2024, 11 26, 19:40:45
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS III - Gyári romok  (Megtekintve 428702 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető lgeza

• PDA: Note3
  • PDA ROM: [ALEXNDR] ★ GPOI2 ★
Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2850 Dátum: 2013, 05 02, 14:37:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem változott. Nincs root viszont a számláló 1 maradt, és a rcovery nekem így indul: power+hangfel+középső és amikor megjön a "samsung galagxy sIII GT-9300" felirat elengedem a power gombot különbem az elöbb leírt jelenség. A kiválasztott menü elemet a powe gombbal kell jóváhagyni. Nálam.
A power gombot kb.10 sec-ig nyomod, az kikapcsolás, ezért azt a felirat megjötte után el kell engedni, én a másik kettőt szoktam nyomni még tovább, amíg be nem jön a recovery.

Nem elérhető Zsoltinho17

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy A5 2016
  • PDA ROM: 6.0.1
« Reply #2851 Dátum: 2013, 05 02, 14:40:22 »
Rootolt telóknál lehet hogy változott valami de nálam minden ugyanaz.én még nem rootoltam a telómat nem is szándékozom!Lehet hogy majd egyszer!

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #2852 Dátum: 2013, 05 02, 14:59:01 »
A power gombot kb.10 sec-ig nyomod, az kikapcsolás, ezért azt a felirat megjötte után el kell engedni, én a másik kettőt szoktam nyomni még tovább, amíg be nem jön a recovery.
Igen de Én csak mostani frissítés óta tapasztaltam.
Még egy kérdésem lenne. Ha megveszem a play-ból a triangle awayt (2.9) a számláló vissza állítására, akkor ez most, ezzel a verzióval  (I9300XXEMC2) működni fog?

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2853 Dátum: 2013, 05 02, 15:02:29 »
Még egy kérdésem lenne. Ha megveszem a play-ból a triangle awayt (2.9) a számláló vissza állítására, akkor ez most, ezzel a verzióval  (I9300XXEMC2) működni fog?
igen

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #2854 Dátum: 2013, 05 02, 16:07:33 »
igen

Köszönöm

Nem elérhető HTech

• Navigáció / Navigation: Sygic,Igo Primo
  • PDA: Galaxy S6 edge 64gb független
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #2855 Dátum: 2013, 05 02, 17:08:16 »
Sziasztok !!!!

Kérdésem az lenne hogy nekem most a I9300XXELLA van fent és rootolva van a telefon.Számláló 1 en van.Ha most használom a TriangleAway v2.90 és utána felrakom a I9300XXEMC2 és rootolom a CF-Auto-Root-m0-gti9300.tar.md5 akkor 0 marad ?

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #2856 Dátum: 2013, 05 02, 18:45:24 »
Sziasztok !!!!

Kérdésem az lenne hogy nekem most a I9300XXELLA van fent és rootolva van a telefon.Számláló 1 en van.Ha most használom a TriangleAway v2.90 és utána felrakom a I9300XXEMC2 és rootolom a CF-Auto-Root-m0-gti9300.tar.md5 akkor 0 marad ?
nem.... mindig a romolás után kell... de olya lényegtelen az a marha számláló... ha rootolva és szervizbe kell vinni már bukta a gari;) szal a nullázgatást meg a gyári visszaállítást bőven elég sztem akkor csinálni ha szervizre kerülne sor:)

Nem elérhető lgeza

« Reply #2857 Dátum: 2013, 05 02, 19:57:25 »
Nekem a szervizes azt mondta, hogy több más dolog mellett a root 100% garanciavesztés, állhat -10-en is a számláló.

