2024, 12 20, 23:41:58

Szerző Téma: Nexus 7 általános beszélgetés  (Megtekintve 133207 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #575 Dátum: 2013, 01 26, 07:40:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Van valamilyen rebootig tartó root rá?
ilyennel nem találkoztam. Attól még lehet, de sztem nincs :-)

Nem elérhető Legenden

• Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 7 - Galaxy S Advance - Galaxy Young N
  • PDA ROM: CyanogenMod 11
« Reply #576 Dátum: 2013, 01 27, 05:17:29 »
Google: nexus 7 temporaly root

HTC One S - TrickDroid

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #577 Dátum: 2013, 01 27, 08:57:17 »
Google: nexus 7 temporaly root

HTC One S - TrickDroid
mondom, hogy van  :D

Nem elérhető maxsteel

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: HTC Desire HD; ASUS - Google Nexus 7
  • PDA ROM: Energy Sense 3.5 (GB 2.3.7); ParanoidAndroid- 3.0 (JB 4.2.1)
« Reply #578 Dátum: 2013, 01 27, 19:09:26 »
kicsit megcsúszva, de gondoltam mesélek a gyári tokról:

- 8000 HUF - UPS Standard futárral
  ( csak online fizetésre képes bankkártyával, első körben zárolják, átvétel után 1-2 nappal leveszik a számládról )
- hétfőn rendeltem, pénteken hozta a futár ( Hollandiából )
- a kijelzőt tartja rendesen
- minőségi anyagokból, kellemes tapintás

hirtelenjében ennyi, ha kérdésetek lenne, csak nyugodtan tegyétek fel :D

Nem elérhető Michele

Re: Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #579 Dátum: 2013, 01 28, 00:41:05 »
kicsit megcsúszva, de gondoltam mesélek a gyári tokról:

- 8000 HUF - UPS Standard futárral
  ( csak online fizetésre képes bankkártyával, első körben zárolják, átvétel után 1-2 nappal leveszik a számládról )
- hétfőn rendeltem, pénteken hozta a futár ( Hollandiából )
- a kijelzőt tartja rendesen
- minőségi anyagokból, kellemes tapintás

hirtelenjében ennyi, ha kérdésetek lenne, csak nyugodtan tegyétek fel :D

Egy két kép róla?
;)

Tapatalk 2-vel küldve az én Galaxy Nexus-ről
★Android 10.0★

Nem elérhető maxsteel

Re: Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #580 Dátum: 2013, 01 28, 15:36:59 »
Egy két kép róla?
;)

Jogos, az lemaradt :

You are not allowed to view links. Register or Login - ide feltöltöttem pár képet

( nem vagyok profi fotós, telefonnal csináltam, és a háttér is rögtönzött  ;) )

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #581 Dátum: 2013, 01 28, 18:25:59 »
 >:( >:( >:(
megöl az ideg mostmár.Két hete a szerviz azt mondta kapok uj nexus7 mert csak egy napig használtam és krampec lett.Ma hivtam öket hogy lassan lejár a 45 nap határidö és még mindég nem kaptam vissza se a régit se a vadi ujjat amit igértek.Megállt az eszem mikor most avval jöttek elö hogy még két hetet kell várnom,mert az alkatrész még nem érkezett meg.Mondom nekik hogy nem erröl volt a szó  >:( >:( >:(

Öszerintük most megkell várnom hogy megérkezzen az alkatrész,és akkor visszakapom majd a régit.Állitólag kipurcant az alaplap. :shock: hát birta vagy 28 órát az ipart,és utána meghóóót  :shock: :shock: :shock:
Ez a mai tehnológia,hát aez csúcs  :-X
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető maxsteel

« Reply #582 Dátum: 2013, 01 28, 19:08:48 »
>:( >:( >:(
megöl az ideg mostmár.Két hete a szerviz azt mondta kapok uj nexus7 mert csak egy napig használtam és krampec lett.Ma hivtam öket hogy lassan lejár a 45 nap határidö és még mindég nem kaptam vissza se a régit se a vadi ujjat amit igértek.Megállt az eszem mikor most avval jöttek elö hogy még két hetet kell várnom,mert az alkatrész még nem érkezett meg.Mondom nekik hogy nem erröl volt a szó  >:( >:( >:(

Öszerintük most megkell várnom hogy megérkezzen az alkatrész,és akkor visszakapom majd a régit.Állitólag kipurcant az alaplap. :shock: hát birta vagy 28 órát az ipart,és utána meghóóót  :shock: :shock: :shock:
Ez a mai tehnológia,hát aez csúcs  :-X

Megkérdeztem volna tőlük, hogy az új alaplap bírja-e 48 órán át, és hogy miképp óhajtják kompenzálni a késést és a fogyasztó/vásárló félrevezetését :D ( mert ugye a vevőnek mindig igaza van - ha nincs, akkor meg megérdemli a pofont  ;) )

Borzalmas, hogy mit meg nem engednek maguknak egyes cégek miután már megvette az árujukat az "egyén"...

