2024, 11 26, 09:05:24

Szerző Téma: TSUNAMI X 5.2 Galaxy S GT-I9000  (Megtekintve 97993 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
Re: [JB ROM] Tsunami X - by Team Tsunami [AOKP Jelly Bean][OTA]
« Reply #100 Dátum: 2012, 09 15, 23:11:26 »
Vérző szívvel, de sajnos meg kellett válnom a Tsunami JB-től  :'(
Ma fél óra alatt 3 random reboot volt a termés.
Így max papírnehezéknek lenne jó, de ahhoz meg kicsit drága.
Azt vettem észre, hogy cellaváltások alkalmával csinálja, mert autóban voltam, direkt beraktam a tartóba, csak azért, hogy lássam.
Egyszer csak azt látom, hogy reboot, és a recovery jelenik meg.
Azt eddig is sejtettem, hogy a gsm résszel van a bibi, de azt hittem, hogy pl sms érkezésekor csinálja.
Kizárólag JB romokkal tapasztaltam ezt: CM10, TsunaJB, XBean, mindegyikkel csinálta.
Valószínűleg egyedi, csak nálam előforduló hiba lehet, de akkor meg miért jó ICS alatt?
Úgyhogy ment vissza a RemICS  :'( :'( :'(

Azért figyelem majd a témát, de nem próbálkozom tovább JB-el, hacsak nem kijön valami tuti rom, amiben ez is működik.

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
  • PDA: NeXus 5
  • PDA ROM: KOT49H
« Reply #101 Dátum: 2012, 09 15, 23:16:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Értelek persze, csak megérteni nem nagyon értelek meg.
Van értelme az első hozzászólásnak, de csak annak aki ÉRTI is. Persze, hasznos, ha tudja, hogy mit jelent az, hogy wipe, vagy tudja, hogy éppen mit csinál, de az emberek többsége inkább csak használni akarja az okostelefonját, nem megérteni, belelátni.
Nekem is több tízpercembe telt, mire egyáltalán eljutottam odáig, hogy a zipet nem kell kibontani, és már nem odinnal kell telepíteni, így jár, aki nem követi a ROMok fejlődését... (mert a FAQban ez így nincs leírva!) Nem szeretnétek, ha zöldfülüek is olvasnák a fórumot?
Miért baj az, ha ezt a tényleg nem túl bonyolult műveletet szájbarágósan is leírjátok (vagy leírom én is szívesen), így egy telefonokhoz annyira nem értő személy (laikus) is el tudja végezni, minimális angol tudással?

TL;DR: Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy szájbarágósabb, teljesebb leírás az elejére (ami csak pár szóval történő kiegészítés), és akkor nem érkeznének ilyen kérdések.

Jó, a zöldfülűeknek is készítek majd egyet melyet szép magyarosan mondatokba szedve leírok pontról pontra... >:(
Van benne igazsàg de aki most kezdi a romolást az ne itt kezdje könyörgöm!! Egyből a mélyvízbe...:(
A custom romok 99%-át cwm alól kell feltelepíteni tudomásom szerint...-no mindegy majd bepötyögöm a Bibliát ha ráérek...

Vérző szívvel, de sajnos meg kellett válnom a Tsunami JB-től  :'(
Ma fél óra alatt 3 random reboot volt a termés.
Így max papírnehezéknek lenne jó, de ahhoz meg kicsit drága.
Azt vettem észre, hogy cellaváltások alkalmával csinálja, mert autóban voltam, direkt beraktam a tartóba, csak azért, hogy lássam.
Egyszer csak azt látom, hogy reboot, és a recovery jelenik meg.
Azt eddig is sejtettem, hogy a gsm résszel van a bibi, de azt hittem, hogy pl sms érkezésekor csinálja.
Kizárólag JB romokkal tapasztaltam ezt: CM10, TsunaJB, XBean, mindegyikkel csinálta.
Valószínűleg egyedi, csak nálam előforduló hiba lehet, de akkor meg miért jó ICS alatt?
Úgyhogy ment vissza a RemICS  :'( :'( :'(

Azért figyelem majd a témát, de nem próbálkozom tovább JB-el, hacsak nem kijön valami tuti rom, amiben ez is működik.
Igen ez nálad valami egyedi specifikáció lehet. Eddi egyetlen egy rebootom nem volt vele a tudomásomon kívül...

