2024, 12 18, 19:45:59

Szerző Téma: AutomateIt PRO  (Megtekintve 108254 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Re: AutomateIt PRO
« Reply #175 Dátum: 2012, 11 06, 11:30:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bocs, hogy bele, de szerintem elbeszéltek egymás mellett. :)
Ha jól értem, pont az a gond, hogy bekapcsolt a wifi, és nem az, hogy maradtak a hangok. Utóbbinak kellett is, előbbinek nem. Szerintem.

De.

Azért kapcsolt a wifi, mert amikor újraindult, érzékelte, hogy otthon van, ezért bekapcsolta. Ez a dolga, nem meglepő. A megoldást is leírtam, hogy ez ne történjen meg hajnalban :)
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #176 Dátum: 2012, 11 06, 11:56:53 »

De.

Azért kapcsolt a wifi, mert amikor újraindult, érzékelte, hogy otthon van, ezért bekapcsolta. Ez a dolga, nem meglepő. A megoldást is leírtam, hogy ez ne történjen meg hajnalban :)

Ezt értem, de nem kellett volna belépni a kikapcsolásnak is, lévén, hogy az az intervallum tart még?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de magát az appot még sosem láttam, nem használtam, csak itt okosodok. Meg próbálok okoskodni. :)
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #177 Dátum: 2012, 11 06, 12:46:17 »
Ezt értem, de nem kellett volna belépni a kikapcsolásnak is, lévén, hogy az az intervallum tart még?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de magát az appot még sosem láttam, nem használtam, csak itt okosodok. Meg próbálok okoskodni. :)

Az automateitben nincs időintervallum szerinti tiltás/engedélyezés, mint mondjuk a profiles-ban. Olyan van, hogy valami pont akkor fog kapcsolni, sem előtte, sem utána. Azt lehet még megadni, hogy a szabály mikor legyen aktív, vagy inaktív.

Példa:
10:00-kor kapcsoljon be a wifi

Ez minden nap 10:00-kor bekapcsolja a wifit, de nem csinál sem előtte semmit, sem utána. Ha 10:00-kor a telefonunk pl ki van kapcsolva, és 10:15-kor kapcsoljuk be, a wifit nem fogja magától bekapcsolni, mert azt csak és kizárólag 10:00kor teszi meg.

A szabály aktivitás az a teljes szabályra vonatkozik, pl. ha otthon vagyok, kapcsolja be a wifit reggel 6:00 és este 10:00 között.

Ez azt eredményezi, hogy ha hazaérkezem bármikor reggel 6 és este 10 között, akkor magától be fog kapcsolni a  wifi. Ha sörözésből hajnal egykor érek haza, akkor nem fog magától bekapcsolni, mert a szabály inaktív.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #178 Dátum: 2012, 11 06, 12:48:45 »

Az automateitben nincs időintervallum szerinti tiltás/engedélyezés, mint mondjuk a profiles-ban. Olyan van, hogy valami pont akkor fog kapcsolni, sem előtte, sem utána. Azt lehet még megadni, hogy a szabály mikor legyen aktív, vagy inaktív.

Példa:
10:00-kor kapcsoljon be a wifi

Ez minden nap 10:00-kor bekapcsolja a wifit, de nem csinál sem előtte semmit, sem utána. Ha 10:00-kor a telefonunk pl ki van kapcsolva, és 10:15-kor kapcsoljuk be, a wifit nem fogja magától bekapcsolni, mert azt csak és kizárólag 10:00kor teszi meg.

A szabály aktivitás az a teljes szabályra vonatkozik, pl. ha otthon vagyok, kapcsolja be a wifit reggel 6:00 és este 10:00 között.

Ez azt eredményezi, hogy ha hazaérkezem bármikor reggel 6 és este 10 között, akkor magától be fog kapcsolni a  wifi. Ha sörözésből hajnal egykor érek haza, akkor nem fog magától bekapcsolni, mert a szabály inaktív.

