

SGS 2-ről küld...fény...post...

Még nem választottam, lásd fent. Viszont pont ezt a NAS-t meg tudnám venni a cégtől olcsóér, ezért érdekel a felhasználása.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #51 Dátum: 2012, 09 27, 22:36:01 »
Viszont pont ezt a NAS-t meg tudnám venni a cégtől olcsóér, ezért érdekel a felhasználása.
Majd leírom, hogy mire jutottam! :) Az élet nem habos torta... Azt hittem simán meg tudom oldani, hogy a NAS-ról tableten keresztül nézek filmet ami HDMI-vel van rákötve a TV-re. De sajnos nem olyan egyszerű Androiddal streamelni. Eddig csak olyat találtam amikor windows-ra rakni kell egy szervert. Nah ez most a NAS-ra kicsit nehézkes telepíteni :D
Az már megy döccenés nélkül, hogy egy filmre rábökök és lejátsza hálón keresztül. De nekem van egy olyan finnyás igényem, hogy egy mappában lévő jó pár filmet akarok betölteni. Speciel ma Showder klubbot. De van 1-2 rész amit nem szeretek. Ezért azt szoktam hogy betöltök randomra vagy 20 részt. És ami nem tetszik azt skippelem.(erre alszok el)
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #52 Dátum: 2012, 09 27, 22:49:33 »
Majd leírom, hogy mire jutottam! :) Az élet nem habos torta... Azt hittem simán meg tudom oldani, hogy a NAS-ról tableten keresztül nézek filmet ami HDMI-vel van rákötve a TV-re. De sajnos nem olyan egyszerű Androiddal streamelni. Eddig csak olyat találtam amikor windows-ra rakni kell egy szervert. Nah ez most a NAS-ra kicsit nehézkes telepíteni :D
Az már megy döccenés nélkül, hogy egy filmre rábökök és lejátsza hálón keresztül. De nekem van egy olyan finnyás igényem, hogy egy mappában lévő jó pár filmet akarok betölteni. Speciel ma Showder klubbot. De van 1-2 rész amit nem szeretek. Ezért azt szoktam hogy betöltök randomra vagy 20 részt. És ami nem tetszik azt skippelem.(erre alszok el)

Ezen nem tudnék elaludni. Erre pont jó a Family Guy ismétlés. :)
Nekem hálistennek nem kell a steam droidra, csak annyi, hogy bármikor bármelyikre át tudjak húzni bármilyen tartalmat.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #53 Dátum: 2012, 09 27, 22:51:10 »
Ezen nem tudnék elaludni. Erre pont jó a Family Guy ismétlés. :)
Nekem hálistennek nem kell a steam droidra, csak annyi, hogy bármikor bármelyikre át tudjak húzni bármilyen tartalmat.
Az már tökéletesen működik mindenről mindenre mindenhova. :)
Most kezdenek jönni az extra igényeg :D
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #54 Dátum: 2012, 09 27, 22:55:50 »
Az már tökéletesen működik mindenről mindenre mindenhova. :)
Most kezdenek jönni az extra igényeg :D

Kíváncsian várom az eredményt.  :ok:

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #55 Dátum: 2012, 09 27, 23:22:37 »
Miközben írogatok, egy MK808 -as mini PC-t tesztelek. Android 4.1.1, teljes Play támogatással. HDMI -n kapcsolódik a TV-hez, kezeli a háttértárat, írja, olvassa az NTFS-t. Hardveres kódolással viszi az 1080p -s filmeket, és eddig bármilyen eszközről és hálózatból elértem. Mindez 30 ropi alatt. Persze nagy merészség lenne azt állítani, hogy 1 az 1ben kivált egy NAS-t. De elgondolkodtató, hol tart a technika.

Nem elérhető robee19

• Navigáció / Navigation: IGO8.3
  • PDA: SGS II
  • PDA ROM: Stock 4.1.2
« Reply #56 Dátum: 2012, 09 28, 16:16:16 »
MEgnéztem ezta TP-Link leírást és érthető is nagyjából. De nekem van egy gondom. Mégpedig, hogy két router van sorban egymás mögé kötve nálunk, és az enyéma  későbbi. A net anyósoméknál jön be, ott csatlakozik rá egy TP-Link WR841N, amihez wifin keresztül egy noti és egy pc. Ehhez a routerhez kapcsolódik kb 20m  kábellel az én TP-Link WR841ND-m, amin kapom én a netet mindenhez. Akkor most ilyenkor mi van? Elég csak az én routeremet beállítani vagy a felsőt is meg kéne hozzá babrálnom?

