Gondban vagyok. Most az előbb azt észleltem, hogy a Galéria program (csak mára szűrtem az adathasználatot mutató panelen) közel 56 MByte forgalmat generált, a statisztika szerint háttérben. Ezt vajon miért tette, illetve hol lehetne utánanézni annak, hogy mi a fenét forgalmazott? Használtam a Navigációt és annak a műholdas képét is. Annak lehet valami köze a galériához? Elég elképesztő lenne, de ha igen az nagy gáz.
Maga a Térkép alkalmazás ugyanezen időszakban 21 Mega volt, összesen. Szintén az adatfelhasználási panel szerint.
Az egészben az a legdurvább, hogy mindez Bécsben történt és hiába vettem a Vodánál európa napijegyet, az abban foglalt 50 megát elfogyasztotta, plusz még annyit, hogy ugyan késéssel, de letiltották 17000 forint összegnél a mobilnetet. A napijegyben foglalt 50 mega után ugyanis 60Ft/100 KByte a tarifa.
Az SMS értesítés sajnos később, a Voda tájékoztatása szerinti az utsó adatfelhasználást (állítólag 13 órakor volt) követően 15 perccel később jött. Akkor viszont rövid időn belül (kb. 7 perc) 4 is, ami sorrendben az 50 mega 80%-ának eléréséről, majd a 100%-ról, majd a horror tartifa életbe lépéséről, majd a 17 rongyos végösszegről.
Persze az sms-eket már csak a parkolóban olvastam, azalatt a 7 perc alatt mialatt a 4 SMS befutott én az u-bahn-on ültem, és nem neteztem semmit.
Adalék infó. Reggel fél tízkor már az autópályán használtam a netet.
Egyelőre felvették a panaszt és kivizsgálnak, mondták. A panasz arról szólt, hogy miért 15 perccel később jön SMS, amikor már semmit nem tudok tenni, mert a forgalmazás bőven lezajlott. Ha olyan hálózati hiba volt (Bécs belvárosában?) ami nem eresztette át az SMS-t, akkor a netet miért fogyasztotta olyan bőszen?
Utána szeretnék járni, hogy mi okozta ezt, egyúttal, másokat is talán figyelmeztetek, hogy óvatosabban netezzenek.
Vigyázzatok! Ez a fő üzenet.
Lehet, hogy általánosabb probléma ez és nem JB kérdés, de mégiscsak az van fenn ezért írtam ide.