Sziasztok!
Tegnap délelőtt én is kipróbáltam a Deviles Dualbootos kernelt, és őszintén megvallva jópár kérdés felmerült a használata során. Ezek között több elméleti és pár gyakorlati is van, kérlek Titeket, hogy segítsetek a tisztázásokban.
- Először is megpróbáltam feltenni egy C-Mix Rom V6-ot elsődlegesnek, másodlagosnak pedig egy CyanAOSP romot. Amint elkészült a secondary telepítés, reboot után eltűnt a dual devil és a semaphore kernellel indult a gép. Amikor Recoverybe bootoltam, a Sema-s CWN fogadott, tehát eltűnt a "boot menüm". Hogyan tudom ezt kiküszöbölni? Mert amíg nem minden rom működik így, addig félő, hogy egy másodlagosnak telepített rom tönkreteszi az elsődleges telepítést. Vagy ha ilyen esetben visszateszem egyszeri installal a dual devilt, helyreáll a rend és be lehet bootolni mind a 2 rommal?
- Ettől függetlenül, hogy dual devil van telepítve, a 2 rom lehet más alapú? Magyarán ettől függetlenül lehetnek azok sema-sok, amiket tudok esetleg folyton frissíteni? Gondolom azt a Zip to primary FS és Zip to Secondary FS-sel tudom felhúzni.
- Mi lehet az oka, hogy mind az elsődleges, mind a másodlagos romon több program is "Ismeretlen hiba a telepítéskor. Hibakód -24" hibát adja? Lehet, hogy Htzs Kolléga is erre gondolt, amikor említette, hogy hibára futnak a telepítések. Olyan programokat telepítek akár Slimre vagy AndroSlimre, amik eddig szó nélkül felmentek, most meg ezt a hibát adják. Nem lehet, hogy az a baj, hogy főleg a 2. romnál az internal SD lényegében neki a rendszer is és így megzavarodik?
- Végezetül, a 2. romnál hova települnek a programok? Az tiszta, hogy min. 700 MB hely kell az internal SD-n mert oda települ a rom, de annak a programjai hova mennek? Ez azért érdekes, mert én kb. 60-80 programot teszek fel és feltűnt, hogy az elsődleges romra feltelepül minden (esetleg pár -24-es hibakódú akad) addig a 2. romra már jóval kevesebb és a Play ki is írja, hogy nincs elég hely...
Amúgy volt kérdés, hogy miért lassul le a 2. rom használat során. Szerintem az lehet az egész mögött, hogy a rendszer lassabban tudja úgy elérni az adatokat, programokat és rendszerállományokat, hogy az internal sd-n vannak. Szerintem ez olyan lehet, mind a számítógépen, amikor virtuális rendszert hozunk létre, hogy akár fileban tárolja a teljes filerendszert és a tényleges erőforrásokat lassabban tudja elérni. Erre az lenne a tökéletes megoldás, hogy a rendszer rom területe osztódna meg, és oda települne mind a 2 rom. Ez talán 2 féle slim esetében és kiherélt gappsnak még elég is lehet. Ekkor, minden erőforrást mind a 2 rendszer natívan tudná elérni... Ha rosszul gondolom, javítsatok ki kérlek...