Ha már ics akkor az f4k-t ajánlom nagyon még!  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #102 Dátum: 2012, 09 15, 23:21:12 »
Értelek persze, csak megérteni nem nagyon értelek meg.
Van értelme az első hozzászólásnak, de csak annak aki ÉRTI is. Persze, hasznos, ha tudja, hogy mit jelent az, hogy wipe, vagy tudja, hogy éppen mit csinál, de az emberek többsége inkább csak használni akarja az okostelefonját, nem megérteni, belelátni.
Nekem is több tízpercembe telt, mire egyáltalán eljutottam odáig, hogy a zipet nem kell kibontani, és már nem odinnal kell telepíteni, így jár, aki nem követi a ROMok fejlődését... (mert a FAQban ez így nincs leírva!) Nem szeretnétek, ha zöldfülüek is olvasnák a fórumot?
Miért baj az, ha ezt a tényleg nem túl bonyolult műveletet szájbarágósan is leírjátok (vagy leírom én is szívesen), így egy telefonokhoz annyira nem értő személy (laikus) is el tudja végezni, minimális angol tudással?

TL;DR: Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy szájbarágósabb, teljesebb leírás az elejére (ami csak pár szóval történő kiegészítés), és akkor nem érkeznének ilyen kérdések.

Ne vedd rossz néven, de te sem azt kérdezted, amit nem értesz a leírásból, hanem azt várod el, hogy valaki megint mondja el azt, ami az összes topikban le van írva kb. 100x.
Minden topik első hozzászólása erről szól, Péteré meg aztán különösen meg van csinálva. Továbbá ott a FAQ is minden témában. Ezeket mind el kellene olvasni, és konkrét kérdéseket feltenni, arról, amit nem értesz.
De így teljesen feleslegesen dolgozik minden topikgazda...
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető reald

• PDA: SGS
  • PDA ROM: I9000XWJPF
« Reply #103 Dátum: 2012, 09 15, 23:24:47 »
Jó, a zöldfülűeknek is készítek majd egyet melyet szép magyarosan mondatokba szedve leírok pontról pontra... >:(
Van benne igazsàg de aki most kezdi a romolást az ne itt kezdje könyörgöm!! Egyből a mélyvízbe...:(
A custom romok 99%-át cwm alól kell feltelepíteni tudomásom szerint...-no mindegy majd bepötyögöm a Bibliát ha ráérek...

Lehet, hogy ma már igen, régebben viszont még ásó droid (download mód?) és odin játszott  :oops:
A mélyvízről pedig... naná, hogy mindenki a legfrissebb, és a legjobb romot akarja a telefonjára aggatni, és ebben a mélyvízben kb 5 perc alatt meg lehet tanulni úszni  ;)

Nem elérhető reald

« Reply #104 Dátum: 2012, 09 15, 23:35:36 »
Ne vedd rossz néven, de te sem azt kérdezted, amit nem értesz a leírásból, hanem azt várod el, hogy valaki megint mondja el azt, ami az összes topikban le van írva kb. 100x.
Minden topik első hozzászólása erről szól, Péteré meg aztán különösen meg van csinálva. Továbbá ott a FAQ is minden témában. Ezeket mind el kellene olvasni, és konkrét kérdéseket feltenni, arról, amit nem értesz.
De így teljesen feleslegesen dolgozik minden topikgazda...

