2024, 12 19, 13:08:22

Szerző Téma: Nexus 7 általános beszélgetés  (Megtekintve 133132 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető pax

• Nem: Férfi
  • PDA: SGS4 mini GT-I9195 / CM11/M8
Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #1000 Dátum: 2013, 12 29, 17:18:49 »
Sziaszok! Pár napja vagyok tulaja ennek a remek kütyünek, nagyon tetszik,úgy tűnik szeteni fogom. 2 dologgal akartam el:
Tudtok ajánlani HDMI átalakítót, amivel tv-re lehet csatlakoztatni,és működik is?
A 3 betűs navit sikerült már valakinek rátenni? Eddig nem találtam erre a felbontásra . Megköszönném ha valaki tudna segíteni. 2013-as model az enyém! Köszönöm. Űdv

Tapatalk 2-vel küldve az én Nexus 7-ről

SGS4 mini GT-I9195 / CM11/M8

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
    • Androidos YouTube csatornám
« Reply #1001 Dátum: 2014, 01 09, 07:02:33 »
Sziasztok!
2012-es refurbish modellt érdemes megvenni? Biztos volt róla már szó, de nincs időm vissza olvasni. Köszi!

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Androidos YouTube csatornám : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1002 Dátum: 2014, 01 09, 09:03:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
2012-es refurbish modellt érdemes megvenni? Biztos volt róla már szó, de nincs időm vissza olvasni. Köszi!

ahol én olvastam ott pozítiv volt a visszajelzés
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
« Reply #1003 Dátum: 2014, 01 09, 09:56:46 »
Sziasztok!

Nekem az van. Tökéletes :)
Más ismerős is vett ilyet és neki sem volt baj vele

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
« Reply #1004 Dátum: 2014, 01 09, 10:00:00 »
Van arra megoldás, hogy TV-re kitegyem a képet? Úgy gondoltam, hogy tükrözni lehet e? (Játékot szeretnék kitenni) Filmeket át tudok tenni azzal nincs baj. Első generációs a Nexus

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
Re: Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #1005 Dátum: 2014, 01 09, 10:07:02 »
Nekem az van. Tökéletes :)
Más ismerős is vett ilyet és neki sem volt baj vele
Köszönöm a válaszokat. Tegnap vettem navon raptor 10-et. Nagyon nem vagyok megelegedve vele. Nem úgy érzékeli az érintést, mint pl. S3. Szerintem vissza viszem és rendelek Nexus 7-et helyette. Egy árban vannak. Mondjuk a kijelző kisebb, de szebb és a tudása jobb.

Androidos YouTube csatornám : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
Re: Re: Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #1006 Dátum: 2014, 01 09, 12:23:13 »
Köszönöm a válaszokat. Tegnap vettem navon raptor 10-et. Nagyon nem vagyok megelegedve vele. Nem úgy érzékeli az érintést, mint pl. S3. Szerintem vissza viszem és rendelek Nexus 7-et helyette. Egy árban vannak. Mondjuk a kijelző kisebb, de szebb és a tudása jobb.

Nem fogod megbánni, nálunk a gyerek nyúzza, de eddig semmi negatív.
Ráadásul csak a 8Gb verzió, de még tárhely hiány sem volt, pedig rajta van az Asphalt6 is, az meg nem keveset foglal.
Meg hát ez egy Nexus :-)

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Nexus 7 általános beszélgetés
« Reply #1007 Dátum: 2014, 01 09, 15:01:07 »
Nem fogod megbánni, nálunk a gyerek nyúzza, de eddig semmi negatív.
Ráadásul csak a 8Gb verzió, de még tárhely hiány sem volt, pedig rajta van az Asphalt6 is, az meg nem keveset foglal.
Meg hát ez egy Nexus :-)

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
egyelőre marad a raptor. Első tabletem és ezt máshogy kell nyomkodni, nem úgy mint a telefont. Kezdek rájönni :-)

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
« Reply #1008 Dátum: 2014, 01 10, 09:03:36 »
Szerintem csak becserelem. Csak asus memo pad 7-re. Ma van 2.napja nálam a navom. Szerintetek simán cserélik, vagy hivatkozzak pl.: arra hogy a képernyő érzékenysége nem megfelelő. Volt olyan, hogy görgetni akartam a weblapon és nagyított.

