2024, 12 19, 19:31:41

Szerző Téma: Root, S-OFF, custom recovery...  (Megtekintve 114415 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető rocky001

• Nem: Férfi
Re: Root, S-OFF, custom recovery...
« Reply #475 Dátum: 2013, 08 13, 17:37:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Tegnap elkezdtem csinálni a HOX telómat és problémák voltak. Amit tudni kell hogy leformáztam a memóriáját, wipeoltam meg minden viszont backup mentést nem csináltam :( Ma prohardver fórumban egy segítőkész tag nagyon sokat segített. Eljutottam odáig hogy venom kernel flashel valamit elrontottam és most a következő üzenetet irja ki akármit próbálok csinálni:
Extract resources...
- adb.exe
- AdbWinApi.dll
- AdbWinUsbApi.dll
- fastboot.exe
Detecting device...
Device connected in fastboot mode
Device connected!
Erasing cache...
Flashing boot image F:\ViperX3.7.7\boot.img...
FAILED!
Köszönöm
Rakd be a boot-imaget a venom mappába és onnan tallózd be úgy próbáld hátha úgy jó lesz

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #476 Dátum: 2013, 08 13, 20:38:22 »
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Tegnap elkezdtem csinálni a HOX telómat és problémák voltak. Amit tudni kell hogy leformáztam a memóriáját, wipeoltam meg minden viszont backup mentést nem csináltam :( Ma prohardver fórumban egy segítőkész tag nagyon sokat segített. Eljutottam odáig hogy venom kernel flashel valamit elrontottam és most a következő üzenetet irja ki akármit próbálok csinálni:
Extract resources...
- adb.exe
- AdbWinApi.dll
- AdbWinUsbApi.dll
- fastboot.exe
Detecting device...
Device connected in fastboot mode
Device connected!
Erasing cache...
Flashing boot image F:\ViperX3.7.7\boot.img...
FAILED!
Köszönöm
Tedd fel a kernelt manuálisan.
1.Boot.img
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
fastboot flash boot boot.img
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
fastboot erase cache
2.Modulok recoveryből:
Restart recoverybe és flasheld a kernel zip-et.

Nem elérhető o21

• Navigáció / Navigation: Google MAPS,
  • PDA: SAMSUNG Galaxy NOTE 3
  • PDA ROM: stock MJ3-XEH
« Reply #477 Dátum: 2013, 08 13, 20:43:42 »
A boot.imgt másold bele a venom flasher mappajaba, ahol már van ilyen nevű fájl, és úgy inditsd.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről

Nem elérhető szcsaby

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: android 2.2
« Reply #478 Dátum: 2013, 08 13, 20:45:44 »
Hello! Köszi az eddigi segíséget :)
Jelenleg az sd kártyámon rajta van a 3.7.7 viperx meg egy hozzávaló viperx11 kernel is. Még telepítés előtt megsináltam a boot.img flashelését a recoveryt nem mert az van rajta utána felraktam a 3.7.7-et és nyomok rebottot aztán megjelenik a htc logó alatta kígyóval utána bejön a htc one alul a beats audio logóval és onnan semmi tovább. Esetleg itt mit tudok tenni?

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Root, S-OFF, custom recovery...
« Reply #479 Dátum: 2013, 08 13, 22:36:35 »
Jelenleg az sd kártyámon rajta van a 3.7.7 viperx meg egy hozzávaló viperx11 kernel is. Még telepítés előtt megsináltam a boot.img flashelését a recoveryt nem mert az van rajta utána felraktam a 3.7.7-et és nyomok rebottot aztán megjelenik a htc logó alatta kígyóval utána bejön a htc one alul a beats audio logóval és onnan semmi tovább. Esetleg itt mit tudok tenni?
Szerintem hagyd a fenebe az ilyen flasher alkalmazasokat. Az a biztos ha te csinalod kezzel. Android sdk gondolom ugyis fent van a szamitogepeden. Akkor meg ha fel vsn masolva a vasra minden amit akarsz recoverybol full wipe. Az a boot img kell amit felraksz romeseteben a rom zipjeben levo kernel eseteben pedig a kernel zipjeben levo. Tehat ha romot es kernelt is teszel fel akkor a kernel boot.img-jere lesz szukseged. Beflasheled fastboot flash boot boot.img paranccsal. Aztan recoverybol mehet a rom es a kernel. Igy nem kerulsz bootloopba.

