Szép kis elméleti vita kerekedett itt az egészből, már csak a motivációkat nem értem.
Szerintem senki nem kétli az alábbi dolgokat:
1. soha nem a legjobb hardver kerül egy termékbe, mert az egyrészt a legdrágább, másrészt nincs elég teszteredmény
2. soha nem kifejlett szoftverrel jelenik meg egy telefon, ha így lenne, nem frissítenék
3. jelenleg az iOS és a Samsung a két legaktívabb fejlesztő, akik naprakészen tartják a romjainkat és frissítik gyorsan, folyamatosan szanálják a hibákat, amelyek az első nagyszámú tesztalany (userek) inputjának következménye
4. Termékpaletta van és hype: motiválni kell a felhasználót az új termék megvételére, és ezt úgy kell belőni, hogy potenciálisan a legtöbb terméket adja el a cég. Tehát nem a geek a célcsoport, nem a hajléktalan, és nem is az általános iskolás gyerek, illetve nekik is kell megfelelő készüléket gyártani, de nem a felső szegmensben.
5. Baromság előre hibának tartani olyan dolgokat (bizonyos hardverelemek hiánya), amelyek egyáltalán nem biztos, hogy hibák. A hiba az, amikor a HTC nem ad ki új top készüléket, hanem ráncfelvarrott fosomlást, ami bár szép és jó, nem képes olyan bevételt hozni, ami elvárható. Meg is van az eredménye. Utólag.
Csak hogy a példát lássátok: itt van az s3. Már most megjelenik egy másik specifikáció belőle egy másik célcsoportnak. De hogy az ára nagyon ne emelkedjen, a másik oldalon (proci) csökkentenek. Ez a minőség romlását okozza majd? Dehogy. Mások az igények, és meg fog nekik felelni ez a hardver.
Neked vagy nekem nem tetszik valami? Kit érdekel? Itt nem a személyekről van szó, nem is magyar igényekről, hanem százmilliós tételekről, bevételről.
Célkitűzés:
A megjelenéskor a legjobb telefon legyen. Megvalósul? IGEN
A legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Megvalósul? IGEN
Mindenki a termékről beszéljen, az is, akinek nem tetszik. Megvalósul? IGEN
Márkahűség kialakítására alkalmas legyen. Megvalósul? IGEN
Hagyjuk már az önigazoláson alapuló véleményeket, mert kezd kicsit parttalan lenni. Objektíven nézzétek a dolgokat.
Neked nem elég jó? Az nem jelenti azt, hogy nem elég jó.
Neked nem éri meg? Az nem jelenti azt, hogy nem éri meg.
Szerinted hibát követ el a Samu? Az nem jelenti azt, hogy hibát követ el a Samu.
Szerinted érdemes várni a következőre?
Az nem jelenti azt, hogy érdemes várni a következőre.
UFF