2024, 11 26, 07:54:21
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS III - Gyári romok  (Megtekintve 428663 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető oil

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iPad-iGo
  • PDA: iPhone 6S/128; iPad mini
Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #3175 Dátum: 2013, 06 02, 21:32:20 »
OK, összefoglalnám, mert így nem jutok sehová.

Ez alapján jártam el:
2. módszer

EREDETI LEÍRÁS

Ez a módszer már nem frissül tovább.

A legfrissebb CF-ROOT az XDA fórumán elérhető: LINK

Ez eltérően az SGS és SGSII CF-root kernelektől, NEM KERNEL (ami benne van: SuperSU+CWM recovery+CWM Manager alkalmazás). A kerneled a gyári marad, ezért bármilyen romon használható.

1, letöltöd a CF-Root 6.4-et és az Odint.

2, kicsomagolod a letöltött fájlokat, lesz egy Odin3 nevű könyvtárad és egy CF-Root-SGS3-vX.X.tar nevű fájlod.

3, az odint elindítod és betallózod a PDA részbe a CF-Root-SGS3-vX.X.tar fájlt

4, csatlakoztatod a telefont download módban: hangerő le + középső + power gombok együttes nyomása.

5, itt, ha nincs fent a KIES vagy a samsung USB drivere, akkor vársz egy picit, míg feltelepíti automatikusan a drivereket (természetesen, ha nem települne, akkor ott van a driver és a kies link is), utána látnod kell az ODIN-ban, hogy melyik portra csatlakozott a telefon.

6, ha megvan akkor katt a Start gombra, máshoz ne nyúlj!

7, ha végzett, közli a program is, illetve újraindul a telefon, ha ez megtörtént (pl.: már jön is a samsung logó), akkor a telefont le lehet húzni a kábelről.

------------------------

Ez után Recovery-be belépve szerettem volna a Siyah kernelt feltenni. Belső SD-t a Recovery-ben nem láttam ezért az external SD-re tettem a Siyah zip kernelt és miután onnan szerettem volna feltelni erre írta a failad üzenetet. Ez után a Siyah Odinos változatát feltettem, ez rendben is van.

Úgy látom vannak eltérések az S2-es Rom-oláshoz és számítógépes használatához képest. Win7 látja külső meghajtóként mindkét SD-t, XP semelyiket, intézőből sem.

Tehát lennétek oly kedvesek és megpróbálnátok szájbarágósan, de ne úgy mint egy öt évesnek, hanem mint egy ötvenesnek a megfelelő felvilágításokat megadni:  hogyan tudok custom rom-ot feltenni, ha csak external SD-t lát. Hogyan tudnám XP-k alatt esetleg TC nélkül meghajtóként látni az SD-imet.

Nagyon-nagyon köszönöm!

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #3176 Dátum: 2013, 06 03, 11:53:45 »
hi! miért van az hogy a telefonálásnál használt hangszóró a fenti, hangereje mindig lemegy, majdnem minden hívásnál és újra kell hangosítanom.. mintha elvesztené a beállítást

Nem elérhető zolee7

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Google, waze
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: egyelőre gyári
Re: Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #3177 Dátum: 2013, 06 03, 13:00:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
hi! miért van az hogy a telefonálásnál használt hangszóró a fenti, hangereje mindig lemegy, majdnem minden hívásnál és újra kell hangosítanom.. mintha elvesztené a beállítást
Használsz valamilyen profil kezelő programot, ami esetleg időnként visszaállítja a profilban megadottra?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #3178 Dátum: 2013, 06 03, 13:47:34 »
Használsz valamilyen profil kezelő programot, ami esetleg időnként visszaállítja a profilban megadottra?

nem tudom mi az a profilkezelő izé! :D szóval nem hiszem.. minden gyári a telefonon kb 1-2 app van fennt :S de már az s2 esem is csinálta miután feltettem rá a nordic JB t.. a leak el nem volt ilyen..