Nem elérhető Lajovial

« Reply #57 Dátum: 2012, 09 28, 16:48:52 »
MEgnéztem ezta TP-Link leírást és érthető is nagyjából. De nekem van egy gondom. Mégpedig, hogy két router van sorban egymás mögé kötve nálunk, és az enyéma  későbbi. A net anyósoméknál jön be, ott csatlakozik rá egy TP-Link WR841N, amihez wifin keresztül egy noti és egy pc. Ehhez a routerhez kapcsolódik kb 20m  kábellel az én TP-Link WR841ND-m, amin kapom én a netet mindenhez. Akkor most ilyenkor mi van? Elég csak az én routeremet beállítani vagy a felsőt is meg kéne hozzá babrálnom?
Húúú, szép projekt! Sztem bele kell nyúlnod, különben nem fogja tudni, hogy hova kell irányítsa a kívülről jövő parancsot. Már ha egyáltalán lehetséges az ilyen átirányítás.

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #58 Dátum: 2012, 09 28, 17:00:45 »
NNa ez már egy remek kérdés :D
Szerintem akkor a következőt kellene tenned (nálunk is két router van, de apám nem enged hozzáférni a külső linksys routerhez, ezzért kívülről nem érem el a routert :( ):
Egyrészt fel kellene ugraod a külső routerre, és ott beizzítani a ddns-t illetve fix ip-t osztani a második routernek.
Másodszor: Szerintem (nem tudom hány eszközt akarsz ébreszteni, de én pl úgy bindeltem, hogy a cucc ip-jének az utolsó pont utáni számát állítottam be portnak) minden eszköz a saját routereden előzőleg beállított port forwardingját vidd ki a külső routerre, csak az ip-t változtasd meg az eszköz címéről a belső router wan címére! (azt mondanom sem kell, h ha a 2 router cím tartománya a 192.168.x.y és az x utáni pontig ugyan azok, akkor az egész rendszer össze fog akadni, ha már most nem akadt eddíg össze) (nálam pl a külső router 192.168.0.1 a sajátom meg 192.168.10.1, így nem akadnak össze a router konfig ablakok, izolálva vannak a hálózatok (persze be lehet állítani az átjárást, csak ésszel, de nálam pl ez is szempont volt h ne lehessen lanon befele jönni ;), és ami a fő dolog: Semmiképpen sem fogja több eszköz kapni ugyanazt az ip-t) tehát a port triggering és a virtual servers részeket kell átkopiznod. Ezt szerintem legegyszerűbben úgy tudod megtenni, h a második routerre dugott gépen megnyitod a router konfig ablakát, és rögtön a status ablakban kikeresen a wan szekcióban a default gatewayt. (valami 192.168.x.y-t kellene látnod itt) Namost, fogod magad, és azt beírod a böngésződbe új lapon, bejön a másik router konfig ablaka is, így egy gépen tudod intézni a másolást! Fontos h a külső router external ip-je kell a ddns-re, és bindelve meg a belső routeren legyen! A külső routeren meg minden bindelt eszköznek nyiss külön portot mind a port triggeringben, mind a virtual szerverben all protocollal, és utána a belső routeren ezeket a portokat, amiket oda forwardoltál irányítsd tovább mind1iket a neki megfelelő 1-1 eszközre. Így úgy fogsz tudni ébreszteni kívülről, hogy az ébresztő progiba beírod ugyebár a külső router external ip-jét, az ébreszteni kívánt eszköz mac-jét az alhálózati maszkot (nekem a másik módszernél nem ébredt a gép) és a portot. Így a csomag befut az első routerre, az a szabály szerint tovább küldi a belső routernek, ami szintén tovább irányítja az adott eszközre...

NNa ez jó hosszú lett :D
Elvileg mennie kellene, de gyakorlatban sajna még nem tudtam kipróbálni, pedig nagyon szeretném ;)
Ha megcsináltad, mesélj, h hogy megy, esetleg ha nem menne, még próbáld meg úgy, h a külső router wifijére mész fel, és ébresztendő ip-nek a belső router wan címét adod, meg a többit hagyod, ahogy van. Ha így sem menne, akkor belül van a baj ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lajovial

« Reply #59 Dátum: 2012, 09 28, 17:15:26 »
Te jó ég! Szédülök! :)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #60 Dátum: 2012, 09 28, 18:24:42 »
Off!!  :D Tényleg kellene csinálni egy ilyen topikot, mert nagyon profi tudásanyag jött itt össze,ezt már kár lenne szétoffolni. Lehet hétvégén átteszem egy külön topikba. Amúgy nekem is csorog a nyálam,mert tp-link routerem van. Anno én is sokat buheráltam az otthoni hálózatot, no-ip-t is használtam, sőt némelyik router tudja a no-ip "szolgáltatást". Asszem az egy T-s ADSL router volt, kábelt sajnos nem vitte.
Szóval maradjon itt az egész, vagy van igény külön topikra?