Nem elérhető o21

• Navigáció / Navigation: Google MAPS,
  • PDA: SAMSUNG Galaxy NOTE 3
  • PDA ROM: stock MJ3-XEH
« Reply #480 Dátum: 2013, 08 13, 22:53:48 »
Szerintem jó a flasher progi, persze ilyen gyökereknek, mint pl én.
Installalas szajbaragosan :-) :
 Viper3.7.7 zipben, nem kicsomagolva, kell az sd-re.
Boot.img pc-n a viper3.7.7.zipbol kimasol flasher progi mappajaba. Hox fastbootba, flasher indít, boot.img feltesz. Hox újraindul, bekapcs+hangero  le gomb nyomvatart, míg belép bootloaderbe.
Innen recovery, wipe-ok,
install viper3.7.7.zip. sd-ről,
 aroma elindul, sense témát választ, és viper kernelt választ.
 Aroma lefut, ujraindit. Vár, örül.

Én így raktam fel az összes vipert. Ha így sem jó, akkor kifogytam az otletekbol. O

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről

Nem elérhető modernslave

• PFC Fan
  • PDA: HTC ONE X unlocked
  • PDA ROM: Android Revolution HD 31.0
« Reply #481 Dátum: 2013, 08 26, 18:13:39 »
Sziasztok!

Most, hogy van sense 5 a stock romban nekiálltam visszarakni a telkómat alaphelyzetbe Cyanogenről. Annak rendje és módja szerint, úgy hazavágtam a telefonomat mint még soha. El sem mondom mit csináltam mert csak ti is agyvérzést kaptok, inkább vázolom most mi a helyzet:

Semmilyen recovery nincs a telefonon szerintem, ha be akarok lépni recoverybe csak egy piros felkiáltójelet kapok fordított háromszögben.

Sikeresen relocked lett a HOX ami gondolom tovább nehezíti a dolgokat.

Jelenleg elindul a készülék de a wi-fi-t be sem tudom kapcsolni. A felület Cyanogen legújabb verziója de az információknál a baseband-re unknown-t ír.

Ha valaki segít egy teljesen gyári állapot visszaállításra annak életem végéig hálás leszek.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #482 Dátum: 2013, 08 26, 18:53:47 »
Sziasztok!

Most, hogy van sense 5 a stock romban nekiálltam visszarakni a telkómat alaphelyzetbe Cyanogenről. Annak rendje és módja szerint, úgy hazavágtam a telefonomat mint még soha. El sem mondom mit csináltam mert csak ti is agyvérzést kaptok, inkább vázolom most mi a helyzet:

Semmilyen recovery nincs a telefonon szerintem, ha be akarok lépni recoverybe csak egy piros felkiáltójelet kapok fordított háromszögben.

Sikeresen relocked lett a HOX ami gondolom tovább nehezíti a dolgokat.

Jelenleg elindul a készülék de a wi-fi-t be sem tudom kapcsolni. A felület Cyanogen legújabb verziója de az információknál a baseband-re unknown-t ír.

Ha valaki segít egy teljesen gyári állapot visszaállításra annak életem végéig hálás leszek.
Ne aggodj! Nincs veszve a fejsze nyele. Ha relocked a bootloader. Csak letoltod a legfrissebb RUU-t a CID-ednek megfelelot es PC-rol felrakod a gyari szoftvert. A RUU az mindent lesikal a belso tarhelyet is. Ezutan ha ranyomsz a szoftver frissitesre meg fogja talalni az uj frissitest. Tudtommal meg nincs belole RUU csak OTA.

Nem elérhető modernslave

• PFC Fan
« Reply #483 Dátum: 2013, 08 26, 19:20:51 »
Ne aggodj! Nincs veszve a fejsze nyele. Ha relocked a bootloader. Csak letoltod a legfrissebb RUU-t a CID-ednek megfelelot es PC-rol felrakod a gyari szoftvert. A RUU az mindent lesikal a belso tarhelyet is. Ezutan ha ranyomsz a szoftver frissitesre meg fogja talalni az uj frissitest. Tudtommal meg nincs belole RUU csak OTA.

