Az alábbi videón a ColdfusionX eggyel korábbi verziója látható, melyről egy cikk is készült:
You are not allowed to view links.
Register or
Login
Telepítési útmutatóMiután több kérés is érkezett hozzám, hogy nem-e tudok egy magyar nyelvű telepítési útmutatót ZTE Blade-re Android 4.0.4 ICS-hez, és sorra az volt a válaszom, hogy nem, úgy döntöttem csinálok egyet én. Egészen pontosan a ColdFusionX nevű ROM telepítése lesz most a feladat.
Mindenek előtt kérek mindenkit, hogy olvassa el az eredeti leírást is figyelmesen, mert lehet, hogy pont az lesz ami átlendít a nehéz perceken és a kérdéses részeken. Mindenki csak saját felelősséggel csinálja. A flashelés során fellépő hibákért felelősséget nem vállalok.
Amire szükséged lesz:Ask Mr. Pigfish (Google Play-en ingyenes)
Z4root.apk (Google segítségével keresd ki, csak ha nem rootolt a készüléked)
Rom manager (Google Play-en ingyenes)
A ROM (A download mellett az első bejegyzésben: You are not allowed to view links.
Register or
Login)
Google apps (Google apps linken: You are not allowed to view links.
Register or
Login)
Gyári a rendszered?Ha gyári Blade-re szeretnél romot rakni, akkor ahhoz rootolni kell, de mindenek előtt az ask Mr Pigfish nevű appot kell lefuttatni, hiszen ez mondja meg, hogy gen1-es, vagy gen2-es készüléked van. Ha gen1, akkor a T-Mobile, és a Telenor oldalán megtalálható gyári frissítéssel kell kezdened, mert az gen2-t varázsol a telefonodból. Egy ellenőrzés azért azután sem árt.
Ha ez megvan, és egy gyári gen2-es telefont tartasz a kezedben, akkor jön a rootolás a z4 root.apk segítségével. Csak annyi a dolgod, hogy megnyitod az alkalmazást, és rányomsz az ideiglenes root gombra. Ezzel újraindításig rootolt lesz a készüléked, ami pont elég ahhoz, hogy telepíthess egy Recovery-t a készülékedre. A recovery telepítése úgy történik, hogy a már fentebb említett Rom managert letöltöd a Google Play-ről, elindítod, és itt a flash CWM Recovery gombra kattintasz. Ott kiválasztod az 5.0xxx-ást, a készülék típusát és azt installálod. Ha telepítés után újraindul a készüléked, akkor már van is egy friss recovery-d! Ezek után olvasd tovább a következő fejezetet is, amiben a ROM feltelepítése történik.
Már rootolt a készüléked, és másik custom ROM-ot használsz?Számodra is fontos azt tudni, hogy gen1-es, vagy gen2-es -e a Pengéd. Ha gen2-es, akkor folytasd az itt leírtakkal, ha gen1, akkor kérj segítséget a fórumban!
Fontos lépés a mentés készítése a jelenlegi Romodról (gyáriról is!!). Ezt a recoerybe lépve a backup and restore menüpontban tehetjük meg.
A letöltött romot és Gapps-ot másoljuk az SD kártyánkra. Ezek telepítéséhez is a recoveryre lesz szükségünk.
A folyamat:
-Format system
-Rom telepítése apply any zip from SD, majd kiválasztod a rom zip fájlját.
-visszább mész a menüben egyet, és itt Wipe data
-reboot into system-mel beindul a telefon
-vársz egy kicsit, amíg rendesen beindul minden rajta, majd rebootolsz a recoverybe, melyet már a kikapcsológomb hosszan nyomásánál felugró Reboot/recovery opcióval is megtehetsz.
-Install any zip from SD card menü segítségével felrakod a Google appokat
-Ismét reboot to system
-Élvezed munkád gyümölcsét!