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #3179 Dátum: 2013, 06 08, 14:35:23 »
Ahogy lesegettem sammobil oldalát s3-nál gyengébb telefonok már kaptak hivatalos 4.2.2 frissítést. Vagy azok ilyen gyengébb de újabb telefonok lennének amik 4.2.2-vel jöttek ki?

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #3180 Dátum: 2013, 06 09, 00:54:44 »
hali! a faq ban leírtak alapján eltüntettem a piros felkiáltójelet szóval most 1 gyűri telenoros romom van fenn! viszont mostanában kiírja a telefon h a memória megtelt mármint a RAM és nem tud hova írni és belassul a telefon is evvel lehet valamit kezdeni?

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
    • Androidos YouTube csatornám
« Reply #3181 Dátum: 2013, 06 09, 06:53:31 »
hali! a faq ban leírtak alapján eltüntettem a piros felkiáltójelet szóval most 1 gyűri telenoros romom van fenn! viszont mostanában kiírja a telefon h a memória megtelt mármint a RAM és nem tud hova írni és belassul a telefon is evvel lehet valamit kezdeni?
Helló. Biztos, hogy a ram fogy el? Nekem ilyet akkor írt ki amikor a belső memória fogyott el. Törölj valamit róla és hátha jobb lesz.

Androidos YouTube csatornám : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #3182 Dátum: 2013, 06 09, 11:03:59 »
Helló. Biztos, hogy a ram fogy el? Nekem ilyet akkor írt ki amikor a belső memória fogyott el. Törölj valamit róla és hátha jobb lesz.

igen írja h a memória megtelt zárjak be valamit, és megnyitom az alkalmazás kezelőt és ott a ramnál 832 ből 815-20 foglalt és belassul a telefon :S átlagba is ilyen 650-700 at használ ami sztem sok vagyis s2 nem használt ennyit.. és nincs is fenn sok app kb ilyen 10-15, ilyenek h flashlight meg face opera chrome meg ilyenek csak..

Nem elérhető hzoli4

• PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #3183 Dátum: 2013, 06 09, 12:14:53 »
igen írja h a memória megtelt zárjak be valamit, és megnyitom az alkalmazás kezelőt és ott a ramnál 832 ből 815-20 foglalt és belassul a telefon :S átlagba is ilyen 650-700 at használ ami sztem sok vagyis s2 nem használt ennyit.. és nincs is fenn sok app kb ilyen 10-15, ilyenek h flashlight meg face opera chrome meg ilyenek csak..

csinálj 1 memória ürítést. Vagy kényszerítette leállítással állitsd le ami nem szükséges. Nekem kb 760mb szokott lenni.De hálaistennek 9305-be 2 GB belső memória van. Így 1 GB kb mindíg van szabadon.

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #3184 Dátum: 2013, 06 09, 12:26:17 »
csinálj 1 memória ürítést. Vagy kényszerítette leállítással állitsd le ami nem szükséges. Nekem kb 760mb szokott lenni.De hálaistennek 9305-be 2 GB belső memória van. Így 1 GB kb mindíg van szabadon.
szokt
am csinálni, kb 1 perc múlva megint megtellik..1 csomó gyári alkalmazást letiltottam de tényleg rengeteget.. a másik amire figyelmes lettem h melegszik, amit ezelőtt a bootloaderes piros háromszöges akció előtt nem csinált.. s
2 az melegedett rendesen ott a kameránál ez meg itt a home gomb alatt ahol fogja az ember :) pl ha zenét hallgatok megy a face és operával netezek akkor így a zene beszaggat mint mikor a számítógépen beakad a játék.. elég zavaró van ezekre a problémákra vmi megoldás?

Nem elérhető hzoli4

« Reply #3185 Dátum: 2013, 06 09, 12:54:25 »
szokt
am csinálni, kb 1 perc múlva megint megtellik..1 csomó gyári alkalmazást letiltottam de tényleg rengeteget.. a másik amire figyelmes lettem h melegszik, amit ezelőtt a bootloaderes piros háromszöges akció előtt nem csinált.. s
2 az melegedett rendesen ott a kameránál ez meg itt a home gomb alatt ahol fogja az ember :) pl ha zenét hallgatok megy a face és operával netezek akkor így a zene beszaggat mint mikor a számítógépen beakad a játék.. elég zavaró van ezekre a problémákra vmi megoldás?

