Sziasztok!
Segítségeteket kérném. A sztori a következő ! Adott egy Telenor függő 4.3 gyári rommal rendelkező S3-as készülék. Függetleníteni próbáltam, azonban az adott eljárás során 4.1.1 es romot (Ez nem gyári rom volt, ezt csak találtam) javasoltak. Sajna elfelejtették említeni, hogy EFS mappa mentése szükséges az elején, ezért buktam az IMEI-t. Próbálkoztam mindennel, de semmi, nem tudtam visszahozni. Bánatomban elvittem szervizbe, ahol függetlenítették, és visszarakták rá az IMEI-t. A teló működött is függetlenül, de szerettem volna visszarakni rá a 4.3-t, vagy bármit ami későbbi, mint a 4.1.1. Partition Backups-val mentettem, mely csinált pár db file-t, egy efs.img, illetve radio.img., illetve ezek különböző változatát, amit nem is értek, de mind1. Feltettem rá Odinnal a gyári Telenoros 4.3-s legújabb romot, azonban eltűnt az IMEI. Gondoltam root, és az efs, vagy radio visszaállítása megoldja a dolgot, de külön külön, illetve együtt sem vezetett ez eredményre. Ezek után feltettem a 4.1.1-es gyári romot, de "Csak segélyhívás", azonban IMEI volt. Root után, próbálgatásokat követően rájöttem, hogy csak a radio.img-t kell visszaállítani, és megy a teló. De így, mivel root-van nem tudok frissíteni 4.3-a. Megpróbáltam a Triangle Away, hogy sztornózzam a romok telepítésének számát nullára, illetve unroot, stb...de semmi. Próbáltam különböző romokat, de semmi 4.1.1 felett nem megy a radio.img visszarakásával sem. Visszatettem amivel elvittem a szervizbe, azonban az is csak ezzel az eljárással működik. 4.1.1 felett nem megy. Sajnálom, ha volt már ilyen a fórumban, csak nem találtam meg, ezért kérlek ne haragudjatok. Amatőrként már pár gyártó készülékére raktam romokat, hoztam vissza az életbe (akár hetekig próbálkozva), de ilyet még nem tapasztaltam.