Így érthető.
Én egy kicsit túlgondoltam az egészet. :)
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #179 Dátum: 2012, 11 06, 13:18:17 »
Tehát ha az éjszakai profil lehalkítja a megfelelő hang csatornákat és kikapcsolja a wifit mondjuk este 10kor akkor egészen addig lehalkítva marad a készülék amíg azt egy másik, mondjuk "jó reggelt" profil nem állítja vissza. Tök mind1, hogy közben volt egy automatikus restart szabály is, nem kavar be az éjszakai hangoknak mert annak semmi köze a 10kor bekapcsolt profil utasításának.
DE a wifi on szabály állandó aktívra van (volt) állítva tehát tök mind1, hogy 10kor az éjszakai profil kikapcsolja a wifit, a mindig aktív wifi on szabálynak vissza kellett volna kapcsolnia, felülbírálva az éjszakai profil wifi off utasítását. Miért csak a reggeli restart után azonnal kapcsolta be?

Bocs, ha értetlen vagyok de valamiért nem kapom el a fonalat :(

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
Re: AutomateIt PRO
« Reply #180 Dátum: 2012, 11 06, 13:33:53 »
Gyerekek, ez rosszabb mint a matek volt a fősulin. Bár már azt se értettem.  :D :taps: rotfl

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #181 Dátum: 2012, 11 06, 13:37:37 »
Tehát ha az éjszakai profil lehalkítja a megfelelő hang csatornákat és kikapcsolja a wifit mondjuk este 10kor akkor egészen addig lehalkítva marad a készülék amíg azt egy másik, mondjuk "jó reggelt" profil nem állítja vissza. Tök mind1, hogy közben volt egy automatikus restart szabály is, nem kavar be az éjszakai hangoknak mert annak semmi köze a 10kor bekapcsolt profil utasításának.
Így van, amíg nincs ellentétes szabály, addig úgy marad, ahogyan volt.

DE a wifi on szabály állandó aktívra van (volt) állítva tehát tök mind1, hogy 10kor az éjszakai profil kikapcsolja a wifit, a mindig aktív wifi on szabálynak vissza kellett volna kapcsolnia, felülbírálva az éjszakai profil wifi off utasítását. Miért csak a reggeli restart után azonnal kapcsolta be?

Azért, mert addig nem váltott tornyot, így nem futtatta a szabályt, amikor viszont bekapcsolt, megint feljelentkezett a toronyra, ami triggerként indított.

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #182 Dátum: 2012, 11 06, 13:49:14 »
Így van, amíg nincs ellentétes szabály, addig úgy marad, ahogyan volt.

Azért, mert addig nem váltott tornyot, így nem futtatta a szabályt, amikor viszont bekapcsolt, megint feljelentkezett a toronyra, ami triggerként indított.

Ez lehetetlen. Pont azzal kínlódtam tegnap, hogy otthon a lakásban lát vagy 4 tornyot, és mozdulatlan állapotban a készülék ki-be kapcsolja a wifi on és off szabályt.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #183 Dátum: 2012, 11 06, 14:17:35 »
Ez lehetetlen. Pont azzal kínlódtam tegnap, hogy otthon a lakásban lát vagy 4 tornyot, és mozdulatlan állapotban a készülék ki-be kapcsolja a wifi on és off szabályt.
hmmm...de miután hozzáadtad, azt egy egységként kezeli, azaz "otthoni helyként". Ezek szerint az azon belüli vándorlás nem triggerel, csak ha másra lépsz.
Gondolom emiatt kapcsolgatott ki/be, és miután mindet hozzáadtad egy helyhez, utána már nem csinált ilyet. vagy de?

Nekem nem kapcsolgat ki-be otthon. 4 torony van hozzáadva a helyhez.

Nem elérhető Miauut

• DOUBLE CLUB
  • mentősofőr
  • PDA: Honor 6
« Reply #184 Dátum: 2012, 11 07, 13:33:16 »
Ebbe beletörött a bicskám  :shock:

Automatelt bekapcsolja a wifit, ha a képernyő aktív. Ha kikapcsol a képernyő, akkor vár egy kicsit majd wifi off. Azt szeretném, hogy mielőtt kikapcsolja a wifit ellenőrizze le, hogy megy-e letöltés, és amíg az megy, addig a wifi maradjon bekapcsolva. Meg lehet-e ezt csinálni, ha igen, akkor hogyan.

