Google Nexus 7 3G 32GB
Ami tetszett:
Gyors, könnyen kezelhető, kényelmes.
Levelezésre, böngészésre, filmnézésre, zenehallgatásra, navigálásra, olvasásra tökéletes.
Ami nem tetszett:
Az érintőképernyő megbízhatatlan, (hol érzékel, hol nem), ez sokszor okoz problémát.
A weboldalak előbb homályosak, majd később 1-2 mp múlva élesednek csak ki a betűk, ez utóbbi szokható, de nem elfogadható.
A kamera nagyon gyenge.
Gyenge a wifi.
GPS-t néha elveszti.
Nincs flash.
A készülék regisztrációs procedurája az asus-nál.
2012 decemberében vettem.
Az azóta eltelt idő alatt többször volt szerízben. (lefagy, majd bekapcsolás után folyamatosan bootol, nem kapcsol be).
A tablet a napokban ismét meghibásodott, a már többször bekövetkezett lefagyással. Mindez sajnos a garancia lejárta után két héttel.Vásárláskor 12 (hardware) + 24 (software) havi garanciát kaptam a készülékre a forgalmazótól. Az asus support a telefonálás és levelezés után közölte, hogy utaljak 33 eurót futárszolgálatra, amiért kiviszik a csehországi szervizközpontba (!) és 22 euró bevizsgálási díjat. Kiemelték, hogy a pénzt euróban kell átutalni!. A javítás költsége, még ezen felül van. Nevetséges! Az első esetben akkut kellet cserélni, a továbbiakban szoftveres volt a hiba.
A forgalmazóhoz bevittem, hiszen a szoftveres garancia még él. Sajnos azt mondták, hogy a hiba hardveres (meg sem lepődöm! ). Szóval most küldöm szervizelni. A „csúcskategoriásnak” nyilvánított tablet (megvételkor az ára is csúcskategóriás volt) megbízhatatlan, alkalmatlan a használatra az asus supportja pedig kiábrándítóan elkeserítő.
A levelzés során az aus support írta a hibáról: „A szériával előfordulnak hasonló hibák de gyakori, tömeges hibajelenségről nem beszélhetünk.”
A tapasztalatom alapján akit csak lehet lebeszélek a termék megvásárlásáról.
nem akarlak meggyőzni, mert nyílván te ezeket átélted, de akkor az én tapasztalataimmal kiegészíteném.
annyit hozzátennék, hogy én custom romot használok, kezdetben használtam csak a gyári androidot. Ott max a wifi-vel volt apró baj, de az a lakás másik fele volt, és ott már a telefon és a laptop wifi jele is sokkal gyengébb volt. de ezzel a rommal ilyen bajom sincs.
Kamera: tablet előlapi kamerájától mit vársz? amennyire én "próbálgattam", pl. video telefonálásra, ami szánják az ilyet, arra megfelel. nat geo-s fotókra valóban nem alkalmas.
GPS: custom rom + sygic és amíg volt benne szufla addig van gps jel is. bárhol és bármikor, amikor csak szükségem volt rá. de eddig nem igazán olvastam, hogy baj lett volna vele.
Flash már a JB romok óta nincs, ez nem a tablet hibája
ha érintkőképernyő hiba már utalhat más hardware-s hibára, ezt érdemes lett volna még anno kivizsgáltatni.
asus szerviz: nekem egyszer előjött az a típushiba, hogy a hátlap elenged. na már most az asus hétfőn elvitte, és megjárta Csehországot, és pénteken nálam volt a tablet megjavítva. tisztára törölve, sehol egy újlenyomat. úgy vettem ki a dobozból, mintha új lenne. ezt részletesen is leírtam, de a fórum hiba miatt most nem tudom visszakeresni.
fagyás, nem bootol be, ez egyértelmű szoftver hiba. kérdés: hogy melyik program után csinálja, mikor csinálja. stb. ezt a kérdéskört kell végig járni.
ha magával a rommal van probléma, akkor pedig egy toolkit segítségével tedd újra, vagy lehet, hogy elég neki egy gyári beállítások visszaállítása.
egyébként a forgalmazó mit mondott?! milyen hardware-s hiba!? mert ha csak ennyivel hajtottak el, akkor azért én visszavinném, mert akkor mondja meg, hogy x modul rossz benne,és ez okozza a fagyást, stb.