Sziasztok! BUÉK miundenkinek!
Szeretnék felrakni egy JB romot, de mivel nem mindennap űzöm ezt a szakmát ezért abban szeretnék segítséget kérni 1-2 gondolatban hogyan kezdjek hozzá.
Visszaolvastam jó pár hozzászólást, de nekem nagyon sok minden olyan szavakkal van leírva, amit nem értek, pedig áteveztem a FAQ-ra és a romolásra is.
Tehát most egy 2.3.6 GB jvt Gamerz Rommal jvu van a telón.
Mivel kezdjek?
Minden esetre először végy egy nagy levegőt, és gondold át hogy belefogsz e a romcserébe, kell e neked ez igazán!
)))
Ha úgy döntesz hogy mindenképp, akkor:
válassz ki egy szimpatikus JB romot.
Azt töltsd le, és másold a telefonod BELSŐ sd kártyájára.
Mivel rootolt kerneled van elvileg, rendelkezel bővített Recovery móddal.
Lépj be a recovery módba(kétféleképp teheted:
1.
"Háromgombos" mód.(kikapcsolt állapotban egyszerre nyomd a bekapcsoló+menű+hangerő fel gombot 3 másodpercig)
2.
Bekapcsolt állapotban a kikapcsoló gombot nyomd hosszan, aztán válaszd a reboot opciót recovery módban.
Ha ez megvan, csinálj egy wipe data/factory reset-et, valamint egy wipe cache partitiont és az advanced részben egy wipe dalvik cache-t.
Valamint a mount and storage menűben egy format data, format cache, format systemet.
Ha ez kész, akkor menj az install zip from sdcard-ra, majd a choose zip from sdcard.
Itt keresd meg a letöltött rom fájlt, és nyomj rá.
Ha 4.1-es romot választasz, elvileg rendben települ.
Viszont ha 4.2-est, az nem fog elsőre települni.
Kb 5 sec alatt bootloop-olni fog, de no para:
akksi ki, várj 10 sec-et, akksi vissza, aztán háromgombossal recovery mód.
Innentől már csak az install zip from sdcard tól következő lépéseket ismételd.
Lehetőleg olyan romot válassz, ahol sok az infó a topicban, ha valami félresiklana, tudj segítséget kérni.
Remélem segítettem.