és a nem gyári alkalmazások között nicsa ami zabálja az aksit meg a memóriát? esetleg a romod kernelje nem valami tökéletes.

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #3186 Dátum: 2013, 06 09, 13:15:07 »
és a nem gyári alkalmazások között nicsa ami zabálja az aksit meg a memóriát? esetleg a romod kernelje nem valami tökéletes.
nem progi eszi.. én is kernelre gondolok de lelehetúgy cserélni h ne legyen se piros felkiáltójelem se háromszögem és boot animáció hangom is legyen? mondjuk 1 root se ártana :) most meg olyat csinált h ment az opera a face a viber meg a zene és 1x csak újraindult magától :D mondom ez mi.. :D amugy heti 1 éjszaka mindig kivan kapcsolva a telefon

Nem elérhető hzoli4

« Reply #3187 Dátum: 2013, 06 09, 13:54:30 »
nem progi eszi.. én is kernelre gondolok de lelehetúgy cserélni h ne legyen se piros felkiáltójelem se háromszögem és boot animáció hangom is legyen? mondjuk 1 root se ártana :) most meg olyat csinált h ment az opera a face a viber meg a zene és 1x csak újraindult magától :D mondom ez mi.. :D amugy heti 1 éjszaka mindig kivan kapcsolva a telefon

Lehet másik romot kéne kipróbálni, mert ezzel a rommal valami gond van

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #3188 Dátum: 2013, 06 09, 14:16:53 »
Megcsináltam a FAQ-ból a bootloader visszaállítást, de az OTA után nem a jelzett romot kaptam, hanem ezt: i9300xxdlib
Számít ez, vagy ne törődjek vele, mert cserélve lett az ELLA bootloader?
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető zlatan

• Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: iPhone 7, iPad 2017
  • PDA ROM: Legújabb IOS :)
« Reply #3189 Dátum: 2013, 06 09, 14:33:23 »
Megcsináltam a FAQ-ból a bootloader visszaállítást, de az OTA után nem a jelzett romot kaptam, hanem ezt: i9300xxdlib
Számít ez, vagy ne törődjek vele, mert cserélve lett az ELLA bootloader?

Nekem semmilyen romot nem ajánlott fel utána. :)
Egyszerűen csak feldobtam odinnal a legutolsó magyar független romot és kész.
Mondjuk én csak a gariztatás miatt csináltam meg. Azóta már visszatettem a régi mentésem és gond nélkül elvagyok azzal a fél mm-es felkiáltó jellel is. :D
Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #3190 Dátum: 2013, 06 09, 14:39:42 »
Nekem semmilyen romot nem ajánlott fel utána. :)
Egyszerűen csak feldobtam odinnal a legutolsó magyar független romot és kész.
Mondjuk én csak a gariztatás miatt csináltam meg. Azóta már visszatettem a régi mentésem és gond nélkül elvagyok azzal a fél mm-es felkiáltó jellel is. :D

Nagyon nem izgatom magam emiatt, eddig se érdekelt. Csak most végre volt egy gyerekmentes hétvégém, gondoltam ezt is kipróbálom. :)

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #3191 Dátum: 2013, 06 09, 18:05:07 »
Lehet másik romot kéne kipróbálni, mert ezzel a rommal valami gond van
az az igazság h nemszetetem az ilyen telehányt custom romokat a gyári tetszik a legjobban :S van vmi olyan 4.2.2 amivel ugyan úgy nézne ki a telefonom mint az s4? vagy valami másik 4.1.2? fel tudok úgy tenni mást h ne legyen ilyen felkiálltó jelem?

