A neten vettem, 4.1.2 gyári szoftver volt rajta.
A biztonság kedvéért IMEI számot cseréltettem a készüléken.
Ez a konkrét hiba:
Samsung Galaxy S3 IMEI / Hálózati probléma helyreállítása Android 4.3 (I9300XXUGMK6) rendszeren:
Ha a 4.3-as rendszer egyszer felkerül a készülékre, utána nem egyszerű visszatenni rá mondjuk egy 4.1.2-t, mivel bizonyos verziók EFS szerkezete eltérő a 4.3-étól. Én sajnos abba a problémába ütköztem, hogy feltelepítettem pár 4.1.2-t, egyik sem működött, szerviz IMEI-t (004999010640000 / 01) kaptam, ráadásul hiába állítottam vissza az EFS mentést, az IMEI helyreállt, a készülék viszont továbbra sem volt alkalmas hívásindításra. Nálam sajnos a következő megoldás működött csak.
A megoldás ez:
A gyökérkönyvtárba másoljuk fel a következő fájlokat: Patched_BUUGMJ3_modem.zip és Patched_XXUFMJ9_kernel.zip, majd kapcsoljuk ki a készüléket és indítsuk Recovery módban: Hangerő fel + home + bekapcs hosszan nyomva, míg el nem indul. Válasszuk ki a lehetőségek közül az Install Zip menüpontot, majd az install zip from /sdcard menüpontot. Bökjünk rá előbb a Patched_BUUGMJ3_modem.zip fájlra és telepítsük fel, majd a Patched_XXUFMJ9_kernel.zip fájlra.
A gond az hogy csak 4.3 alapú romokkal (kernel és modem) működik a készülék, pontosabban csak ilyen patchelt romokkal lehet telefonálni, semmilyen más rommal 4.1.2 -4.4.2 nem lehet telefonálni mert a szerviz IMEI -t kapom vissza.