Na ettől nem tisztább lett a látásom, hanem homályosabb (vesézzük tovább (öntsünk tiszta vizet a pohárba))
Kérdés : Mikor írja át a cwm.zip a partíciót ? factory resetnél >> oké
DE
A root és recovery feltevéskor is átírja a partíciót ?, vagy beír olyan helyre is ahova nem szabadna ?
Ha nem a cwm.zipet teszem fel a gyári recoveryvel, hanem mondjuk a 6.0.1.2-st fel tudom tenni, az okozhat téglásodást ?
( itt jegyezném meg, amit visszább már leírtam, hogy már csináltam nem egyszer a 6.0.1.2-s recoveryvel gyári kernellel factory resetet és a telefonom azóta is tökéletesen megy (Note_cwm_ics.zippel (lehet hogy alias cwm.zip ) lett feltéve a recovery))
Hangsúlyozom, NÁLAM az én telefonomnál nem okozott semmiféle téglásodást ( szerencse ? )
Vajon a Samsung azóta kiadott 3.- 4. frissítésénél se csinálta, javította ki a hibát?, vagy kijavította, csak mi meg rámondjuk, hogy hibás, mert ez a könnyebb ?
Nem programhiba miatt van a baj, tehát a CWM semmi olyan helyre nem ir ahova nem szabadna. Amíg nem SAFE kernel van fenn, addig nem szabad csak olyan zip-et telepíteni a CWM-el, ami nem akar partíciót ( kernel, cache, data, stb) teljesen átirni. A rootoláshoz való zip csak a file-okat másol be a rendszerbe, ezért veszélytelen.
Az eMMC hiba ahogy írtam nem javítható, mivel egyrészt a Samsung nem igazán akar tudni a problémáról , másrészt a chip saját programja kívülröl nem módosítható. Mivel tudtommal nincs új ICS kernel source a Samsungtól, azt nem tudom megmondani, hogy az újabb kernelfordításoknál kihagyták-e a kérdéses kernelfunkciót vagy sem - ez a bináris fájlból nem derül ki.
Van olyan CWM verzió amiben nincs meg a veszélyes törlésparancs , sajnos a verziószámokat nem tudom ( én gyakorlatilag sohasem használom, a hydracore miatt van fenn, de nem szoltam elinditani)
Szerencséd volt - ahogy kivettem a diskurzusból az XDA-n , a téglásodáshoz az is kell, hogy legyen egy vagy több "bad block" - hibás flashterület - a gépen, csak akkor jelentkezik.