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #2858 Dátum: 2013, 05 02, 20:08:41 »
Nekem a szervizes azt mondta, hogy több más dolog mellett a root 100% garanciavesztés, állhat -10-en is a számláló.
És ha hip-hopp eltűnik a root nyoma?  ;) Szervizes és szervizes közt is lehet különbség,ő valószínűleg azért mondta ezt mert ezt rágták a fülébe.Nekem pl kétszer volt szervizben az s3-asom,mindkét alkalommal főzött rom volt rajta,persze rootolva stb stb.Szólt bárki is?
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #2859 Dátum: 2013, 05 02, 20:12:24 »
Mikor hozzánk jött a szerviz futár és helyben javított akkor nem tépte szét a gari papírt. Szét kellett volna tépnie, de korrekt volt. Mellesleg én sem kínlódnék a rootal ha szervizes lennék. Attól nekem nem lesz se jobb, se rosszabb.

Nem elérhető carpediem007

• PDA: Galaxy S 4 (I9505)
  • PDA ROM: Gyári + Custom rom :)
« Reply #2860 Dátum: 2013, 05 02, 21:17:54 »
Sziasztok !!!!

Müködött a nullázás? Nem tudtam hogy a TriangleAway már elbír az új BootLoaderrel :O

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #2861 Dátum: 2013, 05 02, 23:48:29 »
És ha hip-hopp eltűnik a root nyoma?  ;) Szervizes és szervizes közt is lehet különbség,ő valószínűleg azért mondta ezt mert ezt rágták a fülébe.Nekem pl kétszer volt szervizben az s3-asom,mindkét alkalommal főzött rom volt rajta,persze rootolva stb stb.Szólt bárki is?
Akkor neked jó szervizesed van:) én anno az s2t vittem ... rootolva volt dobták vissza...:) annyit tett meg a srác hogy nem írtak róla jegyzőkönyvet vigyem haza tüntessem a el a rootot és vigyem vissza xD

Nem elérhető tendetiti

• PDA: OnePlus 5T
  • PDA ROM: Oxygen 5.0.4
« Reply #2862 Dátum: 2013, 05 03, 07:42:25 »
Müködött a nullázás? Nem tudtam hogy a TriangleAway már elbír az új BootLoaderrel :O
Nálam nem.

tapatalk2 SIII

Benefon Delta, Nokia 2110, Nokia 8110, Nokia 3110, Nokia 6150, Nokia 3210, Nokia 6680, Samsung V200, Samsung Omnia i900, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S3, OnePlus X, Oneplus 5T.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2863 Dátum: 2013, 05 03, 08:02:50 »
Egy pillanat....

bocsánat, ha félreinformáltalak, az is igaz, amit írtam, meg az is, amit a többiek.

Ha OTA-n kaptál frissítést, akkor nem jó a Triangle away, mert az OTA tudja frissíteni a bootloadert, és valóban, az újabb bootloaderen már nem működik.

Ha viszont romolásra valaki Mobile Odint használ, az nem frissíti a bootloadert, így továbbra is szépen működik a Triangle Away. Még egyszer elnézést kérek, csak abból indultam ki hirtelen, hogy nálam működik...
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető lgeza

« Reply #2864 Dátum: 2013, 05 03, 08:47:54 »
Egy pillanat....

bocsánat, ha félreinformáltalak, az is igaz, amit írtam, meg az is, amit a többiek.

Ha OTA-n kaptál frissítést, akkor nem jó a Triangle away, mert az OTA tudja frissíteni a bootloadert, és valóban, az újabb bootloaderen már nem működik.

Ha viszont romolásra valaki Mobile Odint használ, az nem frissíti a bootloadert, így továbbra is szépen működik a Triangle Away. Még egyszer elnézést kérek, csak abból indultam ki hirtelen, hogy nálam működik...
Alaplapcsere után egyből nyomtam odinnal egy siyah kernelt a gyári előtelepítésükre. Azóta van piros felkiáltó jelem, nem mintha bármit is zavarna, de hát minek oda?
Meg tudom-e nézni valamivel, hogy a bootloader új vagy régi?

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2865 Dátum: 2013, 05 03, 08:53:52 »
Alaplapcsere után egyből nyomtam odinnal egy siyah kernelt a gyári előtelepítésükre. Azóta van piros felkiáltó jelem, nem mintha bármit is zavarna, de hát minek oda?
Meg tudom-e nézni valamivel, hogy a bootloader új vagy régi?
milyen rommal kaptad vissza csere után? ha friss és mostani, akkor az új BL van benne...