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #583 Dátum: 2013, 01 28, 19:35:03 »
Megkérdeztem volna tőlük, hogy az új alaplap bírja-e 48 órán át, és hogy miképp óhajtják kompenzálni a késést és a fogyasztó/vásárló félrevezetését :D ( mert ugye a vevőnek mindig igaza van - ha nincs, akkor meg megérdemli a pofont  ;) )

Borzalmas, hogy mit meg nem engednek maguknak egyes cégek miután már megvette az árujukat az "egyén"...
Hàt ahol èlek meg ahogy hozzààllnak a dolgokhoz,az is jò hogy mèg megvan. :D Azon se csodàlkoznàk ha utközben màr elloptàk volna.Ààà nem is merek ràgondolni hogy miket müvelnek vele ott a szervizben.Gondolom nekirontottak dròtkefèvel,flexel,hegesztövel,,,, :hmm:
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető maxsteel

« Reply #584 Dátum: 2013, 01 28, 19:38:50 »
Hàt ahol èlek meg ahogy hozzààllnak a dolgokhoz,az is jò hogy mèg megvan. :D Azon se csodàlkoznàk ha utközben màr elloptàk volna.Ààà nem is merek ràgondolni hogy miket müvelnek vele ott a szervizben.Gondolom nekirontottak dròtkefèvel,flexel,hegesztövel,,,, :hmm:

lehet tartanod kellene egy búcsúztatót neki :D

Nem elérhető Michele

Re: Re: Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #585 Dátum: 2013, 01 28, 21:05:41 »
Jogos, az lemaradt :

You are not allowed to view links. Register or Login - ide feltöltöttem pár képet

( nem vagyok profi fotós, telefonnal csináltam, és a háttér is rögtönzött  ;) )

Érdekes darab ;)
Talán kicsit túl szürke, élőben biztos nem ennyire.... szürke ;)
Na ezt jól megmondtam :D

★Android 10.0★

Nem elérhető sleepless187

• PDA: omnia 2
  • PDA ROM: windows 6.1
« Reply #586 Dátum: 2013, 01 29, 13:34:34 »
Sziasztok.Immáron boldog nexus 7 tulajként első dolgom volt root-olni a készüléket,csakhogy akadt 1 kis problémám és újra kellet húzni a gyári room-ot.Eddig rendben is van csakhogy nem működik a recowery....
Simán hogyan tudok rá cwm-et rakni?A gépemen fent van a nexus root toolkit és a nexus 7 toolkit is.Csak kiválasztom az opciót hogy flash cwm vagy ez így sem lesz jó?Előre is köszönöm ha valaki segítene és leírná a menetét érthetően,mert még 1X nem szeretnék 'remegő' gyomorral itt űlni a gép elött  :D

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #587 Dátum: 2013, 01 29, 14:18:09 »
Sziasztok.Immáron boldog nexus 7 tulajként első dolgom volt root-olni a készüléket,csakhogy akadt 1 kis problémám és újra kellet húzni a gyári room-ot.Eddig rendben is van csakhogy nem működik a recowery....
Simán hogyan tudok rá cwm-et rakni?A gépemen fent van a nexus root toolkit és a nexus 7 toolkit is.Csak kiválasztom az opciót hogy flash cwm vagy ez így sem lesz jó?Előre is köszönöm ha valaki segítene és leírná a menetét érthetően,mert még 1X nem szeretnék 'remegő' gyomorral itt űlni a gép elött  :D
Nekem is volt bajom a cwm recoveryvel, ne azt tedd fel, hanem a teamwin recoveryt! Bízz bennem  ;)

« Reply #588 Dátum: 2013, 01 29, 14:22:45 »
Nekem is volt bajom a cwm recoveryvel, ne azt tedd fel, hanem a teamwin recoveryt! Bízz bennem  ;)
Én bízok ha leírod hogyan telepítsem  :ok:

« Reply #589 Dátum: 2013, 01 29, 14:36:34 »
Most látom nexus 7 toolkit-ben benne van...Tehát akkor kiválasztom az adott frissítést:4.2.1,6.pont flash recowery,2.pont Twrp touch,fastboot-no és rendben lesz?