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #61 Dátum: 2012, 09 28, 18:27:24 »
Off!!  :D Tényleg kellene csinálni egy ilyen topikot, mert nagyon profi tudásanyag jött itt össze,ezt már kár lenne szétoffolni. Lehet hétvégén átteszem egy külön topikba. Amúgy nekem is csorog a nyálam,mert tp-link routerem van. Anno én is sokat buheráltam az otthoni hálózatot, no-ip-t is használtam, sőt némelyik router tudja a no-ip "szolgáltatást". Asszem az egy T-s ADSL router volt, kábelt sajnos nem vitte.

Sztem mindenképpen külön kellene :D Valami hálózat topic, és azon belül külön nas és wol pl...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lajovial

« Reply #62 Dátum: 2012, 09 28, 18:29:48 »
Szerintem a pda -k lételeme a hálózat. A beállításuk viszont nem eccerű. Én örülnék egy ilyen topiknak.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #63 Dátum: 2012, 09 28, 18:30:30 »
Sztm mehet különbe! Más nem azért mert lenne jó pár szaftos kérdésem a NASal kapcsolatban! :D És azért az OFF-ot nem akarom már szétoffolni teljesen! :D

Nem elérhető robee19

« Reply #64 Dátum: 2012, 09 28, 19:07:02 »
NNa ez már egy remek kérdés :D
Szerintem akkor a következőt kellene tenned (nálunk is két router van, de apám nem enged hozzáférni a külső linksys routerhez, ezzért kívülről nem érem el a routert :( ):
Egyrészt fel kellene ugraod a külső routerre, és ott beizzítani a ddns-t illetve fix ip-t osztani a második routernek.
Másodszor: Szerintem (nem tudom hány eszközt akarsz ébreszteni, de én pl úgy bindeltem, hogy a cucc ip-jének az utolsó pont utáni számát állítottam be portnak) minden eszköz a saját routereden előzőleg beállított port forwardingját vidd ki a külső routerre, csak az ip-t változtasd meg az eszköz címéről a belső router wan címére! (azt mondanom sem kell, h ha a 2 router cím tartománya a 192.168.x.y és az x utáni pontig ugyan azok, akkor az egész rendszer össze fog akadni, ha már most nem akadt eddíg össze) (nálam pl a külső router 192.168.0.1 a sajátom meg 192.168.10.1, így nem akadnak össze a router konfig ablakok, izolálva vannak a hálózatok (persze be lehet állítani az átjárást, csak ésszel, de nálam pl ez is szempont volt h ne lehessen lanon befele jönni ;), és ami a fő dolog: Semmiképpen sem fogja több eszköz kapni ugyanazt az ip-t) tehát a port triggering és a virtual servers részeket kell átkopiznod. Ezt szerintem legegyszerűbben úgy tudod megtenni, h a második routerre dugott gépen megnyitod a router konfig ablakát, és rögtön a status ablakban kikeresen a wan szekcióban a default gatewayt. (valami 192.168.x.y-t kellene látnod itt) Namost, fogod magad, és azt beírod a böngésződbe új lapon, bejön a másik router konfig ablaka is, így egy gépen tudod intézni a másolást! Fontos h a külső router external ip-je kell a ddns-re, és bindelve meg a belső routeren legyen! A külső routeren meg minden bindelt eszköznek nyiss külön portot mind a port triggeringben, mind a virtual szerverben all protocollal, és utána a belső routeren ezeket a portokat, amiket oda forwardoltál irányítsd tovább mind1iket a neki megfelelő 1-1 eszközre. Így úgy fogsz tudni ébreszteni kívülről, hogy az ébresztő progiba beírod ugyebár a külső router external ip-jét, az ébreszteni kívánt eszköz mac-jét az alhálózati maszkot (nekem a másik módszernél nem ébredt a gép) és a portot. Így a csomag befut az első routerre, az a szabály szerint tovább küldi a belső routernek, ami szintén tovább irányítja az adott eszközre...