Nem elérhető carpediem007

• PDA: Galaxy S 4 (I9505)
  • PDA ROM: Gyári + Custom rom :)
« Reply #2866 Dátum: 2013, 05 03, 11:15:00 »
Egy pillanat....

Én pont ezért is nem használok Mobil Odint, gondolom nem véletlen van új Boot Loader.

Tapatalk Galaxy S III

Nem elérhető lgeza

« Reply #2867 Dátum: 2013, 05 03, 13:02:47 »
milyen rommal kaptad vissza csere után? ha friss és mostani, akkor az új BL van benne...
Az új alaplap TMH ELLA-val volt előtelepítve, ügyesen mintha értenének hozzá.
Ezt csak azért írom, mert a kijelző színét tőlem próbálták megtudni, amit nem igazán értettem. Sőt közölték, ha rossz színt mondok akkor ki sem cserélhetik... Mire ideértek már azt is tudták, hogy T-s volt a teló.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2868 Dátum: 2013, 05 03, 13:12:16 »
Én pont ezért is nem használok Mobil Odint, gondolom nem véletlen van új Boot Loader.

Tapatalk Galaxy S III
persze, hogy nem véletlen, belekerült az a biztonsági zár, ami miatt nem megy a triangle away....

a bootloader egyedüli szerepe, hogy betöltse a rendszert, a kernelt,a recoveryt (na meg megakadályozza a hozzáférést ezekhez lock esetén)... tekintettel arra, hogy megy a telefonom, a régi is jó...

eddig két esetben volt szükséges bootloader frissítés, az eclair/froyo/gingerbread váltáskor. Tekintettel arra, hogy a gb bootloaderrel szépen megy az android 4.2 is (sgs-en), azóta nem...

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2869 Dátum: 2013, 05 03, 13:20:52 »
Ezt csak azért írom, mert a kijelző színét tőlem próbálták megtudni, amit nem igazán értettem. Sőt közölték, ha rossz színt mondok akkor ki sem cserélhetik... Mire ideértek már azt is tudták, hogy T-s volt a teló.
határeset...keress rá ott a topikban az új bootloader kifejezésre, meglátod, hogy melyik romban jelent meg először, még pont figyelmeztettem is az embereket, hogy van új bootloader

ha az a rom ella előtti (abc betűrendben), akkor biztosan új van. ha az utáni akkor régi a bootloader

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #2870 Dátum: 2013, 05 03, 13:25:20 »
határeset...keress rá ott a topikban az új bootloader kifejezésre, meglátod, hogy melyik romban jelent meg először, még pont figyelmeztettem is az embereket, hogy van új bootloader

ha az a rom ella előtti (abc betűrendben), akkor biztosan új van. ha az utáni akkor régi a bootloader

LLA val jött az új bootloader.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: SGS III - Gyári romok
« Reply #2871 Dátum: 2013, 05 03, 13:32:57 »
LLA val jött az új bootloader.
akkor ez az.

Nem elérhető lgeza

« Reply #2872 Dátum: 2013, 05 03, 14:45:08 »
Végülis ezt találtam adb-vel, de megy terminalból is su után:
getprop ro.bootloader
kiírja a verziót, nekem XXELLA, ezek szerint új.
csak getprop meg sok okosságot ír ki, ha valakinek esetleg érdeklődése támad...

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #2873 Dátum: 2013, 05 03, 17:10:31 »
Felraktam az új T Rom-ot amit innen a fórumon lévő linkről szedtem le, de elég döcögős. Sokszor akad. Pl. kimenő hívás után a rocket dial marad a képernyőn és kell vagy fél perc mire a készülék reagál valamire.

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #2874 Dátum: 2013, 05 03, 18:29:28 »
Ezt én se értem.Mi az hogy a kijelző színe?Hát fekete,nem?Mármint ha a képernyőzár aktív. :D Ha meg nem akkor sokszínű.
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8