2024, 11 27, 05:03:35
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: TheNextGalaxy - SGS III Általános beszélgetés  (Megtekintve 982645 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Nem: Nő
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
Re: TheNextGalaxy - SGS III Általános beszélgetés
« Reply #12225 Dátum: 2014, 04 15, 09:17:27 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok !
Belefutottam egy problémába.
Vettem egy szép állapotú S3-at, 4.1.2 volt rajta, gondoltam felpattintok egy 4.3 alapú főzött romot, a választás az ARHD v51-re esett, ez előtt HTC Sensation volt, azon is ARHD romokat használtam, és nagyon szerettem.
Feltettem Odinnal a Philz recoveryt, full wipe, majd ment fel az ARHD.
EFS mappa lementve.
Most bármilyen romot teszek fel "nem regisztrált a hálózaton" hibaüzenetet adja, és nem lehet telefonálni.
Találtam pachet 4.3 -hoz, de szeretnék 4.4.2 vagy 4.4.4 romot használni, ezt hogy lehet megoldani?

Jelenleg csak 4.3 alapú rom *BUU*** vodafone modem és pach segítségével működik.
És hol vetted kitől ezt a szép állapotú s3-at,függetlenként vetted ???
Én a helyedben mindenképpen feltennék egy 3 fájlos gyári romot hogy rendbe jöjjön és meglásd azzal produkál-e ilyen problémát!Ha igen, sürgősen keresd meg akitől vetted.  :hmm:
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető gthomek

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO 9.1
  • PDA: Samsung S3
  • PDA ROM: Imperium v26.0 Based on the last firmware XXEUGNA7 with Android 4.3
« Reply #12226 Dátum: 2014, 04 15, 12:11:42 »
A neten vettem, 4.1.2 gyári szoftver volt rajta.
A biztonság kedvéért IMEI számot cseréltettem a készüléken.
Ez a konkrét hiba:

Samsung Galaxy S3 IMEI / Hálózati probléma helyreállítása Android 4.3 (I9300XXUGMK6) rendszeren:

Ha a 4.3-as rendszer egyszer felkerül a készülékre, utána nem egyszerű visszatenni rá mondjuk egy 4.1.2-t, mivel bizonyos verziók EFS szerkezete eltérő a 4.3-étól. Én sajnos abba a problémába ütköztem, hogy feltelepítettem pár 4.1.2-t, egyik sem működött, szerviz IMEI-t (004999010640000 / 01) kaptam, ráadásul hiába állítottam vissza az EFS mentést, az IMEI helyreállt, a készülék viszont továbbra sem volt alkalmas hívásindításra. Nálam sajnos a következő megoldás működött csak.

A megoldás ez:
 A gyökérkönyvtárba másoljuk fel a következő fájlokat: Patched_BUUGMJ3_modem.zip és Patched_XXUFMJ9_kernel.zip, majd kapcsoljuk ki a készüléket és indítsuk Recovery módban: Hangerő fel + home + bekapcs hosszan nyomva, míg el nem indul. Válasszuk ki a lehetőségek közül az Install Zip menüpontot, majd az install zip from /sdcard menüpontot. Bökjünk rá előbb a Patched_BUUGMJ3_modem.zip fájlra és telepítsük fel, majd a Patched_XXUFMJ9_kernel.zip fájlra.

A gond az hogy csak 4.3 alapú romokkal (kernel és modem) működik a készülék, pontosabban csak ilyen patchelt romokkal lehet telefonálni,  semmilyen más rommal 4.1.2 -4.4.2  nem lehet telefonálni mert a szerviz IMEI -t kapom vissza.

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
« Reply #12227 Dátum: 2014, 04 15, 13:24:00 »
Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget, hátha van már valakinek tapasztalata.
Jelenleg 4.4.2 Fusion-Boeffla van a telómon, meg vagyok vele elégedve.
Viszont látom, hogy van 4.4.4 is már?
xda-n láttam egy MIUI V5 ROM-ot és nem tudom miben más, egyáltalán más e?

Köszönöm a segítséget
A miui romok másképp számozódnak, nem az android verziót mutatják, hanem a kiadás dátumát: 4.4.4 = 2014.04.04 Nekem már a múlt pénteki van, azaz 4.4.11. Ettől függetlenül kitkat miui csak nexus 7-re van, a többi készülék be kell érje valamilyen jellybean verzióval. S3-ra 4.1.2 vagy 4.2.2 van.