NNa ez jó hosszú lett :D
Elvileg mennie kellene, de gyakorlatban sajna még nem tudtam kipróbálni, pedig nagyon szeretném ;)
Ha megcsináltad, mesélj, h hogy megy, esetleg ha nem menne, még próbáld meg úgy, h a külső router wifijére mész fel, és ébresztendő ip-nek a belső router wan címét adod, meg a többit hagyod, ahogy van. Ha így sem menne, akkor belül van a baj ;)
Ajajj, akkor inkább hagyom a csudába. Talán évente egyszer akadna olyan hogy nincs benyomva a gépem és kellene valami, olyankor meg inkább fel hívom asszonkát hogy nyomja be!  :D

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről

Nem elérhető Lajovial

« Reply #65 Dátum: 2012, 09 28, 19:13:25 »
Ajajj, akkor inkább hagyom a csudába. Talán évente egyszer akadna olyan hogy nincs benyomva a gépem és kellene valami, olyankor meg inkább fel hívom asszonkát hogy nyomja be!  :D

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről
Hja kérem! Aki már túl van az ilyen beállításokon. Nekem még nem sikerült stabilizálni, hogy a bejövő port megfelelően átirányítódjon a cselekvő portra. Legalábbis ilyen esetekben. Mert a Wake On Vásárlásra mindíg van reakció.;D

Tapatalk 2 -vel, MK808 -ról kűtttem én

Nem elérhető robee19

« Reply #66 Dátum: 2012, 09 28, 19:23:38 »
Hja kérem! Aki már túl van az ilyen beállításokon. Nekem még nem sikerült stabilizálni, hogy a bejövő port megfelelően átirányítódjon a cselekvő portra. Legalábbis ilyen esetekben. Mert a Wake On Vásárlásra mindíg van reakció.;D
Azzal itt sem volt sesosem baj, de azért az alapvető parancsszavakkal nem árt tisztában lenni!  ;D

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #67 Dátum: 2012, 09 30, 10:45:14 »

De itt am nem csak a wol packeteket irányítod, hanem konkrétan minden egyes byte-ot ami erre a portra érkezik...
A router nem válogat, így  nem lehet hiba ;)

Nem elérhető Lajovial

« Reply #68 Dátum: 2012, 09 30, 14:02:24 »
Köszönjük a topikot! Mingyá az elején lenne egy kérésem. Feltelepítettem a NAS-ra a Pyload letöltőt. Ennek a webes kezelőfelületét szeretném a TP-link WR741ND routeremen keresztül kezelni a Galaxy mobilnetjével ( vagyis külső hálózatból ). Le tudná írni nekem vki, hogy mit, hol, mire kell átállítanom? Úgy gondolom, ez egy klasszikus eset és a példa másnak is hasznos lehet. A jelenlegi belső elérés: 192.168.1.111 (IP a routerben a NAS -nak lefoglalva). Port :7272. Kívülről fix IP -m van, és el is érem rajta a routert. Köszönöm!

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
« Reply #69 Dátum: 2012, 09 30, 14:38:28 »
Köszönjük a topikot! Mingyá az elején lenne egy kérésem. Feltelepítettem a NAS-ra a Pyload letöltőt. Ennek a webes kezelőfelületét szeretném a TP-link WR741ND routeremen keresztül kezelni a Galaxy mobilnetjével ( vagyis külső hálózatból ). Le tudná írni nekem vki, hogy mit, hol, mire kell átállítanom? Úgy gondolom, ez egy klasszikus eset és a példa másnak is hasznos lehet. A jelenlegi belső elérés: 192.168.1.111 (IP a routerben a NAS -nak lefoglalva). Port :7272. Kívülről fix IP -m van, és el is érem rajta a routert. Köszönöm!

Akkor fogd a külső ip-det és másoldd be abba a programba ahonnan kezelni tudod a nas-t és a porthoz meg írd azt a 7272-t
Ha meg simán böngészőből tudod vezérelni akkor írd be webcímnek a saját külső ip-det majd egy kettőspont és 7272 ha engedélyezve van minden szükséges, és port forwardingba ba van állítva ez a 7272 h tovább küldje a 111-re akkor nem kellene gondnak lennie...
Ha nincs akkor forwarding, virtual servers és port triggering füleknél állítsd be a 7272-t h továbbítsa.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #70 Dátum: 2012, 09 30, 14:51:32 »
Egy elméleti kérdésem lenne! :)
A NAS-t tökéletesen látja a Windows. Minden szolgáltatás engedélyezve van adminban.
Android is látja mint megosztott hálózati mappa és le is tudom játszani a filmeket.
De mint írtam többször olyat szeretnék, hogy berakok több videót amit sorozatban szeretnék lejátszani. Egyáltalán ilyet lehet Androiddal?
Próbáltam az Isharet BubbleUpnP és még vagy 3-4 progit. De egyik sem látja szerverként a Dlink-et. Ez mitől lehet, hiszen a szolgáltatás elvileg fut? Azt dobja rá hogy hibás username vagy password.(nem írtam el)

Van vkinek vmi infója hogy a Mydlink az mire is jó pontosan? Fizetni kell-e érte vagy elég csak beregelni? 