Thx
Miauut
Nokia 7710 -> Htc Universal -> Htc Kaiser -> i900 Omnia -> Htc Advantage -> SExperia X10 -> Galaxy Note -> Asus Pf2 > Honor6

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #185 Dátum: 2012, 11 07, 15:07:12 »
Ebbe beletörött a bicskám  :shock:

Automatelt bekapcsolja a wifit, ha a képernyő aktív. Ha kikapcsol a képernyő, akkor vár egy kicsit majd wifi off. Azt szeretném, hogy mielőtt kikapcsolja a wifit ellenőrizze le, hogy megy-e letöltés, és amíg az megy, addig a wifi maradjon bekapcsolva. Meg lehet-e ezt csinálni, ha igen, akkor hogyan.

Thx
Miauut
nem csoda...netforgalmat nem ellenőriz triggerként, így ez egyelőre biztosan nem fog menni.

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #186 Dátum: 2012, 11 07, 16:18:44 »
nem csoda...netforgalmat nem ellenőriz triggerként, így ez egyelőre biztosan nem fog menni.
A letöltést végző program aktivitását nem lehet valahogy triggerként felhasználni? Vagy a letöltésre kijelölt mappa használtságát? Pl. ha x ideig nincs változás a mappában, akkor...

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #187 Dátum: 2012, 11 07, 17:21:15 »
Most megnéztem az én letöltőmet a playen. Advanced Download Manager pro. Azt írja, be és ki tudja kapcsolni a wifit. Bevallom, ezt még nem próbáltam. Tehát elvileg csak ennek a programnak a futásától kellene függővé tenni a wifi kikapcsolását. Ha végzett a letöltéssel, majd ő kikapcsolja.

SGS 2 -ről küld...fény...post...

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: AutomateIt PRO
« Reply #188 Dátum: 2012, 11 07, 17:22:34 »
Most megnéztem az én letöltőmet a playen. Advanced Download Manager pro. Azt írja, be és ki tudja kapcsolni a wifit. Bevallom, ezt még nem próbáltam. Tehát elvileg csak ennek a programnak a futásától kellene függővé tenni a wifi kikapcsolását. Ha végzett a letöltéssel, majd ő kikapcsolja.

SGS 2 -ről küld...fény...post...

akkor felfüggesztés triggerrel, és ott alkalmazás állapota trigger

Sent from SGS III GT-I9300

Nem elérhető Miauut

• DOUBLE CLUB
  • mentősofőr
  • PDA: Honor 6
« Reply #189 Dátum: 2012, 11 07, 17:38:33 »
akkor felfüggesztés triggerrel, és ott alkalmazás állapota trigger

Köszönöm a fáradozásotokat  :D

Miauut
Nokia 7710 -> Htc Universal -> Htc Kaiser -> i900 Omnia -> Htc Advantage -> SExperia X10 -> Galaxy Note -> Asus Pf2 > Honor6

Nem elérhető sjo72

• PFC Fan
  • PDA: Motorola XT910
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #190 Dátum: 2012, 11 08, 18:19:52 »
Hali!

Teljesen lenyűgözött a progi, mert már kezdtem aggódni, hogy nincsenek ilyen zseniális alkalmazások androidra. A progit megvettem, úgyhogy most nyomatom a szabályokat... egyelőre kevesebb mint több sikerrel. A következőre még nincs ötletem, úgyhogy ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Az alap állapot: Beállítottam egy szabályrendszerrel, hogy kapcsolja be a 3g-t ha elindítom a következő programok valamelyikét:

Trigger:
[Wi-Fi adapter állapotának beállítása Wi-Fi letiltva
ÉS [(Google Play Áruház) alkalmazás elindítva
VAGY (Opera Mobile) alkalmazás elindítva
VAGY (OTP Bank) alkalmazás elindítva]]

Művelet:
Mobil adatforgalom bekapcsolása

A dolog működik is, amennyiben elindítom valamelyik progit és nincs bekapcsolva a Wi-Fi akkor 3g-vel netezek. A probléma a következő: Nem tudom hogy állítsam le a 3g-t. Sajnos az nem működik, hogy ha bezárom az egyik alkalmazást, akkor lekapcsolja, mert nálam eddig többször előfordult, hogy egyszerre használtam legalább kettőt, és így ha az egyiket bezárom, akkor lelövi a 3g-t, és kapcsolhatom vissza manuálisan hogy a másik alkalmazás ne legyen lassú. Remélem érthető volt a probléma leírása :)

Ötletek?