Nem elérhető gerekopr

• PFC Fan
  • PDA: Nexus7
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #1009 Dátum: 2014, 01 23, 09:57:44 »
Google Nexus 7 3G 32GB

Ami tetszett:
Gyors, könnyen kezelhető, kényelmes.
Levelezésre, böngészésre, filmnézésre, zenehallgatásra, navigálásra, olvasásra tökéletes.
Ami nem tetszett:
Az érintőképernyő megbízhatatlan, (hol érzékel, hol nem), ez sokszor okoz problémát.
A weboldalak előbb homályosak, majd később 1-2 mp múlva élesednek csak ki a betűk, ez utóbbi szokható, de nem elfogadható.
A kamera nagyon gyenge.
Gyenge a wifi.
GPS-t néha elveszti.
Nincs flash.
A készülék regisztrációs procedurája az asus-nál.

2012 decemberében vettem.
Az azóta eltelt idő alatt többször volt szerízben. (lefagy, majd bekapcsolás után folyamatosan bootol, nem kapcsol be).
A tablet a napokban ismét meghibásodott, a már többször bekövetkezett lefagyással. Mindez sajnos a garancia lejárta után két héttel.Vásárláskor 12 (hardware) + 24 (software) havi garanciát kaptam a készülékre a forgalmazótól. Az asus support a telefonálás és levelezés után közölte, hogy utaljak 33 eurót futárszolgálatra, amiért kiviszik a csehországi szervizközpontba (!) és 22 euró bevizsgálási díjat. Kiemelték, hogy a pénzt euróban kell átutalni!. A javítás költsége, még ezen felül van. Nevetséges! Az első esetben akkut kellet cserélni, a továbbiakban szoftveres volt a hiba.
A forgalmazóhoz bevittem, hiszen a szoftveres garancia még él. Sajnos azt mondták, hogy a hiba hardveres (meg sem lepődöm! >:(). Szóval most küldöm szervizelni. A „csúcskategoriásnak” nyilvánított tablet (megvételkor az ára is csúcskategóriás volt) megbízhatatlan, alkalmatlan a használatra az asus supportja pedig kiábrándítóan elkeserítő.
A levelzés során az aus support írta a hibáról: „A szériával előfordulnak hasonló hibák de gyakori, tömeges hibajelenségről nem beszélhetünk.”
A tapasztalatom alapján akit csak lehet lebeszélek a termék megvásárlásáról.
 :'(

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1010 Dátum: 2014, 01 23, 12:14:25 »
Google Nexus 7 3G 32GB

Ami tetszett:
Gyors, könnyen kezelhető, kényelmes.
Levelezésre, böngészésre, filmnézésre, zenehallgatásra, navigálásra, olvasásra tökéletes.
Ami nem tetszett:
Az érintőképernyő megbízhatatlan, (hol érzékel, hol nem), ez sokszor okoz problémát.
A weboldalak előbb homályosak, majd később 1-2 mp múlva élesednek csak ki a betűk, ez utóbbi szokható, de nem elfogadható.
A kamera nagyon gyenge.
Gyenge a wifi.
GPS-t néha elveszti.
Nincs flash.
A készülék regisztrációs procedurája az asus-nál.

2012 decemberében vettem.
Az azóta eltelt idő alatt többször volt szerízben. (lefagy, majd bekapcsolás után folyamatosan bootol, nem kapcsol be).
A tablet a napokban ismét meghibásodott, a már többször bekövetkezett lefagyással. Mindez sajnos a garancia lejárta után két héttel.Vásárláskor 12 (hardware) + 24 (software) havi garanciát kaptam a készülékre a forgalmazótól. Az asus support a telefonálás és levelezés után közölte, hogy utaljak 33 eurót futárszolgálatra, amiért kiviszik a csehországi szervizközpontba (!) és 22 euró bevizsgálási díjat. Kiemelték, hogy a pénzt euróban kell átutalni!. A javítás költsége, még ezen felül van. Nevetséges! Az első esetben akkut kellet cserélni, a továbbiakban szoftveres volt a hiba.
A forgalmazóhoz bevittem, hiszen a szoftveres garancia még él. Sajnos azt mondták, hogy a hiba hardveres (meg sem lepődöm! >:(). Szóval most küldöm szervizelni. A „csúcskategoriásnak” nyilvánított tablet (megvételkor az ára is csúcskategóriás volt) megbízhatatlan, alkalmatlan a használatra az asus supportja pedig kiábrándítóan elkeserítő.
A levelzés során az aus support írta a hibáról: „A szériával előfordulnak hasonló hibák de gyakori, tömeges hibajelenségről nem beszélhetünk.”
A tapasztalatom alapján akit csak lehet lebeszélek a termék megvásárlásáról.
 :'(
nem akarlak meggyőzni, mert nyílván te ezeket átélted, de akkor az én tapasztalataimmal kiegészíteném.
annyit hozzátennék, hogy én custom romot használok, kezdetben használtam csak a gyári androidot. Ott max a wifi-vel volt apró baj, de az a lakás másik fele volt, és ott már a telefon és a laptop wifi jele is sokkal gyengébb volt. de ezzel a rommal ilyen bajom sincs.