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
« Reply #12228 Dátum: 2014, 04 15, 20:54:37 »
A neten vettem, 4.1.2 gyári szoftver volt rajta.
A biztonság kedvéért IMEI számot cseréltettem a készüléken.
Ez a konkrét hiba:

Samsung Galaxy S3 IMEI / Hálózati probléma helyreállítása Android 4.3 (I9300XXUGMK6) rendszeren:

Ha a 4.3-as rendszer egyszer felkerül a készülékre, utána nem egyszerű visszatenni rá mondjuk egy 4.1.2-t, mivel bizonyos verziók EFS szerkezete eltérő a 4.3-étól. Én sajnos abba a problémába ütköztem, hogy feltelepítettem pár 4.1.2-t, egyik sem működött, szerviz IMEI-t (004999010640000 / 01) kaptam, ráadásul hiába állítottam vissza az EFS mentést, az IMEI helyreállt, a készülék viszont továbbra sem volt alkalmas hívásindításra. Nálam sajnos a következő megoldás működött csak.

A megoldás ez:
 A gyökérkönyvtárba másoljuk fel a következő fájlokat: Patched_BUUGMJ3_modem.zip és Patched_XXUFMJ9_kernel.zip, majd kapcsoljuk ki a készüléket és indítsuk Recovery módban: Hangerő fel + home + bekapcs hosszan nyomva, míg el nem indul. Válasszuk ki a lehetőségek közül az Install Zip menüpontot, majd az install zip from /sdcard menüpontot. Bökjünk rá előbb a Patched_BUUGMJ3_modem.zip fájlra és telepítsük fel, majd a Patched_XXUFMJ9_kernel.zip fájlra.

A gond az hogy csak 4.3 alapú romokkal (kernel és modem) működik a készülék, pontosabban csak ilyen patchelt romokkal lehet telefonálni,  semmilyen más rommal 4.1.2 -4.4.2  nem lehet telefonálni mert a szerviz IMEI -t kapom vissza.
Huhh...hát te tudod!Én az imei-t nem piszkáltam volna...azonkívül a saját érdekedben mondom hogy imei számot soha,semmilyen formában nem adunk oda senkinek és nem írjuk ki nyilvánosba mert visszaélhetnek vele.
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető chicano69

• PFC Fan
  • PDA: LG G4 H815
  • PDA ROM: H81520D
Re: Re: TheNextGalaxy - SGS III Általános beszélgetés
« Reply #12229 Dátum: 2014, 04 15, 21:27:19 »
A miui romok másképp számozódnak, nem az android verziót mutatják, hanem a kiadás dátumát: 4.4.4 = 2014.04.04 Nekem már a múlt pénteki van, azaz 4.4.11. Ettől függetlenül kitkat miui csak nexus 7-re van, a többi készülék be kell érje valamilyen jellybean verzióval. S3-ra 4.1.2 vagy 4.2.2 van.

köszönöm a választ, maradok akkor a jelenlegi ROM-nál

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Nem elérhető gthomek

« Reply #12230 Dátum: 2014, 04 15, 22:48:27 »
Huhh...hát te tudod!Én az imei-t nem piszkáltam volna...azonkívül a saját érdekedben mondom hogy imei számot soha,semmilyen formában nem adunk oda senkinek és nem írjuk ki nyilvánosba mert visszaélhetnek vele.

Netről vásárolt készüléknél nálam mindig az az első hogy IMEI-t cseréltetek nem szeretnék belefutni egy nem fizetett előfizetéses készülékbe.
ZTE Bladdel kezdtem -> HTC Desire HD -> Galaxy S -> HTC Sensation -> Galaxy S2 -> HTC Sensation -> Galaxy S3 + (MTK6577 Drand Duo clone)
A kínai telefon kivételével az összes készülékben IMEI cserével kezdtem :)
Soha nem értettem a Samsungot ezzel a modem mizériával, szinte mindig szívás volt vele az összes Galaxy modellnél, egyedül egy Galaxy S Advance -nél nem.
A HTC -nél olyan egyszerű volt a rádió cseréje. Itt meg szívatás.

