2024, 11 28, 06:52:01

Szerző Téma: Galaxy Note - ICS ROM  (Megtekintve 145009 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: Galaxy Note - ICS ROM
« Reply #2650 Dátum: 2012, 09 16, 15:35:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Furcsa hogy ennyi idö után is ekkora a bizonytalanság a témában. Röviden:

a, a hiba csak és kizárólag a Samsung EMMC chip ( a flash chip + a vezérléséröl gondoskodó processzor saját RAM-al és mikroprogrammal ) bizonyos verzióinak belsö programjában van, ami semmilyen jelenleg ismert módon nem javítható, a chip dokumentációjának hiányában pedig az esetleges hack is lehetetlen.

b, a gyári kernel NEM hibás, csak engedi használni ( az ICS-töl kezdve ) a hibás parancsot ( ami a normál törlés mellett ha jól tudom a másolatban esetleg létezö tartalmat is törli.

c, a CWM sem hibás, hiszen csak használja az új opciót, ha az nincs a régi metódussal töröl.

d, a WIPE, amivel CWM alatt lehetséges brickelni, nem csak a CWM wipe parancsa!!! Minden olyan esetben amikor partíciót írunk át, tehát egy CWM-es síma kernel letöltés esetén is téglásíthatunk amennyiben a jelenleg futó kernel nem SAFE!!!

Tehát gyári kernel esetén nagyon oda kell figyelni arra, hogy a CWM-et csak olyan parancsokra használjuk, ami nem ír át partíciót, magát az új kernelt célszerü Mobile ODIN-al feltenni, ami tudtommal nem használja a kernelben esetleg meglevö plusz törlés parancsot, ezért biztonságos.

Amúgy érdekesm hogy az XDA-n folyó diskurzus végeredménye kb. nulla, az egyetlen kézzelfogható eredmény a GNex fejlesztésekor kiderült (a flash-be random 32K 0-át beíró) hiba a következö generációjú chipek esetében - de még az sem tudható hogy az ott (pl a 9100-as kernelben) müködö javítás menne-e a Note-ban ( kipróbálni érthetö okok miatt nem olyan egyszerü...) , illetve hogy ez okozhatta-e a Note téglásítást.
Köszi!  :taps:
(A pontosításokat is!)

Két hozzászólás mindössze:

b) Nekem ez azt jelenti, hibás (a Samsung hibája). A felhasználó szemével.
c) Ez szintúgy hibás, szintén felhasználói szemmel.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #2651 Dátum: 2012, 09 16, 16:49:58 »
Furcsa hogy ennyi idö után is ekkora a bizonytalanság a témában. Röviden:

a, a hiba csak és kizárólag a Samsung EMMC chip ( a flash chip + a vezérléséröl gondoskodó processzor saját RAM-al és mikroprogrammal ) bizonyos verzióinak belsö programjában van, ami semmilyen jelenleg ismert módon nem javítható, a chip dokumentációjának hiányában pedig az esetleges hack is lehetetlen.

b, a gyári kernel NEM hibás, csak engedi használni ( az ICS-töl kezdve ) a hibás parancsot ( ami a normál törlés mellett ha jól tudom a másolatban esetleg létezö tartalmat is törli.

c, a CWM sem hibás, hiszen csak használja az új opciót, ha az nincs a régi metódussal töröl.

d, a WIPE, amivel CWM alatt lehetséges brickelni, nem csak a CWM wipe parancsa!!! Minden olyan esetben amikor partíciót írunk át, tehát egy CWM-es síma kernel letöltés esetén is téglásíthatunk amennyiben a jelenleg futó kernel nem SAFE!!!

Tehát gyári kernel esetén nagyon oda kell figyelni arra, hogy a CWM-et csak olyan parancsokra használjuk, ami nem ír át partíciót, magát az új kernelt célszerü Mobile ODIN-al feltenni, ami tudtommal nem használja a kernelben esetleg meglevö plusz törlés parancsot, ezért biztonságos.

Amúgy érdekesm hogy az XDA-n folyó diskurzus végeredménye kb. nulla, az egyetlen kézzelfogható eredmény a GNex fejlesztésekor kiderült (a flash-be random 32K 0-át beíró) hiba a következö generációjú chipek esetében - de még az sem tudható hogy az ott (pl a 9100-as kernelben) müködö javítás menne-e a Note-ban ( kipróbálni érthetö okok miatt nem olyan egyszerü...) , illetve hogy ez okozhatta-e a Note téglásítást.
Köszi!  :taps:
(A pontosításokat is!)