Kamera: tablet előlapi kamerájától mit vársz? amennyire én "próbálgattam",  pl. video telefonálásra, ami szánják az ilyet, arra megfelel. nat geo-s fotókra valóban nem alkalmas.
GPS: custom rom + sygic és amíg volt benne szufla addig van gps jel is. bárhol és bármikor, amikor csak szükségem volt rá. de eddig nem igazán olvastam, hogy baj lett volna vele.
Flash már a JB romok óta nincs, ez nem a tablet hibája
ha érintkőképernyő hiba már utalhat más hardware-s hibára, ezt érdemes lett volna még anno kivizsgáltatni.

asus szerviz: nekem egyszer előjött az a típushiba, hogy a hátlap elenged. na már most az asus hétfőn elvitte, és megjárta Csehországot, és pénteken nálam volt a tablet megjavítva. tisztára törölve, sehol egy újlenyomat. úgy vettem ki a dobozból, mintha új lenne. ezt részletesen is leírtam, de a fórum hiba miatt most nem tudom visszakeresni. 

fagyás, nem bootol be, ez egyértelmű szoftver hiba. kérdés: hogy melyik program után csinálja, mikor csinálja. stb. ezt a kérdéskört kell végig járni.

ha magával a rommal van probléma, akkor pedig egy toolkit segítségével tedd újra, vagy lehet, hogy elég neki egy gyári beállítások visszaállítása.

egyébként a forgalmazó mit mondott?! milyen hardware-s hiba!? mert ha csak ennyivel hajtottak el, akkor azért én visszavinném, mert akkor mondja meg, hogy x modul rossz benne,és ez okozza a fagyást, stb.

Nem elérhető gerekopr

• PFC Fan
« Reply #1011 Dátum: 2014, 01 23, 13:00:53 »
Köszi!

A tetszett, nem tetszett beírásom alapvetően obkektív, saját tapasztalat, amivel együtt lehet élni. Kinek a pap, kinek a papné, de alapvetően ezzel kapcsolatban igazad van.

A problémamegoldásra adtál tippeket, amit igazán köszönök.
Kétszer volt Csehországban. Mindkétszer a forgalmazó és nem az asus intézte a javíttatást. Először akkut cseréltek, másodszor szoftveresen orvosolták a hibát. Ennél több az angol nyelvű munkalapról nem derült ki.
Első hibánál a gúgli böngésző, a másodiknál az aldikó könyvolvasó, a harmadiknál (most) a total commander használata közben fagyott le. Bár a kitkat frissülés után az alkalmazások többször is leálltak.
Az utolsó lefagyás után kikapcsoltam, majd újra be, de csak folyamatosan bootol (nem volt lemerülve).
Innentől kezdve pedig feladom, mert nem értek hozzá (rom probléma, toolkit stb), nem akarok nagyobb kárt okozni. Természetesen meg fogom kérdezni a forgalmazót a hibáról amikor elhozom, osztán majd keresek valami szervizt, ahol talán "megyógyítják".

Nem elérhető gerekopr

• PFC Fan
« Reply #1012 Dátum: 2014, 01 23, 13:21:17 »
obkektív=szubjektív  :oops:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1013 Dátum: 2014, 01 23, 13:27:25 »
Köszi!