Köszi a gyors választ. A CID-em HTC_032. Honnan tudom ebből, hogy melyik ruu kell nekem?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #484 Dátum: 2013, 08 26, 20:54:47 »
Köszi a gyors választ. A CID-em HTC_032. Honnan tudom ebből, hogy melyik ruu kell nekem?
A szoftvervverziódnak megfelelő RUU-t itt találod :

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #485 Dátum: 2013, 08 26, 21:42:41 »
A szoftvervverziódnak megfelelő RUU-t itt találod :

Felmerült bennem egy kérdés. Ha csak régebbi RUU van, mint a jelenlegi szoftver verzió a telefonon, akkor egy esetleges hiba miatt malmozni kell, míg nem lesz újabb? Mert ugye S-OFF nélkül régebbi RUU nem megy fel.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Root, S-OFF, custom recovery...
« Reply #486 Dátum: 2013, 08 26, 22:00:50 »
Felmerült bennem egy kérdés. Ha csak régebbi RUU van, mint a jelenlegi szoftver verzió a telefonon, akkor egy esetleges hiba miatt malmozni kell, míg nem lesz újabb? Mert ugye S-OFF nélkül régebbi RUU nem megy fel.
Nem kell malmozni. Beflashelsz nyitott bootloader mellett egy recoveryt fastboot parancsal. Es az xda-n fent van az osszes gyari rom mentese amit aztan recoverybol feltehetsz. Amugy igen s-off nelkul nincs downgrade.

Nem elérhető modernslave

• PFC Fan
« Reply #487 Dátum: 2013, 08 26, 22:02:25 »

eddig bármelyik nekem valót - 401-eset - leszedtem, nem ment fel. Szerintem pont ez lehet a baj, hogy ezek régebbiek mint ami a Cyanogen 10.2-ben volt. Mindegy, közben felraktam egy  Android Revolution HD 31.0-t, bár a gyárinak jobban örültem volna.

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #488 Dátum: 2013, 08 26, 22:05:16 »
Köszi mindenkinek.  :taps: Azért ódzkodom a dologtól, mert tmob_101 a CID-em és az még sem olyan gyakori. :)
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re
« Reply #489 Dátum: 2013, 08 26, 22:53:56 »
eddig bármelyik nekem valót - 401-eset - leszedtem, nem ment fel. Szerintem pont ez lehet a baj, hogy ezek régebbiek mint ami a Cyanogen 10.2-ben volt. Mindegy, közben felraktam egy  Android Revolution HD 31.0-t, bár a gyárinak jobban örültem volna.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a főzött rom milyen szoftverből készült. Nem a Beállítások, Névjegy, Szoftververzió - ból lekérdezhető verziószám számít, hanem a mainver(fastboot getvar mainver). Ez teljesen független attól, hogy milyen custom rom van a készüléken. A custom rom ugyanis sohasem frissíti a firmware-t, tehát nem változtatja meg a mainvert sem!
Csak a mainverrel azonos, vagy annál magasabb verziószámú RUU-t tehetsz fel, s-on rendszer a downgrade-et nem teszi lehetővé.

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk 4

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re
« Reply #490 Dátum: 2013, 08 26, 23:10:25 »
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a főzött rom milyen szoftverből készült. Nem a Beállítások, Névjegy, Szoftververzió - ból lekérdezhető verziószám számít, hanem a mainver(fastboot getvar mainver). Ez teljesen független attól, hogy milyen custom rom van a készüléken. A custom rom ugyanis sohasem frissíti a firmware-t, tehát nem változtatja meg a mainvert sem!
Csak a mainverrel azonos, vagy annál magasabb verziószámú RUU-t tehetsz fel, s-on rendszer a downgrade-et nem teszi lehetővé.

Igy van! Nteeb kollega jol beszel:-)

Nem elérhető modernslave

• PFC Fan
Re: Re
« Reply #491 Dátum: 2013, 08 27, 07:04:12 »

Köszönöm, ezt nem tudtam. Na majd keresek így egy RUU-t magamnak. Bár ez a Revolution HD eddig elég jól teljesít. Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #492 Dátum: 2013, 08 27, 10:00:35 »
Köszönöm, ezt nem tudtam. Na majd keresek így egy RUU-t magamnak. Bár ez a Revolution HD eddig elég jól teljesít. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ha fastboot paranccsal lekerdezed a telefonod mainver-et akkor en linkelek neked egy RUU-t.