A nagy kérdés vissza lehet-e állítani valahogy az eredeti 4.1.2 -vel működő modemet. Az IMEI csere után is lehetett telefonálni, a 4.3 upgrade után nem lehetett.

Nem elérhető ZsDaniel

• TOPIKGAZDA
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #12231 Dátum: 2014, 04 16, 00:09:09 »
Netről vásárolt készüléknél nálam mindig az az első hogy IMEI-t cseréltetek nem szeretnék belefutni egy nem fizetett előfizetéses készülékbe.
ZTE Bladdel kezdtem -> HTC Desire HD -> Galaxy S -> HTC Sensation -> Galaxy S2 -> HTC Sensation -> Galaxy S3 + (MTK6577 Drand Duo clone)
A kínai telefon kivételével az összes készülékben IMEI cserével kezdtem :)
Soha nem értettem a Samsungot ezzel a modem mizériával, szinte mindig szívás volt vele az összes Galaxy modellnél, egyedül egy Galaxy S Advance -nél nem.
A HTC -nél olyan egyszerű volt a rádió cseréje. Itt meg szívatás.

A nagy kérdés vissza lehet-e állítani valahogy az eredeti 4.1.2 -vel működő modemet. Az IMEI csere után is lehetett telefonálni, a 4.3 upgrade után nem lehetett.
Itthon tudtommal illegális az IMEI cserélése!
Egyébként sorozatszámot ír a telefon a beállításokban?
Ha nem, akkor ezzel elvileg működnie kell:
Megoldás: Root-olás után Busybox telepítés, majd letöltöd és telepíted a telefonra You are not allowed to view links. Register or Login.
Utána indítsd el az app-ot, leellenőrzi, hogy van-e root, busybox és a telefon modellét.
Utána kell lennie valahol egy Patch gombnak (talán online-nak és offline-nak is), arra kell nyomni. Ismerősömnél csak az offline működött, de próbáld ki az online-t is.

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető gthomek

« Reply #12232 Dátum: 2014, 04 16, 10:24:36 »
Itthon tudtommal illegális az IMEI cserélése!
Egyébként sorozatszámot ír a telefon a beállításokban?
Ha nem, akkor ezzel elvileg működnie kell:

Tudom hogy itthon illegális, Szabadkára szoktam vinni a telefonokat amit a netről veszek.
Ír sorozatszámot, az eszköz állapota "Egyedi"

Nem elérhető BadStyle

• PFC Fan
  • PDA: iPhone X 64GB
« Reply #12233 Dátum: 2014, 04 16, 19:07:12 »
Hi !

Azt kerdeznem, hogy az S3 -ra mikor erkezik meg a 4.4 ? Mintha azt mondtak volna, hogy ha kijon az S5, jo de megis mikor ?

Tapatalk 2-vel küldve az én SM-G900F-ről

Nem elérhető BadStyle

• PFC Fan
  • PDA: iPhone X 64GB
« Reply #12234 Dátum: 2014, 04 17, 18:07:40 »
Hi !

Azt kerdeznem, hogy az S3 -ra mikor erkezik meg a 4.4 ? Mintha azt mondtak volna, hogy ha kijon az S5, jo de megis mikor ?

Vki tud az elozo hsz -emre valaszt adni ? Megkoszonnem . .

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
« Reply #12235 Dátum: 2014, 04 17, 21:47:39 »
Nincs válasz, mert senki sem tudja. :(

Nem elérhető lesliebig

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy S7 EDGE
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLB
« Reply #12236 Dátum: 2014, 04 17, 23:44:11 »
Vki tud az elozo hsz -emre valaszt adni ? Megkoszonnem . .

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
    • Androidos YouTube csatornám
Re: Re: Re: TheNextGalaxy - SGS III Általános beszélgetés
« Reply #12237 Dátum: 2014, 04 18, 08:03:31 »
Ha ez igaz akkor remélem jobban sikerül, mint a 4.3-mas frissítés. Annyira jól sikerült, hogy vissza kellett térnem 4.1.2-re :D

Androidos YouTube csatornám : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető lesliebig

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy S7 EDGE
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLB
Re: Re: Re: TheNextGalaxy - SGS III Általános beszélgetés
« Reply #12238 Dátum: 2014, 04 18, 10:51:51 »
Ha ez igaz akkor remélem jobban sikerül, mint a 4.3-mas frissítés. Annyira jól sikerült, hogy vissza kellett térnem 4.1.2-re :D