De, pontosan azt kérdeztem, amit nem értettem... (Oké a wipe le van írva a FAQ-ban, de először nem találtam a faqot)

...
Szóval a kérdéseim:
- hogy telepítem a letöltött romot?
- mi az a wipe? (Wipe Dalvik/Cache??)
- format system az a gyári beállítások visszaállítása?
A többit értem, csak ezek nem tiszták :) Illetve ha tudtok valami tsunaim jb for noobies howto-t akkor azt is szívesen elfogadom!
...

Szóval mégegyszer: én úgy látom, hogy csak egy kicsit ki kéne egészíteni, mert ha az van kiírva, hogy "wipe data", akkor aki már csinálta, az azt mondja, hogy "jaa, persze, a recoveryben egy gombnyomás", de aki még nem is látta ezeket a szavakat, annak kínai az egész. Pedig egy mondat hiányzik csak (pl. - amit a recovery módban (hangfel-kezdőlap-bekapcsológomb) találsz meg.
Csak javaslat, nem kell megfogadni, de akkor ne csodálkozzatok, ha jönnek az emberek, és nem értik, hogy mit kell csinálni. Nem ellenetek vagyok, tisztelem a munkátokat (!), csupán igyekszem a hétköznapi ember szemszögét megmutatni.

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
« Reply #105 Dátum: 2012, 09 15, 23:42:22 »
Ha már ics akkor az f4k-t ajánlom nagyon még!  :ok:
Egészségedre!  :D
És az micsoda is?  :D (- Közben megtaláltam, eddig még nem hallottam róla.)
Na nem mintha nagyon próbálkozni akarnék ezek után, mert a RemICS nagyon bevált, de jó ha esetleg van más is a tarsolyban.

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #106 Dátum: 2012, 09 15, 23:58:25 »
De, pontosan azt kérdeztem, amit nem értettem... (Oké a wipe le van írva a FAQ-ban, de először nem találtam a faqot)

Szóval mégegyszer: én úgy látom, hogy csak egy kicsit ki kéne egészíteni, mert ha az van kiírva, hogy "wipe data", akkor aki már csinálta, az azt mondja, hogy "jaa, persze, a recoveryben egy gombnyomás", de aki még nem is látta ezeket a szavakat, annak kínai az egész. Pedig egy mondat hiányzik csak (pl. - amit a recovery módban (hangfel-kezdőlap-bekapcsológomb) találsz meg.
Csak javaslat, nem kell megfogadni, de akkor ne csodálkozzatok, ha jönnek az emberek, és nem értik, hogy mit kell csinálni. Nem ellenetek vagyok, tisztelem a munkátokat (!), csupán igyekszem a hétköznapi ember szemszögét megmutatni.

Parancsod teljesítve!
/de ha legközelebb valami megkérdezi hogy hogy kell feltelepíteni akkor annak ezentúl TE fogod elmagyarázni!/  :p
Paraszti logikával a 4.1-es rendszerről jöttök rész "nyers" marad mivel azokat már nem mondanám zöldfülűnek... ;)
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #107 Dátum: 2012, 09 16, 00:06:27 »
Na nem mintha nagyon próbálkozni akarnék ezek után, mert a RemICS nagyon bevált, de jó ha esetleg van más is a tarsolyban.

Hidd el jobb a reminél!
 :google2:

Tessék: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető reald

« Reply #108 Dátum: 2012, 09 16, 00:31:54 »
Parancsod teljesítve!
/de ha legközelebb valami megkérdezi hogy hogy kell feltelepíteni akkor annak ezentúl TE fogod elmagyarázni!/  :p
Paraszti logikával a 4.1-es rendszerről jöttök rész "nyers" marad mivel azokat már nem mondanám zöldfülűnek... ;)

Szuper vagy!  :ok:  Legyen, így!  :)

Egyébként, hogy o n topic is legyek, én is feltettem, eddig nagyon jól szuperál, stabil, nem indult újra egyszer sem, tényleg az utolsó karakterig testreszabható. Az akksiról még nincs tapasztalatom, de eddig nem rosszabb, mint a GB.   :-X :D
Hátránya a programokból visszanyíllal történő kilépés, amit - ha minden igaz - már javítani fognak a 0.2-ben. (a screenshot készítéssel egyetemben) Persze ez is orvosolható egy jóféle appkillerrel.
Esetleg azt meg lehet valahogy oldani, hogy a menüben csak az appokat mutassa, a modulokat (widgetek) ne? (vagy ez a Nova launcherhez tartozik?)
A menüből a nem használt appok ikonjait hogyan lehet eltüntetni?