Nem elérhető modernslave

• PFC Fan
« Reply #493 Dátum: 2013, 08 27, 12:07:54 »
Ha fastboot paranccsal lekerdezed a telefonod mainver-et akkor en linkelek neked egy RUU-t.

köszi szépen, hazaértem meg is nézem majd  *** otthon hagytam az adatkábelem ugyanis :) ***

Nem elérhető safigi

• PFC Fan
  • PDA: one x
  • PDA ROM: Team Venom ViperX 3.7.4
« Reply #494 Dátum: 2013, 09 07, 09:54:28 »
Sziasztok,

Honnan tudnám letölteni, illetve mi a verziószáma a sense 5-ös RUU-nak? Fennt van a telefonon, csak ha mókolom, jó  lenne az eredeti. A lementés kevés, mert ilyenkor már az eredeti recovery nincs meg. Vagy az is jó, ha megmondjátok, hogyan lehet az eredeti recovery-t elmenteni! Nincs root rajta!

Köszi

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #495 Dátum: 2013, 09 07, 10:12:56 »
Sziasztok,

Honnan tudnám letölteni, illetve mi a verziószáma a sense 5-ös RUU-nak? Fennt van a telefonon, csak ha mókolom, jó  lenne az eredeti. A lementés kevés, mert ilyenkor már az eredeti recovery nincs meg. Vagy az is jó, ha megmondjátok, hogyan lehet az eredeti recovery-t elmenteni! Nincs root rajta!

Köszi
Az uj basebol nincs ruu tudtommal csak ota. Ha nincs levedve a rom.zip es bele tudsz menni ki tudod szedni belole a gyari recovery.img filet. Mentest pedig tudsz csinalni custom recoverybol is. Ha nincs nyitva a bootloader akkor persze nem, mert a nyitas torol minden alkalmazast. JB ota van lehetoseg ADB paranccsal szamitogepre biztonsagi mentest kesziteni a telepitett alkalmazasokrol. XDA-n pedig minden gyari szoftverrol van CWM es TWRP mentes is.

Nem elérhető safigi

• PFC Fan
« Reply #496 Dátum: 2013, 09 11, 13:38:20 »
Az uj basebol nincs ruu tudtommal csak ota. Ha nincs levedve a rom.zip es bele tudsz menni ki tudod szedni belole a gyari recovery.img filet. Mentest pedig tudsz csinalni custom recoverybol is. Ha nincs nyitva a bootloader akkor persze nem, mert a nyitas torol minden alkalmazast. JB ota van lehetoseg ADB paranccsal szamitogepre biztonsagi mentest kesziteni a telepitett alkalmazasokrol. XDA-n pedig minden gyari szoftverrol van CWM es TWRP mentes is.

No, ezért kellene a rom.zip, hogy onnan kiszedjem a recovery.img-t. Nekem az kell, mielőtt felülcsapnám a gyári recovery-t. De ezt írtam korábban is. (bootloader természetesen nyitva) Egyébként elég lenne az ota is, az egy full rom (már csak mérete alapján is)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #497 Dátum: 2013, 09 11, 13:46:51 »
No, ezért kellene a rom.zip, hogy onnan kiszedjem a recovery.img-t. Nekem az kell, mielőtt felülcsapnám a gyári recovery-t. De ezt írtam korábban is. (bootloader természetesen nyitva) Egyébként elég lenne az ota is, az egy full rom (már csak mérete alapján is)
Az OTA nem full rom csak a valtozasokat teszi fel. Az otaban viszont benne van a recovery.img is.

Nem elérhető safigi

• PFC Fan
« Reply #498 Dátum: 2013, 09 11, 15:09:50 »
Az OTA nem full rom csak a valtozasokat teszi fel. Az otaban viszont benne van a recovery.img is.

Ezt mondom :(

android revolution gyári, kimentett recovery:

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #499 Dátum: 2013, 09 11, 22:11:20 »
Ha nyitott a bootloadered és főzelék van fenn, akkor nem lesz elég a gyári recovery ahhoz, hogy OTA-képes legyen a HOX-od. RUU híjján sokkal jobban jársz azzal, ha a Mike-féle "gyári" romot teszed fel, ez custom recoveryből simán megoldható. Persze a firmware-t is lehet frissíteni, ha a legújabb driverek is kellenek, de ez nem kötelező.
Az OTA messze nem full rom, soha nem is volt az. Ahogy már Rizsi is írta.