Nem elérhető Lajovial

Re: Re: Hálózatok, hálózati eszközök
« Reply #71 Dátum: 2012, 09 30, 15:17:06 »
Egy elméleti kérdésem lenne! :)
A NAS-t tökéletesen látja a Windows. Minden szolgáltatás engedélyezve van adminban.
Android is látja mint megosztott hálózati mappa és le is tudom játszani a filmeket.
De mint írtam többször olyat szeretnék, hogy berakok több videót amit sorozatban szeretnék lejátszani. Egyáltalán ilyet lehet Androiddal?
Próbáltam az Isharet BubbleUpnP és még vagy 3-4 progit. De egyik sem látja szerverként a Dlink-et. Ez mitől lehet, hiszen a szolgáltatás elvileg fut? Azt dobja rá hogy hibás username vagy password.(nem írtam el)

Van vkinek vmi infója hogy a Mydlink az mire is jó pontosan? Fizetni kell-e érte vagy elég csak beregelni?
Username? Password? Nem tudom, hogy miért kér ilyet. Az enyémen a filmek a video mappában vannak, ami publik. Ezt kezeli a NAS DLNA szervere, ahol külön is engedélyezni kellett a szolgáltatást a mappára. A routernek is át kell engednie. Ezt nem tudom, pontosan hogy kell állítani, mert nálam alapértelmezésben ment. Ezek után a telón az allshare programban megjelenik a NAS. Ha ez nálad nem történik meg, akkor semelyik app sem fogja látni. Esetleg nincs a telón vmi tűzfal progi, ami alapból mindent tilt? A mydlink sztem a dlink szervere, és úgy működik, mint a dyndns, vagyis regelés után portforwarding nélkül, User, Pass -al eléred a NAS-t. Ebben nincs semmi nagy dolog, sztem ezért nem kérnek pénzt.
Bence Bence: köszönöm!

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
Re: Re: Hálózatok, hálózati eszközök
« Reply #72 Dátum: 2012, 09 30, 17:06:58 »
Username? Password? Nem tudom, hogy miért kér ilyet. Az enyémen a filmek a video mappában vannak, ami publik. Ezt kezeli a NAS DLNA szervere, ahol külön is engedélyezni kellett a szolgáltatást a mappára. A routernek is át kell engednie. Ezt nem tudom, pontosan hogy kell állítani, mert nálam alapértelmezésben ment. Ezek után a telón az allshare programban megjelenik a NAS. Ha ez nálad nem történik meg, akkor semelyik app sem fogja látni. Esetleg nincs a telón vmi tűzfal progi, ami alapból mindent tilt? A mydlink sztem a dlink szervere, és úgy működik, mint a dyndns, vagyis regelés után portforwarding nélkül, User, Pass -al eléred a NAS-t. Ebben nincs semmi nagy dolog, sztem ezért nem kérnek pénzt.
Bence Bence: köszönöm!

Viszont arra figyu, h ezen a mydlinken keresztül szinte biztos h otthon is neten néznéd a filmeket szal óvatosan ;-)
Am meg nem kell duplázni, csak szimplán szerepel a személyimben :-P

Nem elérhető Lajovial

« Reply #73 Dátum: 2012, 09 30, 17:18:23 »
Viszont arra figyu, h ezen a mydlinken keresztül szinte biztos h otthon is neten néznéd a filmeket szal óvatosan ;-)
Am meg nem kell duplázni, csak szimplán szerepel a személyimben :-P
Bocsi! Szerintem ez teljesen alkalmatlan realtime médiaátvitelre. Csak távoli elérésre, fájlműveletekre, esetleg beállítások módosítására lehet jó. Korábban írtam, nekem gyanús, hogy mindenhol média és irodai fájlokat említenek. Mappaműveletekre sehol sem láttam utalást.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #74 Dátum: 2012, 09 30, 17:33:41 »
Bocsi! Szerintem ez teljesen alkalmatlan realtime médiaátvitelre. Csak távoli elérésre, fájlműveletekre, esetleg beállítások módosítására lehet jó. Korábban írtam, nekem gyanús, hogy mindenhol média és irodai fájlokat említenek. Mappaműveletekre sehol sem láttam utalást.

Mind1 mert be se tudok regelni ;D
Feladtam a harcot... Nem lesz tabletről filmnézés esténként.