Két hozzászólás mindössze:

b) Nekem ez azt jelenti, hibás (a Samsung hibája). A felhasználó szemével.
c) Ez szintúgy hibás, szintén felhasználói szemmel.

Na ettől nem tisztább lett a látásom, hanem homályosabb (vesézzük tovább (öntsünk tiszta vizet a pohárba))

Kérdés : Mikor írja át a  cwm.zip a partíciót ? factory resetnél >> oké
DE
A root és recovery feltevéskor is átírja a partíciót ?, vagy beír olyan helyre is ahova nem szabadna ?
Ha nem a cwm.zipet teszem fel a gyári recoveryvel, hanem mondjuk a 6.0.1.2-st fel tudom tenni, az okozhat téglásodást ?
( itt jegyezném meg, amit visszább már leírtam, hogy már csináltam nem egyszer a 6.0.1.2-s recoveryvel gyári kernellel factory resetet és a telefonom azóta is tökéletesen megy (Note_cwm_ics.zippel (lehet hogy alias cwm.zip  ;) :) ) lett feltéve a recovery))
Hangsúlyozom, NÁLAM az én telefonomnál nem okozott semmiféle téglásodást ( szerencse ???? )
Vajon a Samsung azóta kiadott 3.- 4. frissítésénél se csinálta, javította ki a hibát?, vagy kijavította, csak mi meg rámondjuk, hogy hibás, mert ez a könnyebb ?

Nem elérhető gabapapa

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy Note
  • PDA ROM: N7000XXLSO/ThaiDai.Small
« Reply #2652 Dátum: 2012, 09 16, 17:16:31 »
Sziasztok!

Akkor megvan, miért lett tégla a telóm a wipe reset után. Sajna most is ugyanúgy  rootoltam (CWM +SU.....) mint a múltkor. Azóta feltettem a gyári T-s 4.04-es Androidot, illetne a NoteCore_v14 kernelt.
Ha jól vettem ki, ha esetleg megint resetelnék, ismét lenne egy drága téglám. :)
Honnan tudok safe kernelt letölteni, hogy megelőzzem a bajokat.

Előre is köszi.

rstwingo

• Vendég
« Reply #2653 Dátum: 2012, 09 16, 17:33:05 »
Sziasztok!

Akkor megvan, miért lett tégla a telóm a wipe reset után. Sajna most is ugyanúgy  rootoltam (CWM +SU.....) mint a múltkor. Azóta feltettem a gyári T-s 4.04-es Androidot, illetne a NoteCore_v14 kernelt.
Ha jól vettem ki, ha esetleg megint resetelnék, ismét lenne egy drága téglám. :)

Előre is köszi.

De már ott van a telefonodon, a NoteCore_v14 kernel is az
de tessék 2 másik. az első a notecore kernel folytatása
PC-s vagy Mobil odinnal feltehető :

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #2654 Dátum: 2012, 09 16, 17:58:57 »
Na ettől nem tisztább lett a látásom, hanem homályosabb (vesézzük tovább (öntsünk tiszta vizet a pohárba))

Kérdés : Mikor írja át a  cwm.zip a partíciót ? factory resetnél >> oké
DE
A root és recovery feltevéskor is átírja a partíciót ?, vagy beír olyan helyre is ahova nem szabadna ?
Ha nem a cwm.zipet teszem fel a gyári recoveryvel, hanem mondjuk a 6.0.1.2-st fel tudom tenni, az okozhat téglásodást ?
( itt jegyezném meg, amit visszább már leírtam, hogy már csináltam nem egyszer a 6.0.1.2-s recoveryvel gyári kernellel factory resetet és a telefonom azóta is tökéletesen megy (Note_cwm_ics.zippel (lehet hogy alias cwm.zip  ;) :) ) lett feltéve a recovery))
Hangsúlyozom, NÁLAM az én telefonomnál nem okozott semmiféle téglásodást ( szerencse ???? )
Vajon a Samsung azóta kiadott 3.- 4. frissítésénél se csinálta, javította ki a hibát?, vagy kijavította, csak mi meg rámondjuk, hogy hibás, mert ez a könnyebb ?
Nem programhiba miatt van a baj, tehát a CWM semmi olyan helyre nem ir ahova nem szabadna. Amíg nem SAFE kernel van fenn, addig nem szabad csak olyan zip-et telepíteni a CWM-el, ami nem akar partíciót ( kernel, cache, data, stb) teljesen átirni. A rootoláshoz való zip csak a file-okat másol be a rendszerbe, ezért veszélytelen.
Az eMMC hiba ahogy írtam nem javítható, mivel egyrészt a Samsung nem igazán akar tudni a problémáról , másrészt a chip saját programja kívülröl nem módosítható. Mivel tudtommal nincs új ICS kernel source a Samsungtól, azt nem tudom megmondani, hogy az újabb kernelfordításoknál kihagyták-e a kérdéses kernelfunkciót vagy sem - ez a bináris fájlból nem derül ki.