Nálam most a legfrissebb 4.3-as van feltéve(arab országoknak kiadott i9300XXUGNB6, KSA csc-vel, és nagyon príma,) :taps: :ok:

Nem elérhető Sanya595

• PFC Fan
  • PDA: galaxy s3
  • PDA ROM: nemtudom
« Reply #12239 Dátum: 2014, 04 20, 08:49:17 »
Sziasztok.
Hozzám került egy s3-om.
Semit nem tudok róla,de rengetegszer csak kifehéredik a kép és nem tudok csinálni semit.
Hallom,hogy megy a hangerö fel le,de semit nem láttok.
Próbáltam belépni a download modba,de nem sikerül.
Galaxy mini-t már rootoltam meg frissitettem meg ilyenek,de ezzel nem boldogulok.
Remélem tudtok segiteni.

Nem elérhető korika18

• PFC Fan
  • PDA: I9505XXUFNB8
  • PDA ROM: I9505XXUFNB8
« Reply #12240 Dátum: 2014, 04 20, 09:24:47 »
sziasztok.
új tag vagyok teljesen az oldalon,szóval remélem jó helyre írom le a problémámat.
Szóval adott egy telefon (Samsung GS3 független) karácsonykor vettem. 4.1 android volt rajta. Gondoltam majd lehet frissíteni a telefont wifiről. Nem jött össze. ( ilyen hibát kaptam. nem lehet frissíteni konkrétan már nem emlékszem rá pontoson) Elkezdtem keresgélni a neten videot találtam,(You are not allowed to view links. Register or Login) demeterf80 segítségével meg is lett oldva, a frissítés a 4.3ra,de  én hülye nem voltam elég figyelmes, efs mappát nem mentettem le. Miután újra húztam a 4.3ra így nincs hálózatom.  Van efs mappa rajta de semmi fájlk nincsenek benne.  root explorrel hiába másolom akkor is csak üres mappa van.

segítséget tudnátok adni,hogy ne kelljen szervizbe vinni?!
előre is köszönöm a segítséget
sziasztok.

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
« Reply #12241 Dátum: 2014, 04 20, 09:27:33 »
Sziasztok.
Hozzám került egy s3-om.
Semit nem tudok róla,de rengetegszer csak kifehéredik a kép és nem tudok csinálni semit.
Hallom,hogy megy a hangerö fel le,de semit nem láttok.
Próbáltam belépni a download modba,de nem sikerül.
Galaxy mini-t már rootoltam meg frissitettem meg ilyenek,de ezzel nem boldogulok.
Remélem tudtok segiteni.
Valahogy még is csak jó lenne kideríteni mi van rajta!Beállítások/eszköz névjegye...
Vagy akkor marad gyári visszaállítások vagy 3gombos módszerrel recoveryben full whipe!

Bertrand Russell

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
« Reply #12242 Dátum: 2014, 04 20, 09:45:39 »
sziasztok.
új tag vagyok teljesen az oldalon,szóval remélem jó helyre írom le a problémámat.
Szóval adott egy telefon (Samsung GS3 független) karácsonykor vettem. 4.1 android volt rajta. Gondoltam majd lehet frissíteni a telefont wifiről. Nem jött össze. ( ilyen hibát kaptam. nem lehet frissíteni konkrétan már nem emlékszem rá pontoson) Elkezdtem keresgélni a neten videot találtam,(You are not allowed to view links. Register or Login) demeterf80 segítségével meg is lett oldva, a frissítés a 4.3ra,de  én hülye nem voltam elég figyelmes, efs mappát nem mentettem le. Miután újra húztam a 4.3ra így nincs hálózatom.  Van efs mappa rajta de semmi fájlk nincsenek benne.  root explorrel hiába másolom akkor is csak üres mappa van.

segítséget tudnátok adni,hogy ne kelljen szervizbe vinni?!
előre is köszönöm a segítséget
sziasztok.
Szia!
Hát az EFS-t elszúrtad!Első dolog amit le kell menteni mielőtt bármihez is nyúlsz!Bár ha használtan,mókolva vetted,mindegy!
Esetleg lehet meg kellene próbálni vissza tenni ami volt rajta rom.Egyébként IMEI szám hogy áll ???
Ezzel elő tudod csalni és összehasonlítani azzal ami az aksi alatt van.csillag kettőskereszt 06 kettőskereszt...Bocs angol billentyűm van .... :hmm:
Szerk.:És miért húztad rá 2x a 4.3-as romot ??? elsőre jó volt másodjára nem ?