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #590 Dátum: 2013, 01 29, 14:37:50 »
Én bízok ha leírod hogyan telepítsem  :ok:
Keress rá az xda-n, most nem tudok sajnos utána nézni. HA nem megy, este 7 után otthon vagyok, akkor sikíts. Vagy más segít addig  ;D

« Reply #591 Dátum: 2013, 01 29, 14:44:47 »
Keress rá az xda-n, most nem tudok sajnos utána nézni. HA nem megy, este 7 után otthon vagyok, akkor sikíts. Vagy más segít addig  ;D
Köszönöm.Ha nem megy sikítok  :D

« Reply #592 Dátum: 2013, 01 29, 15:14:52 »
Goomanager-el sikerült!Köszönöm a tipp-et :ok:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #593 Dátum: 2013, 01 29, 15:16:44 »
Goomanager-el sikerült!Köszönöm a tipp-et :ok:
Azaz, most hogy mondod én is azzal tettem fel  :ok: Gratula  :ok:

Nem elérhető Mathrick

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Asus
  • PDA: Asus
  • PDA ROM: WM6.1
« Reply #594 Dátum: 2013, 01 30, 09:11:06 »
Üdv Mindenkinek!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Sikerült rootolnom Nexus 7-es táblámat és érdekelne, hogy ez nekem miért is annyira jó. Mik az alap dolgok, beállítások, stb amivel érdemes foglalkozni.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #595 Dátum: 2013, 01 30, 09:11:08 »
Global Moderator Comment Szolgálati közlemény :) A FAQ topikot lezártam, hogy ott ne lehessen kérdezni + beszélgetni. Ha valaki szeretné bővíteni a FAQ tudásbázisát, írjon ide nyugodtan, hogy nyissam vissza, amíg beteszitek az okosságokat. Köszönöm :ok:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #596 Dátum: 2013, 01 30, 09:14:12 »
Üdv Mindenkinek!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Sikerült rootolnom Nexus 7-es táblámat és érdekelne, hogy ez nekem miért is annyira jó. Mik az alap dolgok, beállítások, stb amivel érdemes foglalkozni.
Köszönöm szépen figyelmességed, hogy ide írtál  :ok:
Nos, a root jog az kb. azt jelenti, hogy rendszergazda jogokat szereztél a készülék oprendszerében, így bele tudsz nyúlni mindenbe. A rendszeralkalmazásokkal óvatosan :)
Én főleg a titanium backup full használata miatt szeretem, ha rootolva van a készülék, persze egyéb előnyei is vannak. Ha nincs konkrét dolog, amiért szükséges a root, akkor elvileg nem érdemes rootolni, de ez eléggé szubjektív

Nem elérhető Mathrick

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Asus
  • PDA: Asus
  • PDA ROM: WM6.1
« Reply #597 Dátum: 2013, 01 30, 09:25:45 »
Köszönöm szépen figyelmességed, hogy ide írtál  :ok:
Nos, a root jog az kb. azt jelenti, hogy rendszergazda jogokat szereztél a készülék oprendszerében, így bele tudsz nyúlni mindenbe. A rendszeralkalmazásokkal óvatosan :)
Én főleg a titanium backup full használata miatt szeretem, ha rootolva van a készülék, persze egyéb előnyei is vannak. Ha nincs konkrét dolog, amiért szükséges a root, akkor elvileg nem érdemes rootolni, de ez eléggé szubjektív

