OK, összefoglalnám, mert így nem jutok sehová.
Ez alapján jártam el:
2. módszer
EREDETI LEÍRÁS
Ez a módszer már nem frissül tovább.
A legfrissebb CF-ROOT az XDA fórumán elérhető: LINK
Ez eltérően az SGS és SGSII CF-root kernelektől, NEM KERNEL (ami benne van: SuperSU+CWM recovery+CWM Manager alkalmazás). A kerneled a gyári marad, ezért bármilyen romon használható.
1, letöltöd a CF-Root 6.4-et és az Odint.
2, kicsomagolod a letöltött fájlokat, lesz egy Odin3 nevű könyvtárad és egy CF-Root-SGS3-vX.X.tar nevű fájlod.
3, az odint elindítod és betallózod a PDA részbe a CF-Root-SGS3-vX.X.tar fájlt
4, csatlakoztatod a telefont download módban: hangerő le + középső + power gombok együttes nyomása.
5, itt, ha nincs fent a KIES vagy a samsung USB drivere, akkor vársz egy picit, míg feltelepíti automatikusan a drivereket (természetesen, ha nem települne, akkor ott van a driver és a kies link is), utána látnod kell az ODIN-ban, hogy melyik portra csatlakozott a telefon.
6, ha megvan akkor katt a Start gombra, máshoz ne nyúlj!
7, ha végzett, közli a program is, illetve újraindul a telefon, ha ez megtörtént (pl.: már jön is a samsung logó), akkor a telefont le lehet húzni a kábelről.
------------------------
Ez után Recovery-be belépve szerettem volna a Siyah kernelt feltenni. Belső SD-t a Recovery-ben nem láttam ezért az external SD-re tettem a Siyah zip kernelt és miután onnan szerettem volna feltelni erre írta a failad üzenetet. Ez után a Siyah Odinos változatát feltettem, ez rendben is van.
Úgy látom vannak eltérések az S2-es Rom-oláshoz és számítógépes használatához képest. Win7 látja külső meghajtóként mindkét SD-t, XP semelyiket, intézőből sem.
Tehát lennétek oly kedvesek és megpróbálnátok szájbarágósan, de ne úgy mint egy öt évesnek, hanem mint egy ötvenesnek a megfelelő felvilágításokat megadni: hogyan tudok custom rom-ot feltenni, ha csak external SD-t lát. Hogyan tudnám XP-k alatt esetleg TC nélkül meghajtóként látni az SD-imet.
Nagyon-nagyon köszönöm!