Bertrand Russell

Nem elérhető korika18

• PFC Fan
« Reply #12243 Dátum: 2014, 04 20, 09:57:45 »
Két különböző imei szám sajnos már. Valami megoldas vagy szerviz?
Gyári 4.1.2 volt rajta azert huztam 4.3ra. 1szer huztam rá es jo is lett 4.3lett. Csak efs mappa ures es nincs mentesem rola. wifirol nem lehetett ujra húzni

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
« Reply #12244 Dátum: 2014, 04 20, 10:19:09 »
Két különböző imei szám sajnos már. Valami megoldas vagy szerviz?
Gyári 4.1.2 volt rajta azert huztam 4.3ra. 1szer huztam rá es jo is lett 4.3lett. Csak efs mappa ures es nincs mentesem rola. wifirol nem lehetett ujra húzni
Na erről beszélek!!Ezért beszéljük rongyosra a szánkat hogy első körben efs mentés mert ebben vannak a telefon azonosítói...következő romolásnál is van efs csak az romolások alkalmával változik!Ezért kell elmenteni rögtön az elején az eredetit!
Egyébként vannak trükkök amivel imei-t vissza lehet hozni ha jól tudom...de ha nem vagy biztos a dolgodban inkább vidd szervizbe. :oops:
Szerk.:Vagy húzd újra a 4.3-at hátha csoda történik!De ezúttal referálj hogy hogyan csinálod!  ;)

Bertrand Russell

Nem elérhető korika18

• PFC Fan
« Reply #12245 Dátum: 2014, 04 20, 10:32:14 »
Na erről beszélek!!Ezért beszéljük rongyosra a szánkat hogy első körben efs mentés mert ebben vannak a telefon azonosítói...következő romolásnál is van efs csak az romolások alkalmával változik!Ezért kell elmenteni rögtön az elején az eredetit!
Egyébként vannak trükkök amivel imei-t vissza lehet hozni ha jól tudom...de ha nem vagy biztos a dolgodban inkább vidd szervizbe. :oops:
Szerk.:Vagy húzd újra a 4.3-at hátha csoda történik!De ezúttal referálj hogy hogyan csinálod!  ;)

Értem. Köszönöm az infokat. Akkor kedden szerviz.  Remelem meg az nap megcsinaljak vagy cserélik.

Nem elérhető Sanya595

• PFC Fan
« Reply #12246 Dátum: 2014, 04 20, 11:40:01 »
Valahogy még is csak jó lenne kideríteni mi van rajta!Beállítások/eszköz névjegye...
Vagy akkor marad gyári visszaállítások vagy 3gombos módszerrel recoveryben full whipe!

Az a baj,hogy teljesen át van szabva az egész és semi nincs meg benne ahol lennie kellene.
Beállitásokban ennyi van:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Zototh64

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S1 - Galaxy TAB 3 8.0 LTE - CC5500
  • PDA ROM: Cyanogenmod
« Reply #12247 Dátum: 2014, 04 20, 11:48:02 »
Az a baj,hogy teljesen át van szabva az egész és semi nincs meg benne ahol lennie kellene.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Menj a fiókokba, ott megtalálod a gyáribeállítások visszaállítását.

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Szöszke
« Reply #12248 Dátum: 2014, 04 20, 11:53:29 »

És ha ezt beütöd tárcsázóba:*#1234# mit ad ki ???

Bertrand Russell

Nem elérhető Sanya595

• PFC Fan
« Reply #12249 Dátum: 2014, 04 20, 12:06:17 »
És ha ezt beütöd tárcsázóba:*#1234# mit ad ki ???

gyári visszaáll-t már csináltam,de csak annyi,hogy angol lesz a nyelv és a hiba megmaradt.
ha ezt bütöm,úgy mint a *#06#-et,akkor semit,ha hivást is nyomok akkor meg hiba.

bocs,nem gyári vissza van irva,amitt csináltam,hanem beállitások helyreállitása.