Van olyan CWM verzió amiben nincs meg a veszélyes törlésparancs , sajnos a verziószámokat nem tudom ( én gyakorlatilag sohasem használom, a hydracore miatt van fenn, de nem szoltam elinditani)

Szerencséd volt - ahogy kivettem a diskurzusból az XDA-n , a téglásodáshoz az is kell, hogy legyen egy vagy több "bad block" - hibás flashterület - a gépen, csak akkor jelentkezik.

rstwingo

• Vendég
« Reply #2655 Dátum: 2012, 09 16, 18:41:17 »
Nem programhiba miatt van a baj, tehát a CWM semmi olyan helyre nem ir ahova nem szabadna. Amíg nem SAFE kernel van fenn, addig nem szabad csak olyan zip-et telepíteni a CWM-el, ami nem akar partíciót ( kernel, cache, data, stb) teljesen átirni. A rootoláshoz való zip csak a file-okat másol be a rendszerbe, ezért veszélytelen.
Az eMMC hiba ahogy írtam nem javítható, mivel egyrészt a Samsung nem igazán akar tudni a problémáról , másrészt a chip saját programja kívülröl nem módosítható. Mivel tudtommal nincs új ICS kernel source a Samsungtól, azt nem tudom megmondani, hogy az újabb kernelfordításoknál kihagyták-e a kérdéses kernelfunkciót vagy sem - ez a bináris fájlból nem derül ki.

Van olyan CWM verzió amiben nincs meg a veszélyes törlésparancs , sajnos a verziószámokat nem tudom ( én gyakorlatilag sohasem használom, a hydracore miatt van fenn, de nem szoltam elinditani)

Szerencséd volt - ahogy kivettem a diskurzusból az XDA-n , a téglásodáshoz az is kell, hogy legyen egy vagy több "bad block" - hibás flashterület - a gépen, csak akkor jelentkezik.

Köszönöm a válaszod  :ok: :taps: és ha lehet, akkor NE játsszak a tűzzel  ;)

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2656 Dátum: 2012, 09 16, 18:47:27 »
Sziasztok!

Előre is köszi.
A NoteCore, az Abyss, a SpeedMod az MIND SAFE kernel, csak az "old methode"-dal engedik a wipe-olást, tehát biztonságosak.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető gabapapa

• PFC Fan
  • PDA ROM: N7000XXLSO/ThaiDai.Small
« Reply #2657 Dátum: 2012, 09 16, 20:58:58 »
Sziasztok!
Köszi a gyors válaszokat. Ezek szerint a NoteCore pont jó volt.
Megnyugodhatok.

Nem elérhető tokman6

• PFC Fan
  • PDA: note
  • PDA ROM: n7000xxlbl
« Reply #2658 Dátum: 2012, 09 17, 22:03:15 »
Üdv!

Van egy olyan problémám hogy mióta ics van a noteszen, azóta hiába próbálok a különböző tárhelyekről online filmeket nézni... olyasmire gondolok hogy putlocker meg ilyenek, amikre fel szokták nyomni a filmeke és megosztani a mozicsillag.com-on vagy a moovie.cc-n... amikor elindul a film, és kiteszem full képernyőbe, lefagy a böngésző. és nem böngésző hiba mert minden ismertebbet és pár ismeretlent is kipróbáltam, de ugyan ez van... tud valaki valamit javasolni nekem??? Ja és ha nem full képernyőn próbálom nézni akkor meg szaggat de nagyon... pedig 2.3.6-on simán ment mindenhogyan.... lehet hogy visszateszem azt, ezek szerint az úgy is gyorsabb....

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #2659 Dátum: 2012, 09 18, 12:08:07 »
Az LRT-vel sem birkózott meg a Mobile Odin!... :hmm:
Ugyanazokat a hibákat csinálta, mint az LRQ-nál... pl. a gépelésnél csak null, null, null.. jelenik meg és semmilyen régi módon nem szűnik a probléma... csak ha PC-s odinnal újratelepítem... ebben az esetben megszűnik a root, de az egyszerűen megoldható...