Nem elérhető nababika

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
« Reply #191 Dátum: 2012, 11 08, 20:14:13 »
A problémám a következő, beállítottam egy szabályt miszerint ha kapok egy sms-t bizonyos szöveggel akkor egy hangot kéne lejátszania. De az Inteliringgel ha lekapcsolom a hangot az Automatelt nem játszik le hangot, hanem csendben marad. Mit csinálok rosszul?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7000-ről

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #192 Dátum: 2012, 11 08, 20:19:47 »
Hali!

Teljesen lenyűgözött a progi, mert már kezdtem aggódni, hogy nincsenek ilyen zseniális alkalmazások androidra. A progit megvettem, úgyhogy most nyomatom a szabályokat... egyelőre kevesebb mint több sikerrel. A következőre még nincs ötletem, úgyhogy ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Az alap állapot: Beállítottam egy szabályrendszerrel, hogy kapcsolja be a 3g-t ha elindítom a következő programok valamelyikét:

Trigger:
[Wi-Fi adapter állapotának beállítása Wi-Fi letiltva
ÉS [(Google Play Áruház) alkalmazás elindítva
VAGY (Opera Mobile) alkalmazás elindítva
VAGY (OTP Bank) alkalmazás elindítva]]

Művelet:
Mobil adatforgalom bekapcsolása

A dolog működik is, amennyiben elindítom valamelyik progit és nincs bekapcsolva a Wi-Fi akkor 3g-vel netezek. A probléma a következő: Nem tudom hogy állítsam le a 3g-t. Sajnos az nem működik, hogy ha bezárom az egyik alkalmazást, akkor lekapcsolja, mert nálam eddig többször előfordult, hogy egyszerre használtam legalább kettőt, és így ha az egyiket bezárom, akkor lelövi a 3g-t, és kapcsolhatom vissza manuálisan hogy a másik alkalmazás ne legyen lassú. Remélem érthető volt a probléma leírása :)

Ötletek?

1. ötlet
adj meg halasztást a 3g kikapcsolós szabályban (mondjuk 10 mp), és akkor ha lelövöd bármelyik kikapcsolós appot, elkezd fent a notibaron számolni. ha kell a net, csak rákattintasz, és nem kapcsolja ki. ha nem kell a net, akkor békén hagyod, és lekapcsolja.

2. ötlet
trigger: kijelző kikapcsolva
művelet: mobil adatforgalom kikapcsolás
felfüggesztés: wifi hálózati csatlakozás trigger (kapcsolódva bármilyen hálózathoz)

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #193 Dátum: 2012, 11 08, 20:23:07 »
A problémám a következő, beállítottam egy szabályt miszerint ha kapok egy sms-t bizonyos szöveggel akkor egy hangot kéne lejátszania. De az Inteliringgel ha lekapcsolom a hangot az Automatelt nem játszik le hangot, hanem csendben marad. Mit csinálok rosszul?

lejátssza, csak nem hallod, mert néma

művelet: összetett művelet (hang lejátszása+ egy hangsáv hangerejének beállítása (zene, maxra)

Nem elérhető sjo72

• PFC Fan
« Reply #194 Dátum: 2012, 11 08, 21:33:32 »
2. ötlet
trigger: kijelző kikapcsolva
művelet: mobil adatforgalom kikapcsolás
felfüggesztés: wifi hálózati csatlakozás trigger (kapcsolódva bármilyen hálózathoz)

ez a második ez jól hangzik, szerintem ebből fogok kiindulni. Igazából a mobilos szokásom miatt (meg mondjuk azért mert sokat utazgatok vonattal) néha lenyomom a képernyőt amikor leszállok/átszállok, de ezt majd valahogy csiszolom.
A wifi-s felfüggesztés miért kell? Ha van wifi, akkor alapból nem használja a 3g-t. Ez van a bekapcsolásnál beállítva.