Nem elérhető radicspeter

• TOPIKGAZDA
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #109 Dátum: 2012, 09 16, 06:16:28 »
Szuper vagy!  :ok:  Legyen, így!  :)

Egyébként, hogy o n topic is legyek, én is feltettem, eddig nagyon jól szuperál, stabil, nem indult újra egyszer sem, tényleg az utolsó karakterig testreszabható. Az akksiról még nincs tapasztalatom, de eddig nem rosszabb, mint a GB.   :-X :D
Hátránya a programokból visszanyíllal történő kilépés, amit - ha minden igaz - már javítani fognak a 0.2-ben. (a screenshot készítéssel egyetemben) Persze ez is orvosolható egy jóféle appkillerrel.
Esetleg azt meg lehet valahogy oldani, hogy a menüben csak az appokat mutassa, a modulokat (widgetek) ne? (vagy ez a Nova launcherhez tartozik?)
A menüből a nem használt appok ikonjait hogyan lehet eltüntetni?

Screenshot: hang le gomb+power egyszerre... :D
Persze meg lehet oldani:méghozzá nova prime kell hozzá..alkalmazásfiók csoportokon belül lesz lehetőség a modulok törlésére..-egyébként apex launcher azt hiszem ingyen is tudja.
Nem használt appok: megint csak a prime verzióban lehetséges.. .

Nem elérhető somag

• PDA: Samsung Galaxy S I9000
  • PDA ROM: mikor mi
« Reply #110 Dátum: 2012, 09 16, 07:00:50 »

A GSM-részt a modem.bin befolyásolja. Nézd meg milyen modem van REMICS alatt és tedd fel JB-re. Én adnék neki esélyt  :)

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
Re: Re: [JB ROM] Tsunami X - by Team Tsunami [AOKP Jelly Bean][OTA]
« Reply #111 Dátum: 2012, 09 16, 09:06:30 »
A GSM-részt a modem.bin befolyásolja. Nézd meg milyen modem van REMICS alatt és tedd fel JB-re. Én adnék neki esélyt  :)
Modemet nem cseréltem, maradt az, ami ics alatt volt. Ezért is nem gondoltam, hogy az az oka.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9000-ről

Nem elérhető Great

• Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Tsunami X 0.1 JB
« Reply #112 Dátum: 2012, 09 16, 12:11:34 »
IMEI nullázásban / törlés tudnátok segíteni? Privát ü.  :ima: Köszönöm!!!

Nem elérhető hori-zoli

• Navigáció / Navigation: iGO PRIMO
« Reply #113 Dátum: 2012, 09 16, 12:17:23 »

Nem elérhető Great

« Reply #114 Dátum: 2012, 09 16, 12:25:13 »
az EFS mappát már átírtam nullával és így is beadja a számot!

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #115 Dátum: 2012, 09 16, 12:32:08 »

Ugye tudod, hogy egyrészt IMEI nélkül nem fog működni a telefonod, másrészt pedig amit szeretnél, az bűncselekmény? Plusz a kártyád se lesz jó továbbra sem...

Nem elérhető Great

« Reply #116 Dátum: 2012, 09 16, 12:47:13 »
IMEI számot nem törölni akarom, hanem nullázni, hogy a trémobilos telefonom elfogadja a blue mobilos kártyámat! A telefonomat 2.5 éve hűségél vetem, ami már lejárt. Innentől kezdve a telefonommal azt csinálok amit akarok, nem?   