Nem elérhető Lenny

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: Gyári stock
« Reply #3192 Dátum: 2013, 06 09, 18:23:02 »
Milyen a kiszivárogtatott 4.2.2?
Mennyire bug-os?

Nem elérhető ZsDaniel

• TOPIKGAZDA
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #3193 Dátum: 2013, 06 09, 18:35:59 »
Milyen a kiszivárogtatott 4.2.2?
Mennyire bug-os?
A Wanam féle verziót megjelenés óta használom, semmi probléma nincs, bug-ot sem találtam. Talán csak az lehet gond, hogy több RAM-ot eszik, mint a 4.1.2, de ezen még javíthatnak..

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #3194 Dátum: 2013, 06 09, 19:05:11 »
A Wanam féle verziót megjelenés óta használom, semmi probléma nincs, bug-ot sem találtam. Talán csak az lehet gond, hogy több RAM-ot eszik, mint a 4.1.2, de ezen még javíthatnak..
Először én is azt hittem hogy több ramot eszik,aztán beállt az áldott béke és normalizálódott.Amióta megvan az s3-asom,ennyire jó dolog még nem történt vele mint ez a vanamlite 7.0.  :ok:
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető Lenny

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: Gyári stock
« Reply #3195 Dátum: 2013, 06 09, 19:54:37 »
Először én is azt hittem hogy több ramot eszik,aztán beállt az áldott béke és normalizálódott.Amióta megvan az s3-asom,ennyire jó dolog még nem történt vele mint ez a vanamlite 7.0.  :ok:

Aksi? Sokan panaszkodnak a 4.2.2 aksi idejére..

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #3196 Dátum: 2013, 06 09, 20:02:14 »
Aksi? Sokan panaszkodnak a 4.2.2 aksi idejére..
Most írhatnám hogy nekem meddig bírja de az nem lenne reprezentatív tájékoztató,nem biztos hogy ugyanúgy használom én mint te.De minden tekintetben ez a legjobb rom számomra,az aksihasználatot is beleértve.
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #3197 Dátum: 2013, 06 10, 10:46:00 »
HELP!
Végigjátszottam a FAQ-ban leírt régi bootloaderrre visszatérő játékot, (ICSA rom, OTA frissítés, XXALEF bootloader, mobile odinos frissítés XXEMC"-re) és most nem akar szinkronizálni automatikusan a rendszer. Se a google, se a dropbox, se a samsung acc. Mindegyikre az van írva, hogy "szinkronizálás letiltva", és nem is tudom sehol engedélyezni.
Eddig is ez a rom volt fent, és működött flottul.

Nem elérhető hzoli4

« Reply #3198 Dátum: 2013, 06 10, 11:14:12 »
HELP!
Végigjátszottam a FAQ-ban leírt régi bootloaderrre visszatérő játékot, (ICSA rom, OTA frissítés, XXALEF bootloader, mobile odinos frissítés XXEMC"-re) és most nem akar szinkronizálni automatikusan a rendszer. Se a google, se a dropbox, se a samsung acc. Mindegyikre az van írva, hogy "szinkronizálás letiltva", és nem is tudom sehol engedélyezni.
Eddig is ez a rom volt fent, és működött flottul.

manuálisan se tudsz szinkronizálni? mellesleg én se szoktam bekapcsolni automata szinkronizálást és nem zavar. Mellesleg a beállítások kijelző értesítési panelnél be tudod ralni a szinkronizálás iconját ha nem lenne ott alapból. De úgy emlékszem az alapból ott van és ha bekapcsolod akkor szinkronizál.

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #3199 Dátum: 2013, 06 10, 11:18:33 »
manuálisan se tudsz szinkronizálni? mellesleg én se szoktam bekapcsolni automata szinkronizálást és nem zavar. Mellesleg a beállítások kijelző értesítési panelnél be tudod ralni a szinkronizálás iconját ha nem lenne ott alapból. De úgy emlékszem az alapból ott van és ha bekapcsolod akkor szinkronizál.

Köszi.
Nem volt ott, és eszembe se jutott ott keresni... >:(