Nem elérhető sjo72

• PFC Fan
« Reply #195 Dátum: 2012, 11 08, 21:49:53 »
ÁÁÁ felejtős a szabály... Most próbálgattam, és ez nem a 3g-t kapcsolgatja át normál GSMre (2g-re), hanem csak a mobil adatforgalmat kapcsolja ki. Nem is értem, hogy a Piacon miért voltak ilyen (népszerű) szabályok, amik kimondottan a 3g-re voltak kitalálva. A másik meg hogy beállítottam hogy bármely programból való kilépésnél kapcsolja ki, és ez a telefonomnál úgy néz ki, hogy amikor átváltok a két progi között ő azt ki kilépésnek veszi. Amikor váltogattam a Google play-t és az Operát, egyfolytában kapcsolgatta a szabályokat, miközben mind két program folyamatosan futott, csak hát multitasking...
Tehát a 2g 3g kapcsolgatása marad kézzel... Legalább a wi-fi az megy:)

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #196 Dátum: 2012, 11 08, 21:59:43 »
ÁÁÁ felejtős a szabály... Most próbálgattam, és ez nem a 3g-t kapcsolgatja át normál GSMre (2g-re), hanem csak a mobil adatforgalmat kapcsolja ki. Nem is értem, hogy a Piacon miért voltak ilyen (népszerű) szabályok, amik kimondottan a 3g-re voltak kitalálva. A másik meg hogy beállítottam hogy bármely programból való kilépésnél kapcsolja ki, és ez a telefonomnál úgy néz ki, hogy amikor átváltok a két progi között ő azt ki kilépésnek veszi. Amikor váltogattam a Google play-t és az Operát, egyfolytában kapcsolgatta a szabályokat, miközben mind két program folyamatosan futott, csak hát multitasking...
Tehát a 2g 3g kapcsolgatása marad kézzel... Legalább a wi-fi az megy:)

ja...ha visszaolvastál volna, tudnád, hogy nem tud 2g/3g kapcsolást még. De jelezve lett a fejlesztőnek, remélem, belerakja majd

Nem elérhető sjo72

• PFC Fan
« Reply #197 Dátum: 2012, 11 08, 23:56:10 »
Elolvastam én (és most hogy mondod már emlékszem is rá), csak annyi minden egyéb hasznos is volt itt hogy kiszorították ezt az információt.

Azért köszi

Nem elérhető nababika

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
« Reply #198 Dátum: 2012, 11 09, 00:33:44 »
lejátssza, csak nem hallod, mert néma

művelet: összetett művelet (hang lejátszása+ egy hangsáv hangerejének beállítása (zene, maxra)

Köszi így már működik.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #199 Dátum: 2012, 11 09, 07:42:23 »
Ok, egyelőre hanyagoljuk, mert más gond van, bár nekem sem ment rendesen.

Mindegy hogy milyen konstellációban szerepel a proximity szenzor, folyamatosan megy a figyelése, és nem csak olyankor, amikor szükség lenne rá.... azaz csúnyán szívni fogja az akksit. Sötétben nézd meg, ha van olyan szabály, amiben triggerként szerepel a proximity, az infra érzékelő folyamatosan megy.

Szóval írok egyet a fejlesztőnek.

Válaszolt is, én meg lámának érzem magam....ááááá

Szenzor triggert hármas szabályként érdemes megadni

1. szabály
T: Összetett VAGY trigger
               Hívás állapot (bejövő hívás)
               Kimenő hívás
M: Szabály Be/Ki kapcsolása (2. szabály Bekapcsolás)

2. szabály
T: szenzor trigger (távolságérzékelő távol állapotban 1mp)
M: kihangosító bekapcsolása
halasztott indítás 2 mp.

3. szabály
T: Hívás állapot (hívás vége)
M: Szabály Be/Ki kapcsolása (2. szabály kikapcsolás)

Eddig mindig szembenálló szabályokban gondolkodtam....tanulság: mindig lehet okosabban csinálni, valamint érdemes lenne alaposan átolvasgatni a You are not allowed to view links. Register or Login, mert ott elég sok tipp van...