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #117 Dátum: 2012, 09 16, 13:01:35 »
IMEI számot nem törölni akarom, hanem nullázni, hogy a trémobilos telefonom elfogadja a blue mobilos kártyámat! A telefonomat 2.5 éve hűségél vetem, ami már lejárt. Innentől kezdve a telefonommal azt csinálok amit akarok, nem?   

Akkor még egyszer. Egyrészt a készülékegyedi azonosítójának ( IMEI számának) módosítása bűncselekmény, függetlenül attól, hogy megvetted-e vagy sem. A kocsid alvázszámát sem írhatod át, nem?
Másrészt pedig, ha kinullázod, nem fogsz tudni telefonálni, mert nem tud feljelentkezni a hálózatra.

Nem elérhető Great

« Reply #118 Dátum: 2012, 09 16, 13:09:48 »
Jó, értem az érvelésed! De akkor hogy oldjam meg hogy a blue kártyám működjön?  A fügétlenítést megcsináltam, a Galaxy s unlock app-al, vodás kártyát elfogadja, a blue kártyánál meg ki írja, nincs szolgáltatás! Ötlet???

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #119 Dátum: 2012, 09 16, 13:51:31 »
Jó, értem az érvelésed! De akkor hogy oldjam meg hogy a blue kártyám működjön?  A fügétlenítést megcsináltam, a Galaxy s unlock app-al, vodás kártyát elfogadja, a blue kártyánál meg ki írja, nincs szolgáltatás! Ötlet???

Más készülékben próbáltad a blue-s kártyát? Aktiválva van?
Ha igen, visszaviszed a vásárlás helyére, hogy nem működik, és valszeg kicserélik.

Nem elérhető Great

« Reply #120 Dátum: 2012, 09 16, 14:00:04 »
Igen, másik telefonba működik! Atoll tartok, azt fogják mondani, mivel másik telefonban működik, így nem a kártyával van a hiba! 

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #121 Dátum: 2012, 09 16, 14:13:10 »
Igen, másik telefonba működik! Atoll tartok, azt fogják mondani, mivel másik telefonban működik, így nem a kártyával van a hiba!

HA másikban megy, akkor a telefonoddal van a probléma. Erre nincs tippem.

Nem elérhető laci1117

• Navigáció / Navigation: Vodafone Navi
  • PDA: iPhone 4S/16Gb
  • PDA ROM: iOS 6.1.3
« Reply #122 Dátum: 2012, 09 16, 14:15:25 »
Ne használj ilyen szutyok szolgáltatót mint a blú, ki van az találva hogy csak a saját 1890Ft-os készülékükben működjön... másrészről ha trémobilos volt soha az életbe nem fogod vele használni bárhogy függetleníted :)
Két szót ismerek mindig és soha, Fradista mindig Újpesti soha!

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #123 Dátum: 2012, 09 16, 14:41:10 »
Ne használj ilyen szutyok szolgáltatót mint a blú, ki van az találva hogy csak a saját 1890Ft-os készülékükben működjön... másrészről ha trémobilos volt soha az életbe nem fogod vele használni bárhogy függetleníted :)

Ezt cáfolnám azért. :)
Egyrészt rengeteg Telenoros és Vodás hozta már a számát a Blue-hoz, és használja a saját korábbi készülékében, másrészt a Blue mobile az gyakorlatilag T-mobile. És megy a korábbi T-s telefonokkal. :D

Nem elérhető Great

« Reply #124 Dátum: 2012, 09 16, 14:52:27 »
A blunak a percdíjai nagyon jók! Ja és nincs telefon adó! A vodánál 200 perces csomagom van, megnéztem a havi számlát Kb: 90 percet beszéltem, az összes lebeszélt percnél pedig 176 perc volt. Szerintetek, korrektek!!! Na ezért váltottam!