A tetszett, nem tetszett beírásom alapvetően obkektív, saját tapasztalat, amivel együtt lehet élni. Kinek a pap, kinek a papné, de alapvetően ezzel kapcsolatban igazad van.

A problémamegoldásra adtál tippeket, amit igazán köszönök.
Kétszer volt Csehországban. Mindkétszer a forgalmazó és nem az asus intézte a javíttatást. Először akkut cseréltek, másodszor szoftveresen orvosolták a hibát. Ennél több az angol nyelvű munkalapról nem derült ki.
Első hibánál a gúgli böngésző, a másodiknál az aldikó könyvolvasó, a harmadiknál (most) a total commander használata közben fagyott le. Bár a kitkat frissülés után az alkalmazások többször is leálltak.
Az utolsó lefagyás után kikapcsoltam, majd újra be, de csak folyamatosan bootol (nem volt lemerülve).
Innentől kezdve pedig feladom, mert nem értek hozzá (rom probléma, toolkit stb), nem akarok nagyobb kárt okozni. Természetesen meg fogom kérdezni a forgalmazót a hibáról amikor elhozom, osztán majd keresek valami szervizt, ahol talán "megyógyítják".

ezért próbáltam meg egy kis objektívval ellensúlyozni ;) :D
persze tudom, hogy vannak ennél jobb tabletek, de nekem ágyban/kanapén való netezéshez, illetve navinak tökéletes!

azért kérdeztem, hogy milyen programnál fordult elő, mert esetleges warez-nél a rosszul feltört progik okozhatnak furcsaságokat. :)
ha ilyen "általános" progiknál fordult elő, akkor sajnos így innen most hirtelen nincs ötletem, illetve, amit mondtam vagy a gyári beállítások visszaállítása, vagy újra húzni a romot.
ami persze "normál usernél" nem biztos, hogy könnyen kivitelezhető, aminek számos oka van. nyílván te megvetted, és használni akarod és nem mókolni vele. viszont használni nem tudod, és ezért az gáz!

ami a szervizeket illeti, nekem az asus-szal pozítiv volt a tapasztalatom, de a forgalmazok és az általuk intézett bármilyen javítási szolgáltatásokkal kapcsolatban nem sok jót hallottam/olvastam. többségében tényleg oda mondanak vmi bullshit dolgot, hogy szoftver hiba, és ezt nem lehet javítani. amit egy átlag vásárló 0 hozzáértéssel meg sem tud kérdőjelezni, mert lehet, hogy még az adott szakszót se ismeri.

ezt a nem indul problémát is valszeg lehet orvosolni, de mivel te nem szeretnél, és nem vagy köteles sem ezt bütykölni így marad egy normális szerviz, ahol hozzáértők dolgoznak.

Nem elérhető (613)Spawn_;)

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Galaxy s9
  • PDA ROM: UAE Factory 8.0.0, AP: G960FXXU2BRI3 CP: G960FXXU2BRHA CSC: G960FOXM2BRHA
« Reply #1014 Dátum: 2014, 01 27, 12:10:58 »
Szevasztok,

kollégám nexus 7-e nem akar tovább menni a google feliratnál... probáljuk ki találni mi lehet a gond eddig ilyen esetben mindig szervizben volt de már nincs rá gari.

a fastboot menűt el lehet érni de recovery-be rakva csak egy hanyat-vágodot droid figyel piros háromszöggel, benne felkiáltójel... :hmm:

Spawn
Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!!!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1015 Dátum: 2014, 01 27, 12:43:30 »
Szevasztok,

kollégám nexus 7-e nem akar tovább menni a google feliratnál... probáljuk ki találni mi lehet a gond eddig ilyen esetben mindig szervizben volt de már nincs rá gari.

a fastboot menűt el lehet érni de recovery-be rakva csak egy hanyat-vágodot droid figyel piros háromszöggel, benne felkiáltójel... :hmm:

Spawn

2012 v. 2013 Nexus 7?

Gyári vagy főzött rom volt? Mikor szállt el? telepített vmit?

Ha van fastboot, akkor menekülő útként toolkittel vissza lehet tenni gyári romot

Nem elérhető Lamberd

• PFC Fan
« Reply #1016 Dátum: 2014, 02 14, 11:55:07 »
Sziasztok!

Tudom hogy bennem van a hiba de nem találom a NEXUS 10 fórumot, valaki elnavigálna oda.