Korábban feltettem egy kérdés egy másik forumban, hogy ugyan miért van az, hogy külső adathordozóról tudok a tabletre másolni, viszont visszafele nem. Erre a válasz jött, hogy rootolni kell. Még egyelőre nem fogom tudni kipróbálni, de ha hazaérek megnézem.
Korábban gondolkodtam 2 opció között: vagy veszek egy netbookot vagy egy tabletet. Az utóbbi mellett döntöttem. A kütyüt 90%-ban filmek miatt használom. Letöltöm, IMediaSaher-rel megosztom, Smart TV-n lejátszom. Kitűnően működik, meg vagyok elégedve. Ekkor éreztem, hogy jó választás volt a tablet. Viszont a nagy gondom még mindig az, hogy nem tudok külső adathordozóra másolni filmeket, mivel ez egy 16 gigás tablet és egy full HD film néha meghaladja a 20 gigát. Szerinted működni fog? Illetve, értem azt, hogy milyen jogokat kaptam így, hogy kirootoltam, de még mindig nem látom a lényegét.
Egy egyszerű példa: veszek egy függő telefont, kiüttetem...wow, használni tudom másik szolgáltató kártyájával! Meg van az előnye! De miért jó az nekem, ha rootolt, teljes jogú felhasználóként tudom használni a tabletet?
Olvastam olyat is pl, hogy processzor órajelet is fel lehet húzni (?).
Sok bennem a kérdés  :)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #598 Dátum: 2013, 01 30, 09:41:35 »
Korábban feltettem egy kérdés egy másik forumban, hogy ugyan miért van az, hogy külső adathordozóról tudok a tabletre másolni, viszont visszafele nem. Erre a válasz jött, hogy rootolni kell. Még egyelőre nem fogom tudni kipróbálni, de ha hazaérek megnézem.
Korábban gondolkodtam 2 opció között: vagy veszek egy netbookot vagy egy tabletet. Az utóbbi mellett döntöttem. A kütyüt 90%-ban filmek miatt használom. Letöltöm, IMediaSaher-rel megosztom, Smart TV-n lejátszom. Kitűnően működik, meg vagyok elégedve. Ekkor éreztem, hogy jó választás volt a tablet. Viszont a nagy gondom még mindig az, hogy nem tudok külső adathordozóra másolni filmeket, mivel ez egy 16 gigás tablet és egy full HD film néha meghaladja a 20 gigát. Szerinted működni fog? Illetve, értem azt, hogy milyen jogokat kaptam így, hogy kirootoltam, de még mindig nem látom a lényegét.
Egy egyszerű példa: veszek egy függő telefont, kiüttetem...wow, használni tudom másik szolgáltató kártyájával! Meg van az előnye! De miért jó az nekem, ha rootolt, teljes jogú felhasználóként tudom használni a tabletet?
Olvastam olyat is pl, hogy processzor órajelet is fel lehet húzni (?).
Sok bennem a kérdés  :)
Ez így nehéz kérdés (picit olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy vettem egy full konfigos PC-t, mert sok embernél láttam, de mire lehet használni? - egyáltalán nem szeretnélek megsérteni  O->-), próbálj maradni konkrétumoknál, pl. ez a külső adathordozóra másolás ilyen. Asszem ezt OTG kábellel lehet orvosolni, de én nem nagyon használom a tabletet csak otthon és szinte csak kommunikátorként + olvasásra, böngészésre. Majd jönnek a guruk, és segítenek  :)

Nem elérhető maxsteel

« Reply #599 Dátum: 2013, 01 30, 09:53:23 »
Ez így nehéz kérdés (picit olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy vettem egy full konfigos PC-t, mert sok embernél láttam, de mire lehet használni? - egyáltalán nem szeretnélek megsérteni  O->-), próbálj maradni konkrétumoknál, pl. ez a külső adathordozóra másolás ilyen. Asszem ezt OTG kábellel lehet orvosolni, de én nem nagyon használom a tabletet csak otthon és szinte csak kommunikátorként + olvasásra, böngészésre. Majd jönnek a guruk, és segítenek  :)

Nem tartozok a guruk közé , de lehet valamit össze tudok hozni:

Nos , meszi már említette, hogy rendszergazdai jogokat kapsz, amik lényegében hozzáférést engednek neked és bizonyos programoknak, hogy komolyabb műveleteket is végrehajthassanak a rendszerben:

- processzor sebességének állítása
- kernel csere ( ami úgy a romok és os-ek hajtómotorja; -alapja; - szíve -lelke )
- programok lementése ( Titanium backup )
- külső meghajtók közti adatcsere ( talán a Nexus Media Importer kivétel, root nem kell neki, de az átmásolást
  nem próbáltam külső adathordozóra )
- gyári programokat tudsz lecserélni, rendszert lementeni - ROM csere előtt.
- rendszer fájlok módosítása

Átlag júzer ezeknek a felét se használja ,mivel a komolyabb ROM-okba minden bele van építve, így maximum csak a rendszermentés, programok törlése és fájlok másolgatása ami érdekes lehet a számodra.