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2660 Dátum: 2012, 09 18, 12:17:05 »
Az LRT-vel sem birkózott meg a Mobile Odin!... :hmm:
Ugyanazokat a hibákat csinálta, mint az LRQ-nál... pl. a gépelésnél csak null, null, null.. jelenik meg és semmilyen régi módon nem szűnik a probléma... csak ha PC-s odinnal újratelepítem... ebben az esetben megszűnik a root, de az egyszerűen megoldható...
Volt pár napja(?) egy Mobile Odin frissítés, az megvolt Nálad? (Én nem próbáltam azóta ROM-olni, ezért kérdezem Tőled.)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #2661 Dátum: 2012, 09 18, 12:32:58 »
Volt pár napja(?) egy Mobile Odin frissítés, az megvolt Nálad? (Én nem próbáltam azóta ROM-olni, ezért kérdezem Tőled.)
Most direkt úgy csináltam(mivel HydraCore volt fönt), hogy nyomtam először egy teljes wipe-ot... így még a root megmaradt... aztán a Play-ről töltöttem le a Mobile Odint, így biztosan a legfrissebb került a telefonra... minden ment is probléma nélkül, de nem sikerült tökéletesen...  :hmm:

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2662 Dátum: 2012, 09 18, 12:40:47 »
Most direkt úgy csináltam(mivel HydraCore volt fönt), hogy nyomtam először egy teljes wipe-ot... így még a root megmaradt... aztán a Play-ről töltöttem le a Mobile Odint, így biztosan a legfrissebb került a telefonra... minden ment is probléma nélkül, de nem sikerült tökéletesen...  :hmm:
Titokban ettől féltem. :(
Akkor valamiért nem tudják megoldani Chainfire-ék az új ROMok védelmének kikerülését...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #2663 Dátum: 2012, 09 18, 12:46:55 »
Titokban ettől féltem. :(
Akkor valamiért nem tudják megoldani Chainfire-ék az új ROMok védelmének kikerülését...
Igen és most is, meg az LRQ-nál is látványosan kevesebb időt tökölt a telepítéssel, mint régebben, meg mint a PC-s odin!!
Az az érzésem volt már közben is, mintha egy csomó dolgot nem tudott volna telepíteni és "nagyvonalúan" átugrotta volna... :hmm:
Ezután a működés közben vannak kisebb nagyobb akadások, de a biztos jel az, amikor a gépelésre csak "null"-t dob... ezt régebben a Cache újraírásával lehetett orvosolni ha előfordult, de most ez nem működik... legalábbis nálam.  :hmm:

Nem elérhető Tocso

• PDA ROM: SVA JB 2.3
« Reply #2664 Dátum: 2012, 09 18, 14:32:34 »
Igen és most is, meg az LRQ-nál is látványosan kevesebb időt tökölt a telepítéssel, mint régebben, meg mint a PC-s odin!!
Az az érzésem volt már közben is, mintha egy csomó dolgot nem tudott volna telepíteni és "nagyvonalúan" átugrotta volna... :hmm:
Ezután a működés közben vannak kisebb nagyobb akadások, de a biztos jel az, amikor a gépelésre csak "null"-t dob... ezt régebben a Cache újraírásával lehetett orvosolni ha előfordult, de most ez nem működik... legalábbis nálam.  :hmm:
Esetleg próbáltad már ennek a "Keyboard error null typing" részét: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #2665 Dátum: 2012, 09 18, 16:29:42 »
Esetleg próbáltad már ennek a "Keyboard error null typing" részét: You are not allowed to view links. Register or Login
Olvastam, de nem próbáltam... tudod ha egy új rom saját anyagból nem tud rendesen feltelepülni, ott valami nincs rendben.... pláne, amikor a PC-ről meg hiba nélkül megy! :hmm:
Ezért aztán nem barkácsoltam a mobile odinnal... Pláne, hogy ez a módszer is azt mondja, hogy a pc-s odinnal tegyem fel a kernelét, miután a mobile odinnal feltoltam a romot, de az nem lett tökéletes.... Ennek meg így mi értelme van?... egyszerűbb az egészet rendesen feltenni PC-s odinnal!.... szerintem...  :hmm:
Remélem megoldják ezt a problémát!

