Ok pontositok.
Alap gyári ROM van rajta. Ha rootolom akkor utána lehet frissiteni a gyári ROM-ot, vagy elötte unrootolni kell?
A root tuti odalesz, hogyha gyári romot raksz föl, mert azok nem rootoltak. Megjegyzem, hogyha már eljutsz a rootolás gondolatáig, sőt rootolod is, akkor egy hatalmas romválaszték tárul eléd, ami sokkal nagyobb felhasználói élményt nyújt mint a bugos (lásd fentebbi példák
), néha optimalizálatlan gyári romok! De ha mindenképp ragaszkodsz a gyári romhoz, akkor xda-n arra is van megoldás, az ún. "stock-rooted" romok, amiken semmi módosítás nem történik a gyári állapoton, csak szimplán rootolva vannak, és a hivatalos frissités utáni 1-2 napban (ha nem aznap
) már fel is rakják őket. Mellesleg szerintem van jó pár rom, mely a gyárinál sokkal jobb, mind üzemidőben (bár az kernelfüggő is lehet) mind testreszabhatóság, mind sebesség szempontjából, ne is beszéljünk a sokak által kedvelt tablet felhasználói felületről, melyet a google alapból száműzött a nexus 7 ről, de a nexus 10 ről is. Zseniális fejlesztők pedig vissza tudták varázsolni, vagy mondhatni lehetővé tették a tablet felület használatát a nexus 7 -en is (én is így használom
) De természetesen ehhez mindenképp unlocked bootloder és rootolt készülék kell. Nem mondom, hogy a főzött romok tökéletesek lennének, vagy bugmentesek, de a fejlesztői gárdájuk sokkal nagyobb figyelmet fordít a felhasználók igényeire, és a hibák javítása is elég gyorsan történik (a nagyobbaké pl. videolájátszás nem működik pedig méggyorsabban) Úgyhogy én csak ajánlani tudom a custom romokat
Bocsi, hogy hosszú lett