Köszi.

Lambi

Nem elérhető ql4y3r

• PDA: SGS20+ 5G (G986B) / N7 (2013)
  • PDA ROM: Stock Android 11 / LineageOS 18
« Reply #1017 Dátum: 2014, 02 14, 12:01:04 »
Sziasztok!

Tudom hogy bennem van a hiba de nem találom a NEXUS 10 fórumot, valaki elnavigálna oda.

Köszi.

Lambi

Nincsen N10-nek topikja sajnos!

Nem elérhető (613)Spawn_;)

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Galaxy s9
  • PDA ROM: UAE Factory 8.0.0, AP: G960FXXU2BRI3 CP: G960FXXU2BRHA CSC: G960FOXM2BRHA
« Reply #1018 Dátum: 2014, 02 15, 02:51:37 »
2012 v. 2013 Nexus 7?

Gyári vagy főzött rom volt? Mikor szállt el? telepített vmit?

Ha van fastboot, akkor menekülő útként toolkittel vissza lehet tenni gyári romot

hali,

köszönüm a választ csak most tudtam vele foglalkozni, de sikerült.  :ima:

thx
Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!!!

Nem elérhető fzboxx

• PDA: Samsung Galaxy S 4 i9505 LTE
  • PDA ROM: Legfrisebb TMH
« Reply #1019 Dátum: 2014, 07 20, 18:27:04 »
Sajnos van egy kis gondom...
N7 2013-as, és egyszer csak nem tölt az usb-n keresztül, de még vezeték nélkül sem, bár úgy melegszik, nagyon lassan tölt, de nem írja ki, hogy töltés. (Másik usb kábellel sem működik...)
Tud valaki segíteni, esetleg egy szervizt ajánlani? Már nem garanciális.
Köszönöm. :'( :ima:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1020 Dátum: 2014, 07 21, 23:36:58 »
Sajnos van egy kis gondom...
N7 2013-as, és egyszer csak nem tölt az usb-n keresztül, de még vezeték nélkül sem, bár úgy melegszik, nagyon lassan tölt, de nem írja ki, hogy töltés. (Másik usb kábellel sem működik...)
Tud valaki segíteni, esetleg egy szervizt ajánlani? Már nem garanciális.
Köszönöm. :'( :ima:

2013 N7 már nem garanciális? az hogy lehet?

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #1021 Dátum: 2014, 07 29, 22:26:54 »
hali

egy ismerősömnek megadta magát a nexus 7. semmire nem reagál, be sem kapcsol. úgy tudom minden gyári rajta. Töltőn hiába lóg, semmi változás. Próbáltam recoverybe rakni, de arra sem reagál. Van valami toolkit ehhez vagy bármi, ami képes lehet beröffenteni?
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #1022 Dátum: 2014, 07 30, 08:22:22 »
Megoldódott:)
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető jjc

• Navigáció / Navigation: igo primo
  • PDA: sgs4 active, nexus 7
  • PDA ROM: XXUBMK3
« Reply #1023 Dátum: 2014, 08 12, 18:24:27 »
sziasztok!

van egy olyan problémám, pontosan 10 percenként pár másodpercre dobja a wifit a készülék (óra 05, 15, 25, 35, 45, 55).
a folyamatos netet igénylő programoknál ez nem szerencsés (twitch tv, clash of clans).
végigtúrtam a netet, volt pár megoldási javaslat, de sajnos egyik sem segített. vki találkozott már estleg ezzel a problémával itt?

Nem elérhető jjc

• Navigáció / Navigation: igo primo
  • PDA: sgs4 active, nexus 7
  • PDA ROM: XXUBMK3
« Reply #1024 Dátum: 2014, 08 13, 19:33:14 »
a routert nem szereti, mivel másik routerral nem szakad.
viszont más eszközök meg jól működnek a routerral. :-/

sziasztok!

van egy olyan problémám, pontosan 10 percenként pár másodpercre dobja a wifit a készülék (óra 05, 15, 25, 35, 45, 55).
a folyamatos netet igénylő programoknál ez nem szerencsés (twitch tv, clash of clans).
végigtúrtam a netet, volt pár megoldási javaslat, de sajnos egyik sem segített. vki találkozott már estleg ezzel a problémával itt?