Nem elérhető k5.20

« Reply #2666 Dátum: 2012, 09 18, 20:42:48 »
Mi van akkor, ha MobilOdinnal nyomom a stock romot, de a kernelhez pl.a Hydra-t ollózom be?
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

rstwingo

• Vendég
« Reply #2667 Dátum: 2012, 09 18, 20:44:49 »

Az LRQ-t nálam se rakta fel rendesen a friss mobil odin és most kísérleteztem egyet a Teveled történtek figyelembevételével
visszaraktam a régebbi Mobil odint a 2.45-st és ezzel próbáltam ki és ez  feltette rendesen, minden működik ahogy kell.
Lehet, mint a Triangle away-nál az újabb mobil odinnal lehet a baj

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2668 Dátum: 2012, 09 18, 20:48:51 »
visszaraktam a régebbi Mobil odint a 2.45-st és ezzel próbáltam ki és ez  feltette rendesen, minden működik ahogy kell.
Ez hihetetlenül érdekes, miért rontanak rajta, ha javítani nem tudnak? :)

Az LRQ-t nekem is elrontotta (csak fehér Note felirat, majd újraindulás a végtelenségig), de még a mostani legutolsó előtti verziójú Mobile Odin. Aztán kijött egy javítás (a verziószámokat nem figyeltem) a Mobile Odinból és ezek szerint azzal is ront.
Akkor még korábbi a 2.45?
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #2669 Dátum: 2012, 09 18, 21:00:11 »
Ez hihetetlenül érdekes, miért rontanak rajta, ha javítani nem tudnak? :)

Az LRQ-t nekem is elrontotta (csak fehér Note felirat, majd újraindulás a végtelenségig), de még a mostani legutolsó előtti verziójú Mobile Odin. Aztán kijött egy javítás (a verziószámokat nem figyeltem) a Mobile Odinból és ezek szerint azzal is ront.
Akkor még korábbi a 2.45?

A 3.0-s mobil odinnal tettem fel az LRQ-t és nekem is ez volt mint neked, végtelen ciklusú Samsung felirat
Szkita elvileg most a 3.30-s mobil odinnal (gondolom) nem tudta feltenni az LRT-s romot, ezért gondoltam, hogy a triangle away-nál is a régebbi megy rendesen, akkor kipróbálom a mobil odint is hátha az is beválik és hát a telefonomon ez volt a legrégebbi, azért tettem fel ezt a 2.45-s mobil odint és úgy néz ki bejött
ez felteszi rendesen
Viszont más is jó volna ha kipróbálná, hogy nem-e megint csak szerencsém volt

Nem elérhető 206cc

• Navigáció / Navigation: Navigon 4.8.0
  • PDA: Samsung N7000
  • PDA ROM: XXLSZ Rocket Rom v.1.0
« Reply #2670 Dátum: 2012, 09 18, 21:10:15 »
Sziasztok!
Akinél hibás a mobil odinnal feltett LRT és a bilentűzet "null"-t ír itt van némi infó a gyári kernel javításáról...You are not allowed to view links. Register or Login
206cc

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #2671 Dátum: 2012, 09 18, 21:31:44 »
Sziasztok!
Akinél hibás a mobil odinnal feltett LRT és a bilentűzet "null"-t ír itt van némi infó a gyári kernel javításáról...You are not allowed to view links. Register or Login
Bocs, de ezt most nem értem... ha nem mobil odinnal teszem fel semmi baja nincs sem az LRQ-nak, sem az LRT-nek... akkor mi baj van a kernellel?... a belinkelt oldalon egyébként én nem is látok erről semmit... :oops:

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #2672 Dátum: 2012, 09 18, 22:36:05 »
Az LRQ-t nálam se rakta fel rendesen a friss mobil odin és most kísérleteztem egyet a Teveled történtek figyelembevételével
Lehet, mint a Triangle away-nál az újabb mobil odinnal lehet a baj
Most nem fogom kipróbálni, de vajon a legújabb mobil odin a régebbi romokat is hibásan teszi fel?... :hmm:

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2673 Dátum: 2012, 09 18, 22:37:26 »
Most nem fogom kipróbálni, de vajon a legújabb mobil odin a régebbi romokat is hibásan teszi fel?... :hmm:
Na, EZ az a kérdés, ami mindenkiben felmerül, a puding próbájaként... :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető k5.20

Re: Re: Galaxy Note - ICS ROM
« Reply #2674 Dátum: 2012, 09 19, 07:56:04 »

Azt nem tudom, de megerősítem, hogy régebbi verzióval nincs baj. 2.15-ötössel szépen felugrott az LRT.

Tapatalkkal N7000-ről.
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM